Olika typer av bågar i hallen: ett foto och 5 tips för att välja

Olika typer av bågar i hallen: ett foto och 5 tips för att välja

12 October 2017Med hjälp av bågen kan avsevärt förbättra den estetiska kvaliteten på rummet och ge den originalitetMed hjälp av bågen kan avsevärt förbättra den estetiska kvaliteten på rummet och ge den originalitet i moderna lägenheter alltmer hittat en välvd struktur. De utför flera funktioner: spara utrymme, kombinera rummet, smak till interiören. Särskilt vanligt valv i studio, där varje meter räknas. De mest populära är bågen av gips, så idag ska vi prata om sina metoder när de förändras rummet design och hur det är fördelaktigt att slå.


Hur man väljer en båge i hallen

Arch bör komplettera inredningen i harmoni med resten av rummet. Välj den typ av design enligt ditt rum miljö. Det är inte nödvändigt i utsökt inredda vardagsrummet för att placera båge i en modern stil eller minimalism, och se till att övergången av de två kombinerade rum var inte skarp.

När du gör ett vardagsrum med en båge bör vara medveten om några tips:

 • Arch i rummet bör vara tillräckligt bred för att visuellt förstora rummet och skapa ett intryck av lyx, lätthet och rymd i rummet;
 • I hallen i stil med hi-tech Det finns inga begränsningar i utformningen, det beror på din fantasi;
 • Välvda bågar är bättre vänster för rummen, som gjorts i en asiatisk stil;
 • Portal Arch utförande är universell för alla lägenheter;
 • Att plocka upp en klassisk rundade bågar, torg, lämna moderna trender av inredning.

Om rummet är stort, är det rekommenderat att göra en bred valvOm rummet är stort, är det rekommenderat att göra en bred valv

Det beror på bredden av bågen värdet dörröppningen. Den är bredare än den smalare passagen mellan rum, så för att uppnå harmoni och komfort i rummet är nödvändigt att fästa intilliggande rum så nära som möjligt till varandra. Mycket trevligt utseende valv i det rymliga vardagsrummet, låta de zonindelning rum accenter i en viss del av rummet. Arch gör det möjligt att skilja mellan arbetsområdet från rekreationsområdet, för att skapa en unik atmosfär av komfort.


arch dekoration kan vara mycket olika - från typen och formen av närvaron av någon dekoration och mönster. Före installation, undersöka varje typ av Arch mönster och välja den mest automat.

Boendealternativ valv i hallen: ett foto och konstruktionslösningar

Valv i rummet kan vara mycket varierande, som vi har sagt. Om du redan har gjort eller valt acre, uppstår frågan - hur man kan inreda det? Kostsamma konstruktion är oftast inte behövs för att dekorera olika målningar och mönster redan finns.

Däremot kan opretentiös gips båge dekoreras på olika sätt:

 1. De flesta associerar valv med landet hus och stugor, i detta fall, bättre att göra en båge av trä eller sten. Det senare kan vara både naturliga och konstgjorda, är ett mångsidigt material som ser original och passar bra i alla rumsmiljöer.
 2. Notera polyuretanblandningen, är det också möjligt att dekorera bågstrukturen för att simulera stuckatur.
 3. Om du bor i ett privat hem, använder murverk, är detta en ovanlig välkommen arch dekoration, med ganska tålig och inte kräver särskild omsorg.

Bra lösning är att utrusta arch spotlights, vilket kommer att ge ytterligare belysning för hallenBra lösning är att utrusta arch spotlights, vilket kommer att ge ytterligare belysning för hallenI moderna lägenheter blir allt populärare dekoration Gips valv olika inbyggda lampor, så att bågen kan tjäna inte bara planlagd, men också ytterligare belysning element. Bågar används i stället för dörren till hallen, hall, kök. Arch är ofta en slags barriär som skiljer köket från vardagsrummet eller matsalen. De kan användas i moderna hem, och på vanligt Chrusjtjov mellan en korridor och ett kök för att spara utrymme.

Vackra valv kan göras med sina egna händer Gipsskivor, men det måste agera försiktigt, så om du inte är säker på sin förmåga - inte gå för det.

Båge i stället för dörren till hallen

Valv, som nu ses ofta i moderna lägenheter och hus kom till oss från Asien. Orientaliska interiörer inkluderar nästan alltid bågar, dörrar, det finns nästan där.

Diversifiera interiör tillåta olika typer av Arch designer, nu finns följande:

 • Runda valv;
 • Kvadratisk båge;
 • Asymmetriska valv;
 • Modern båge;
 • Poluarki;
 • Orientaliska bågar.

Vackert dekorerade båge kan vara en fullvärdig ersättare till dörren mellan rum och korridorVackert dekorerade båge kan vara en fullvärdig ersättare till dörren mellan rum och korridor

Runda och fyrkantiga bågar anses klassiker och används för den visuella fascination utrymme och skapa en känsla av högt i tak. Perfekt för studiolägenheter, lägenheter och hus med högt i tak. I moderna lägenheter används och asymmetriska arch. De förekommer sällan, väljs kreativa natur: musikerna och artister. Kan du dölja de låga tak, ser mycket ovanligt, det passar in i modern inredning.

Modern båge har en jämn båge som gör rummet visuellt större, är det också perfekt för små lägenheter med låga tak.

Poluarki ofta placeras i vardagsrummet och rikt dekorerade med olika dekorativa element. Orientaliska bågar har en uppsättning av kupolformad, är det bäst att installera dem i vardagsrummet, inrett i en asiatisk stil.

Design rum med ett valv i lägenheten

Nyligen några av de vanligaste typerna av bågar.


De är:

 • Det halvcirkulära;
 • rektangulär;
 • Tänkte.

Semicircular båge ser bra ut i det inre, tillverkad i klassisk stilSemicircular båge ser bra ut i det inre, tillverkad i klassisk stil

Naturligtvis är den vanligaste i vardagsrummet valv klassisk båge design i form av en halvcirkel. Detta är inte förvånande, den här typen av bågar ser snygg, lakonisk, det passar perfekt i en klassisk stil och modern. Etablerat en sådan struktur mellan vardagsrummet och ett kök som gör det möjligt att skilja mellan dessa två zoner. Denna bågen kan installeras i alla rum, oavsett den valda stilen.

Den näst mest populära typen av Arch strukturer kan säkert kallas rektangulära. Det kräver inte några ändringar till huset, ser mycket trevligt, organiserar det utrymme. Styles - klassisk, modern, minimalistisk, high-tech.

Arch trapets kupol idealisk för vardagsrummet i gotisk stil. Böljande - val av kreativa individer och dekorera ett rum i stil med popkonst, modern, minimalistisk, lägga till det inre av livlighet och dynamik. Elliptiska bågar passar för en lyxig klassisk inredning och utsökt barock, kan du dekorera med fresker, att lägga till det inre en speciell glamour.


Byggandet av bågen i hallen (video)

Naturligtvis, Arch praktiska innerdörrar. De sparar en stor mängd utrymme, ser kortare och snyggare. Du kan skapa ett plåster båge med händerna, men du kan göra det på beställning, plocka upp formen och dekorationer, beroende på sittplatser av interiören. Bågar kommer alltid att förbli relevant designlösning för många olika områden av stil, så om du har en studio, vara säker på att tänka på att installera Arch design.

Design valv i hallen (fotot i inredningen)

4 2 8 9 188peregorodka-iz-gipsokarton 4e2df5c36d 41590153 1920x1080resizeinterior33495451396962320 177047200 292547690

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 34

map