Moderne spanplafonds zijn één-niveau: de belangrijkste voordelen en kenmerken van de werking

Moderne spanplafonds zijn één-niveau: de belangrijkste voordelen en kenmerken van de werking

12 October 2017Onder de moderne methoden van afwerking het plafond, de meest populaire - TensionOnder de moderne methoden van afwerking het plafond, de meest populaire - natyazhnyePotolok binnen spelen conceptueel accentual rol. Als de vloer en de muren, het plafond oppervlak fundamenteel verandert de ruimte door het veranderen van het ontwerp. Maar als de gebreken en fouten op de muren en de vloer kan worden verborgen, het maken van meubels of decor, het plafond oppervlak moet perfect zijn, want elke centimeter van het is open voor overweging. Moderne methoden van plafonddecoratie is indrukwekkend in zijn diversiteit, waaronder de meest populair zijn de plafonds met spanning coating.


De belangrijkste soorten van single-level spanplafonds: een algemeen overzicht

Uniform opspandoek tussen het stelsel van aluminium of kunststof profiel is een spanning bekledingssysteem. Deze manier van decoratie in zwang in de jaren '60 in Europa, en na de polymeerfilm van de uitvinding naar het volgende niveau en meer populariteit.

One-level plafonds zijn het meest in de vraag als gevolg van de eenvoud en efficiëntie van de uitvoeringOne-level plafonds zijn het meest in de vraag als gevolg van de eenvoud en efficiëntie van de uitvoering

Op basis van de structuren, plafonds zijn van de volgende types:

 1. Type enkele laag coatende;
 2. Multilevel type bekleding;
 3. Getrapte Type spannen coating.

Onder deze lijst van single-level plafonds zijn het meest in de vraag als gevolg van de eenvoud en efficiëntie van de uitvoering.


Afhankelijk van het gebruikte materiaal zijn:

 • Plafonds PVC-folie;
 •  De plafonds polyesterweefsel.

Het gekozen materiaal voor het bedekken van de spanning het resultaat beïnvloeden de integriteit van de baan. Polyester stof is naadloos en film gemaakt - met een naad.

Maar als je een klein netwerk, kunt u aan de hele PVC-doek.

Om een ​​keuze maken in het voordeel van single-level coatings moet bekend zijn met alle kenmerken en eigenschappen van dit type plafond finish.Voordelen van de single-level plafonds zijn:

 1. Het gemak van installatie, die slechts een paar uur duurt en geen voorafgaande afstemming oppervlak nodig;
 2. Het vermogen om defecten in het plafond en diverse draad te verbergen;
 3. De prijs die veel lager vergeleken met andere methoden van afwerking;
 4. De minimum "verliezen" hoogte van de ruimte, omdat bouw bijna geen ruimte;
 5. In vele;
 6. De waterbestendigheid;
 7. In ideaal en monolithische oppervlak;
 8. Op de lange operatie termijn zonder verlies van de basiskenmerken;
 9. De kracht en het gemak van onderhoud door antistatische coating.

Nadelen van single-level plafonds zijn:

 • De brosheid baan welke kan worden beschadigd door scherpe voorwerpen;
 • De sterke invloed van lage temperaturen, en daardoor de onmogelijkheid om de bekleding in een onverwarmde omgeving;
 • De film verzakking als gevolg van onjuiste installatie.

Belangrijke nadelen alleen maar zeggen dat de installatie deksel best wordt overgelaten aan professionals, die een garantie op de verrichte werkzaamheden zal geven.

Onderscheid dergelijke opties broer of zus plafonds:

 1. Glanzende uitvoeringsvorm;
 2. matte;
 3. satijn;
 4. Bedek met afdrukken van foto's.

Ongeveer 90% van het geheel van elastische stoffen wordt gepresenteerd in de vorm van PVC-productie, wordt 10% gegeven voor de hoeveelheid weefselbanen. Dientengevolge, de keuze hoogglanzend of mat spanplafond is veel breder.

Spanplafonds mat broers en zussen: een stijlvolle jas met geen franje

Mat oppervlak - het belangrijkste verschil matte plafondbekleding alle typen systeemplafonds. Dit type van decoratie wordt voorgesteld een klein kleurenpalet - wit beddengoed en toon. Sommige fabrikanten bieden een mat zwarte stof.

Matte plafondoppervlak perfect nabootst gevoerd gipsplaatplafondMatte plafondoppervlak perfect nabootst gevoerd gipsplaatplafond


 Matte schilderij simuleert perfect afgestemd op het papier-maché, en maakte in het wit - whitewash kwaliteit, zonder accent op aandacht.

Het is handig om de witkalk te simuleren, maar tegelijkertijd hebben alle voordelen van een spanplafond.

Nevel kenmerken van verlaagde plafonds:

 • De prijs, die lager in vergelijking met de kosten voor de glanzende doek;
 • Gebrek aan kleding naad tot 5 m breed;
 • Hogere sterkte als gevolg van matte textuur.

De meest voorkomende kleur in het palet van matte - wit. De relevantie ervan en de universaliteit van de voor de hand liggende. In tegenstelling tot een plafond witten kan altijd wassen is het niet geel na verloop van tijd en niet luschitsya. Er is een optie om te gebruiken in een interieur mat zwart plafond. Single-level zwarte matte canvas stijlvolle look in de administratieve kantoren, bioscopen en cafés.

Spanplafonds twee kleuren broer of zus: het gebruik van functionaliteit en design tips

In aanvulling op de monochromatische kleur in opgespannen doek, zijn er manieren om meerdere kleuren te combineren voor het plafond van de samenstelling. Door gebruikmaking van deze methode om verenigen en harmoniseren het inwendige van het gebouw.


Het combineren van twee kleuren op een spanning plafond, kunt u het eetgedeelte benadrukken in de keuken en op pad gaan zone op de plaatHet combineren van twee kleuren op een spanning plafond, kunt u het eetgedeelte benadrukken in de keuken en op pad gaan zone op de plaat

Het creëren van twee-color schilderijen op twee manieren:

 1. Compound gekleurde schilderijen op hetzelfde niveau;
 2. Installatie van multi-level plafond met verschillende kleuren op elke etage.

De eerste methode is goedkoper en eenvoudiger te implementeren, maar daarom niet minder functioneel omdat door middel van deze plafonds kunnen kamer zonirovat en accenten toe te wijzen.

Met een dergelijk plafond deksel kan visueel zijn het oplossen van een veel problemen. Benadruk de eethoek en een keuken in de schaduw platen toe te wijzen ruimte boven Cinema zone of stress kroonluchter. Een van de twee kleuren op het plafond kan overeenkomen met de kleur van de muur, waardoor de visuele ruimte toeneemt. Een dergelijke werkwijze is in de badkamer toepassing. Bicolor soorten plafonds bieden een kans voor alle experimenten. Bijvoorbeeld, zwart is - wit ontwerp van het plafond niemand onverschillig laten, en op de juiste uitwerking van de details zullen de meest stijlvolle element in het hele huis zijn.

One-level plafonds met spots

Bij gebruik van conventionele lampen en kroonluchters oppervlaktespanning voorkomen vlekken en vervormd patroon. De reden voor deze - niet-naleving van de technische voorschriften voor het gebruik van het plafond doek, dat een temperatuur limiet van 80 graden heeft. Daarom, met verlaagde plafonds kan worden toegepast bij een lampvermogen van 40 W (60 - weefsel). Aan deze eisen wordt voldaan in een vliegtuig met schijnwerpers.

De juiste keuze van de verlichting maakt het gemakkelijk spelen met licht en om schade aan het plafond oppervlaktespanning te voorkomenDe juiste keuze van de verlichting maakt het gemakkelijk spelen met licht en om schade aan het plafond oppervlaktespanning te voorkomen

Tips bij het kiezen van armaturen:

 • De armatuur moet worden gekozen met een brede rand.
 • Lamp beter te begeleiden recht naar beneden, zodat er geen licht verstrooien in het plafond de ruimte.
 • Halogeenlampen geselecteerd met de draaikap.

Voor spotlights gebruiken verschillende typen gloeilampen, maar niet allemaal geschikt voor verlaagde plafonds.

Gebruik van de lamp mogelijk:

 1. Aangezien een halogeenlamp (schaal gebruikt vanwege de mogelijkheid om een ​​gericht licht te maken);
 2. Met een gloeilamp (met beperkte capaciteit elastische stoffen, en worden gebruikt in natte ruimtes);
 3. LED-lamp (erkend als de beste optie voor verlaagde plafonds).

De juiste keuze van de verlichting maakt het gemakkelijk spelen met licht en om schade aan het plafond oppervlaktespanning te voorkomen.

Sibling verlaagd plafond met verlichting: grote variatie ontwerp

Zeer stijlvol en ziet er prachtig uit plafonds met verlichting binnen. Voor deze lichtbron is gemonteerd achter de baan direct naar hoofdplafond, indien de afstand van het plafond tot een klein of een speciaal profiel te dekken.

Binnenverlichting wordt optioneel accessoire faciliteitenBinnenverlichting wordt optioneel accessoire faciliteiten

binnenverlichting gebaseerd op het ontwerp kan worden geplaatst:

 • Gelijkmatig over het plafond;
 • Langs de omtrek van de wanden;
 • Bepaalde samengesteld patroon.

Gezien de eisen inzake de werking verspanvlakken voor binnenverlichting worden gebruikt (in volgorde van populariteit) LEDs, fluorescentielampen en LED duralights.

Binnenverlichting voor het spannen plafond sieren de kamer wordt optionele ruimten en fungeert als secundaire hulpverlichting.

Verlaagde plafonds in de slaapkamer: single-level en multi-color

Functioneel doel slaapkamers dicteert bepaalde voorwaarden voor alle elementen van het interieur van de kamer, met inbegrip van het plafond.

Voor kamers in de klassieke binneninrichting plafond met een matte deklaag spanningVoor kamers in de klassieke binneninrichting plafond met een matte deklaag spanning

Aanbevelingen voor het ontwerp van het plafond slaapkamers sibling spanning coating:

 1. In de klassieke binnenplafonds meer geschikte spanning matte deklaag van met een glanzend;
 2. Slaapkamer pak schijnwerpers LED;
 3. In de slaapkamer van de kinderen met behulp van multicolor coating, maar benadrukt de kamer gebied;
 4. Populair in de kwekerij bij verlichting binnenshuis spannen coating simuleren van de ster geïnstalleerd;

Voor kleine kamers sibling spanning van de bekleding redding. omdat hij niet veel ruimte te stelen voor de installatie en is in staat om de lichteffecten visueel aanpassen kamer. Gecombineerd plafond, bestaande uit verschillende kleuren, kunt u uw eigen ontwerp met behulp van programma's op het internet of in een fotospeciaalzaak in mappen te kiezen.

Single-level plafonds Tension (video)

Spanner manier om het plafond ontwerpen verdient aandacht en terecht leidt de plafonddecoratie markt. Spanplafonds voor vele jaren mezelf niet veranderen, blijven evolueren als de industrie en aan populariteit winnen Obory. Dankzij hen kan een kwestie van uren zijn om radicaal te veranderen de stijl van de kamer, het veranderen van de enige soort plafond.

Plafonds sibling spanning (foto)

2 ----- 11 6bca4b795c05d2290131364901d575b0 44 9 15 16 39 83 111

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 9 =

map