Non-woven tapet: är skadligt för hälsan

Non-woven tapet: är skadligt för hälsan

12 October 2017Graden av non-woven tapet skada människors hälsa kan bestämmas av kvaliteten på materialetGraden av non-woven tapet skada människors hälsa kan bestämmas av kvaliteten materialaFlizelinovye tapeten - ett modernt material som har blivit allt populärare bland konsumenterna. Det har utmärkta egenskaper. Ger kvalitet yta och vacker beläggning. Med tanke på detta ökande popularitet, många är intresserade av frågan - huruvida det non-woven tapet skadligt för hälsan? För att göra denna fråga en personlig åsikt, måste du studera komposition, metod för tillverkning av tapeter, och deras egenskaper.


Non-woven tapet som är en del av

Non-woven tapet används i stor utsträckning för dekorativ yta i rummet. De har ett trevligt utseende och ett brett utbud som lockar köpare. Kännetecken och egenskaper av icke-vävda tapeter bestäms av dess sammansättning.

Sammansättningen av non-woven tapet:

 • Cellulosa utgör 70 procent av. I produktionen, de ligger på ett speciellt sätt, vilket garanterar hög hållbarhet och tillförlitlighet.
 • Bindemedel utgör 30 procent av den totala kompositionen.

Bakgrund kan göras från en fiberduk, och kan bara ha nonwoven stöd. I varje fall gör materialet tapeten stark och tåligBakgrund kan göras från en fiberduk, och kan bara ha nonwoven stöd. I varje fall gör materialet tapeten stark och tålig

Modern tapet tillverkningsteknik gör dem särskilt stark, tålig, slitstarkt. Beroende på de material som används bakgrunder är indelade i flera typer.


Typer av nonwoven tapeten

 • Fleece. Den består enbart av en enda komponent - fleece. De har en massa lager. Det dekorativa skiktet är en beläggning med ett reliefmönster karakteristiskt. De länge, kan bli föremål för en återanvändbar färg.
 • På ett papper basis. Det översta lagret av tapeter består av vinyl, papper eller textil.

Viktigaste egenskaperna för tapeter bestämmer sammansättningen av komponenter som används vid deras tillverkning. I vården av non-woven tapet kan användas rengöringsmedel och städredskap.

Egenskaperna hos non-woven tapet

Bakgrunden av fleece har universella egenskaper som passar konsumenter. De kombinerar tillförlitlighet, användarvänlighet och underhåll, lång livslängd.

Mångsidigheten hos fibertyget tapeter tillhandahålla komponenter som ingår i deras sammansättning. De störtade ner tvekan många konsumenter om de skadliga effekterna på människors hälsa.

Innan du berätta från skada av non-woven tapet, måste du bekanta användarna konsumentegenskaper tapeter.Modern byggmaterial marknaden ger oss en mängd olika alternativ bland de non-woven tapet, både i pris och kvalitetModern byggmaterial marknaden ger oss en mängd olika alternativ bland de non-woven tapet, både i pris och kvalitet

Egenskaperna hos nonwoven tapeten:

 • fuktbeständighet;
 • Beständighet mot mekanisk påfrestning;
 • Enkel limning och omsorg.

Sådana egenskaper kan inte förbises. Förutom dess positiva egenskaper, non-woven tapeter har ett brett utbud av inredning, så att du kan välja den perfekta stilen för varje interiör.

Skadligt om non-woven tapet för hälsan

En stor mängd information på Internet kan slå människor är förvirrade när det gäller frågan om säkerheten hos non-woven tapet för människors hälsa. På grund av detta, många berövar sig möjligheten att ha en vacker och hög kvalitet täckning som uppfyller alla kvalitetskrav.

Det är viktigt att veta att non-woven tapeter är ofarliga för människors hälsa, under förutsättning att de inte utsätts för höga temperaturer.

Det är ingen hemlighet att en del av tapeten kan innehålla ämnen som kan vara skadliga. Men de avger giftiga ämnen enbart vid tillverkning av tapeter direkt på växterna. I försäljningen får de redo för limning och säker för människors hälsa.

När du köper tapeter bör vara uppmärksamma på den kvalitetscertifikat, som mot förfalskning ingen är immun. Det falska kan orsaka skador på hälsanNär du köper tapeter bör vara uppmärksamma på den kvalitetscertifikat, som mot förfalskning ingen är immun. Det falska kan orsaka skador på hälsan

Det bör vägra att köpa tapeten i följande fall:


 • Bakgrund har inte ett intyg om kvalitet,
 • Har en obehaglig lukt av kemikalier;
 • För låg kostnad.

På frågan om farorna med non-woven tapet är inte nödvändigt att visa oro. Det viktigaste - att välja en kvalitetsprodukt som kommer att uppfylla alla internationella normer.

Rätt skötsel och underhåll

För att vara helt säker på säkerheten för icke-vävda ytor, måste du följa reglerna för drift av tapeter och ta hand om dem.

Ett viktigt steg är valet av tapeter. Det är värt att uppmärksamma deras utseende och egenskaper. Till exempel, ta reda på vilka material kan samverka interlining, och någon av dem kan leda till kemiska reaktioner, som är skadliga för människors hälsa.

När tapetsering är det viktigt att följa instruktionerna på förpackningen. Det är också viktigt att noga välja limmet som är utformad för en viss typ av tapeter. Dess kvalitet bör inte råda någon tvekan.

Vård av non-woven tapet är inte avsedd att slipmedel. Detta kan skada ytanVård av non-woven tapet är inte avsedd att slipmedel. Detta kan skada ytan


Dragen av användning:

 • Innan limning väggen bör förberedas noga: ren, spackel, planat, primas.
 • Vid limning, använder bara hög kvalitet tapeter och lim. Bättre att välja varumärket, för att vinna kärlek och med positiv feedback från kunder.
 • Utsätt inte tapeten är för höga temperaturer, även hemma sådana temperaturer svårt att uppnå.
 • Övervaka renhet av ytan, gör regelbundna torr och våt rengöring.

Med förbehåll för eventuella regler kommer tapeten inte skada hälsan. Tvärtom kommer de att glädja sina ägare en lång, tillförlitlig service och vackert utseende, vilket bidrar till charmen och originalitet av interiören.

Modern non-woven tapet, skadligt om: söker säkrare (video)

Många konsumenter är oroade över ofarliga non-woven tapet för din hälsa. Detta beror på den växande populariteten för denna typ av dekorativa finish. Non-woven tapet inte medföra risker för människors hälsa. Deras sammansättning kan vara komponenter som kan frigöra giftiga ämnen, men det kan endast ske vid mycket höga temperaturer, som kan uppnås endast på fabriken. Att tapeter nöjd vackert utseende och kvalitet, måste du välja en produkt från pålitliga tillverkare som har ett gott rykte bland konsumenterna.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 22

map