Manteln taket i ett trähus i 5 moderna varianter

Manteln taket i ett trähus i 5 moderna varianter

12 October 2017Vanligtvis trätak kräver ytterligare bearbetning för att ge det estetiska utseendetVanligtvis trätak kräver ytterligare bearbetning för att ge den estetiska vidaPopulyarnost låga byggnaden ökar för varje år. De flesta av husen byggda bland tillhör trähus. När du är i ett trähus är faktiskt alla väggar är omedelbart klar för final efterbehandling, tak i sådana fall kräver ytterligare arbete för att avsluta taket för att få en kvalitet och vacker.


Taket i ett trähus som en lönsam fördel

FÖRHYDA tak i flervåningshus, och trähus på olika sätt. Välj vilka alternativ som är bäst, kan det bara jämföras alla faktorer som direkt påverkar taket finish.

Dessa faktorer inkluderar:

 • Förhållandet mellan nivån av naturligt ljus till den planerade artificiella;
 • Framtida layout och design av rummet;
 • Uppskattad grad av luftfuktigheten i rummet;
 • Den funktionellt syfte i rummet;
 • Takhöjden i rummet;
 • Närvaron av den andra våningen;
 • Att ha trappor.

Valet av efterbehandling material påverkas av många faktorer - det är utformningen av rummet, och takhöjdenValet av efterbehandling material påverkas av många faktorer - det är utformningen av rummet, och takhöjden

För alla de olika inrednings tak förslagen i trähus kan ordnas i någon riktning. Samtidigt betonar miljövänlighet och naturlighet är inte bara möjligt i en rustik stil med en trä finish.


4 sätt hur man gör taket i ett trähus

Konstruktion av tak beläggningar kräver detaljerad studie. Gör kvalitet reparationer alltid bättre och mer ekonomiskt på lång sikt utsikter, särskilt i det nya huset. Kan kompetent fålla tak, är det nödvändigt att känna till grundläggande klassificeringen av takkonstruktioner.

Tak kan vara:

 1. suspenderat;
 2. bordade;
 3. spänning;
 4. Kombineras.

Baserat på funktionerna i varje rum och tak designalternativ kan du välja hur man syr upp i taket.

Det är bättre att inte spara på material och gör huden kvalitet - långsiktiga fördelarna med en sådan lösning kommer att framgåDet är bättre att inte spara på material och gör huden kvalitet - långsiktiga fördelarna med en sådan lösning kommer att framgåDet bör ta hänsyn till höjden av rummen. Att trimma inte dölja centimeter vid låga tak, bör undvikas undertakssystem, som är monterade på en extra ram.

tak enhet i ett trä hus på landet

För att korrekt ordna tak trähus, är det nödvändigt att i detalj studera enheten och tak beläggningssystem. För att göra detta, är det viktigt att ha en uppfattning om den grova konstruktionen av taket.

Tak-systemet består av träkonstruktioner (i ordning från botten till toppen):

 • Inredning;
 • brädor;
 • balkar;
 • Isolering av film;
 • Termiskt isolerande material;
 • tätskikt;
 • Trä log;
 • Golv eller golv för nästa våning.

Typiskt är taket i ett trähus en flerskiktsstruktur bestående av balkar och tätskiktTypiskt är taket i ett trähus en flerskiktsstruktur bestående av balkar och tätskikt

På taket anordningen i trähus påverkas av flera faktorer: tätskikt, värmeisolering, såväl som funktionaliteten hos utrymmet ovanför taket. Den sista punkten är villkorad, om rummet ovanför taket inte används, då golvet inte sprider sig. Om taket från utsidan representerar taket, i stället för det sista lagret mantling konstruktion takmaterial.

Den mest lämpliga material för taket i ett trähus

För insidan av taket av ett stort antal lämpliga material. Men det finns begränsningar. Till exempel rekommenderas inte för att täcka insidan tak av plast. Först förlusten av naturen log, för det andra, plasten kan brinna.

Täck taket kan vara:


 1. Naturliga trämaterial;
 2. Tensioner design med obrännbart PVC-film;
 3. gipsskivor;
 4. Fanerade paneler;
 5. MDF-plattor.

Att taket bör kopplas med det övergripande insidan av huset. Därför är material som valts baserat på väggar och golv design. Om uppgiften är att göra huden sina egna händer, designen som valts på basis av komplexiteten i installationen.

Det råder ingen tvekan, för ett trähus är bäst lämpad rubricerar naturliga material, såsom foderDet råder ingen tvekan, för ett trähus är bäst lämpad rubricerar naturliga material, såsom foder

Måla taket är möjligt, om taket är fodrad med gipsskivor. I detta fall är färgrymden justeras visuellt.

Vit färg kan öka utrymmet och öka höjden på rummet. Innan måla hela gipsskivor som skall bearbetas kitt som i framtiden kan du ändra färgen på beläggningen.

Trämaterial för taket i huset

Mest harmoniska finish för taket i avverkning - foder trä. Wood kombinerar den grundläggande utformningen av huset och gör interiören klar och naturlig.


Genom paneling carry:

 • Träreglar (latt board);
 • Träpaneler;
 • Panel av faner och MDF.

Trä taket kommer att bidra till att ge interiören en lantlig integritet och harmoniTrä taket kommer att bidra till att ge interiören en lantlig integritet och harmoni

Fristående hus ger fler alternativ för inredning av taket. Och en naturlig önskan att göra bearbetning av naturmaterial, är alltid välkommet. Ett material för att skydda trä mot brand möjlig skyddande lösning som appliceras på den.

Taket i ett trä faner modernt hus

Det finns en möjlighet att FÖRHYDA taket ytmaterial av plywood. En sådan metod har både fördelar och betydande nackdelar. Flera skikt av faner bundna adhesiva basformen plywoodskivor som skiljer sig i tjocklek och storlek.

Fördelarna med sådana ark:

 1. Det låga priset av plywood material;
 2. miljö~~POS=TRUNC vänliga~~POS=HEADCOMP
 3. hållfasthet;
 4. Användning av fanerskivor kan anpassa nivån på taket balk eller nära.

Emellertid, plywood från björkträ ändrar formen på den fukt, men mer hållbara. En faner av barrträd material mer motståndskraftiga mot fukt och röta. Därför är det nödvändigt att granska märkning av plywoodmaterial.

Taket är gjort av plywood - ett bra alternativ för ett trähus på grund av det låga priset och hållbarhet kvaliteterTaket är gjort av plywood - ett bra alternativ för ett trähus på grund av det låga priset och hållbarhet kvaliteter

märkning "FC" Det påpekar att plywoodskivan lämpar sig för inredning och samtidigt vattentät. Det är dock inte önskvärd användning av sådana ytor i badrummet.

Anpassningen trätak av de klara och gipsskivor, som till skillnad från plywood har högre prestanda.

Att taket i ett trähus

Den ursprungliga utseende av taket är inte bara försöker rädda, men också i kvalitet för att dra nytta av alla de fördelar som bär balkar, balkar och ramar. Om du undersöka den ursprungliga träinredning genom foton och videoklipp, kan du rita det allmänna begreppet möjligheten att bygga design.

Sätt att dekorera balkar:

 • Stärka ljuskronor och lampor;
 • Konstnärligt målade balkar;
 • Dekorera textilier stråle;
 • Skapa ytterligare belysning av LED-lampor;
 • Fäst krokarna till balkar, smide, slipsar och andra tillbehör;
 • Fäst konsolerna till balkarna som att hänga blommorna.

När plätering trätak inte nödvändigtvis gömma balkar och timmer, eftersom de kan helt enkelt dekoreraNär plätering trätak inte nödvändigtvis gömma balkar och timmer, eftersom de kan helt enkelt dekorera

Vackra bilder av ett tak inredning med synliga bjälkar bekräftar endast populariteten av trähus. I det här fallet, inte konstigt moderna trender som syftar till att miljö hemma.

Ordentlig isolering av taket

Liksom i det gamla huset och den nya kan vara akut frågan om tilläggsisolering av tak, även om huset byggdes med ugnen uppvärmning. Fråga tak isolering i trähus är mycket omfattande, och därför är det nödvändigt att överväga i detalj och distribueras.

Allokera en sådan metoder isolering takytan:

 1. Outdoor;
 2. Inside.

Var och en av de metoder som är mest effektiva under vissa omständigheter och med vissa värmare. Till exempel, är stapling ångtät material som används för extern process, och ånggenomtränglig - för internt.

Värmeisoleringsstruktur beror också på metoden för tak isolering.

Oavsett hur välgjord taket isolering, det beror till stor del på temperaturen och mikroklimatet i husetOavsett hur välgjord taket isolering, det beror till stor del på temperaturen och mikroklimatet i huset

Ett schematiskt diagram av värmeisolering:

 • Golvbalkar;
 • En lämplig isolering;
 • Filmen är en ångspärr;
 • Svarvning.

Isolering är vald med hänsyn till många faktorer. För att fylla isolering är snäva och hålrumsfritt kan användas ecowool. Arkivering av sådant material kommer att vara snabb.

Häll tak polyuretan antyder frånvaron av gnagare som äter isoleringen. Varje speciell värmeisolerande materialet. Och medan det spenderas på studiet av dessa funktioner, är det nödvändigt att, som varma hem - ett löfte om tröst.

Trätak i inredning (video)

Att bygga miljövänliga trähus - är inte bara en modefluga, men också medvetenhet om fördelarna och värdet av naturmaterial. Och om sådana hus byggs med noggrann undersökning av alla detaljer, med hänsyn till reglerna för miljö hus är maximal effektivitet uttrycks och de ekonomiska besparingar och ett gynnsamt inhemskt klimat i huset.

Exempel än FÖRHYDA tak i ett trähus på insidan (foto)

dsc2011kopiya dsc2032kopiya 02-1024x683 12-28 145f243b7f883cf6506daefe867574ca9e 19150 20650 19300 141434872223 artleocom-5129

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

map