Moderna fällbara trappor till vinden: 5 typer

Moderna fällbara trappor till vinden: 5 typer

12 October 2017Hopfällbar stege gör det möjligt att snabbt och säkert klättra upp på vindenHopfällbar stege gör det möjligt att snabbt och säkert klättra upp till vinden De flesta av husen och några av lägenheterna har en andra våningen och en vind, så det är mycket viktigt att tänka på och bygga en stege för att vara den mest enkla och samtidigt helt tillfredsställa alla behov. Detta kommer att hjälpa till att fastställa funktionerna i en design, och identifiera alla detaljer design. En preliminär sammanställning av kretsdesign hjälper till att identifiera alla sina för- och nackdelar, så att om det behövs, var det möjligt att avsluta projektet.


Folding stege till vinden

Det är viktigt att tänka på storleken på bredden och de åtgärder som kan vara mycket lätt att gå upp och ner. Med tanke på alla de grundläggande kraven, och att veta alla nyanser och krav, kan du göra en stege och luckan helt någon form med händerna, även med eldrift.

Konstruktion av trappor i huset kräver:

 • Färdigheter med ritningarna;
 • Goda kunskaper i verktyget;
 • Förmåga att göra skisser.

Många föredrar att göra trappan i huset av trä, eftersom det är en pålitlig, hållbar och miljövänliga material som kommer att pågå under en lång tid och har en låg vikt. Det finns alla olika typer av metall och trä trappor från Fakro (LWK, Plus, Panto), som kommer passa perfekt in i kupén utrusta huset, bilder och video som visar att designen passar perfekt in i den övergripande designen, även storleken på 70h80. I närvaro av ett önskat verktyg kan göras helt hopfällbar stege av vilken form som helst.

Det finns ett brett utbud av hopfällbara stegar: metall, trä, aluminiumDet finns ett brett utbud av hopfällbara stegar: metall, trä, aluminium


Nämligen typer som:

 • direkt;
 • dekorativa;
 • hörn;
 • runda;
 • Spiral.

En trä spiraltrappa ser bara bra, men det är ganska svårt att genomföra, så denna design i bostäder är mycket sällsynt. Konstruktion av spiraltrappor kräver särskild uppmärksamhet, eftersom installationen av uppförande och fixa alla de komponenter som krävs för att mycket noggrant. Den enklaste är en trappa struktur som består av en eller flera steg med marscher.

Mycket intressant är kombinationen stege, som kombinerar element av flera olika i sin konstruktionstyp. Denna typ av trappa utmärker sig genom sin eleganta design och unik stil, men det är ganska komplicerat i utförandet, så det kommer att kunna bygga endast en erfaren designer.Viktigt! Spiraltrappor anses vara ganska komplicerade konstruktioner och har begränsad funktionalitet så svårt att höja en övergripande möbler på dem.

Original vinden hopfällbar stege

Nyligen har en stor efterfrågan på början av användningen av vinklade trappor i huset, som kan utföras med en plattform eller med zabezhnymi steg. För att skapa den verkliga konstverk, du behöver för att förbereda ritningar och genomföra planering, eftersom det gör det möjligt att skapa en design som tål tunga laster.

Du kan markera de främsta fördelarna med en sådan struktur, särskilt till exempel:

 • Mångsidighet lokaliseringsfunktioner;
 • Rimligt pris;
 • Den framgångsrika designlösning;
 • Användarvänlighet.

Bland fördelarna med fällbara stegar bör noteras kompakt storlekBland fördelarna med fällbara stegar bör noteras kompakt storlek

Corner trappor typ ser ganska intressant, och strukturen är det möjligt att arrangera ännu en smal korridor, eftersom det inte tar upp för mycket utrymme.

Hörn trappor kan vara gjorda av olika material, men det mest intressant variant kan göras från trä, som sedan kan beläggas med färg eller lack. I det här fallet, trapporna få en fin, mjuk och tålig.

Vad sägs om en hopfällbar stege till vinden med sina egna händer

Huset är fullt möjligt att utrusta varje stege, beroende på ledigt utrymme och egna önskemål.

I synnerhet är det möjligt att göra sådana varianter trappor som:

 • Direkt odnomarshevye trappor;
 • roterande;
 • U-formad halv takt;
 • L-formad halv-takt;
 • Skruv.

Ganska intressant anses vara U-formad design, men förutsätter det en betydande utrymme, eftersom det tar en hel del utrymme.

För installation av en hopfällbar stege ska fixa det i taket ramenFör installation av en hopfällbar stege ska fixa det i taket ramen


Oavsett vilken typ av stege, är det ganska komplex konstruktion vilket fall som helst, så allt du behöver för att beräkna exakt, för att kunna garantera fullständig säkerhet vid användning.

Säkerhet tillhandahålls av komponenter, nämligen:

 • Bolz;
 • stringers;
 • Bowstring.

I traditionella klassiska interiörer ofta dominerar Sadel trappor, sensträngar eller klassisk spiraltrappor konstruktion. Mycket snygg och originell design utseende, att kombinera ett antal olika material, såsom trä, metall, glas. Liknande mönster passar perfekt i stil med minimalism eller loft.

DIY: fällbar stege till vinden, ritningar och parametrar

Innan du utför installationen av trappan i huset, är det nödvändigt att göra en preliminär beräkning av de grundläggande elementen i design. Utför alla nödvändiga beräkningar kan vara ganska olika sätt.


I synnerhet:

 • Näring;
 • Använda Autocad datorprogram;
 • Enkla beräkningar.

I ritningarna kan du lära dig i detalj om funktionerna i designen för en fällbara vindstrappanI ritningarna kan du lära dig i detalj om funktionerna i designen för en fällbara vindstrappan

Det är också möjligt att genomföra de nödvändiga beräkningar på kompassen, eftersom detta kommer att hjälpa till att få de mest korrekta data. Bredden av stegen beror på om bredden på dörröppningar, och om trappan går från dörr till dörr, är det nödvändigt att fokusera på storleken av öppningen, vilket leder till andra våningen. Beräkningar måste börja med mätning av höjden mellan våningsplan, samt parametrarna för stegöppning, då är det nödvändigt att dra en stegediagram som byggs. Det är nödvändigt att komma ihåg att dörren i beräkningarna är också mycket viktigt. Du kan göra en stege på egen design och de färdiga modellerna kan ladda ner och anpassa dem för att passa dina behov. I forska trappan, konstruerade perspektiv som hjälper till att identifiera en funktion av dess konstruktion.

Viktigt! Det mest praktiska anses mjuka svepande trappor, men de tar upp en hel del utrymme.

Högkvalitativ fällbar stege till vinden med sina egna händer

Modern vertikal stege i huset kan se ganska intressant, särskilt om det är lutad mot väggen. Dessutom är ett sådant arrangemang kännetecknas av att det är ganska funktionell och pålitlig. För byggandet av invändiga trappor, används traditionellt en mängd olika material

I synnerhet, enligt följande:

 • trä;
 • metall;
 • Stone.

Den billigaste kostar en hopfällbar stege av träDen billigaste kostar en hopfällbar stege av trä

Dessutom kan det vara en kombination av dessa material, och tack vare den aktiva utvecklingen av konstruktion, det finns fler och fler nya och moderna material som används för konstruktionen av trappan i huset. De mest populära material anses ett träd, eftersom det är extremt prisvärd och lätt att bearbeta material, därför kan skapa de mest otroliga design.

På grund av den vackra konsistens och elegant uppfattning passar trä perfekt i varje interiör helt hemma.

Naturlig och konstgjord sten används endast för fodret, och resten av strukturen är tillverkad av betongblock eller gjutas i speciellt beredd formsättning. Mångsidig, stark och tålig metall stege. Men i sin konstruktion, är det nödvändigt att beräkna och förbereda dra CMD. Metallen kan fungera som material för den bärande konstruktionen, och en separat inre elementet. Trappor av smidesjärn, ser ljus och luftig, men med sin erektion alla krav i GOST måste följas.

Hur man gör en hopfällbar stege till vinden

Modern hörn trappa ser ganska intressant och tar en hel del utrymme, eftersom det kan placeras i mitten av rummet eller längs väggen. Till stegen var robust och pålitlig, kan den göras av trä i kombination med en metallbas.

Innan starten av en hopfällbar stege till vinden byggnader värda att se video tutorialsInnan starten av en hopfällbar stege till vinden byggnader värda att se video tutorials

Att tillverka en sådan stege, är det nödvändigt att framställa vissa verktyg, i synnerhet, enligt följande:

 • sågen;
 • slipmaskin;
 • sticksåg;
 • Fraser och många andra verktyg.

Inledningsvis måste du förbereda en metallkonstruktion trappa, och sedan hennes säkra steg. För att öka säkerheten, måste du installera stolpar och räcken. 

Ganska intressant är den runda spiraltrappa som lätt passar perfekt med varje interiör. I detta fall är steg fixeras runt en speciellt beredd foundation.

Folding stege till vinden med sina egna händer (video)

Moderna raka trappor till vinden i huset ser ganska intressant och elegant, viktigast av allt, kompetent förhållningssätt till arrangemanget av konstruerade strukturer.

Detaljer: trappa till vinden fällbara (foto exempel)

-1024x911 0f32f52126720aed25589a6dd336388b 1-6 4 85e8995cc9a0f103af5f6466ad96e139 145 1331 3334441 9717872 9719102

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 36

map