Ljudisolering av taket med sina händer

Ljudisolering av taket med sina händer

12 October 2017tak ljudisolering säkerställa en god och mysig atmosfär i vardagsrummetLjudisolering av taket kommer att ge goda och bekväma förhållanden i bostäder pomescheniiPovyshenny buller i huset - är ett vanligt problem. Alla ljud som skapas i huset kan delas in antenn och strukturell. Ljudisolerat rum kan vara med sina egna händer. För att göra detta kan du använda mineralull, akustiska membran eller undertak. För att välja den optimala vägen för ljudisolering, måste du ta hänsyn till takmaterialet.


Ljudisolering av taket i lägenheten: vi använder moderna material

Det är önskvärt att isoleringen av tak och väggar i lägenheten gjordes med hjälp av moderna material. Det bästa materialet för att eliminera brus är ljudabsorberande membran. De är gjorda av polymera material.

Bredden av tyget akustiska membranet är endast tre millimeter, dock hjälper detta material uppnår avsevärd brusreducering. Ljudabsorberande membran är unik eftersom den lätt kan kombineras med andra efterbehandling material.

Schema monteringsljudisolerande membran på taketSchema monteringsljudisolerande membran på taket

Installera akustiskt membran:

 1. Först måste du göra en trälåda, och koppla den till taket.
 2. Membranet är då nödvändigt att avbryta. För att göra detta använder krokar och en tunn slang.
 3. Lås membran med skruvar.
 4. När du har installerat alla målningar, täta konstruktionsfogar med en speciell tejp. Du kan använda specialiserade lim om så önskas.

Vilka andra material kan användas för ljudisolering av taket i lägenheten

Bolaget "Knauf", "Rockwool" och "Shumanet" producera avancerade material som kan hjälpa ljudisolerade tak och väggar i huset. Bra ljudabsorberande egenskaper en kork-system. Det bidrar till att avsevärt minska effekterna av buller.


Pluggen är gjord av återvunnet trä, som utsätts för särskild behandling. Granulerna av detta material limmas ihop med en speciell blandning. I den inre delen av pluggen har ett flertal luftfickor.

Det är också en bra ljudisolerande effekten är glas. Detta material är ekologiskt ren och billig. Vidare är glas som inte deformeras av fukt. Detta material kan även användas för golv och väggisolering.

Cork isolering - den bästa anti-vibration och ljudisolerande beläggning som används för omfattande bostadsområdenCork isolering - den bästa anti-vibration och ljudisolerande beläggning som används för omfattande bostadsområden

montering algoritm glastak: • Först måste du rengöra taket i den gamla finish.
 • Zashpaklyuyte hål i ett tak.
 • Installera lagerprofiler.
 • Därefter fäster glastak. Säkra tyget med skruvar.
 • Obsheyte ram PVC paneler eller gips.

Ljudisolering av taket i lägenheten och trähus: recensioner

Recensioner av olika ljudisolerande material att separera. Många hävdar att det bästa materialet för ljudisolering är membran.

Alex, 43 år: "Initialt jag planerat som ett ljudisolerande material mineralull, men från grannarna lärt sig att detta material inte är lämpligt för ljudisolering av lägenheten. Bekant rekommenderas att använda en akustisk membran. Jag bestämde mig för att prova. Resultatet var nöjd - ljudnivån minskade med 26 dB ".

Somliga hävdar att det bästa materialet - detta är en självhäftande tejp och ecowool. Dessa material är perfekt för dekoration av lägenheter med lågt i tak. Dessutom självhäftande tejp och ecowool är billiga.

Ecowool tillförlitligt skydd av lokaler från oönskade ljudEcowool tillförlitligt skydd av lokaler från oönskade ljud

Angelina, 28 år: "Nyligen, min man och jag startade en omfattande översyn. Som ljudisolerande material har beslutat att använda ecowool. Jag gillade resultatet. Brusnivå minskade med 10 dB. Dessutom har lägenheten blivit mycket varmare. "

Ljudisolering av taket i bilen: installation av sina egna händer

Vilken typ av ljudisolering för att välja en bil? Om du "Priora" eller ZIL-130, kan du använda en speciell vibrationsisolerande material. Ställ in ljudabsorberande material är lätt.

Innan du börjar måste du ta bort en klädsel. Först av allt måste du demontera taklampor och solskydd. Som plast trim och paneler måste tas bort.

Installation av ljudisolering i bilen:

 1. Avfetta med ett lösningsmedel.
 2. Värma antivibrationsmaterial genom torken, och bifoga den till ett tak.
 3. Rikta den akustiska skiktet. För att göra detta, använd en rulle.
 4. Ovanför det andra skiktet av lim bullerisolerande material.
 5. Montera och installera panel.

Billiga och bra tak isolering

Om du inte vill bygga en tjock ljud isolerande skikt, kommer du närmar dig en tunn tejp eller penoplex. Dessa ljudisolerande material kommer att hjälpa dig att sänka ljudnivån med 10-15 dB.

Penoplex - ett modernt material för att isolera den reflekterade bullerPenoplex - ett modernt material för att isolera den reflekterade buller


För ljudisolering av taket i badrummet eller bad penoplex användning är strängt förbjudet. Detta material är brandfara och under höga temperaturer allokerar giftiga ämnen. Dessutom är den adhesiva tejpen en billig och praktisk.

Det är också relativt billiga material är:

 • Mineralull. Detta material är ekologiskt ren och säker. Mineralull är allmänt användas, eftersom det inte bränna och har isolerande egenskaper.
 • Kokosfibrer.
 • Ecowool.

Det bästa materialet för ljudisolering tak

Om du inte vill ta itu med att installera stommen, kan uppnås ljudisolering med en speciell ramlösa systemet. Att installera ett sådant system är nödvändigt att använda en platta tillverkad av skum. Enligt experter är detta material bäst, eftersom det hållbara och praktiska.

Innan du installerar ramlösa systemet är nödvändigt att rengöra ytan av taket i den gamla kittInnan du installerar ramlösa systemet är nödvändigt att rengöra ytan av taket i den gamla kitt

Ramlösa systemet monteras i följande ordning:


 1. Först måste du rengöra taket i den gamla kitt.
 2. Applicera primer på ytan och låt den torka.
 3. börjar sedan att fästa panelen i taket. Fästmaterial utföres med hjälp av ett lim. Om det är möjligt, undvika uppkomsten av luckor.
 4. Luckor behöver kitt eller fyllas med skum.
 5. Ställ sedan in tyg eller sträckt duk.

Om du väljer att FÖRHYDA tak skum, vara uppmärksamma på att kvaliteten på materialet. Det är önskvärt att diametern av varje granul av skummet var det samma. Dessutom bör du vara uppmärksam på materialets densitet. För akustiktak perfekt skumdensitet av 20 kg \ m3.

Ljudisolering av taket i ett hus med träbalkar: steg för steg guide

Vilken typ av ljudisolering som används i byggnaden med träbalkar? För ljudisolering av taket, kan du använda filt eller glasull. Om du vill isolera golv, kan du använda skummet.

Syntetisk filt - det perfekta verktyget som låter dig skapa en tyst och bekväm i vardagsrummetSyntetisk filt - det perfekta verktyget som låter dig skapa en tyst och bekväm i vardagsrummet

Filt är det bästa materialet för arrangemang av ljudisolering i ett trähus. Detta material består av flera porösa skikt. På grund av detta, dess ljudisoleringsegenskaper är signifikant högre än den av glasull eller skum.

Installation av ljudisolerade konstruktion:

 • Först av allt måste du behandla taket bjälklaget. lös färg måste tas bort, och andra efterbehandling material.
 • Sedan börjar chassibalkar enheten.
 • Säkra glasull, foam eller filt med skruvar.
 • Gapet som bildas mellan tak och väggar behöver fylla akryl tätningsmedel.
 • Efter det vidare till efterbehandling av taket.

Ljudisolering av taket i panelen huset med sina händer

Undertak - det mest effektiva brus skyddssystem för lägenheter i panelen huset. Ett sådant system ger för montering av ramen till taket med speciella antivibrations suspensioner.

Schema stapling ljuddämpande material TakSchema stapling ljuddämpande material Tak

Processen att installera systemet i en ljudisolerade panel hus:

 1. Installera Takförankring.
 2. Fäst ankare hörnen.
 3. Placera virket delen av 100x100 mm.
 4. Mellan balken och området låg tjockt gummi
 5. Fästa till taket ramen.
 6. Säkert profiler.
 7. När du har ställt in ramen sätta ljudisolerade material.
 8. Obsheyte ram med hjälp av gipsskivor.

Till dig i huset inte tränga in i buller, är det önskvärt att lägga på golvet en speciell banmaterial. Perfekt glasfiber "Shumanet". Detta material är perfekt för att skydda lokalerna mot vibrationer buller. Laid glasfiber "Shumanet" bör direkt under den flytande avdragare.

Översikt av akustiska isoleringsmaterial (video)

För att säkerställa att ljudisoleringen i taket, kan du använda olika material. Om du budget tillåter, är det rekommenderat att använda ett membran eller akustiktak. Du kan också använda den speciella ramlösa design. Om du vill välja ett billigt och tunt material, kommer du närmar dig en självhäftande tejp, olika tätningsmedel och mineralull.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 28

map