Modern inredning båge gjord av gipsskivor: 3-bild och förmåner

Modern inredning båge gjord av gipsskivor: 3-bild och förmåner

12 October 2017Vacker båge av gips för att göra heminredning modern och praktiskVacker båge av gips för att göra heminredning och modern praktichnymArki länge blivit vardagsmat i moderna lägenheter. I vår tid är det inte bara dekoration, men också en mycket praktisk lösning för lägenheter, missgynnade område där att installera konventionell dörr är inte rationellt. Arch ser bäst vid ingången till matsalen, vardagsrum, kök. Artikeln fokuserar på fördelarna med Arch strukturer, olika typer av bågar, designalternativ, och kommer att presenteras master-class själv uppföra dekorativa element.


Fördelarna med den moderna interiören valv av gipsskivor

Välvda strukturer kan skapas från olika typer av konstruktionsmaterial. Detta kan vara av gips, trä, natursten, men det mest populära budget alternativet och älskad av alla designers, dekoratörer gips.

Gispokartona fördel i seghet som tillåter dig att göra en båge av alla former och storlekarGispokartona fördel i seghet som tillåter dig att göra en båge av alla former och storlekar

Den största fördelen med materialet i enkel installation och ett brett spektrum av dekoration alternativ.

Förresten, kan bågen dekorera inte bara en dörröppning, kan det ordnas som en ram för den nisch i väggen, kan du också utrusta utrymmet ovanför spisen eller hällen. Gipsskivor smidig, mångsidigt material som används i dekoration och konstruktion.

Materialet har följande fördelar:


 1. Materialet är elastiskt, med god duktilitet. Detta gör det möjligt att skapa den välvda utformningen av praktiskt taget alla former och storlekar. Gör bågen kan vara deras egna händer, behöver du inte att vända sig till en professionell. För installation av en metallprofil krävs fästen och gips ark.
 2. Byggmaterial är lätt, enkel att installera och montera. Dessutom döljer det oegentligheter av väggarna i dörröppningen.
 3. Gipsskivor är helt säker för människors hälsa. Ark är tillverkade av miljövänliga material. Applicera det är möjligt även i barnens rum.

Förutom utmärkta prestanda, är designen estetiska. Hyresvärden kan välja någon efterbehandling och skapa en unik design. Detta kan vara stuck, tapeter, färg. Det beror på fantasin.

Olika typer av inredning valv av gipsskivor - photo

Välvda strukturer är indelade i olika typer baserat på den stil som de skapas. Arch är en mångsidig elementet sedan passar i praktiskt taget vilken stil riktning, varvid det inre utrymme bildas. Välvda design har länge funnits i inredningen i öst, i en modern design, fick de ett nytt utandningsprov och originella, intressanta former.

Innan du installerar bågen bör först besluta om dess utformningInnan du installerar bågen bör först besluta om dess utformningSå om vi talar om vilka typer av bågar, den villkorligt kan fördelas enligt följande:

 1. Klassisk romersk båge. Sådan båge är formad som en struktur bredd, som är lika med bredden på dörröppningen. Bågen är dekorerad med en uppsättning i en halvcirkel. Som dekoration sådana bågar används gips, stuck, eller delar av naturligt trä. Idealisk för klassisk inredning för rum med högt i tak.
 2. Modern stilistisk riktning - modern. Arch Art Nouveau är ett bra alternativ för små lägenheter med låga tak. Dess valv har vackra flytande linjer och en stympad radie, vilket gör rummet visuellt sträcker.
 3. Slavyanskaya. Universal version, lämplig för varje interiör. arch designen är enkel i formen, något tillplattad hörn.
 4. Välvd design i orientalisk stil. Sådan båge har en form som liknar en spetsig kupol. Om rummet design är planerad att utföra i en marockansk stil, östra båge av den ideala lösningen.
 5. Thai båge. I Thai båge struktur har en funktion, det fasad på bara en sida. Denna båge elegant kompletterar både östra och extra modern inredning.
 6. Trapets båge. Designen har avsmalnande avfasade hörn, som ser elegant om deras zadekorirovat träelement. Enligt designers, är det ett bra alternativ för den klassiska engelska interiör eller privata hem.
 7. Arch portal är inte rund, det är standard ram av dörröppningen, som ofta är dekorerad med målat glas. Se originalet och sparar utrymme i en liten lägenhet.
 8. Arch kan formas nisch. Denna konstruktion är inte en del av dörröppningen, hon skapade nära väggen för att göra inställningen för TV, bokhyllor, öppen spis och så vidare. D.
 9. Arch formad. Design, tillverkad i de mest otroliga former ser bra ut i modern inredning. Gips kan du skapa de mest fantastiska mönster.
 10. Ovala och runda valv. Bra idé för rum med högt i tak, nej. Design jämnar hörnen, vilket gör öppningen runda eller ovala. Den perfekta lösningen för ultramoderna interiörer.

Dörr arch gjord av gipsskivor - fotodesignalternativ

Innehållet arch struktur kan vara olika. Beroende på den övergripande stilen i vilken riktning den platta görs och funktionellt syfte kan genomföras, de mest oväntade inredning.

För att spara utrymme i rummet, kan du installera dörren en gips valvFör att spara utrymme i rummet, kan du installera dörren en gips valv

Klassiska och stil riktningar Baroque, Empire, klassicism föreskriver registrering av lockigt gips lister. Kolla in bågen kan vara hyllor för böcker, kommer det att bidra till att uppnå platsbesparande.

Också dekorera arch:

 • träd;
 • mosaiker;
 • tegel;
 • Konstgjorda och natursten.

Ett bra alternativ för den moderna interiören - Arch med belysning. Denna design ser snygg och original. Ytterligare belysning kommer inte att vara överflödig, särskilt om bågen är anordnad mellan rummet och korridoren. Inredningen bör inte vara mycket, men bågen i stil minimalism och high-tech behöver inte dekorera.

Hur man gör båge av gips i dörren med händerna

Produktions båge kan utföras på två sätt. Den första - en direkt mejsling väggen för den preliminära ritning, en halvcirkel. Den andra - avsiktlig bädda toppen av dörröppningen med skivor av gips, vilket ger formen av en båge. Tänk på andra alternativ för att skapa en båge med sina händer. Denna metod är viktigt för lägenheter med högt i tak. Det första du bör göra är att förbereda material och verktyg.

Innan du placerar bågen av gips, måste du förbereda i förväg verktyg och material för att arbetaInnan du placerar bågen av gips, måste du förbereda i förväg verktyg och material för att arbeta


Att arbeta behov:

 1. Kniv på metall.
 2. Metallprofiler.
 3. Fästelement.
 4. Skivor av gips.
 5. Nivå.
 6. att mark marker.
 7. Tråd eller en kompass.
 8. Jigsaw.

När allt är klart, bör du börja installationen. Det första steget - är tillämpningen av markeringar. Följande är dörren att ordna metallprofiler. Bildade rektangeln, med tanke på den maximala storleken som är lika med radien och den minsta storleken av en halvcirkel i sin övre punkt. När ramen under bågen elementet är gjort, kan du göra markup gips.

Det bör skäras rektangulära ark som är lika i höjd med radien hos bågen av framtiden, och på bredden av dörröppningen.

Därefter är det nödvändigt att säkra skivorna på ramen och använda dragtråd eller en kompass halvcirkel. Därefter bör arken tas bort och skär en halvcirkel med hjälp av pusslet. Nästa steg - fastställande på skruvarna. När strukturen är monterad, är det nödvändigt att göra och fästa slutet av bågen. Använd gips, men att böja den, måste du utföra nadpily på ytan av arket, så att fragmenten som bildas stärkte endast av papper på vilket det limmas. För att göra det arbete som krävs för att mycket noggrant, så att arbetet inte är trasig. Den sista etappen kommer att vara efterbehandling.

Installation av invändiga bågar av gipsskivor (video)


Så alternativen är många, och det är en smaksak. Bågar är alltid på modet, trots modetrender. Dessutom gör bågen rummet bredare, vilket ökar varje separat fungerande zon, lämnar den på sin plats, vilket skapar en atmosfär av komfort och harmoni i rymden.

Design av interiörer valv av gipsskivor (inredning foto)

7 14 24-8 34 1558ada8f6f 102 2013-10-10montagarkitrydnoobaysnitseverodoneck 1443733881gipsokarton-v-interere2 1448089783arka-1 båge

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8

map