Ljudisolering Gips: välja material och absorbera teknik

Ljudisolering Gips: välja material och absorbera teknik

12 October 2017För att uppnå ljudisolering i rummet är möjlig med hjälp av ljudisolering Gips partitionerFör att uppnå ljudisolering i rummet är möjlig med hjälp av ljudisolering Gips peregorodokShumoizolyatsiya behövs i många områden: i fabriker och teatrar, inspelningsstudior och konsertsalar. Det är viktigt att isolera extra buller i lägenheten eller privata hem. Ljud kommer in i rummet från utsidan och på bärande balkar, passerar buller från angränsande lägenheter och rum. Säkerställa full ljudisolering med en faktor av en i hemmet är kostsamt och svårt, men det är möjligt att minska buller, tankeväckande ljudisolering gips.


Akustisk gipsskivor som material för isolerande buller

Gipsskivor är väl isolerar extra buller. Därför är det ofta för innerväggar. Dåligt och det har visat sig vara ett material för inomhus partitioner, men kommer att förbättra ljudet absorption av gipsskivor med användning av ytterligare lager av speciella material, t ex akustisk gipsskivor. 

Den skiljer sig från den konventionella i sin konstruktion: ett ark belagt med en fin perforering, är baksidan belagda med en trasa med hög ljud absorptionskoefficient.

För att ta bort onödigt buller i rummet, rekommenderar experter med hjälp av en akustisk gipsskivorFör att ta bort onödigt buller i rummet, rekommenderar experter med hjälp av en akustisk gipsskivor

Material som presenteras i dag i ett sortiment av många tillverkare, men är fortfarande ledaren Knauf. Det används på samma sätt som en konventionell (monterad på användarens profil).

Fördelar med akustisk gipsskivor:


 • Eliminering av effekten av "eko" på grund av dämpningsljudvågor i plattan;
 • Miljövänligt material och dess säkerhet för användning i bostadsområden;
 • Olika storlekar av perforering tillåta de akustiska gipsskivor välja önskad nivå av isolering (det varierar från 0,2 till 1);
 • Enkel installation design av akustisk gipsskivor;
 • Möjligheten att ljudisolering Gips efterbehandling som väggarna och tak med en mjuk övergång utan synliga skarvar.

På grund av dessa egenskaper kan materialet användas för bostäder, och skapa en mängd olika arkitektoniska lösningar och tillämpa särskilda byggnader som kräver förstärkta ljudsystemet finish.

ljudisolering partitioner från Gips

För inomhus eller intra väggar gipsskivor isolering ovidkommande ljud är också mycket viktigt. Förutom ansökan redan nämnts ovan den akustiska gips, kan det nå fler antal sätt. Exempelvis med användning av ett inre skikt av ljuddämpande material.

Separat är det nödvändigt att avsätta ett nytt sätt att ljudisolering Gips - akustisk sprutade beläggningar.

Det finns andra typer av ljudisolerande material, som bör väljas för att passa egenskaperna och storleken på rummetDet finns andra typer av ljudisolerande material, som bör väljas för att passa egenskaperna och storleken på rummetDen moderna marknaden erbjuder ljudisolerade materialval skumskivor, glasfiber, mineralull eller kork ark, polymermembran, polyesterplåtar - de har alla sina styrkor och svagheter, baserade på vilka som krävs för att göra ett val till förmån för en shumoizolyatora.

Det är värt att uppmärksamma:

 1. Nivån för absorption av ljudvågor vid de perforerade och porösa fyllmedel han ovan;
 2. Brandsäkerhet: Välj obrännbart ljud isolator som mineralullen;
 3. Kostnaden för vissa typer av ljud-absorberande material är mycket hög, som tas i beaktande vid utarbetandet av uppskattningar av framtida partitioner.

Oavsett vilken typ av ljudisolering för inre skiljeväggar som du väljer, är installation gjord av ungefär samma mönster, med vilken du enkelt kan göra ett ljudisolerat mellanvägg med händerna.

Ljudisoleringsväggar gipsskivor steg för steg

För att självständigt ge ljudisolering väggar gipsskivor behöver en standarduppsättning av verktyg för att arbeta med gipskartongkonstruktioner, profilskenor och SS Mo, ark vanligt eller akustisk gips, skruvar, knock-in ankare eller skruvar och pluggar, naglar.

En viktig del av väggarna och ljudisolering Gips - tätningslist, rensar vibrationsprofil.

Innan ljudisolering väggar gipsskivor, först måste montera ramkonstruktionInnan ljudisolering väggar gipsskivor, först måste montera ramkonstruktion

För bättre ljudisolering och säkerställa styrkan av designen på varje sida av skiljeväggen är monterad ett dubbelskikt av gipsskivor som måste beaktas vid beräkning av den erforderliga antalet ark. För dörren, om man är planerad, är det nödvändigt att fylla på mer och bar.

Steg för steg-diagram:


 • Märkning och skärning av profiler, ark av gipsskivor och tätningsmaterial. Genomföras med hjälp av roulette, en penna, en laser eller vattennivån. Observera noggrannheten hos konstruktionerna, speciellt när märkningen de mellanliggande ramstagen.
 • Montering av ramprofilerna. Stolparna och ramen skuren från en profil vägg hos SS. Tvärgående skenor - profil måndag för På väggar, golv och tak i marken märkning klibba tätningsband. På toppen av den med hjälp av pluggar och skruvar eller spikar fästa vertikalt PS profiler. De monterar tvärprofilen på ett avstånd av cirka en halv meter ifrån varandra. Av styrprofiler, fylld med timmer, vilket gör en dörröppning profiler fästs med skruvar.
 • På en sida av den färdiga stommen fäst vi den dubbelt lager av arket av gips. Inuti kroppen bana vid behov elektriska ledningar ovanpå den valda ljudisolerande material. Försök att sätta det utan luckor, överlappar med taket och golvet. Material bifogas skruvar.
 • Därefter gips monterad på en andra sida av strukturen. Detta också produceras i två skikt med en bindningsstyrka för offset sömmar.

Installation av ljudisolerande material i delningen av gips är mycket enkelt, med den färdiga väggen för att skydda rummet från både yttre buller och vibrationer. Naturligtvis kommer alla problemet med ljudisolering ensam skiljeväggar av gipsskivor inte lösa. Detta kan och bör användas ett antal tekniker.

Ytterligare åtgärder för att säkerställa ljudisolering

I rummet där den redan installerade gipsskivor vägg med ljudisolering är fortfarande ett antal bullerkällor, som också kan neutraliseras. Dessa inkluderar fönster, balkongdörrar, intill de andra lägenheterna i väggar, tak och golv.

Undertaket är ett bra sätt att hjälpa avsevärt minska ljudnivån i rummetUndertaket är ett bra sätt att hjälpa avsevärt minska ljudnivån i rummet

För att förbättra ljudisoleringsegenskaper gips för att täta skarvar och övergångar från den till väggar, golv och tak.

För detta ändamål, förutom att ta några effektiva åtgärder, till exempel om den mycket väggar och för resten av utrymmet.


i rummet för att ge ytterligare ljudisolering kan ytterligare:

 • Reparera luckor i fönster och under dem;
 • Använd taket för att minska buller från ovan;
 • Installera gipsskivor med ljudisolering längs de bärande väggar.

Genom användning av gips och akustiska isoleringsmaterial kan uppnå en tillräckligt hög koefficient för ljudisolerings väggar av gipsskivor.

Processen för ljudisolering Gips (video)

Sådana väggar kan snabbt monteras, och en mängd ljud isolator visas på byggmarknaden kommer att plocka upp materialet med den önskade graden av absorption av ljudvågor som uppfyller alla dina krav. Men ytterligare åtgärder för att ta itu med buller i rummet kommer att bidra till att göra din lägenhet en lugn och mysig plats att vila.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =

map