Modern design av trappor: 4 Alternativ

12 October 2017Modern stege bör inte bara säker, men också vackraModern stege bör inte bara säkra, men också krasivoyIzyaschnuyu trappa som stiger till andra våningen vardagsrummet eller ett annat rum, kan med rätta anses vara en av de viktigaste dekorationer i huset. Foton visar att ett väl genomfört och verifieras tiskt trappa designen kommer att förvandla din hemmiljö kommer att matcha stil och design. Design - inte en enkel process, och om det finns ingen skicklighet i denna svåra fall är det bättre att beställa ett designprojekt proffs.


Hur man designar en trappa till andra våningen: vilka typer av stegar

Om erfarenhet och förtroende i sina egna förmågor är kan du skapa en personlig, pålitlig design med sina egna händer. Hur man designar en stege, vad är den typ av mönster som en beräkning - det är lite mer i detalj.

Trappor kan vara:

 • Solid Wood;
 • metall;
 • Glass.

Design trappor noga, är det viktigt att ta hänsyn till många faktorer och välja rätt typ av designprojekt, bestämma vilken utformning kommer att placeras.

De mest populära och efterfrågade idag är trätrapporDe mest populära och efterfrågade idag är trätrappor


Landet hus, för bekväm lyft plan 2, som vanligen används stege följande arter:

 1. Stege L-formad. De mest populära alternativet. Basstrukturen - en marsch 2, som ligger mot varandra i en vinkel av 90 grader och är ansluten till den mellanliggande plattformen.
 2. Trappa U-formad. Lite mer skrymmande storlek därför bäst lämpad för stora utrymmen. Den inkluderar två passage som är anslutna yta eller de första stegen. Denna typ av konstruktion liksom den föregående, mättas vanligen i stugor där inbördes kommunikation tillräcklig höjd.
 3. Trappa. Mycket besvärligt, men enklast konstrueras.
 4. Den spiralformade eller spiraltrappa. En underbar lösning för små utrymmen, även om ansökan är fortfarande mindre bekväm än andra alternativ, men alltid ser mycket magiskt och lätt.

Vid utformning viktigt stege konstruktion som kan byggas på sträng eller skenor. I vissa fall kan dessa tekniker kombineras konstruktion. Om du vill få god kvalitet och en fast stege, är det bättre att ge företräde åt strängen, inte balkarna, kommer de att på ett tillförlitligt sätt stödja de steg från sidorna och botten. Bolz representerar även fastsättning av metall, som är fixerad till den vertikala ytan av scenen.

Valet av design, vilket leder till den 2: a våningen, är oftast bestäms av projektets designkoncept, som planerade att skapa. På exempel bör det visas trappor eller stegar olika alternativ som passar perfekt i inredningen av olika stil, dekorera huset och förädla rummet.Ett annat viktigt urvalskriterium - valet av konstruktionsmaterial, som är lämpligt för tillverkning av lyftställningen. Om du gillar de nuvarande modellerna av bågformiga eller spiralform, är det bättre att göra dem med en metallisk finish, såsom glas.

Metall trappa verkar intressant och trendiga, men älskare av klassisk riktning är bättre att stanna på träkonstruktioner.

Projektering av trappor: Beräkning

Innan du drar en schematisk detalj i figuren på papperet, är det nödvändigt att beräkna storleken på rätt sätt. Skapa en plan för stegar, är det viktigt att göra allt enligt reglerna klippa.

Inledningsvis måste du göra mätningar av det tillgängliga utrymmet, sedan beräkna:

 • Number;
 • höjd;
 • steg bred.

Innan du installerar stegen i rummet, bör du först göra mätningar av rummet, och själva strukturenInnan du installerar stegen i rummet, bör du först göra mätningar av rummet, och själva strukturen

Det är också nödvändigt att beräkna lutningsvinkeln av designen. På tal om komfort, ger systemet för lutningsvinkeln på ca 45 grader, men dessa trappor tar inte en tillräckligt stor film, så i praktiken används ofta hissen design med lutning 35-40 grader. När det beräknade höjden och bredden av steg, beaktas bredden av den mänskliga steg. Standard - 25-28 centimeter, vilket motsvarar två gånger bredden av planen mannen. I slutet måste vara uppmärksamma på utvecklingen av stängsel och räcken, som är viktiga för att skapa säkerhet. Parametrarna i det här fallet motsvarar individuella behov. Genom att följa de regler och förordningar, kan du få en solid, väl stege.

-Standard:

 1. Bredden av stegen 28 cm, höjd (max) 15-18 cm.
 2. Höjden 90 cm över ledstången.
 3. Att upprätthålla hög belastning.

Det är viktigt att komma ihåg om de inre delarna av konstruktionen stege konstruktion kommer att genomföras i enlighet med reglerna, kommer denna viktiga del av inredningen tjäna dig under en lång tid, vilket ger en känsla av komfort och glädje. Executive visualisering är också viktigt.

Literacy Project trappor i hemmet på andra våningen och byggnaden med sina händer

Innan du bygger, måste du fylla på färdigheter och kunskaper. Annars måste du vara ett projekt av befälhavaren eller, ännu värre, omstrukturering av hela strukturen. Välja ram beror på strukturen funktioner. Även valet beror på designidéer och preferenser ägare bostäder.


Stege från betongblock uppförda från massiva utgifter förstärkning förfarande montera stommen förstärkning. Trä och metall ram monterad lättare. Pelare av armerad vertikala stöd. Arrangera ram spiraltrappa, ett rack fast i golvet och taket. Under byggandet av trä trappor på strängen, är anordnade i slitbanespåren. Skåror skärs eller urholkad specialverktyg. Formen hos spåren beror på vilken typ av steg.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt stegen experter rekommenderar, eftersom de måste vara säkra och bekväma för alla familjemedlemmarSärskild uppmärksamhet ägnas åt stegen experter rekommenderar, eftersom de måste vara säkra och bekväma för alla familjemedlemmar

Steg kan vara:

 • Införas i slitsarna;
 • inbäddad;
 • Insatt i det genom spår;
 • Urholkad i strängen med stammarna.

Ansluta stadium strängen och gängade stänger med en diameter av 10-14 mm eller bultar. När arbetet är gjort, är strängen fastsatt balk landningar.


Utforma var starkare, måste du installera en extra styrelse med en utskärning, som insatt sträng av törnen. Det är viktigt att se till att området och rent golv var belägen på en enda nivå. För detta ändamål, tillhandahålls en apparat tillfälliga stöttor som senare är fästa vid väggarna.

När väggarna sedimentera, bör rack tas bort och sätta en beläggtjockleken krävs. Därefter ställer marscher, insatta åtgärder, ståndare och stolpar. Sedan monterade räcken. Efter montering, stegen täck konserveringsmedel. Ett projekt kan skapas i 3D med hjälp av speciell mjukvara Sweet Home 3D vs SketchUp PRO100 sema. Layout använder programmet drar är enkel, allt du kan beräkna och göra justeringar innan byggandet.

stege diagram på andra våningen eller hur man beräknar antalet steg

För att utföra beräkningen av antalet steg, är det nödvändigt att dela upp höjden av rummet på höjden av sättsteget, vilket rekommenderas (minsta storlek på 150 mm).

För att korrekt och snabbt göra stegen projektet är det bäst att söka hjälp från yrkesverksammaFör att korrekt och snabbt göra stegen projektet är det bäst att söka hjälp från yrkesverksamma

Antag tak till 2,7 m (2700 mm), då det visar 2700/150 = 18 steg. Till denna siffra måste vi lägga till ytterligare steg, eftersom golvet har sin bredd.

Om en stege avsatt 3000 mm, steg sedan ut 20. För att beräkna bredden av attacken, bör vara höjden dividerat med antalet steg. Ytterligare lumen bestämts - avståndet mellan stegen och takytan. Det rekommenderade värdet för denna parameter - 1,85-2,1 m.

Den rekommenderade bredden på marsch:

 • Normal lägenhet - 0,85-1,1 m.
 • Lägenhet - 1,3-1,7 m.
 • Cottage 8x8 - 0,75-0,85 m.

En schematisk ritning görs på ett ark av A4-storlek, som har designats individuellt. Att arbeta behöver ett måttband, en metall linjal, ritpapper.

Om rätt design, struktur, som den japanska kirigami ljus, luftig, men tillförlitliga.

Project hem med en trappa i vardagsrummet

I ett litet hus trappa installerad i vardagsrummet gör det möjligt att öka storleken på den användbara delen av huset. Projektet kan skapas med hjälp av alla samma program Sweet Home 3D vs SketchUp PRO100 sema. En annan bra design program - AutoCAD. Stege, öppet mot vardagsrummet, eller placeras i den tar upp mindre utrymme. Dörröppningen kan placeras mittemot trappan. designen ser spektakulärt placerad i mitten.

Vacker och kompakt trappa tar inte mycket plats i rummet, dekorera rum samtidigtVacker och kompakt trappa tar inte mycket plats i rummet, dekorera rum samtidigt

Genom trappan i vardagsrummet fördelar:

 1. Spara utrymme.
 2. Konstruktion motsatt öppningen gör det möjligt att enkelt föra möbler.
 3. Kombinera berättelser i en enda plats.

Platsen kan vara inte bara där dörröppningar. Det kan vara ingången, då utrymmet kan fyllas med funktionell inredning.

Stegen planlagd utrymme, och placeras i mitten. De flesta arkitekter ordna trappan mittemot ingången, där ingången.

Att tänka på trä stegar: Bärbar design

Trappan till vinden eller ner i gruvan tvåvåningshus kan fjärr. Denna konstruktion är marknadsledande i många år. Convertible modellen gör det möjligt utan problem att använda vinden området och gruvområdet i marken, som normalt används för bevarande och grönsaker lagring. Produkten är kopplad till luckan.

Gör inre rum original och utsökt, kan du använda den kreativa trätrappan med glas räckenGör inre rum original och utsökt, kan du använda den kreativa trätrappan med glas räcken

Det är en arkitektonisk höjdpunkt i utformningen av rummet, som är:

 • Det sparar utrymme;
 • Lätt omvandlas;
 • Det ger möjlighet att till fullo njuta av extra utrymme.

Vi gör trappor projekt (video)

Vanliga trappor svårt att dra in i huset, installera och sedan föra tillbaka. I vissa fall är detta anledningen till att saker är bara för lat för att skicka i källaren eller på vinden. Den idealiska lösningen - Extern stege-transformator.

Exempel på projekt på trappan till andra våningen (foto)

06a6de45f9d8e6XL 1 2 ------ 026 029 3 ------- 051 77 395.434 754851434a072

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =

map