Metall spiraltrappa: 4 arter och deras syfte

Metall spiraltrappa: 4 arter och deras syfte

12 October 2017Den ursprungliga spiraltrappa gjord av metall perfekt komplement till den inre utrymmet i jugendstilDen ursprungliga spiraltrappa gjord av metall perfekt komplement till inredningen i rummet i stil med hans klassiska prestanda modernV spiraltrappa fungerar som pelare runt som är häpnadsväckande, men kan strukturen vara annorlunda. Metall spiraltrappa till andra våningen - det är pålitlighet, skönhet och hållbarhet. Gör en stege av en metall är möjlig utan hjälp av proffs, detta och många andra saker som vi kommer att diskutera nedan.


Spiraltrappor av metall: tillverkningsmetoder och funktioner

Produktion av alla typer av stegar av metall innebär användning av olika material och metoder för deras behandling.

Du kan markera följande struktur:

 • Förfalskade. Tillverkad av stål, metoden för konstsmide.
 • Medverkande. Gjutjärn, men det kan vara gjord av mässing eller brons vara.
 • Svetsas. Den mest prisvärda och efterfrågade.
 • Landslaget. Stege monteras på plats från prefabricerade element. Krom eller aluminium, ofta på beställning.

Vardagsrum i klassisk stil är perfekt Forged spiraltrappa med ett intressant mönsterVardagsrum i klassisk stil är perfekt Forged spiraltrappa med ett intressant mönster

Smidda och gjutna stegar är dyra, så att de ofta inte bygga. Svetsade mest behövs, är det billigt, och gör det förmodligen sina egna händer. Förresten metall används sällan endast för ramen, och efter dess skapande trappa är gjord av trä eller annat material. Om vi ​​talar om design, metallstrukturer är alltid efter stöd för stegen.


stadier av fäst typ kan vara:

 • På ärmarna och Bolza.
 • På utsidan av strängen.
 • På konsolen.
 • På stödväggar.

Gör en stege är ganska verklig, och som kommer att beskrivas nedan.

Bekväm spiraltrappa gjord av metall med sina händer

För att skapa strukturer av metall är mycket svårare än trä - är nödvändig inte bara erfarenhet, men också speciell utrustning och verktyg. Om detta inte är ett problem, och hantlangare "mark" svetsning enhet, kommer de steg som beskrivs i den här artikeln bidra till att göra sin egen stark och vacker trappa. Naturligtvis måste du först utföra mätningar, beräkningar och ritningar för att skapa framtidens trappor att veta avståndet mellan stegpinnarna och siffrorna måste förstå vilken typ av slitbanor och vilken typ av armatur.Mycket i skapandet av stegskenor efterfrågan. För detta är det nödvändigt att framställa ett tjockväggigt rör, vars längd är lika med avståndet mellan våningarna.

Du kommer också att behöva skapa en pipe ärmar. Dess diameter måste vara större, och längden är densamma. Det går inte att göra utan hörn stål, och även rör med stor diameter för att skapa skenor.

Tillverka och installera metall trappor kan vara på egen hand, det viktigaste - tänk på dess utformning och förbereda alla nödvändiga för arbeteTillverka och installera metall trappor kan vara på egen hand, det viktigaste - tänk på dess utformning och förbereda alla nödvändiga för arbete

Att laga stegen bör vara:

 1. De första fallen måste ta röret av metall och skars i lika stora segment. Segmenten måste vara lika med höjden av pallen i ett steg.
 2. Den resulterande hylsan är nödvändigt att försöka stöd ligger i den centrala delen. Om de är något sliten, med slitsar och luckor, är det nödvändigt svetsad i det inre av tätningsringen kärnor av tråd önskad tjocklek, och sedan försiktigt slipas svetsområdet.
 3. Efterföljande steg bör vara att göra ett mönster av trä stavarna genom att skruva dem till DSP eller en plywoodskiva.
 4. Då kan du klippa hörn stålet. Vinklar bör vara lika med inre dimensioner mallen. De bör investera i och svets.
 5. Ytterligare åtgärder behöver laga ram med liner, rena sömmar.
 6. Nästa steg är att utföra gäng av ärmarna på stöd och installation av den på plats.
 7. Skenor bör skäras och pre-svetsad till de steg som tidigare sammansvetsade hylsan, att exponera dem till önskat läge.

Vid svetsning och monteringsarbete är gjort, bör ramen primas och färg och trä steg BEKLÄ material. Du kan omedelbart utföra svetsning på hylsan färdiga Trappor av metall. De ska formas, vilket förhindrar att halka, och revben som ger styrka. Skruva järn trappan till metallramen ser imponerande och tillförlitlig.

En spiraltrappa med sina egna händer av metall: ritningar och tips

Ritningar kan vara redo att ta, men om har kompetens att rita. Idag, för övrigt, särskilda program, som också kan användas. Trots att spiraltrappa design är den mest optimala för installation i ett litet utrymme, är det fortfarande nödvändigt att försöka passa sina operativa datakrav.

Innan vi går till tillverkning och montering av trappor, experter rekommenderar först kompetent att göra en ritning av framtida konstruktion papperInnan vi går till tillverkning och montering av trappor, experter rekommenderar först kompetent att göra en ritning av framtida konstruktion papper

nämligen:


 • tillförlitlighet;
 • estetik;
 • Comfort.

Detta innebär att bredden av stegen marsch bör vara lämpliga, inte bara för lyftning och sänkning, men också för passage av möblerna, skrymmande föremål. Spiraltrappa 100 konstruktion cm diameter och mindre är inte lämpade för dessa förhållanden, eftersom bredden på marsch i detta fall kommer att vara mindre än 50 cm så det kan endast monteras som ett stödorgan och sällan används -. För att lyfta i vindsutrymmet eller nedstigning i ett rum i källaren.

Du bör också välja rätt vinkel. Om det är mer än 45 g., Används en stege är farligt, och härstammar från det, måste fram och tillbaka för att öka risken för skador. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till räcket enheten, inte ens om den breda änden av trappan inbyggd i väggen, eftersom annars barn och personer yngre skulle vara svårt att gå / klättra. Det kan inte användas som en partition av gips, och andra ömtåliga material stöd. Och de steg du behöver att belägga halkfria byggmaterial, eller slå dem räfflad foder.

lind Trappa: smidda

Om trappan till huset eller duplex lägenhet smidda, alltid ser det attraktivt och originellt. Den första smidda spiral design dök upp i medeltiden. Sedan var det bara en vacker ersättning för konventionell stege. Tiden står inte stilla, men smidda trappor fortfarande är relevanta. Lås ersattes av privata hus och trappor inte förlorar sin relevans.

I det inre av en lantlig stil och ser elegant metall spiraltrappa med smidelementI det inre av en lantlig stil och ser elegant metall spiraltrappa med smidelement


Tack vare den konstnärliga smidda trapp design passar in i alla interiörer, vilket gör det:

 • graciös;
 • original;
 • Balanserad.

Smide gör även från de mest vanliga hem ett slott och dess ägare kommer att känna lite kungar. Eftersom kvalitet och estetik i en sådan stege skulle vara 100% royal. Smidda design är inte bara mycket lyxigt, men också tålig, motståndskraftig mot mekanisk skada. Men ta hand om smidesjärn trappa fortfarande behövs. Smidda trappor - den perfekta dekoration för hemmet.

Variation av metallspiraltrappor (video)

I något hölje spiral design med konstsmide blir den centrala objektet. Ingen av gästen kommer inte att passera genom en sådan glans! Även om ett alternativ för budgeten väljs som smides kostnaden är mycket hög. Att denna stege inte kräver ytterligare fästen på väggarna, så att du kan montera den någonstans. Detta är en annan fördel med smidda design för hemmet.

Utformningen av metallspiraltrappa (foto i det inre)

11IRON-Metal01-960x650c 0019dc02a5732c9e5c5c755e4f41d144 1-38-960x650c 287 92 573 297 1073 92728857fccdce8fb46928460049 izgotovlenielesnicdnepropetrovsk

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 13

map