The BlogDekbed patchwork techniek kan onafhankelijk gemaakt, zal het accessoire het inwendige warmte en originaliteitQuilt patchwork techniek kunnen onafhankelijk van elkaar worden gemaakt, zal het accessoire het interieur warmte te geven en samobytnostLoskutnoe deken is een symbool van comfort en moederlijke zorg in vele landen. De traditie van het naaien heldere prachtige schilderijen is ontstaan ​​in de tijd dat dit was een reële behoefte: een stuk doek was schaars. Nu is de traditie is terug met een knal: dekbedden en kleine dingen die in de techniek van patchwork, gehouden op het hoogtepunt van de populariteit voor meerdere jaren.


Materialen voor patchwork

Als je serieus hebt besloten om patchwork doen, is het raadzaam te bereiden op voorhand alle benodigde materialen. Op basis van een set van middelen, is een lappendeken affaire pretentieloos, betaalbaar voor iedereen.

Voor de vervaardiging van dekbed eisen inrichtingen welke elke huisvrouwVoor de vervaardiging van dekbed eisen inrichtingen welke elke huisvrouw

Om te quilten beginnen, moet u:

 • Doek. Natuurlijk kunt u de oude traditionele snijden textiel uit kofferbak van mijn grootmoeder te gebruiken, maar ze moeten sleutelen voordat u het geval is. De beste optie, met de belofte gegarandeerd succes, is de selectie van speciale stoffen voor patchwork. Deze worden verkocht in bijna elke stof op te slaan.
 • Naaimachine. Specifieke eisen voor de machine geen patchwork. Amateur huis naaimachine is zeer geschikt voor deze zaak. Wenselijk het werkvlak rechts van de naald werd zo groot mogelijk. Dit zal het op maat maken van grote voorwerpen, zoals dekens te vergemakkelijken.
 • Ripper. Dit item is onmisbaar voor de duidelijke pleinen te markeren. Het beste alternatief voor een schaar patchwork.
 • Utyuzhok.
 • Spelden en naalden. Deze kleine helpers in hebben veel patchwork. Kies een hoge kwaliteit dunne spelden en naalden: zij zullen u langer duren, zal niet breken of verbuigen.
 • Naaien schaar. Handige 2 pairs: voor grote toepassingen en voor kleine onderdelen en draden.
 • Draad. Het is een draad van verschillende kleuren aan te schaffen.

Met deze set kunt u veilig beginnen met de werkzaamheden zonder angst uit het oog te verliezen van een aantal belangrijke dingen. Bezoek de pro shop, en je vindt er al deze kleine dingen.


Handig tijdens de bezetting patchwork dragen magneten of magnetische naaldbed. Dus je bulavochki en naalden kunnen gemakkelijk vinden en neutraliseren van het platform.

Hoe maak je een quilt in patchwork techniek naaien

U zal tevreden zijn met uw beslissing als je serieus benaderen om het maken van een quilt. Dit is een lichtpuntje in het interieur een aanvulling op de sfeer van thuis warmte en comfort.

Als basis voor het op maat dekbed een eenvoudig schema snij- en bevestigingselementen te nemenAls basis voor het op maat dekbed een eenvoudig schema snij- en bevestigingselementen te nemen

In het algemeen, het dekbed bestaat uit 4 delen: 1. de buitenzijde van de stukken stof genaaid;
 2. verkeerde kant, bestaande uit een enkele baan;
 3. grens op de perimeter producten;
 4. vulmiddel (bijvoorbeeld Sintepon).

Kies voor kwaliteit stoffen voor uw quilt: het meest geschikt Natuurlijke stoffen: katoen, katoen, linnen.

Als u wilt een zeer warme deken te maken, dan als vulmiddel kan worden gebruikt hollofayber. Maar houd in gedachten dat het werken met een dergelijke dikke materiaal dat je een hoop gedoe kan brengen! Dekbed dikke product kan moeilijk als beginnende naaisters en bescheiden naaimachine.

Voor de vervaardiging van quilt meest geschikt is natuurlijk katoen of linnen stoffenVoor de vervaardiging van quilt meest geschikt is natuurlijk katoen of linnen stoffen

Hoe te kleuren en texturen combineren voor de quilt.

Om deken zag er onberispelijk, moet u de juiste materialen te kiezen voor de voorkant van het product. Het is belangrijk om de regels van de combinatie van kleur en patroon, evenals de verenigbaarheid van texturen te observeren.

Over het algemeen patchwork gaat licht alyapistost en nalatigheid, maar enkele richtlijnen zijn nodig om ervoor te zorgen:

 • De dikte van de patches moet strikt hetzelfde zijn, anders zal het product belachelijk. Echter verknoopt plakjes moet lijken op enkele kleurrijke web, in plaats van enkele tientallen verschillende kleur kladjes.
 • Het patroon van uw quilt te traceren een zekere logica. Het is handig om lappen naaien in identieke blokken of strepen, omdat ze reeds op hun beurt te naaien aan de voorzijde van de deken te vormen.
 • Van tevoren en moet de stijl waarin het web wordt uitgevoerd overwegen. Classic alyapisty patchwork enigszins afwijken van de moderne stijl, die grote nadruk legt op duidelijke en eenvoudige geometrische blokken. U kunt ook een decoratief element in deze techniek voor het omstreden gebieden van art deco, modern, kitsch.
 • Bij het kiezen van een kleur, kijk naar het kleurenwiel en de volgorde van rangschikking van kleuren. In de buurt van de beste look of contrasterende kleur (bijvoorbeeld blauw en geel) of nyuansnye combinatie (bijvoorbeeld verschillende tinten groen voor een eenheid). Vergeet niet over de algemene kleurenschema van de kamer, die zal worden "live" uw deken.
 • Overdrijf het niet met de segmenten met een patroon. Te veel verschillende patronen op een deken kan de eenheid van de samenstelling te breken.

Als u besluit om gerecycleerd materiaal gebruiken om te werken, is het noodzakelijk om voor te bereiden. Was u, en nakrahmalte proutyuzhte materiaal.

De combinatie van kleuren en texturen voor het naaien quilt (video)

een masterclass voor beginners: Hoe maak je een quilt zelf te naaien

Dus, als je al de nodige voorbereidingen hebben afgerond, moest geduld, creatieve energie en inspiratie macht, dan kunnen we beginnen met het maken van de dekens!

Om delen van het product tijdens het naaien niet scheef is, moeten ze zorgvuldig vast met spelden en ijzerOm delen van het product tijdens het naaien niet scheef is, moeten ze zorgvuldig vast met spelden en ijzer


Hieronder vindt u de stap voor stap instructies, waarmee je in staat om een ​​quilt grootte naaien van 1 vierkante zal zijn. m in het vakgebied patchwork .:

 1. Voor een dergelijke deken moet ervoor 25 vierkanten van 20 bij 20 cm. Om een ​​vlotte krijgen en onderdelen hetzelfde zijn, is het raadzaam om hen uit het patroon gesneden. Vestigen op het karton kwadraat van de gespecificeerde grootte, en dan verf dan zijn grotere vierkant, uitgaande van de eerste regel 1,5 cm. Het zal een vergoeding voor de naad. Snij de resulterende frame.
 2. Volgens het patroon raschertite stof: buitenvierkant dient als uitsnijding details en interne - voor de naad. Voor de eerste deken, neem 4-5 soorten kleuren. Snijd 5-6 vierkanten soort.
 3. Plaats nu de pleinen, zodat ze op het product moet worden geplaatst.
 4. Nu beginnen we te naaien! Om dit vast via pennen 2 en de eerste delen van prostrochite naadlijn. Otutyuzhte naad en stapt naar het volgende deel. Dus je moet stukken te verbinden 5 stuks in de lijn, en naai deze lijnen samen in een enkele webpagina.
 5. Bij de montage van het heldere deel is voltooid, de gastheer voor de instelling van een kachel en de achterkant van de deken. Neem syntepon dunne laag of vlies, die groter is dan de afgewerkte voorzijde ongeveer 3-5 cm van elke zijde, en van dezelfde grootte monofone web.
 6. Naai ze aan elkaar langs de binnenste vierkant (ongeveer 97-97 cm). Vervolgens de resulterende verbinding om punten aan de voorzijde accepteert.
 7. Podkoly achtergrond voor meerdere pennen; hoe meer, hoe beter. Zorg ervoor dat de materialen tegen elkaar aan liggen om een ​​plat product te verkrijgen.
 8. Nu moet de juiste quilt deken: wandelen langs de naden en rond de omtrek. Het is belangrijk dat een nieuwe steek iets weg wordt verplaatst van de eerste: ongeveer een halve centimeter.
 9. Nu knip voorzichtig het overtollige stukken stof en isolatie. Het is belangrijk voor de partijen om met elkaar samenvallen.
 10. Aan de rand van de deken te sluiten, moet u zijbanden te maken. Uitgesneden stukken 4 zijn dezelfde monochromatische stof (in tegenstelling tot het achterste gedeelte) van afmeting 110-10 cm.
 11. Nu moet je band raschertit: Laat 2 cm aan de poorten van de naad aan beide zijden van het midden en 6 voor de zichtbare rand deken.
 12. Bevestig rand door middel van pennen. Tuck 2 cm aan elke kant, en de rest van de wikkel rand. Moeten 3 cm van het weefsel langs de deken aan beide zijden.
 13. naai de 4 zijden voorzichtig door het vouwen van de overtollige stof in de hoeken.
 14. Uw quilt is klaar!

Van bijzonder belang patchwork speelt bevestigingsdelen op pennen en proutyuzhivanie randen. Als er iets is onnauwkeurig is gedaan, kan de gehele compositie "float" aan de kant.

Hoe maak je een quilt (video) naaien

Er zijn verschillende programma's om originele tekeningen in patchwork techniek te creëren. Na beheerst de techniek, kunt u dekens en spreien van verschillende stoffen te naaien. Zoals jeans of jersey. Assemblage en maatwerk lijken creatieve en onderhoudende activiteit. Ik geniet van handwerk en vakmanschap fair huis opent voordat je in al zijn glorie!

Lappendeken met je handen: de regeling (foto)

2 3-DSCN1861 7saitsmall 16 23 132 692d18de29f7e0bf3ed6fef8a59u - dlya-doma-interera-loskutnoe-odeyalo-pechvork 1079746 146390534 b19c151d25122ccab27a3f754bb400f8


Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 3