The BlogTrä räcken har utmärkta estetiska kvaliteter och hållbarhetTrä räcken har utmärkta estetiska kvaliteter och hållbarhet Om du planerar att bygga ett hus med flera våningar, särskild uppmärksamhet ägnas åt trappan. Det måste vara tillförlitliga, bekväm och vacker, kanske till och med betong. Även mer behöver rätt placerad. Hittills stegar tillverkare representerar ett stort urval av stege mönster som skiljer sig i monterings typ, stil och storlek. Ganska ofta, inredare, design stilen i rummet är stöts bort av utseendet på stegen. Av denna anledning kan trapporna i huset anses vara det viktigaste elementet i inredning.


Trä räcke för trappan

Förstå var och hur ska placeras en stege i huset, kanske du tänker, vilken stil det kommer att utföras. Den viktigaste egenskapen av trappan räcke beaktas. De är nödvändiga för att säkerställa en bekväm och säker rörlighet för trapphus. de tjänar också som en elegant inredning och huvuddesignelement, som ansvarar för stil. Oftast räcken av trä.

Med trä räcke kan väsentligt öka graden av säkerhet trapporMed trä räcke kan väsentligt öka graden av säkerhet trappor

För att göra dem att välja olika träslag, såsom:

 • ek;
 • tall;
 • valnöt;
 • Beech.

På vilken typ av trä har valts är det inte bara tilltalande utan också livslängden. För att välja bra grejer, är att lyssna på råd från mästarna. De uppmanas att välja en ras med en lägre halt harts. Också uppmärksamma graden av torkat virke.


Om trappan strukturen kommer att vara av dålig orkat material i framtiden hotar trappor skev. Trä är att välja komplexiteten av den ursprungliga resultatet. Om konstruktionen kräver en hel del snidade element bäst lämpade mjuka stenar som är lätta att använda.

Korrekt valda träd kommer att bli en mycket lång tid, och under årens lopp för att ge en speciell charm till det inre. Trä räcke, förutom utseendet, är huset mättad med en speciell arom.

Fastställande räcken på trätrappor

Fäst räcken ram efter installationen, en mycket viktig process som inte kan göras utan att iaktta de grundläggande reglerna. Grunden för trä räcke är stolparna eller pelare som sätter den yttre kanten av stegen.

Det rekommenderas inte att använda lim för att fixera räcketDet rekommenderas inte att använda lim för att fixera räcketBeroende på stegen, är räcken bifogas:

 • Den horisontella ytan av stegen;
 • Den vertikala ytan av strängen eller kosoura;
 • På den övre kanten av den lutande sträng.

Till räcken var fast ordentligt, de fasta i åtminstone två punkter. Sig direkt fastsättning bör utföras noggrant, eftersom trä är mycket böjligt material, och en fel rörelse kan leda till sprickbildning och flisning.

För att stärka skenan, använd:

 • Galvaniserade skruvar;
 • tråkig maskin;
 • Galvaniserade dubbar av olika storlekar.

Oavsett vilken typ av mount väljs måste arbetet utföras av alla regler, annars räcket blir opålitlig vistelse. Varje typ av fäst kräver sina egna verktyg och ett visst sätt, så att alla nyanser bör tänka igenom i förväg.

Korrekt installation av en ledstång på en trä stege

Installera ledstången kräver vissa färdigheter och kunskaper och kan ARTC program (ArtCAM). Med hjälp av en viss typ av bindning, är det nödvändigt att inte glömma egenheter att arbeta med en eller annan typ av fixtur.

För att korrekt säkra räcke på en plan yta, är det nödvändigt att tillämpa nivån påFör att korrekt säkra räcke på en plan yta, är det nödvändigt att tillämpa nivån på

Att arbeta med:


 1. Skruvar - installerar en ledstång med hjälp av skruvmejseln i en vinkel på 45 grader. Hatt av skruven är nödvändig för att drunkna i en borrning av ungefär 8 mm. Efter hennes dölja typ trä Chepik som fäster limmet. Efter installation, fästpunkter noggrant polerad och belagd med en speciell lack.
 2. Dymlingar. Denna typ av fastsättning är en trä cylinder. För att installera räcket fästa det nödvändiga hål i kolumner och steg. För att göra detta måste du borra en fördjupning med en diameter och en längd av pluggen. Pre tapp är möjligt att sprida limmet, kommer det att ge en monolitisk anslutning. Om pluggen kommer tight, då arbetet utförs på rätt sätt. En sådan monteringsmetod anses vara den mest tillförlitliga.
 3. Hårnålar. Fördelen av fästtappar är galvaniserad i en djup anslutningsdelar, som ger en mer robust konstruktion. Fördjupning för denna typ av fäst borras på kolumnaxeln. Till stift ingår horisontellt, kolumn måste hålla sig till borrkronan. Det är bäst att genomföra denna process på bordet, som ansluter sig till säkerhetsreglerna. Skruvas tappen nyckel.

Kolumner för trätrappor

Med andra ord, pelarna - en vertikal rack som håller räcket. De utför en ledstång stödfunktioner, beskärning av konstruktion, dekoration.

Trästolpar tillverkas i tre grundläggande teknik och är:

 • Point - är den vanligaste typen, som tillverkas på en speciell svarv med framtänderna;
 • Malda olika skruvgängor;
 • Sniderier görs på maskiner med programförvaltningen.

Stolpar för trä stegar kan variera i höjd, form och typ av material av vilket de är tillverkadeStolpar för trä stegar kan variera i höjd, form och typ av material av vilket de är tillverkade

Zahodnye stolpar installeras i början och slutet av stegen, och i hörnen på landningar. Som regel poler har samma utseende och känsla, skiljer sig i höjd och tvärsnitt. Ganska ofta är pelarna gjorda av samma virke som ledstången själv.


Wood anses vara den mest mångsidiga material för att skapa originella saker. På träpelare trappor kan klippa en mängd olika mönster och ornament. Utförs i samma stil alla delar av trappan skapar en unik monolitisk struktur, som kommer att stoppa dig beundrande blickar.

Snidade pelare för trappor

Ristade pelare för trappor är anmärkningsvärda dekoration elementet, som är det centrala elementet i hela trappkompositionen.

Det finns flera typer av tillverkning snidade pelare:

 1. Ett specialfall. Denna så kallade punkt kolumner. Det framställs av produkten timmer, som behandlas av maskinen i flera rader. Till att börja med bildandet av ett underlag som hölls med hjälp av en svarv. Efter formning ritningen mönster med konstnären. Figur det visar tydliga och realistiska.
 2. Symmetrisk design. Kännetecknad av två identiska delar. Tillverkad av solitt material. Efter limmas ihop från två spegeldelar. Detta aggregat tillåter tillverkning av huggna pelare tillverkade av MDF.
 3. Exclusive. Själva namnet säger att dessa pelare är gjorda för hand. Tillverkad i ett enda stycke av en unik ritningar. Har ett högt pris.

Snidade pelare kan ge någon interiören en elegant och originalitetSnidade pelare kan ge någon interiören en elegant och originalitet

Produktion av snidade pelare, mödosamma processen. Artister är alla alternativ med bilder på djur, etniska motiv, vävning växter etc., har de ofta en stor utseende.

Snidade pelare ser bra ut i ett hem med ett stort område med en klassisk inredning.

Av trä räcken för trapporna med händerna

Besitter vissa kunskaper och färdigheter för att göra räcken för trappor kan vara med sina egna händer. Till att börja med måste du bestämma storleken stege. Till stegen var det mest bekväma och säkra, det bör undersöka de föreskrivna byggregler, som anger att räcket höjden bör vara mellan 0,7-0,9 m. Robust ledstång ska ligga bekvämt i handen för ett fast grepp i händelse av ett fall.

Efter att ha behandlat de säkerhetsåtgärder, kan du gå vidare till de olika stadierna i att tillverka räcken:

 • Utforma ritningen, beräkning av höjden, avståndet mellan ståndarna, det erforderliga antalet av material och fästelement;
 • Märkning platser rack montering;
 • För tillverkning eller inköp och ledstång poler;
 • Installation av ledstänger;
 • Beläggning och ytbehandling lack räcke dekorativa element.

Räcke rekommenderas att polera och måla innan du installerar demRäcke rekommenderas att polera och måla innan du installerar dem

Om det finns en anordning för spårsticknings träprodukter, att räcken, ställningar, kan inlägg vara på egen hand. Fördelen ligger i den ursprungliga modellen, som kommer att vara endast ett exemplar, vilket gör utformningen av trappor speciella. Den kan användas för att tillverka räcken barer som har ett annat avsnitt. Alla stödelementen trappor kan variera i form. Till exempel, zahodnye poler kan vara kvadratisk till formen, och stödben cirkulär. Användning av tunna stänger, kan elementen vara anordnade korsvis.

För egenproduktion behöver:

 • Fräsning och slipmaskiner;
 • Bulgarian och sticksåg;
 • Skruvmejsel och borra;
 • klämmor;
 • Att bygga en kniv;
 • borste;
 • Linjal och en penna

Att ledstång med händerna - en mycket underhållande och intressant arbete, slutresultatet som inte kommer att lämna likgiltig.

Tillverka räcken för trappor av trä (video)

Sammanfattningsvis kan man se att produktionen av räcken för utomhus trappor och hem kräver vissa färdigheter och kunskaper. För att göra en stege, måste du välja ett högkvalitativt material som gör det möjligt för produkten att tjäna en lång tid.

Exempel räcken för trappor av trä (bilden)

3 4xrduxayiucwm7xf 26 56e6cd0d75529 076f8b5d706e80b9519d804b501a10b6 1920x1080resizeportfolio154241340260202 1431 98.062-25.296 10991 20140423105349

Leave a Comment

Your email address will not be published.

3 + 1 =