The BlogTillverka och installera innerfoder av trä trappor kan vara på egen handTillverka och installera innerfoder gjort av trä trappor kan samostoyatelnoMaterial, används för att göra en stege, kan vara olika - trä, järn, betong eller en kombination av dessa material. Men oftast använder trä för byggande av trappor.


Beräkning av trätrappor till ett privat hus

En konstruktion ska vara säkert att flytta henne. För detta ändamål före byggandet av trappan, måste du utföra sina beräkningar på grundval av vilken typ av stege struktur förväntas.

Göra stege beräkningar måste ta hänsyn till storleken på rummet och höjden av utrymmet interstoreyGöra stege beräkningar måste ta hänsyn till storleken på rummet och höjden av utrymmet interstorey

För att beräkna trätrappor, bör du göra följande:

 1. Bestäm höjden på interstorey utrymme, fönster från golv till tak med utsikt över golv och bestämma det område som ska reserveras för stegen.
 2. Bestäm antalet steg i stegen, baserat på deras djup, riser höjd och lutning stege. Typiskt är höjden av sättsteget lika med 150 - 200 mm, och den optimala bandbredden lägra typiskt lika med 250 - 320 mm.
 3. Det bör också ta hänsyn till höjden av gapet mellan horisontalplanet av stegen och den lägsta delen av takkonstruktionen är det nödvändigt så att en person klättring eller fallande trapporna, inte huvudet inte röra taket strukturer.

Du bör också beräkna bredden på trappan, för att kunna bekvämt flytta runt på den, bör en optimal bredd av stegen vara lika med 120 cm.


Vanliga exempel på ritningar för trätrappor

Innan ni några ritningar dwg format måste du välja vilken typ av stege.

Innan du börjar beräkningar rekommenderar experter först välja vilken typ av stegar för hemInnan du börjar beräkningar rekommenderar experter först välja vilken typ av stegar för hem

Det är nödvändigt att utföra vissa mätningar och beräkningar, och för att bestämma de allmänna parametrarna för trappor: 1. trappor försprångsvinkel, är sådan parameter typiskt i området 23 - 37 grader.
 2. Den minsta höjden mellan taket och steg bör vara minst 2 m.
 3. Bredden på stegen bör vara minst 1 meter.

Efter bestämning alla parametrar, måste du rita en ritning över lokalerna som det är nödvändigt att notera placeringen av trappor och alla dess dimensioner med hänvisning till planen av lokalerna. Vi bör göra helhetsritning över hela stegen till en bättre förståelse av alla nödvändiga parametrar.

Alla ritningar kan göras manuellt, men för att undvika fel, är det bäst att alla ritningar göras online med hjälp av en speciell miniräknare.

Om människor har svårt på egen hand för att skapa en stege diagram, kan du använda färdiga ritningar och diagram av trappor, skriva ut dem och plocka det bästa alternativet. Men detta bör göras i det skede att bygga ett hus, som en färdig struktur ritning kommer att bli svårt att plocka upp.

Detaljerad och allmän beskrivning av online beräkning av trätrappor

För att beräkna alla nödvändiga parametrar för att skapa trätrappor med händerna, är det nödvändigt att ta bort alla dimensioner, såsom höjd tak, området som kommer att fördelas under trappan, lutningsvinkel, öppningslängden, antalet steg.

Självständigt producera trappor kan beräknas med hjälp av en speciell online-kalkylatorSjälvständigt producera trappor kan beräknas med hjälp av en speciell online-kalkylator

För att beräkna trappan av trä, är det bäst att dra fördel av speciella online-kalkylator eller specialverktyg:

 1. Andra verktyg kan du också beräkna, visa, inklusive 3D-format, och, om nödvändigt, all redigera och ändra alla diagram och ritningar. Du kan även köra ett sådant program för att skapa ett system för hela huset, samt att dra stege och se hur det kommer att se ut i den virtuella layouten.
 2. Vid beräkning av nätet, är det nödvändigt att avgöra vilken typ av stege, kan det vara odnomarshevaya, halv-takt, spiral, trappa med en roterande plattform vid 180 grader, etc. och för varje stege-typ behöver en egen beräkning.

Det är därför du ska använda en speciell online-kalkylator eller specialverktyg, är det mycket mer lönsamt och enklare även nybörjare byggare.

Grunden för att rita en stege av trä

Den största fördelen med en trätrappa, är dess relativa enkelhet, dessutom är trä ekologi lätt att hantera, och en trätrappa kommer optimalt sett i en rustik trähus.


Många föredrar att välja en trä stege, eftersom den kännetecknas av ekologiska och hälsoskyddMånga föredrar att välja en trä stege, eftersom den kännetecknas av ekologiska och hälsoskydd

Men innan du gör trappan till andra våningen i huset, måste du göra en stege diagram, där alla parametrar beaktas:

 1. Baserat på teckningar gjorda markeringar trä ämnen från vilken trappan kommer att samlas in senare. Alla dimensioner som är på papperet, överförs till arbetsstycket, och de skärs, enligt den applicerade uppmärkning.
 2. Men innan du gör ritningarna och att engagera sig i skärning av material och den efterföljande montering av stege bör bedöma sin styrka, så kompetent att göra en ritning och korrekt göra sågning allt material är inte allas styrka.

Innan en ritning, måste du göra en mätning av den plats i rummet där kommer att ligga stegen. Detta är höjden från golv till tak, bredden på överlappningen, bör också ta hänsyn till typen av trappor, lutningsvinkel, monteringssystem, etc.

Utan dessa uppgifter gör ritnings trappor, och ännu mer så, att det skulle vara praktiskt taget omöjligt.

Sätt att dra trä trappan till andra våningen

Hus byggda i två våningar, tre våningar, och för att flytta mellan golv måste vara utrustade med en stege.


För att få praktisk och bekväm stege, måste du först göra det till en detaljerad ritningFör att få praktisk och bekväm stege, måste du först göra det till en detaljerad ritning

Göra någon stege börjar med beslutsamhet i sitt slag, kan det vara:

 • Spiral eller spiraltrappa, trappan odnomarshevaya klassisk, med rotationen av halv takt, etc.
 • Även trappor, förutom sin primära funktion uppstigning eller nedstigning kan vara praktiskt taget osynlig i rummet, och kan tvärtom, sticker ut i det inre, och även fungera som en dekorativ prydnad.

Därför innan du börjar utforma en stege, måste du välja vilken typ, då det står att rita en schematisk plan av huset, stegen själv och se hur en eller annan typ av stege kommer att titta på mönstret. Om en person är nöjd med allt, kan du skapa en stege av detaljerade ritningar.

När du skapar en ritning, bör du överväga alla tidigare gjorda mätningar, lutningsvinkel, bredd och höjd av stegen, bredden på trappan, om du planerar att göra ett staket, så borde det också vara representerade på ritningen.

Ritningar för tillverkning av trätrappor med händerna

Trappan är en obligatorisk del av husen, ger det en koppling mellan golv och trappor bör ge bekväm rörelse på den, för att vara säker och passar in i det inre av lokalerna. Planera och bygga en stege bör baseras på byggnormer, liksom det nödvändiga exakt beräkning och ritningar, som om detta inte görs, då, vid tillverkning, fel kan upptäckas.

Korrekt sammanställt ritning gör det möjligt i framtiden snabbt och enkelt hur man tillverkar och installerar trätrappaKorrekt sammanställt ritning gör det möjligt i framtiden snabbt och enkelt hur man tillverkar och installerar trätrappa

Nyanser som förhindrar göra om hela strukturen, överkonsumtion av material och tid:

 1. Innan du skapar ritningar, måste du bestämma vilken typ av trappor, för att se olika exempel, och välja den som bäst kommer att uppfylla alla krav. Efter det kan du skapa ritningar och förbättringsplan stege på en viss plats i hemmet.
 2. Innan du skapar en ritning måste du först utföra mätningen, höjden från vyn från golv till tak interfloor partition. Och också beräkna antalet steg, deras bredd, höjd och lutningsvinkeln för trappan, etc.
 3. Ritningen ska inte bara visa alla dimensioner trappor, men även ange stängslet, deras höjd.

Det är också värt att dra den allmänna systematiken i huset, där stegen plats kommer att visas som indikerar fotavtryck.

Detta system kommer att möjliggöra en bättre förståelse för hur det kommer att se färdiga trappa, och ge mer tid att dubbelkolla alla beräkningar framför trappan tillverkaren.

Nybörjare builder baserat på ritningarna är bäst att börja göra de mest enkla stegen med hjälp av stödbalkar - kosoura. Deras antal kan variera i steg om 1 till 3.

Stege med sina händer från ett träd: beräkningarna (video)

Under byggandet av ett flervånings byggnad, är det nödvändigt arrangemang av trappor för att kunna ta sig från golv till golv är bekväm och säker för hälsan hos invånarna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

3 + 1 =