Lösningar på frågan: vad att dekorera taket i ett privat hus

Lösningar på frågan: vad att dekorera taket i ett privat hus

12 October 2017den Valet av taket slutar i ett privat hem rikare än i lägenhetenValet av taket slutar i ett privat hem rikare än kvartirenutrennyaya lämna privata hem är nästan det svåraste jobbet under hela konstruktionen / reparation. Men interiören - detta uttryck i verkligheten i designprojekt. Mycket ofta avslutar börjar med taket.


Vad taket i ett privat hem: upphängningsstrukturen

Denna enhet är en av de mest populära. Denna konstruktion gör att taket inte utjämna grov taket, liksom upphängningsstrukturen, som dessutom i taket utrymmet kan dölja all kommunikation.

Konstruktionen i sig - det är bara en låda, till grund för vilka behovet är fortfarande den optimala finish. Alternativ standard - ett plåster / färg eller tapet klistra. Modern tak kan kombineras: gips plus rutan sträckt duk.

Naturligtvis höjden på rummet lider någon hängande design, speciellt om vi talar om tak flera nivåer. Men som i privata hem vanligtvis högt i tak, det finns en känsla zateivaet installation.

Kombinerade tak gipsskivor tak kan dölja alla brister och oegentligheter takKombinerade tak gipsskivor tak kan dölja alla brister och oegentligheter tak 

Stadier monteringsstruktur upphängd Gips

 • Framställningen av basen taket. Taket bör kontrolleras för styrka, om målet inte falla sönder och faller inte, då kan fortsätta reparationen utan några ändringar. Om plåstret striden, till exempel att vissa brister måste åtgärdas.
 • Installera metallram. Tidigare byggandet av ramen används träribbor, idag för att bygga den ram som behövs metallprofil. För att ställa ramen som används för tak och styrprofiler. Guiderna monteras längs väggen och taket direkt i taket.
 • Efterbehandling gips. Ramverket är nödvändig för att FÖRHYDA. Först hela montera gipsskivor. Fäst vid ramen med skruvar är svarta.
 • Tätning av fogarna mellan ark. Vanligtvis på dem (i lederna) appliceras på den band serpyanka, och sedan ytan kittas.
 • Efterbehandling. Hur man gör bättre - en smaksak. Vanligtvis är det en målning eller tapetsering.

Här är standardsystemet. Och även om sig gipskartongkonstruktioner "äter" höjd, kan det till och med visuellt förstora rummet, särskilt i de efterföljande tak flera nivåer.


Olika typer av tak i ett privat hus: träpanel

Det är logiskt att de naturliga materialen kommer att se mer ekologiskt i ett privat hem. Här alternativen vad att dekorera en hel del.

Trätak trim - är: • Board sidospår;
 • plywood;
 • Kuggstången;
 • Upphängning träkonstruktion.

De mest populära alternativet - väggpaneler. Det är en hyvlad tunn träskiva, som på ena sidan har spåret, med en annan - ett krön. Kam är införd i tungan och så kommer att skärma.

Gjuten - det mest demokratiska material för efterbehandling taketGjuten - det mest demokratiska material för efterbehandling taket

Eftersom massivt trä har förmågan att svara på extrema temperaturer och fuktighet, sömmarna mellan plankorna, också, kan sedan komprimeras, därefter expandera. Dessa leder ofta betonar rundade eller avfasade.

Väggpaneler kan vara vått och torrt, smal och bred. Ibland är det en simulator av rundtimmer.

takskott teknik i privata hus

Innan du avslutar finns gott om steg, varav - isolering och ångspärr. Gör det rätt, och efterbehandling blir ingenting i vägen.

Om taket inte är isolerad, då den varma luften stiger upp, kommer inte stanna i rummetOm taket inte är isolerad, då den varma luften stiger upp, kommer inte stanna i rummet

Funktioner tak isolering i ett privat hem:

 • Isolerande skikt kan läggas på två sätt - rack, och med hjälp av konstruktion och installation av en häftapparat;
 • Det idealiska materialet för isolering - mineralull, är det bättre än betongblock, glasfiber och skum bibehåller värme;
 • Mesh tak överlappning antar att isoleringen bör vara i jämnhöjd med balkarna;
 • Mycket noggrant måste lägga isoleringen i skorstenen området (som i ett privat hem, passerar han ofta genom vindsutrymmet;
 • Om vi ​​talar om mineralullen, att sätta dem i flera lager, bör mitten av plattan första lagret av ull vara vid korsningen av plattor av mineralull andra skiktet;
 • Isolerings glassin skiktet är normalt sluten, och vidare fäst hölje.

Det är värt att notera att om huset har en vind, det utrymme som finns i området för sitt tak och golv är varm inte nödvändig. Och för att förbättra ljudisoleringen är tomrummet fylls med sand och sågspån, som blandas med murbruk.


Mögel på taket av den nya

Mögel på taket - det är inte bara inte estetiskt tilltalande och obehaglig, det är också skadligt för människors hälsa. Att mögel inte visas alls, måste du kontrollera nivån av fukt i huset.

Ofta ventilation problem. Om det inte fungerar, ersätta installera ny eller ytterligare.

Det är också viktigt att veta om mögel:


 • Torka i rummet, öppna fönster och dörrar;
 • Putsade i taket jämna ut det drabbade området och denna plats är säker på att behandla med antiseptiska;
 • Bli av formen behöver specialverktyg, som är utformade just för att ta itu med detta problem;
 • Behandlas först med en svamp formsektion med en lösning, varefter den tvättas bort, rengöras och lämnas att torka;
 • Ja, då under loppet är primer, spackel och färg med speciella svamphämmande tillsatser.

Mögel kan orsaka betydande skador på hälsan, särskilt för barn. Därför är det nödvändigt att ta itu med någon svamp formationer på tak och väggar på alla möjliga sättMögel kan orsaka betydande skador på hälsan, särskilt för barn. Därför är det nödvändigt att ta itu med någon svamp formationer på tak och väggar på alla möjliga sätt

Om du har gjort en gipsskivor tak, är det inte värt stör med ändar och zamyvkoy gipsskivor. Helt enkelt ta bort de drabbade bladen och ersätta med en ny.

Men i våta områden där det inte är ovanligt och kondens och fukt, hem till ramen behöver särskild fuktbeständig gipsskiva.

Träribbor i utformningen av ett privat hus tak

Nytt tak, kan du inte bara täcka basen taket, men också för att skapa praktiskt taget alla designprojekt.

Så i ett privat hus strömbelastningen på takytan - det är bara deras vikt, används för efterbehandling av både naturliga och konstgjorda material. Eftersom trähus särskild uppmärksamhet ägnas åt att bevara fukt och temperaturförhållanden, det bästa alternativet finish är alla samma träribbor.

Om lamellerna tas, inte den bästa kvaliteten, den främre delen av varje del kan slipas. För att göra detta, naturligtvis, bättre än tidigare för att höja skenan på taket och fixa det där. Enkelt uttryckt, ta racket i rätt form innan de syr upp taket.

Men redan färdiga rack på vanligt sätt spikas till manteln. Observera att spikhuvuden ska vara synliga. Dekorerad på ett sådant sätt tonas tak först, sedan lackerad.

Tak i ett privat hem i en eko-stil med sina egna händer

Eco-stil utveckling har blivit relativt nyligen, i slutet av förra århundradet, men i dag upplever inte bara aktiv utveckling och någon ny omgång hålls. Att bli populära endast naturmaterial, i vardagen människor vägrar plast, polyeten, och förekomster, etc.

Människor även vägra att begrepp som, t ex en panna eller gas uppvärmning, och upphettning tillgripa alternativa utföringsformer. Denna sol och vindkraftverk, värmepumpar, etc.

Design alternativ tak i Green Buildings:

 • Bakgrunden av jute eller bambu - inte standard, men mycket intressant lösning;
 • Mantlar foder - det enklaste, en kompromiss;
 • Gips tak - en miljövänlig material, viktigast av allt, inte överdriva det med efterbehandling. 

Numera mer och mer i det inre av huset använder naturliga material, varav den första är trädetNumera mer och mer i det inre av huset använder naturliga material, varav den första är trädet

Eco-stil i allmänhet betonar trädet - upp till tillbehör. Tja, är färgen av stor betydelse, föredrar grönt och brunt, kommer de mest ekologiskt här stilen.

Efterbehandling taket i ett privat hem (video)

Tak i privata hus kräver ingen mindre utföranden än taket i lägenheten. Kanske dess utformning bör vara mer naturligt, mindre ljus än taket utsikt över lägenheten. Dock välja det alternativ som inte kommer att variera med det övergripande stil och begreppet utrymme.

Framgångsrikt arbete!

Hur att dekorera taket i ett privat hem (foton)

a7827009034cb3c944d1c3f-2 g4 imgserver-1 bild-195.094 imgserver-3 imgserver-2 imgserver-4 imgserver-6 imgserver-8 imgserver-9

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =

map