Montering av tak: 8 grundprincip

Montering av tak: 8 grundprincip

12 October 2017Montering spänning tyg kräver noggrannhet och långsamhet, det enda sättet blir resultatet en vacker och hållbar takMontering spänning tyg kräver noggrannhet och långsamhet, det enda sättet blir resultatet en vacker och hållbar potolokPravilnost installation - garanti för hög kvalitet arbete! Montering av undertak kräver tålamod, lugn och, om man så vill, flit. Mycket enkelt, i en hast, oåterkalleligen skada tyget spänning, vilket kräver en speciell, omtänksam attityd. Men genom att sätta ett tak, kommer du att njuta av många år av dess skönhet, tillsammans med familj, vänner, kollegor, vänner.


Stretch tak är en av de mest framgångsrika typer av efterbehandling basen taket, vilket som regel inte en modell av jämnhet, estetisk och teknisk skönhet. Men, som det visat sig, att åtgärda detta problem kan och bör ske genom Montering av tak, till exempel.

Montering av undertak konstruktion: med färdiga konstruktioner - snabbare

Många företag är inblandade i produktionen av färdiga konstruktioner för olika tak.

Ibland är ganska problematiskt, till exempel, har en 2-nivå tak som motljus eller utan den.

För att inte "uppfinna hjulet", förvärva bättre och lättare att klara ram som många företag har möjlighet att producera 24 timmar. Producera ramar på den senaste tekniken från hållbara alumel legeringar.

Färdiga ramar för undertak - är modern design, vilket gör att snabbt och effektivt för att göra installationenFärdiga ramar för undertak - är modern design, vilket gör att snabbt och effektivt för att göra installationen


fördelar:

 • Färdiga moduler förs till platsen, och sedan installation tar bara ett par timmar, och vi talar om en två-nivå takmontage;
 • Hög kvalitet ram - nyckeln till långt liv av beläggningen och felfria utseende takbeklädnad;
 • Typiska produkter tillverkas snabbt till storleken på kunden, genom automatiserad produktion;
 • Signifikant accelererar aggregatet;
 • Frånvaron av plast virke och plywood ger kunden i en viss optimism och respekt för producenten. "Rating" är deras eget tak i ögonen på konsumenterna svävar mot himlen, och inte utan anledning.
 • De mest vågade designlösningar är enkelt implementeras.

De olika formerna av ramar, med olika typer av övergångar öppnar nya möjligheter, särskilt värdefulla för tak två nivå, som kommer att ha "bit" och är mycket tidskrävande arbete.

Montering spänning taket med sina händer: alla genomförbart

Genom att anta ett sådant beslut, desto mer som du aldrig gjort det förut, du bestämmer dig för en viss arbets feat. Men ingen bedrift i detta, eftersom det hela är löst helt enkelt. Men lite beslutsamhet.För att utföra installationen av stretch tak är nödvändig för att förbereda verktyg för jobbet.

Troligtvis vissa minsta möjliga verktyg du har, naturligtvis, det är, men att montera tak, måste ha något annat, som kan ha i din verktygs arsenal finns helt enkelt ingen.

För att genomföra sträckan takmontering kräver ett antal verktygFör att genomföra sträckan takmontering kräver ett antal verktyg

Verktyg och hårdvara:

 1. Borrhammare eller slagborr;
 2. Nivå. Du kan använda Nivåer och bubbla, men naturligtvis är bättre - laser.
 3. Dubbar rätt storlek och i rätt mängd.
 4. Paint eller papperskniv.
 5. Bladet (spatel).

I varje fall kommer du behöver och en stege.

Innan du köper en sträckt duk, är det nödvändigt att göra de nödvändiga mätningarna i rummet - i detta fall, för att mäta omkretsen. Detta är dock ännu för tidigt att sätta stopp, eftersom du måste också köpa tillbehör i samma hårdvara butiken där du kommer att köpa den sträckta duken.

Om spänningen duken är tillverkad av PVC, är det också nödvändigt att värma en gas pistol, en gascylinder, för uppvärmning av lokalerna.

Valet av komponenter är direkt beroende av ditt val av selen, men detta kommer att diskuteras nedan.


Technology ökade spänningar tak: det beror på blad

Eftersom de typer av fjädringssystem flera montera dem på olika sätt.

Först av allt, det beror på vilken typ av tyg spänning, men inte den enda anledningen, naturligtvis.

Tyger är indelade i två typer.

Vid montering av bladet PVC kräver användning av en luftpistolVid montering av bladet PVC kräver användning av en luftpistol

Typer av målningar:


 • Polyvinylklorid eller PVC - helt enkelt, vinylfilmen. Den är monterad med hjälp av följande metoder: harpun, shtapikovogo eller kil.
 • Tyg. Är en speciell väv, impregnerat polystyren.

Framöver lite, är det värt att notera att målningen tyg monteras enkelt, eftersom det inte är så lätt skadas som ett ark av PVC. Vidare är tissuebanan, som redan nämnts, monteras utan användning av en värmepistol, dvs kall metod.

Stretch tak: monteringsmetoder som visas nedan

Det finns flera metoder för installation av undertak.

Den använder den metod som bäst passar kunden.

Se en lektion om detta ämne, i form av video, samt bedriva prospektering hemligheter och enheten är en sträcka tak själv, funktioner och nyanserna i detta arbete för att eliminera alla typer av fel, kan du säkert ta upp självmontering. Var inte fel att undersöka svaren från dem som gjorde arbetet själva. Var inte ledsen för den här gången!

Shtapikovaya system med stretch takfäste - den enklaste och budgetShtapikovaya system med stretch takfäste - den enklaste och budget

Tillgängliga metoder:

 1. Shtapikovaya systemet. Principen är enkel. Vulst är införd i metallprofilen. Filé fixar helt fast duken. Budget metod. Den största nackdelen med denna metod för installation som frekvent nedmontering av ett sådant system är helt enkelt disk, vilket inte alltid är bra, särskilt om du ofta fylla grannarna ovan.
 2. Wedge-system. Den har vissa likheter med den tidigare, förutom att istället för pärlan används kil - han in i profilen, och därmed banan hålls. Denna metod används inte så ofta, och i allmänhet är det som används i våtutrymmen. Utveckling av import, och ganska dyra, utan tvekan, den höga kvaliteten.
 3. "Klädnypa". Används endast för installation av undertak, vilket gjorde det möjligt sömlös väv. Inga glasningslister eller kilar - allt arrangeras på principen om samozazhimayuschego slott. Ett sådant system är inte heller billigt, så design är också ofta inte är tillämpligt. Denna teknik utformades och utvecklas för att kunna ställa taket med sina händer, men är tanken, helt enkelt, inte fångas.
 4. Harpoon systemet. I denna metod, i stället för vulsten anbringas kantning harpun att taket är svetsade till banan. Harpoon typer av system, det är olika, men är tillämplig i allmänhet endast en av alla tillgängliga. Harpoon systemet är inte enkel, men inte kräver super skicklighet utövande. Ändå är allt bygger på mycket noggranna mätningar.

Så, efter alla de mest populära metoderna för installation av undertak är shtapikovaya systemet och harpun.

Montering av tak: stegvis

Montering av tak - en process som inte tolererar brådska och rörelse. Allt arbete från början till slut, måste du göra försiktigt och långsamt.

Om hur hela installationen, liksom huruvida den observerade sekvensen kommer att uppfyllas beror på hastigheten på arbetet och, naturligtvis, deras goda resultat i slutändan.

Korrekt installation är en tydlig sekvens av steg som utgör den beskrivna installationsarbetet.

Installation av taket börjar med märkning av väggarna och ramen monteringInstallation av taket börjar med märkning av väggarna och ramen montering

steg:

 • Märkning. Det hela börjar med märkning av väggarna, och det börjar från hörnen. Layouten bör göras på grundval av det faktum att under sträckan taket ska montera lampor eller ljuskronor. Basvinkeln är tagen, den lägsta hörnet av rummet. Efter hörnen är markerade, är de fortfarande förbundna med en rak linje, och det kommer det att komma till hjälp av en laser. Enligt uppgift, och linjen kommer att knytas baguette.
 • Fastställande profil. Profil fäst vid väggen, för detta ändamål, hylsor eller skruvar, bör avståndet mellan dem inte överstiga 8 cm Korrekt profil installation -. 50% av denna operation, nyckeln till framgångsrik och följaktligen spänningen hos banan.
 • Installation av webben. Banan endast monterad i fallet om rumstemperaturen har nått + 40 ° C. Villkor bekväma, kommer installationsprogrammet inte nämna, men ändå är detta tillstånd skrivs i detta dokument som vägledning.

Således ser du att det omöjliga är ingenting här, alla ovanstående, är det möjligt även för den genomsnittliga husägare.

Processen för installation av undertak: stegvis

Tyg packa rena händer. Den utspelar sig på golvet, som också måste vara ren, med inget skräp, damm och små metalldelar, till exempel, pluggar.

Dessa så kallade "små saker" i ett tillstånd av ruin tyget innan installation!

Installationsprocessen är duken - ganska viktig händelse, så det är mycket viktigt att följa en strikt ordning varje steg i installationen.

Stadier sträcka takmontering strukturStadier sträcka takmontering struktur

Steg för steg:

 1. Duken är fast, från hörnen (diagonalt!) Med en bas vinkel och nästa hörn, som redan nämnts, är det omvända, etc. Det bör vara varm gas pistol vinklar. För att bättre förstå hela processen, måste du använda den medföljande till material instruktion.
 2. hörn Montering sker med hjälp av så kallade "krokodil" - speciella klämmor med ett foder som skyddar tyg från eventuella skador.
 3. Genom ytterligare upphettning av filmen, med den första vinkeln måste avlägsnas "krokodil", och, med användning av en spatel, som övergår i spåret kantbanan, klädda webb utskrifter. Flyttar således till nästa segment, vidhäftar den tidigare delen sidan förhindrar ofrivillig återgång hos filmen från sätet.
 4. På samma sätt fästa resten av hörnen. Eftersom alla svårigheter ligger närmare slutet av arbetet, så att du kan använda en assistent, kanske mer än en.
 5. Sedan fast film på väggen med hjälp av en rak klinga. Platser där det finns suturer bifogade lås vars antal varierar från 2 till 3. Närmare bestämt kan man förstå processen genom att undersöka foto- och videomaterial.

Dessutom steg för steg guide lära sig mer om hur du använder parallella speciella ritningar som kompletterar det.

Instruktioner för installation av innertak: läs

Korrekt, installation kvalitet är fjärrsystemet utan att lära sig lämpliga instruktioner.

För att förhindra äktenskapet arbete, trots att oavgjort när det gäller reparationer, är det nödvändigt att studera egenskaperna hos sträckt duk, fylla element. Dessutom är det inte nödvändigt att försumma säkerheten.

Montering av tak parade med vissa svårigheter, som är närvarande på grund av specificiteten hos takmaterialet, mätnoggrannheten, och också på grund av användningen av gasen pistolen.

Installera plug - det sista steget att montera spänning takInstallera plug - det sista steget att montera spänning tak

instruktioner:

 • Under hela det arbete som krävs för att säkerställa att duken inte uppstår alla typer av rynkor och veck. Tidsförloppet märkte inte så fruktansvärt, och det är oftast åtgärdas. Om ändå så hände det att de brister som du har märkt med en viss fördröjning, vi kan och bör försöka eliminera använda en värmepistol för att värma marken, sedan försiktigt jämnas handen.
 • I slutmonteringen skede, när det är installationen av fixturer (de placeras på speciella ställningar som inte är svårt att hitta en duk), försiktigt utföra hålen på de platser där det behövs.
 • Installera tak cap är det sista steget i arbetet. Kontakten är en maskeringstejp en mängd olika färger och nyanser. Den installeras i gapet mellan väggarna och taket, som har bildats på grund av tjockleksprofilen. Den sätter enkelt fingertryck.

Istället pluggar ofta använder en baguette.

När du väljer ett tyg duk takmontering, praktiskt taget inte skiljer sig från installationen av PVC-väv, med den skillnaden att det inte finns något behov av att använda en värmepistol där, liksom målningar och sammanväxningar.

Installation av undertak konstruktion (video)

Sammanfattningsvis är det nödvändigt att sammanfatta hela skazannomu.Montazh tak, naturligtvis kan göras själv, eftersom kretsen är enkel, vilket framgår av de många vittnesmål från människor som redan har gjort det utan hjälp av guider. Och ändå, installation av en sträcka tak någon struktur, kräver särskild omsorg och flit, för att undvika skador på filmbanan. Som redan nämnts tidigare att du vill visa relaterat material för att undvika någon form av misstag. Och, naturligtvis, är det värt att komma ihåg om brandsäkerhet vid användning av en värmepistol! Case är annorlunda: elden, och även explosion. Men detta bör inte ske när de produceras och tagit hänsyn till alla säkerhetsåtgärder. Och en annan sak: om du bjuda in ett lag, kontrollera dem NACE-koder som de ges i registreringstillståndet, för att veta om de har rätt att bedriva sådan verksamhet. Lycka till reparation!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =

map