Original lapptäcke: trevligt och enkelt för nybörjare

Original lapptäcke: trevligt och enkelt för nybörjare

12 October 2017Små färgade trasor needle vända i utsökta föremål, liksom verkliga konstföremålSmå färgade trasor needle vända i utsökta föremål och dessa objekt iskusstvaRaboty masters gjorda i den populära tekniken med lapptäcke, förvåna och glädje. Små färgade trasor needle vända på utsökta föremål, liksom verkliga konstverk: grytlappar, kuddar, väskor, filtar, tunikor, och även hela bilden. Men varje konstnär var en gång en nybörjare. Var ska man börja lära quiltning?


lapptäcke teknik: rekommendationer för nybörjare needlewomen

Quiltning, precis som alla andra konsthantverk, har en rik och intressant historia av utveckling. På den tiden, när vävnaden som skapats av kvinnor för hand, och priset var varje bit av tyg, trim och slitna kläder inte kastas bort, men sparsamt försiktig handen används på gården. Trimning förvandlas till mattor och gamla kläder - till täcken. Kvalificerad arbetskraft som har konstnärlig smak, skapade speciella mönster, färgkombinationer. Och över tid, är detta mödosamma arbete fördelas på en speciell typ av konst och hantverk färdigheter.

Hjälp för nybörjare är enkla steg för steg video tutorials och foto arbetsprocessHjälp för nybörjare är enkla steg för steg video tutorials och foto arbetsprocess

Moderna husmödrar behöver inte så ekonomisk användning av tyget, och så idag för lapptäcke sällan begagnade skräp. Dessutom kommer nybörjare vara bra att lära sig den nya, inte sträckt eller sliten väv av tid.

Det är lämpligt att du hade en symaskin. Du kan sy flikarna manuellt, men sömmarna måste göra en hel del, så denna robot är inte bara mycket mödosam, men också ansträngande - både hand och öga. Och med hjälp av maskiner, är detta arbete mycket snabbare och mer exakt.


Vilka andra verktyg och material som behövs:

 1. duk;
 2. Vass sax;
 3. mallar;
 4. system;
 5. Rutat papper;
 6. Penna eller tvål att markera mönster;
 7. Järn.

Tyger för lapp bör inte bleknaTyger för lapp bör inte blekna

När du väljer tyger för lapp bör styras av sådana egenskaper av materia: • Se till att tyget inte bleknar;
 • Det är omöjligt att fråga efter tvätt att krympa;
 • Det är viktigt att väva inte smulas sönder när du skär;
 • Tyget bör vara lätt jämnas järn;
 • Färger och nyanser bör vara i harmoni.

Nykomlingar i lapptäcke kan få råd att ta den första produkten av två eller tre olika färgade tyger, varav en är enfärgad. En stor hjälp för nybörjare är enkla steg för steg video tutorials och foto arbetsprocess.

En stor frestelsen att göra sin första produkt tillverkad av glänsande satin eller sammet velour. Men det kommer fortfarande att vara klokare att välja en smidig bomull.

Enkla patchwork: mallar för mönster

Produkter lapptäcke utför båda samma delar, och olika stora fläckar. Nybörjare kommer att bli lättare att ta itu med ett enkelt mönster av lika stora celler. Detta kommer att kräva mallar. De kan hittas i specialbutiker för hantverk eller att göra sin egen ur kartong.

Nykomlingar blir lättare att klara av enkla mönster med hjälp av mallarNykomlingar blir lättare att klara av enkla mönster med hjälp av mallar

Gör så här:

 1. Kartong dra en enkla geometriska former: fyrkanter, trianglar - det beror på vilken typ av formulär kommer att vara tomt för lapptäcke. Detta är sy linjen.
 2. Omkretsen ytterligare fördröja med 5 mm (för bomullstyger) eller 10 mm (för silke och satin) ersättning för sömmar.
 3. Mall kapas till överdimensionera linjen, då är det ett hål i sömmen.

Mallar slitsade praktiskt inte bara för att de tillåter alla kontur på tyget linjemönster. På grund av den genomgående hål kan ses hur bilden kommer att fångas av klaffen vackert kombinera mönster.

Om du vill köpa färdiga mallar att välja föremål tillverkade av transparent plast. De är också lätta att spåra gränserna för ritningen på tyget.

Quiltning: system för nybörjare

Borde inte omedelbart, utan några förberedelser för att starta en kaotisk lapptäcke sy kanterna. Arbetet med erfarna yrkesarbetare bara vid första anblicken verkar vara gjorda av bitar i slumpmässig ordning. Ta en närmare titt och du kommer att se ett tydligt system för att placera alla element. Därför kan nybörjare lapptäcke inte utan system för arbete, som kommer att fungera som en detaljerad plan för framtiden av sömnad. Det är lämpligt att utföra på rutat papper och orsakar alla element numrerade.


Nykomlingar till lapptäcke kan inte göra utan system för arbete, som kommer att fungera som en detaljerad plan för framtiden av sömnadNykomlingar till lapptäcke kan inte göra utan system för arbete, som kommer att fungera som en detaljerad plan för framtiden av sömnad

I detta steg instruktioner kommer att läggas:

 • Sekvensen för sammansättning av delar;
 • Deras storlek;
 • Färgkombinationer.

Ta dig tid att utarbeta systemet, i framtiden kommer du att spara timmar som skulle ha spenderas på plågsamma val trasa önskad färg, och omedelbart beräkna mängden material som behövs.

Öva på enkla och små kretsar, till exempel att slå. Dela kvadraten 20 x 20 cm till några enkla former: rektanglar, trianglar, och träna i beredningen av färgkombinationer.

Technique lapptäcke grytlappar: Master Class

Ett utmärkt sätt att få hand på quilting är en tillverkare av köks potholders. Denna sak som är användbar i varje hem. Dessutom, eftersom produkten har en liten plats, det kan sys från rester av smala, medan arbetet utförs ganska snabbt.


För att skräddarsy tekniken med lapptäcke grytlappar behöver:

 • Flerfärgade bitar av olika storlekar;
 • Skära eller fleece bomull som mäter 20 x 20 cm;
 • Cut drapera dimensionerna 20 x 20 cm;
 • Flätor eller tejp 90 cm lång;
 • linjal;
 • saxar,
 • penna;
 • järn;
 • Symaskin;
 • Tråd, nålar, stift;
 • Papper för kretsen.

Han klarade med grytlappar, skulle det vara lätt att göra, och andra praktiska och vackra husgeråd för köket i ett lapptäcke teknikHan klarade med grytlappar, skulle det vara lätt att göra, och andra praktiska och vackra husgeråd för köket i ett lapptäcke teknik

Arbetet sker i följande sekvens:

 1. På papperet komponera sy schema. Om please trasor för att begränsa, bekvämt att göra ett mönster av rektanglar av varierande längd har lagts ut i en spiral. I detta fall är det centrala elementet ett litet torg.
 2. Överföra den utvecklade diagram av fleece, numrerade element därpå.
 3. Sy börja med centrum. Nålas ner till den första delen av mellan och sy på maskinen.
 4. Nästa flik sätter till föregående ansiktet så att dockade sömmar och zastrachivaem en.
 5. Vi räta och jämna fliken sydda sömmar av järn.
 6. Vi fortsätter därmed FÖRHYDA de överlagrade delarna.
 7. Vi syr arbetsstycket till skär bort av en tät duk.
 8. Vi utför kant av bandändarna urskilja slingan.

Han klarade med grytlappar, skulle det vara lätt att göra, och andra praktiska och vackra husgeråd för köket i lappteknik. Eventuella värdinna användbara grytlappar händig som handskar, förkläden och färgglada förkläden.

Produkter, sydda i ett lapptäcke teknik är lämpliga inte bara i köket. Mycket ursprungliga utseende i vardagsrummet dekorativa örngott på kuddar som gjorts i den här stilen. Mer erfarna praktiska sovrum överkast pryder sydda av papperslappar.

Vacker lapptäcke för nybörjare (video)

Om du har uthållighet och konstnärlig smak, kommer sy mästare lapptäcke vara en lätt uppgift. Som är lätt att se, skapa originella och intressanta element kan vara nästan vad som helst, och de kommer att glädja många år framöver.

Quiltning för nybörjare (foto)

10 097e1874535dbeXL 0181 15369da4d6e88f5369da4d6e8cd 7c9b5d29ba49 2015-11-061616021-900x900 0161 89881234482669209a3600264kartinypannopannolyubof 13516165306d5y82du a8b5dac91698457a553cdb1a9cbed0ca

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 60

map