Modern golv i köket: en kombination av praktiska och skönhet

Modern golv i köket: en kombination av praktiska och skönhet

12 October 2017Golvbeläggning i köket bör vara hållbara, naturligt eller konstgjort material, slitstarka, tål maximal belastningGolv i köket måste vara sunda, naturliga eller konstgjorda material, slitstarkt, tål maximalt nagruzkiKuhnya - en plats i lägenheten, som är mest utsatta för många negativa faktorer: fukt, vattenstänk och fett, repor på möbler, fläckar av olika ursprung och al. i synnerhet när denna våning lider. Men samtidigt köket - detta är en av de favoritplatser där hela familjen får tillsammans för frukost eller middag. Därför är det viktigt att inte bara praktiska efterbehandling material av utrymmet, men också en vacker design. När du väljer ett golv i köket, måste du välja rätt färg, rätt material, användningen av kompositgolv, liksom att inte glömma golvlister.


I vår tid är golven i köket används inte bara som en praktisk yta, men också är en del av designen utrymme. Beroende på smak av ägarna av lägenheten, köksgolvet, kan du göra bakgrunden att isolera andra delar av inredningen, såsom möbler, tillbehör, eller markera den som en viktig designelement.

Texturer och material

Tile - en miljövänlig typ av golv. Det befriar inte skadliga ämnen, nötningsbeständiga, slitstarkTile - en miljövänlig typ av golv. Det befriar inte skadliga ämnen, nötningsbeständiga, slitstark

När du gör ett kök kan du använda en mängd olika material, anser de vanligaste:

 • linoleum - en av de mest populära golvbeläggningar. I vår tid, producerade detta material en mängd olika färger och mönster. Det kan härma trä, kakel, sten.
 • Kakel eller kakel - den mest mångsidiga material för att täcka köksgolvet. När du planerar någon form av design kan du hitta rätt färg, storlek eller struktur av plattan.
 • trä - perfekt för köksgolvet i klassisk stil. Detta material är mindre än praktiskt eftersom rädd för vatten och fläckar, men ser mycket rik och ädel.
 • laminat - billigare och mer praktiskt än trä, väl lämpad för "varmt golv". Konstruktionen kan användas i stället för trägolv, simulerar samt olika typer av trä.
 • kork - ideala älskare av alla naturliga och ekologiska.

Vad bör färgen på golv i köket

Färg i köksgolvet bör väljas inte bara baserad på smak av ägarna, men också med hänsyn till några andra faktorer: rummets storlek, solljus falla, färg väggar och möbler. Beroende på färgen på golvytan kan bli visuellt rymligare, högre eller lägre, nedan.


På grund av ett antal obestridliga fördelar, är linoleum idealisk som en golvbeläggning för köketPå grund av ett antal obestridliga fördelar, är linoleum idealisk som en golvbeläggning för köket

Tänk på de vanligaste färgerna:

 1. Kök med mörkt golv. I små kök, är det inte önskvärt att använda sådana färger, som verkade för att komprimera utrymmet. Även om det är väldigt gärna vilja, är det nödvändigt att kombinera denna våning med ljusa väggar, tak och möbler. Det ser fantastiskt rymligt kök med mörka golv. Kombinationen av enkel ljusa väggar och möbler och tillförlitlighet mörkt golv ger en viss känsla av förtroende och komfort. Den speciella charm och elegans av ett kök där golvet wenge färger. Wenge - färgen på träd som växer i södra Afrika, som påminner om mörk choklad. Mörka nyanser passar i köksgolvet, där fönstren ligger mot söder, där lång falla solljus.
 2. Kök med ljusa golv. Dessa färger är väl lämpade för små utrymmen, samt kök med fönster mot norr, där det inte finns tillräckligt dagsljus. Särskilt populära är köket med vita golv nyligen.
 3. Kök med grå golvet. När inredning, används ofta hans ljus ton. Gray ökar visuellt utrymmet, så det används ofta i kök av liten storlek. I motsats till de vita och ljusare färger, är det inte så mycket sett en speck av damm och smuts, så det är mer praktiskt.
 4. Kombinerad färg. Det är intressant att titta på köksgolvet, som kombinerar flera färger samtidigt. Människor som är beredda att experimentera, kan du göra golvet i köket svartvitt eller schack med en kombination av två färger.Kombinerat golv i köket

Nyligen har mycket populära kombineras golv i köket. Detta är en mycket intressant design lösning för behovet av att fördela köket av vissa funktionella områden eller utformning av köket studio. Avsnitt rum på den del spelar inte bara en estetisk roll, men har också viktig praktisk betydelse.

För att täcka golvet i arbetsområdet används mer fasta material är inte rädd för fukt, höga temperaturer, och väl fri från föroreningar och för resten av utrymmet - det material som du vill använda i det inre av köket, men de har låg praktiska för sådana lokaler.

Utformningen av köksgolvet använder en intressant kombination av alternativ:

 • Cork - träd;
 • Kork - laminat;
 • Kakel eller kakel - träd;
 • Kakel eller kakel - laminat.

Lister köket på golvet: slutföra integritet

Lister kommer inte bara ger rummet ett snyggare utseende, men också döljer den tekniska klyftan mellan golv och väggLister kommer inte bara ger rummet ett snyggare utseende, men också döljer den tekniska klyftan mellan golv och vägg

Så har redan en modern anständig golv, men utformningen av köket kommer inte att vara komplett utan lister.

Även den mest raffinerade och vacker interiör kommer inte titta på förekomsten av oestetiska sprickor mellan väggen och golvet. Dessutom lister och utför praktisk roll - förbättrar värmeisolering och ljudisolering av rummet.

Hur man väljer material

Lister köket på golvet, kan du välja från någon av material:

 • trä - mindre praktisk, eftersom de är rädda för fukt och smuts, de rekommenderas att installeras i en icke-kök, färg och konsistens ska matcha golvmaterialet;
 • laminerade, mer praktiskt jämfört med trä, är det lätt att rengöra från smuts, men också rädsla av fukt;
 • polyuretan - är mycket väl lämpad för moderna golv i kök, de är av plast, används för att rama in objekt med ojämna linjer, som är anpassade till varje mönster, eftersom de kan målas i olika färger, motståndskraftig mot fukt, höga temperaturer och kontaminering;
 • plast - är också väl lämpade för köket samt överföra fukt och lätt att rengöra från smuts, är nackdel deras bräcklighet, men detta kompenseras av den låga kostnaden och enkel installation.

golvdesign i köket (video)


Som ett resultat kan vi konstatera att den moderna golv i köket bör tjäna som en pålitlig och hållbar basis och samtidigt vara en viktig del av interiören. När du väljer en samtida golvet i köket, kom ihåg alla de faktorer som anges i denna artikel och bekväma och samtidigt elegant, kommer köket att vara din stolthet.

Modern golv i köket (foto)

0-remont-pola-na-kuxne 1 003a6df359286 000004 004fd1a3d690ac8eff76850d4c240d68 6 000.013 157 57 203

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 87

map