Montering av innerväggar av gipsskivor: 7 konstruktions pros

Montering av innerväggar av gipsskivor: 7 konstruktions pros

12 October 2017Innerväggar av gipsskivor är lätt att installera sina egna händerInteriör partitioner från gips enkelt montera din rukamiRano eller senare alla står inför är inte en enkel fråga om hur man kan reparera. Naturligtvis, när den stora vill reparera, hur kan radikalt förändra en lägenhet eller hus för att ändra taket, installera nya golv, kombinera rummet, eller vice versa, för att dela upp ett stort rum i två delar. Det sista alternativet är verkligen inte lätt, men fullt möjligt. Installera innerväggar med sina egna händer är också möjligt, precis tillräckligt för att bekanta sig med detaljerade instruktioner om att starta och hur man startar.


Hur är de inre väggarna av gipsskivor

Den mest optimala rumsavdelare är gipsskivor. Först måste du bestämma varför barriären är bättre att installera detta material.

Gipsskivor har flera viktiga fördelar:

 • Denna lätta material;
 • Det är inte nödvändigt att tillbringa en hel del tid under installationen (det räcker bara en dag);
 • Gipsskivor är billigt material;
 • Utseende liknar den vanliga maximala vägg;
 • Inom ramen för gips precis tillräckligt för att hålla alla ledningar som krävs;
 • Väggarna av detta material är mycket bra ljudisolering;
 • Under installationen inte kräver användning av vatten respektive är smuts mycket liten.

Innerväggar av gipsskivor har ett antal fördelarInnerväggar av gipsskivor har ett antal fördelar

Det första steget är att beräkna antalet av det önskade materialet. Gör det enkelt. Det räcker med att mäta längden och höjden av rummet, där framtiden kommer att visa upp en vägg.

Det rekommenderas också att dra en pappersark på en konventionell system där nästa märke och en dörr. Vidare är det nödvändigt att ställa in profiler, som är installerade och gips ark. Det är viktigt att komma ihåg att innan du installerar varje profil limmas med tätningsband. Detta kommer att ge ytterligare täthet och ljudisolering. Profiler ställs in med roterande borrhammare och även under installationen som du vill använda inte är rutin, och Plugg, naglar.


Intern skiljevägg av gipsskivor med dörr

Vid installation av rumsavdelare är nödvändigt att tänka i förväg om nästa dörr, utan vilken det helt enkelt inte kan göra. Även om dörren inte är planerad som sådan, till kontakten för det vara obligatoriskt, eller till en annan del av rummet kommer det att vara omöjligt. Vid utarbetandet av planen, bör väggarna noteras på det, och dörren är också nödvändigt för enkelhetens skull, så att du inte installerar dörr "med ögat". När modulerna har installerats måste du täcka sina gipsskivor.

Det är viktigt att veta att var och en av skivorna är installerade i ett vertikalt läge till på samma sätt som i varje enskilt fall finns det också måste följa några regler:

 • Från golvbeläggningen måste lämnas i ett avstånd av 1 cm från taket - 0,5 cm, mellan skivorna - 2 mm;
 • Installera inte gips "överlappningen" (lederna bör inte vara);
 • Du måste överväga inför sidor, de installerade mitt emot varandra, med tanke på deras riktning.

Baserat på dessa regler, måste du mycket noggrant för att installera gips ark. Ark säkrade via skruvar måste vara lika med 25 mm. Det är värt att notera att de måste vrida vinkelrätt mot profilen. Naturligtvis måste vi förstå att gips mantlar görs på båda sidor om den framtida väggen.Om rummet är planerad innerväggar med en dörr ska gipsskivor monteras så att den inte passarOm rummet är planerad innerväggar med en dörr ska gipsskivor monteras så att den inte passar

När den ena sidan är helt täckt, är det nödvändigt att fylla utrymmet med en speciell ljudisolerade material. I utseende det liknar lager av kompakt ull.

Ett sådant material är satt till en sådan grad att mellan gipsskivor fanns inget ledigt utrymme. När allt material läggs kan du installera gips å andra sidan är nästan färdiga väggen. Således, som den vore fastklämd ljudisolerande material inklämt mellan två skikt av gips ark.

Rekommendationer hur man gör innerväggar gipsskivor photo

Efter installation Gips ark för tidigt att fira, är det fortfarande väntar på en av de smutsigaste jobben. Till perfektion av innerväggar är nödvändigt att utföra ett antal åtgärder.

Så kommer följande steg vara

 • putsade;
 • injekteringsbruk;
 • Slipning.

När du installerar Gips fogarna mellan dem inte kan undvikas. Därför bör alla skarvar vara kitt blandning av gips. Varje hörn av dörren bör vara väl behandlas utan snarare förstärks av en perforerad vinkelprofil. Det är värt att komma ihåg att alla sömmar och mössa från var och en av skruven måste också kitt. Väggen måste vara helt plan och jämn.

En gång installerat innerväggar ska utföra arbetet med spackel, skarvning material, slipningEn gång installerat innerväggar ska utföra arbetet med spackel, skarvning material, slipning

Efter en kitt är klar, måste du behandla varje sidovägg primer. Detta görs för att säkerställa att ytan lättare att tapetklister eller special tyg för att dekorera väggarna.

Efter primerskiktet måste vara tillräckligt tjock spackel väggen och hålla den torr för en timme eller två per dag och ett minimum. Efter alla väggar torka ut, inklusive hörnen på dörren, måste du börja injektering och polering. Gör det bättre med dina egna händer, eller särskilda anordningar kan i hög grad skada ytan.


Vi får inte glömma att när fogning och polering är det viktigt att bära en respirator, annars kan du enkelt täppa till luftvägarna. Den resulterande dammet måste vara omedelbart suga vakuum, så att rummet kommer att vara mindre förorenad. Så efter alla dessa processer innervägg är klar återstår det bara att starta sin utsmyckning.

Brandmotstånd drywall partitioner

Naturligtvis innan du installerar gipsskivor skiljeväggar bara behöva läsa och ta reda på vad alla fall är det brandmotstånd gipsskivor partitioner?

Generellt är gipsskivor enhet ganska enkel:

 • gips;
 • Kristallin-bundet vatten bestäms av den kemiska formeln;
 • lera;
 • Glasfiber.

Till exempel, kan ett enda ark innehålla upp till 2 liter vatten. När de exponeras för vatten av hög temperatur, som är innesluten i arken börjar avdunsta som ånga.

Gipsokartong mellanväggar, brandsäkra, men också ge ytterligare ljudisoleringGipsokartong mellanväggar, brandsäkra, men också ge ytterligare ljudisolering


Även lera och glasfiber gör det möjligt att bibehålla styrkan och hållbarheten hos konstruktioner som utsätts för brand tillräckligt länge. Av allt detta kan man dra slutsatsen att gipset ger därmed passiv utformning grad av skydd mot brand i händelse av brand. Men vi måste komma ihåg att gips konstruktion tål eld, men fortfarande relativt inte lång. Exponeringstid kan variera från 20 till 45 minuter beroende på intensiteten av branden, liksom ytterligare material ingår i gipsskivan.

Det är värt att notera att med hjälp av gipsskivor inte bara kan ställa in mellanväggar, men också för att täcka sina bärande väggar. Detta kommer att ge ytterligare ljudisolering och brand lokaler.

Bygga partitioner inre av gipsskivor med sina händer (video)

Som det visade sig, med hjälp av innerväggar, kan du uppdatera utformningen av rummet, samt förse den med brandegenskaper, till exempel alla väggar mantelplåtar GCR. Denna installation kräver inte överdriven ansträngning och kostnad. Efteråt tittar på en sådan skönhet är ett nöje, och som det senare visar sig att bygga denna typ av konstruktion av gips är inte så svårt.

Utformning av innerväggar av gipsskivor (inredning foto)

326 118acb59dcc5c731802c0600a32c1037 203peregorodka-iz-gipsokarton 4377 1389089271dekorativni-paneli-pregrade-5 14597033687 arki-mezhkomnatnyye-18-768x557 dekorativnye-mezhkomnatnye-Steny-iz-gipsokartona dvernoyproemizgipsokartona3 foto12

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 15

map