Monolitiska betong trappor material och byggstegen

Monolitiska betong trappor material och byggstegen

12 October 2017Konkreta trappor är ganska populärt på grund av dess hållbarhetKonkreta trappor är ganska populärt på grund av dess monolitiska prochnostiBetonnye stege kan vara placerad inuti eller utanför byggnaden, i trädgården eller parken. Dessa höga krav. Trappor ska vara säkra att använda och tillförlitlig. Betong är hållbart och optimalt material som skall användas för konstruktion av trappor av olika monolitisk struktur. Denna arkitektoniska struktur, i bostäder, offentliga byggnader, fabriker och företag. Deras räckvidd är stor.


Monolitiska trappor: armerad betong

Solid betong trappa byggs vid ett visst stadium av uppförandet av byggnaden. Korrekt förstärkt stege har en lång livslängd. De kräver inget underhåll.

Design av betong trappor går enligt vissa regler, som inte får komma i konflikt med statliga normer och klipp.

Byggandet av betong trappor används beslagByggandet av betong trappor används beslag

Armerade betongkonstruktioner trappor måste vara:

 • säker;
 • hållbara;
 • Lämpa sig för användning.

Armerad betong monolitiska trappor är fixturer i sin struktur. Armeringen sker vid steg stege tillverkningen. För denna process använder ventilsektionen med en diameter av 1 cm. Först utsätts form uppträder armerings stegar sedan. Passande skuren höjden och bredden på den marsch. Det binder sedan till nätet. ruta kan ha en storlek av 15-20 cm, följt av det andra gallret. Avståndet mellan dem bör vara 10-12 cm. Fäst vid den armerade betongstrukturen bärande vägg av byggnaden eller till den ytterligare kolumnen. Väggen eller pelaren är ett stödorgan för plattformen.


Armerad betongkonstruktion kan vara enkla eller komplexa form och utförande. Det beror på ritningen, design och konstruktion som byggs.

Monolitiska betong trappor med händerna: de nödvändiga materialen

Tillverka monolitiska trappor av betong kan vara sig själv. Om du har erfarenhet av att arbeta med betong, då finns det inte en storskalig karaktär av svårigheterna. Design kan tillverka och installera trappor vara på egen hand i flera steg.

betongtrappa Tillverkningen sker i flera stegbetongtrappa Tillverkningen sker i flera stegMed hjälp av modern teknik kan du skapa en stege från betong någon design. Blanketten kan vara annorlunda: det enklaste och mest använda, eller ett original och utmanande. Betong kan formade element av komplexitet.

Som konstruktionsmaterial flytande betong akter. Den inre strukturen har en kärna gjord av ett förstärkande förstärkning.

Att bygga en monolitisk betong trappor, behöver du:

 • Flodsand;
 • spillror;
 • Rent vatten;
 • cement;
 • Släckt kalk.

Lime fungerar som en mjukgörare. Det behövs i blandningen, så att betongen inte smulas sönder vid kanterna av trappan.

Ankaret fungerar som ett stödmaterial. För detta ändamål, barer metall.

För bildandet av marschen behöver formen. Det produceras på plats, som kommer att genomföras installationsarbetet. Form gjord av plywood och träpaneler.

Att lösningen är jämnt fördelad, bör du använda vibrationsmaskin.

Villkor och spackel behöver för utjämning ytan av steg och trappor plattformar.

Vi bygger trädgårds Trappor av armerad betong med sina händer: milstolpar

Trädgårds trappor av armerad betong uppfördes både i hemmet och utanför. Stegen kan fungera som ett element för förflyttning mellan våningarna. Eller det kan installeras vid ingången till huset - som en stege för veranda.


Konkreta trappor passar bra i det inre trädgårdenKonkreta trappor passar bra i det inre trädgården

Trappor av betong installeras i trädgården kan vara inte bara ett funktionellt inslag men också dekorativa. Du kan göra din egen trädgård stege, som kommer att ha en originell design.

Till att börja med bör du designa en trappa. För att göra detta måste du vidta alla nödvändiga mätningar. Gör sedan en skiss av konstruktionen stege. Efter att dra framtiden att utveckla design, med hjälp av de nödvändiga dimensioner. Beräkna material och köpa dem i järnaffären.

Gör en multi-level trädgård utan trappor omöjligt. Betong trappor landskapet blir en funktionell design och en speciell dekoration av trädgården.

Du kan dekorera med konstgjorda material. trappa hölje kan vara olika, beroende på konstruktion och användningsstället. Dekorativ yta kan bestå av keramiska plattor, sten, tegel, mosaik av massivt glas.


För tillverkning av stegar används särskild teknik.

Konstruktion av trappan sker i flera steg:

 • Gjord ram;
 • Återfyllda hålrum formsättningar grus eller småsten;
 • Hälls konkreta åtgärder;
 • Made exteriör trim (vid behov).

Ramen är gjord av träbalkar. De samlas i en enda struktur. För detta ändamål ytterligare fästen.

Produktion av monolitiska konkreta trapporna: steg för steg guide

Produktion av monolitiska trappor - ett krävande jobb. Ofta är dessa stegar uppfördes i olika byggnader: i flervåningshus, stugor, fabrik och industribyggnader. Trappor bör vara hållbara och bekväma.

Den första etappen i byggandet av betong trappor - produktion av formDen första etappen i byggandet av betong trappor - produktion av form

Först gör boasering. För detta ändamål en ram som består av beslag, plywood och träpaneler.

Armerad betong trappa har i sin struktur ett ramverk av metallstänger. Förstärkning görs på hela området av den framtida ramen för trapporna. En lägre nivå är inställd på plattformen.

När ramen är gjord av den framtida trappan, bör du gå vidare till betydande arbete:

 • Stärka formsättnings distanser;
 • Häll betongplatta och steg;
 • Rikta stege yta;
 • Låt torka struktur;
 • Ta bort form;
 • Montera staket och räcken.

Efter hälla betong formkonstruktion torka. Bara tre dagar senare ta formen.

Tillverkning och efterbehandling betongtrappa tar tid. Lämplig för användning stege kan vara ett par veckor eller månader. Först efter avslutad, kan stegen anses färdigt och börja använda den.

Det sista steget är att avsluta. Finish monolitiska trappor är tillverkade av olika material som trä, mattor, kakel, sten, MDF. Trä och metall används för tillverkning av olika kapslingar och räcken. Metall hinder kan tillverkas genom smidning och har den ursprungliga utseende. Således kommer du markerar i det inre av deras hyreshus eller stugor.

Konkreta trappor: tillverkningsprocessen (video)

Monolitiska betong trappor fann brett användningsområde. För tillverkning av trappor med händerna du behöver ett minimum av material, verktyg och expertis. Om du observerar byggteknik av denna design kommer trappan tjäna dig i många år framöver. Det blir inte bara en funktionell objekt i huset, men också att kunna dekorera insidan av en flervåningsbyggnad. Trappor kan fungera som en veranda. De installeras inte bara inomhus, men även i parker och trädgårdar.

Vackra monolitiska betong trappor (foto exempel)

1- 2- 4 6 7 8 10 11- 14 15

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 12

map