Måla för väggar och tak: hur man väljer vad som händer

Måla för väggar och tak: hur man väljer vad som händer

12 October 2017Att köpa färg för väggar och tak kommer inte att orsaka några problem, eftersom det är bara ett stort urvalAtt köpa färg för väggar och tak kommer inte att orsaka dig några problem, eftersom dess utbud av just ogromnyyV närvarande målar för tak och väggar mycket stora belopp och att det inte drunknar, måste du vara bestämmas med valet av färg, tillverkare, etc. Men detta är inte tillräckligt! Det är också nödvändigt att veta hur man målar väggar och tak.


Vilka är de inomhusfärger för väggar och tak

Interiör färg för väggar och tak som används för slutlig dekorativ yta beklädnadsmaterial. Det fungerar inte bara som en dekoration, men också för att skydda sig väggarna på många yttre faktorer, från ultraviolett ljus, slutar skadedjur.

Inomhusfärger som nu används i stor utsträckning som konstruktörerna och byggare av lag, är företrädesvis vattenbaserade.

Interiör färg för väggar och tak ganska bra och billigt sätt att göra en vacker design av rummetInteriör färg för väggar och tak ganska bra och billigt sätt att göra en vacker design av rummet

De i sin tur delas in i:


 • akryl;
 • silikon;
 • mineral;
 • silikat.

De skiljer sig mestadels i polymeren som används som substrat. Men det redan och de som omfattar fördelarna med två subtyper. Följaktligen, deras struktur och - system, med tillsats av additiv.

De mest populära är dock för närvarande akrylfärg för väggar och tak. De är relativt billiga, hållbara och presenteras i ett stort antal, men ändå inte den bästa.

Profilyuks måla för väggar och tak: fördelarna

Profilyuks - ganska välkänt företag ägnar sig åt produktion av färger och lacker. Att hon gjorde så populära akryl och dispersionsfärger. På sitt konto - ca 170 olika färger sortiment av produkter för väggar och tak. Det finns också universella, som lämpar sig för målning hus kantar för inomhusbruk. Bekvämt, har konsistensen av de producerade färgerna optimerats till perfektion. Det vill säga, kommer det inte att behöva späda.

Profilyuks - en av de mest välkända företag som producerar högkvalitativa färg för väggar och takProfilyuks - en av de mest välkända företag som producerar högkvalitativa färg för väggar och takFörresten, akrylfärg - vattentålig, men om det lägger latex, blir det tvättbara. Men det upphör att passera genom sig själv, vilket är anledningen till att användningen av en sådan yta måste uppgradera ventilationssystemet.

Annars kommer insidan av ett hus eller lägenhet ständigt ökad nivå av fukt.

Fördelar med färger från Profilyuks:

 • tvättbart;
 • hållbara;
 • relativt billiga;
 • Det kan appliceras med en sprutpistol.

Detta är ett av de exempel där ett amerikanskt företag producerar material mycket hög kvalitet och till priser som kan konkurrera med liknande produkter från Ryssland.

Vad är en tvättbar färg för väggar och tak

Såsom redan beskrivits ovan, har en tvättbar färg, akrylbaserat, och är sammansatt av latex motsvarigheter. Dess enda betydande nackdel - det är obehagligt kemisk lukt. För hälsan hos den, men det är inte skadligt, bara har länge färgat utrymme att ventilera. Även Veak företaget nyligen infört en tvättbar färg som är fri från en sådan nackdel. Men det kostar ganska dyrt, och officiellt på den ryska konsumentmarknaden har ännu inte levererats.

Rengöring av färg som används mycket ofta, eftersom de kan tvättas upprepade gånger och samtidigt de inte förlorar sin ursprungliga utseendeRengöring av färg som används mycket ofta, eftersom de kan tvättas upprepade gånger och samtidigt de inte förlorar sin ursprungliga utseende

Teknik för sin ansökan är mycket enkel, eftersom det är tillåtet att använda och bekanta rullar, och sprutpistoler. Det viktigaste - så snart som möjligt att använda den efter att ha öppnat bankerna, eftersom det torkar mycket snabbt.

Men om målningen är gjord av leden, till exempel gipsskivor, det rekommenderas att använda silikat-baserade. Dess nyckelfördel - viskositet. Och ja, det är också tvättbara. Med det också möjligt att försegla sprickor med ett djup och en bredd av 2 mm. Och förresten, ger det även inhemskt företag Lakra. silikonfärg kostnaden är ganska hög, men det kommer att tjäna mycket mer än ett dussin år utan att ändra sin ursprungliga färg.

Från andra tillverkare kan nämnas:


 • dulux;
 • Luxens;
 • Erikollor;
 • Veak.

Det är särskilt lämpligt att använda silikat färg vid målning mineralytor eller skum.

American färg för väggar och tak Pittsburgh målar: fördelar

Bland amerikanska tillverkare av färg för väggar och tak bör avsätta Pittsburgh färg, Olympic, färger. De kan köpas i nästan alla järnaffär. Italienska färger är i stort sett sämre än dem, för det mesta när det gäller mångfald och räckvidd.

Vilka är fördelarna med färg från Pittsburgh färger? För det första kan endast en liten burk på 2-3 liter målas nästan varje vägg i huset. De besparingar som uppnås genom de unika tillsatser som gör basfärgen är ganska flytande, men med högviskösa förmågor. Det är denna kvalitet av företaget och blev känd i mitten av 80-talet.


Fram till dess strömmen producerar vattenbaserade färger, ge företräde åt silikonbaserat. Bara hålla i minnet att det är nödvändigt att måla genom sprutpistolen. det är inte lämpligt för alla konventionella rullar.

Pittsburgh färger - amerikanskt företag som producerar färger som ser bra ut även efter 5-10 års användningPittsburgh färger - amerikanskt företag som producerar färger som ser bra ut även efter 5-10 års användning

Perfekt - färgning genom kompressorn vid mycket högt tryck (mer än 4 atmosfärer).

En vit färg från Pittsburgh målar gjort på grundval av silikat hartser, som är mest motståndskraftiga.

Det ser ut som det alltid är bländande, även 5-10 års drift, och inredning baserad på den kan utföras på följande ämnen:

 • träd;
 • betong;
 • gips;
 • plast (som en del av den klassiska inga lösningsmedel);
 • skum;
 • basalt tyg;
 • metall.

Målning av väggar och tak med händerna

Efter att ha behandlat vilka typer av färger som används i princip bör man också nämna om hur man korrekt utför målningen med händerna. Först bör vi börja med det faktum att det alltid är nödvändigt att köpa en god marginal. Det vill säga behovet av en hink med 10 liter i den genomsnittliga hem. Om du köper från olika partier, kan de vara urskiljbara skugga flera toner. Om den önskade mängden bläck är helt enkelt inte till salu, inte glömma möjligheten att blanda det.

För bästa resultat färg på väggarna bör tillämpas på ett enhetligtFör bästa resultat färg på väggarna bör tillämpas på ett enhetligt

Samtidigt enkel och bra färgning teknik - med hjälp av pistolen. Sådan utrustning är inte dyrt, men det kan vara och att hyra.

fördel:

 • Låg förbrukning av färg;
 • helt plan yta;
 • färgning hastighet.

Om sprutpistolen används inte är möjligt, kan du använda traditionella rullar, men det konsumtionen nästan 2-3 gånger mer. Även företag som expert och gav i allmänhet producera emulsioner som är idealiska för konventionella manuella sprutpistoler. Emellertid kan denna metod inte måla ett stort område.

Paint expert för väggar och tak: hur man ansöker

Kosmetisk färg klass "expert" - är det perfekta valet för målning ytor utan att först förbereda dem. Det bör först måla taket med den i 2-3 lager, och sedan till väggarna. I princip denna regel gäller för alla målning, förutom att när taket är gjord av plast (dekorativa paneler).

Målning av "expert" skiljer sig från den vanliga:

 • införande i primern;
 • mer viskösa konsistens (det är nödvändigt att tränga in i de övre skikten av mälden);
 • snabb stelning (endast 1-2 timmar).

Emellertid tillämpas på rätt sätt det - samma sprutpistol, högt tryck (över 3 atmosfärer). En sådan färg tillverkas av Bolars, Lateko, Tikkurila, och många andra.

För oförberedd yta, kan du använda en färg expertFör oförberedd yta, kan du använda en färg expert

Måla väggar och tak vita: När ska man använda

När du väljer vit färg bör vara medveten om att det har många olika nyanser.

Absolut snövit i varje fall inte är lämplig för inomhusbruk - den inte skapar en bekväm miljö. Under reparation av lägenheter, eller för färgning bad, rekommenderas att stoppa valet på den optimala skuggan, som kan vara relaterat till grädden.

Ska inte blandas med lösningsmedel det - få fula halo med en ljus center.

Vit färg är idealisk i följande fall:

 • gjort måla inte ett stort rum;
 • Taket har en skönmålning;
 • Dekorera väggar och tak med RSD.

Vit färg DULUX tak (video)

Och, naturligtvis, före förvärvet av den ena eller andra färgen vara noga med att först läsa recensioner, de som redan har använt den. Även om det är en syster (akryl, till exempel), varierar dess kvalitet kraftigt mellan tillverkarna.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 62 =

map