The BlogPopularitet tak Armstrong på grund av enkelhet och snabbhet installationPopularitet tak Armstrong grund av den lätthet och snabbhet montazhaPotolok Armstrong fick mer popularitet på grund av enkel installation och pragmatism. Dessutom sådana strukturer utanför ser mycket attraktiv. För att utföra installationen av taket Armstrong kan äga händer någon nykomling. På grund av det faktum att systemet med denna konstruktion är mycket stark, sådana tak är hållbara. För att genomföra avvecklingen av denna design är också enkelt.


mount teknik stödremsor tak Armstrong

Installera lagerskenor för tak av denna typ - den svåraste tekniska uppgift. Det måste utföra exakt enligt anvisningarna, annars kommer du inte att kunna korrekt installera hela strukturen.

Välj lameller högst 3,5 meter lång. Om du planerar att installera strukturen i ett stort rum, kan du enkelt ansluta rälsen tillsammans. För att göra detta, använda speciella lås som ingår i dessa delar.

Under installationen, bärskenorna i taket måste du installera galgar. De gör det möjligt att fixera skenan fast till ytan. Det optimala avståndet mellan galgar - 1,5 meter.

Profiler för tak utrustade med speciella fästen som gör det möjligt att utföra installationen av konstruktionen så snart som möjligtProfiler för tak utrustade med speciella fästen som gör det möjligt att utföra installationen av konstruktionen så snart som möjligt

Suspensionen består av 3 delar:


 1. Traction med ögla. Denna del ska fästas i taket med hjälp av ankaret. Om du inte använder skruvar.
 2. Traction krok. Det måste fästas direkt på DIN-skena.
 3. Fjäderupphängning. Denna detalj är nödvändigt för att justera längden av suspensionen.

Hur man startar installationen av taket Armstrong

Installera tak Armstrong börjar med valet av lämpliga material och layout. När du väljer plattor luta sig mot individuella preferenser och inredning. Du kan köpa en platta med olika färger och texturer.

Om du vill måla takplattan efter installationen, använd inte starka kemikalier. Experter rekommenderar att du väljer akrylfärger. Om du inte kan köpa dem, använder vattenbaserad färg.

Scheme takmontering markup i grundprofilScheme takmontering markup i grundprofil

Körning tak markup: • Först måste du markera de horisontella undertak. Detta gör att du kan samla mer kvalitativ design. Om du inte markerar horisontellt, kan du väl montera enheten.
 • I alla hörn av rummet satte ett hack. För att göra mätningen så exakt som möjligt, använd en laser.
 • Mät sedan avståndet mellan spåren och golvet.
 • Snitten är sammankopplade via spårämne.

Efter märkning rutten all nödvändig kommunikation som kommer att äga rum direkt i taket.

Steg för steg installationsinstruktioner för tak Armstrong

Efter separation och kommunikation läggning kan börja installationen. Innan du börjar samla design, förbereda all nödvändig utrustning och material.

Observera att rumstemperaturen inte bör överstiga 30 grader. Annars fäste kan deformeras. Vidare, i ett rum där monteringen utförs, bör luftfuktigheten inte vara mer än 65%.

Drivenhets undertak ArmstrongDrivenhets undertak Armstrong

Installationsanvisningar Armstrong tak:

 1. Första är det nödvändigt att fästa till ytprofilen hos L-formad konfiguration. Strukturer av denna typ kan justeras till önskad storlek med användning av en bågfil för metall.
 2. fäster sedan profilerna för T-formad konfiguration.
 3. De resulterande ram obsheyte kassetter.
 4. Därefter ställer upp på taklampor.

Hur man monterar taket Armstrong med sina egna händer

Plattsättningen på ramen - en enkel process som även en nybörjare kan hantera. Innan du gör denna operation, se till att ramen styrka. Om du upptäcker något fel, montera ramen igen.

Algoritm om tak Armstrong:

 • Plocka upp cellinnehållet.
 • Ange det i ett tomrum.
 • Försiktigt lägga kakel i cellen.
 • I slutet måste installera blinda plattan.

Fullbordar installationen av ett undertak installation Blindplatta i en metallram cellFullbordar installationen av ett undertak installation Blindplatta i en metallram cell


Om du har installerat brickor krokiga, i alla fall inte trycka på den uppifrån. Så du kan skada tyget. Kurvor plattor kan anpassas genom att skjuta dem underifrån.

Vad är uppskattningen för installation av taket Armstrong

Uppskattningen för installationen - detta är den mängd monetära resurser som du behöver för att spendera för att köpa alla nödvändiga material för installation. För att utföra exakta beräkningar är det bäst att använda speciella kalkylator på tillverkarnas webbplatser.

Vid utarbetandet av budgeten, notera värdet av belysning. Som regel, 10 m2 av taket för att installera två LED eller fluorescerande lampor. Utan tvekan är detta formeln felaktig och kan variera.

Vid utarbetandet av budgeten måste beaktas:

 1. storleken på rummet. Om längden av rummet mer än 3,7 meter, då du kommer att behöva köpa speciella lås. Men i vissa fall de ingår.
 2. Vid beräkning av erforderligt antal pluggar och skruvar, titta på antalet galgar.
 3. Om rummet har projektioner, se till att ta hänsyn till dem vid beräkning av storleken på omkretsen av rummet.

Demontering tak Armstrong: steg för steg guide

Innan du gör demontering konstruktion, leverans av viktiga verktyg. Du behöver en spackel, bågfil, tång, avbitare och skiftnycklar. Dessutom bör du vara skruvmejsel.

Ställ de nödvändiga verktygen kommer demontera taket ensamStäll de nödvändiga verktygen kommer demontera taket ensam


Innan demontering, måste du ta bort brickorna belysning. Du måste börja ta bort med avlägsnande av dekorativa element av armaturen. Glöm inte att koppla bort ledningarna.

Demontering sker i följande ordning:

 • Först bör försiktigt böja profilen som är fast den sista panelen.
 • Om du använder häftklamrar, ta bort dem med en skruvmejsel.
 • Ta den första panelen. Gör detta noggrant, eftersom du enkelt kan skada profilen.
 • Ta konsolen och ta bort den andra panelen. Upprepa denna procedur tills tills du tar bort alla plåtar.
 • Ta bort ramen med galgar.
 • Isär suspensioner och vinkelprofil.

Installationsanvisningar tak Armstrong (video)

Ange vilken typ av Armstrong tak helt enkelt. Börja montering strukturer behöver uppmärkning och genomföra kommunikation undertak. Efter det måste du beräkna kostnaden för installation av tak. Och först då börja monteringsramen och stapling paneler. Under drift, se till att tyget att lägga smidigt. Demontering åstadkommes genom konstruktionsprofilerna och fällbara demontering ringar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 3 = 7