Non-woven tapet: Rätt val och tillämpning

Non-woven tapet: Rätt val och tillämpning

12 October 2017Non-woven tapet kan målas flera gånger, vilket gör dem mer populäraNon-woven tapet kan målas flera gånger, vilket gör dem mer populyarnymiFlizelinovye tapeter under de senaste åren blivit mer och mer populärt material för väggarna. I de flesta fall de köps att den ytterligare färgämne, så nära pappers fleece i textur, har ett ytmönster som imiterar beläggnings gips. Plus dessa tapeter är förmågan att måla dem flera gånger. Vad är det - fritt från fleece som de torkar och hur man ser ut, samt tekniska egenskaper, typer, fördelar och nackdelar med dessa material beskrivs nedan.


Non-woven tapet: vad det är

Fleece - ett material tillverkat av cellulosa, ser ut som ett papper väggen, men mer hållbara och varar längre. Fleece används som grund för en mängd olika tapeter, såsom textilier.

Detta material är inte bara används för framställning av tapeter, utan även för medicinska ändamål, för att skapa förpackningar och vattenbeständiga material.

Mellanlägg - den grundläggande material av vilket producerade icke-woven tapetMellanlägg - den grundläggande material av vilket producerade icke-woven tapet

De viktigaste fördelarna med materialet

 • Det absorberar inte vatten;
 • Den har hög styrka och hållbarhet;
 • eldbeständigt;
 • Möjligheten att färgning;
 • Ingen deformation;
 • Det är inte förorenat;
 • Det är inte krymper under torkningen.

Allt detta gör att du kan ringa in detta nonwoven substitut papper och förklarar dess popularitet.

För denna typ av tapeter är ett speciellt lim, som genom sin struktur tätare än konventionella lim för papperstapet. Applicera lim till väggen, vilket accelererar limning material. På grund av det faktum att non-woven tapet är ganska öppet, de behöver för att hålla sig enbart på en helt platt och släta väggar. Men om du senare planerar att måla, kan du dekorera inte helt slät yta. Målad Bakgrund av nonwoven kan vara vattenbaserade färger.


De bästa producenterna av tapeter på grundval av nonwoven är Italien. Italienska tapet har vacker design och hög kvalitet. De har en lång livslängd, en mängd olika storlekar: de vanliga meters rullar.

Ryssland tillverkar inte av nonwoven tapeter, men allt det material som presenteras i butikerna, träffa GOST. Smooth lysa tapeter, präglad byggmaterial avsedd för färgning.

Egenskaper, typer och sammansättning

Fleece tapeter är efterbehandling material, som tillverkas av naturliga komposition bestående huvudsakligen av cellulosa. Även i tapeten är artificiella fibrer och olika polymerer. På grund av sin sammansättning non-woven tapet kan kallas miljövänlig och säker för människors hälsa.Just nu kan du hitta två typer av non-woven tapet:

 • Direkt non-woven;
 • Non-woven tapet bas.

nonwoven tapet

Den första är en vanligt papper, men mer hållbara. De är komprimerade skikt av nonwoven-material, vilket således kan vara av olika färger, texturer, mönster och innehålla de olika ritningarna. De kan limmas och sedan målas, och kan användas oberoende av varandra.

Under tillverkning av tapeten till substratet fiberduk yta appliceras, vanligtvis vinyl, men kan även vara tyg eller papper efterbehandling. Tapet egenskaper beror på ytbehandlingsmaterial.

Nonwoven tapeten har god hållbarhet och ett brett utbud avNonwoven tapeten har god hållbarhet och ett brett utbud av

Tyg Non-woven tapet

Dessa tapeter (beteckning på förpackningen) se snygg, men är ganska dyra. Textillagret är en beläggning gjord av linne, silke, och även simulera en flock beläggning. De har en bra ljudisolering, men absorberar lukter och kräver noggrann skötsel.

Vinyl bakgrundsbild på non-woven baksida

Non-woven vinyl tapet - den mest populära typen av tapeter non-woven.

Dessa tapeter har många fördelar:

 • Hög styrka, de är svåra att skära och repor;
 • De kan tvättas;
 • de är billiga;
 • Palett av denna typ av tapeter är mycket brett;
 • Dessutom har de inte blir smutsiga och ser trevligt och modernt.

Dock är vinyl lätt att lysa upp och avger skadliga ämnen. Även under tapeten kan samla fukt och mögel bildas.


Non-woven tapet gjord av papper

Papperstapet på ett substrat av nonwoven-material (bredd och färg kan vara olika) har en hög ekologisk kompatibilitet och låg kostnad. Men de kan lätt skadas och inte kan limmas i våtutrymmen.

Limning bör göra först efter det att primern har torkat. Varför bubblande tapeter? Troligtvis var fel beredning av väggarna eller fel klister valt gjorts.

Non-woven tapet av papperet rekommendera att limma på en torr platsNon-woven tapet av papperet rekommendera att limma på en torr plats

Håll dessa tapeter kan vara en lång tid, är målning bättre att välja material med en djup lättnad. Grundfärgen ska vara vit om färg inte är planerad.

Non-woven tapet varmprägling

Under tillverkningen av tapeter varmprägling Vinyl plätering appliceras på den icke-vävda underlag. Stamping kan du skapa vackra och unika design, och dessa tapeter har ökad styrka.


I princip är dessa tapeter är inte mycket annorlunda än den konventionella nonwoven, är deras främsta fördel perfekt utseende. De, liksom non-woven tapet, torkar snabbt, har hög miljöprestanda och lång livslängd.

För- och nackdelar

Dessa tapeter är en förbättrad form av bakgrundsbilder, men på grund av dess sammansättning lappa några nackdelar med papper.

Du kan välja några av fördelarna av non-woven tapet:

 1. Tjock konsistens kan dölja viss ytråhet, sålunda, att den inte absorberar fukt och damm ackumuleras.
 2. Nonwoven resistent mot antändning och under förbränning avger inte skadliga ämnen.
 3. Bakgrunden av nonwoven inte bleknar i solen.
 4. Limma non-woven tapet är lättare än papper, efter torkning, bubblar ingen form, och tyg krymper inte.

Non-woven tapet tillverkad av säkra material och har en bättre kvalitet än vanligt papperNon-woven tapet tillverkad av säkra material och har en bättre kvalitet än vanligt papper

Tapetklister bör vara rygg mot rygg, är gapet som bildas efter torkning den inte gör det.

Men dessa tapeter, finns det några nackdelar:

 1. Denna tapet är lätt att skada, scratch.
 2. Präglade tapeter kan samla damm.

Väggmonterade non-woven tapeter är ganska dyra på grund av bristande produktion i Ryssland.

Non-woven tapet underlag

För tilläggsisolering och utjämning av väggar i rummet används alltmer rullade interlining. Detta material har en hög ånggenomsläpplighet som tillåter naturlig ventilation av väggarna. Också inte glömma andra egenskaper hos fiberduken - vattenbeständighet, elasticitet, kan den också lätt appliceras på någon vägg. Nonwoven substrat för att dölja vägg oegentligheter kan den användas i torra utrymmen, barnrum.

Kan jag tvätta non-woven tapet

Som regel, på förpackningen med tapeten föreliggande märkning, som anger om tapeten kan tvättas. Efter tvättning, torkar tapeten ganska snabbt, men ändå inte behöver vattna dem för mycket.

Non-woven tapet är tvättbar, men rekommenderas inte för tungt våtNon-woven tapet är tvättbar, men rekommenderas inte för tungt våt

Tillverkare av material visar vanligtvis på förpackningen, på vilket sätt man kan tvätta tapeten (se bild).

 1. Borstvalsen på förpackningen gör att tapeten kan rengöras med tvättmedel;
 2. Tre vågiga linjer indikerar att kan rengöras tapeten med en våt trasa;
 3. En rad - med en fuktig trasa.

Fingeravtryck på tapeten kan tas bort konventionell tvätt ett gummiband, behöver du inte tvätta din tapet. Djup kontamination kan avlägsnas med en torr trasa, är det nödvändigt att fästa på väggen och järn plats järn genom tyget. Mindre fläckar rengöras med en fuktig svamp för att tvätta väggarna kan använda tvålar eller detergenter lösning utan slipande partiklar.

Kan användas för rengöring med tvål och varmt vatten, liksom nagellacksremover. För att relief tapeten inte samlar damm, kan de dammsugas och torkas av med en torr trasa.

Miljövänlig non-woven tapet

Det förmodas att de icke-vävda tapeter är mindre skadliga än samma vinyl. Detta kan förklaras från den naturliga sammansättningen av tapeter nonwoven. Cellulosa är säker för hälsan, polymerer som utgör tapeter och inte skadar hälsan. Det enda som kan orsaka allergier - damm som ackumuleras i relief tapeter.

Non-woven tapet kan enkelt limmas på dagis, kommer de att andas och inte avger några skadliga ämnen för kroppen hos barnet.

Non-woven tapet är inte giftig, så att de kan limmas och barnrumNon-woven tapet är inte giftig, så att de kan limmas och barnrum

Många hävdar att det non-woven tapet är skadligt, men det är det inte. Nu tapeten är tillverkade uteslutande av högkvalitativa material, som även under förbränningen inte avger farliga ämnen. Vi kan säga att oboiz av nonwoven inte är mer skadlig än de vanliga hushållskemikalier och andra redan bekant för oss saker.

Paletten av färger och kombinationer

Non-woven tapet är oftast finns i lugnande nyanser, för att inte överbelasta de ljusa färgerna uttalas lättnad. Dessutom, tapeter ljusa färger produceras under färgen.

Det finns olika bakgrunder med ränder, mönster, färger. Mest populära färger - vitt, beige, brun.

Palette Wallpaper 2016 innebär användning av ljusa och rika färger, som kan uppnås med hjälp av färg.

År 2016, populärt non-woven tapet i ljusa tonerÅr 2016, populärt non-woven tapet i ljusa toner

Om du vill få en ljus tapet, är det bäst att köpa non-woven tapet präglad ljusa och måla dem i ljusa färger.

recensioner

De som använde non-woven tapet, fira deras enkla limning, är den största fördelen att reparationen kan ske med egna händer, utan att tillgripa hjälp av proffs och därmed spara pengar.

Recensioner varierar beroende på vilken typ av tapeter, men i alla fall, de flesta av de positiva recensionerna. Fördelen med denna typ av tapeter är att du kan limma dem även i barnens rum - de inte avger skadliga ämnen och inte skadar barnets kropp.

Det viktigaste att komma ihåg - ytan ska vara helt plan och jämn, är det omöjligt att limma non-woven tapet på väggen, utan en primer, eller transparent struktur accentuera alla ytdefekter. Att måla måste du välja vattenbaserade färger, de också inte skadar hälsan.

Hur man väljer en non-woven tapet (video)

Sammanfattningsvis kan vi säga att non-woven tapet - ett modernt material som snabbt ökar i popularitet. Det kan säkert limma även i barnkammaren, eftersom det ger naturliga ingredienser, som även vid förbränning inte orsakar skada för hälsan. Denna typ av tapet tålig och slitstarkt, och det är lätt att limma även en oerfaren person, och kan målas flera gånger. Märkningar på förpackningen kommer att berätta hur man tvättar tapeter. Det är dock ganska hög kostnaden för non-woven tapet grund av bristande produktion i Ryssland.

Non-woven tapet (foton)

7 13 19 25 92ac27f2cf3194086811c5dcdf418149-1100x1260 22 3856-extra-55.777 9912 220c-07roomset 716848619512938big

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =

map