Pålitliga smidda staket trappor: en vacker dekoration mönster

Pålitliga smidda staket trappor: en vacker dekoration mönster

12 October 2017Räcke med smidda element har utmärkt prestanda och estetiska egenskaperRäcke med smidesjärn element har utmärkta prestanda och estetiska egenskaper hos alla människor njuta av när de tittar på en sann konstverk. Vill du ha gäster till ditt hem, stirrar du på din trappor? Då vet att smidesjärn räcken som går under klubban av befälhavaren-smith - dessa är de sanna mästerverk. Förutom enskilda order från smeder, kan du köpa färdiga smidda element på marknaden som kommer att vara värt mycket billigare.


Smidda komponenter trappor räcken: Varianter

Såsom är känt, den räcke på trappan upprepar formen av trappor. Därför stängsel är indelade i samma typer som stegen.

Vad är skydd av stegar:

 1. För en trappa;
 2. Rullmaskin (lindning);
 3. För stegar med kröken.

Smidda trappa räcken kan variera i storlek, form, tjocklek av metallenSmidda trappa räcken kan variera i storlek, form, tjocklek av metallen

Det första alternativet, för trappan - den mest utbredda på marknaden trappan. Sådana staket Räcken är rektangulära, utan svängar och spiraler.


Zabezhnymi staket används endast i utformningen av spiraltrappor. Upprepande form av trappor, modulära trappor staket - en spiralskena.

I en separat kategori är trappa roteras. Från marsch skiljer sig endast i det faktum att i en viss plats insvept i en vinkel, vanligen 90 eller 180 grader.

Förutom det faktum att smide alltid ser vackra och estetiskt tilltalande, det är också en het metall. Sålunda, metallen förvärvar ytterligare fysikaliska egenskaper.Användbara egenskaper som förvärvar metall efter smidning:

 1. Metall är mer hållbara och slitstarkt. Detta beror på det faktum att under den plastiska deformationen av metallen kornen krossas, och sedan - härdning.
 2. Mekaniska egenskaperna hos metallen är också inriktade efter smidning. Detta innebär att den smidda metallen är lika stark i hela sitt område, det har inga "svaga" platser som ofta finns i produkter barfota.
 3. Och som vi har noterat ovan metallen efter smide blir en konstnärlig produkt. Erfaren Master kan göra metall i någon form, och från enskilda stängsel element gör fullständiga kompositionen.

Smidstängsel för trappor med zabezhnymi steg: översyn

Vi bör också nämna staket spiral (spiral) trappa.

Spiraltrappan är i sig ser original och ofta vackrare än standard mars. Men det är möjligt att dekorera ännu mer, vänder om hjälp till en bra smed. Han kommer att utfärda en lämplig stege prydnad staket.

Smidda räcken ser bra ut på någon trappa inklusive vridbar med zabezhnymi stegSmidda räcken ser bra ut på någon trappa inklusive vridbar med zabezhnymi steg

Den första fasen av trappräcken i en modern smide - dess konstruktion i 3D-modelleringsprogram. Om du är bekant med denna typ av konstruktion, kan du själv utarbeta en framtida trappa, och sedan visa smeden och låta honom träna detaljerna.

Och det sista steget i tillverkningen av trappräcken - ledstång kyler luften, kom ner till den inre stressen av stål.

Och en annan fördel med smidesjärn räcke framför trä - en större variation av möjliga stilar.

Konstsmide kan göras på flera inredningsstilar:


 • East;
 • barock;
 • rokoko;
 • klassiska;
 • gotisk;
 • Empire;
 • moderna;
 • Avangard.

Hur man gör en smidda staket trappor med händerna

Numera få besitter förmågan att smide. Och från dem som behärskar det, endast ett fåtal har möjlighet att skapa ett riktigt mästerverk av metallstycket. Men i allmänhet är stängsel för trappor?

Innan vi går till tillverkning av smidesjärn trappa, bör utföra en ritning på papper och titta på instruktionsvideoInnan vi går till tillverkning av smidesjärn trappa, bör utföra en ritning på papper och titta på instruktionsvideo

Först av allt, förbereda alla nödvändiga verktyg:

 • svetsning;
 • Maskera svetsmaskin;
 • elektroder;
 • Sågen-bulgariska;
 • nivåer;
 • Måttband, linjal och gradskiva.

Efter skissen är nödvändigt för att skapa en modell för framtida räcke. Du kan dra nytta av 3D-modelleringsprogram för att göra allt noggrant och snabbt, eller helt enkelt rita ett mönster på ett papper.


Klassiska trappa räcke höjd är 950 millimeter.

Kom ihåg att i detta fall är oerhört viktigt noggrannhet - fel på några millimeter i systemet kommer att kosta några graders lutning i framtiden produkt, på grund av vad som kommer att behöva börja om igen.

Sam staket tillverkningsprocessen är mycket intressant: varje metallelement är nödvändigt för att ge den önskade formen med en hammare. När allt kommer omkring, troligen hemma du inte hittar smedjan? Därför kommer vi att lida, och med en hammare handtag kall metall.

Ramen är skapad med hjälp av svetsmaskinen, är färdiga element monteras efter att skapa den. Samla staketet, noga följa den planerade ritning. Efter bara återstår att slutföra den slutliga finishen och kan installeras räcken på trappan.

Hur man gör en konstnärlig avsluta smides staket

Efter det att ramen är fäst vid de återstående delarna hinder, och då tas för konstnärlig dekoration.

För att göra den konstnärliga utsmyckningen av smides staket, måste du ha en allvarlig erfarenhet, så det är en uppgift som lämnas till proffsFör att göra den konstnärliga utsmyckningen av smides staket, måste du ha en allvarlig erfarenhet, så det är en uppgift som lämnas till proffs

Hur man gör stängslet för trappor:

 1. Det första en bra propoliruyte färdig produkt, med hjälp av kvarnen;
 2. Belägga hela artikelytan ett primerskikt. Jorden kommer att skydda räcket mot fukt och därmed spara stege mot korrosion.
 3. Efter stängslet kan målas i valfri färg. De mest populära alternativen är svart, vit och silverfärg.

Produkten kan målas inte helt i en färg, men med olika accenter. Till exempel kan sömmarna fyllas med färg platina färg medan huvud färgen på stängslet - svart.

Som hans egna montera Smidstängsel stegar (video)

Experimentera med färger, mönster och former! Och viktigast av allt, noga tänka över projektet vid tidpunkten för teckning. Och då kommer du inte att bli besviken på slutresultatet.

Elegant smidesjärn räcken och trappor (foto alternativ)

1 20 51 54ffd4fc439625e614521c7e7a579577 56 --- 1024x769 67da524f91b817890737855fc07263c4 70bba113bbc0044e0641ec199437e0cf 1000812 145 13.800-3

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

map