Leren eisen voor brandweerman buitentrap

Leren eisen voor brandweerman buitentrap

12 October 2017Brandtrap moet van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan alle eisenBrandtrap moet van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan alle trebovaniyamPozharnye ladder zijn verschillend. De aard van de brandtrappen: verticale ladder maart addl buitentrap, marcheren enkele overspanning trap mars, multi ladder. Meer informatie over de onderstaande trappen.


Beschrijving buitenste Laderwagens

Vertical brandladder - een ladder bestaat uit twee balken, die stevig zijn bevestigd podium. Wanneer de hoogte van de trap tot 6 meter, dan is verdere toename wordt afgeschermd. De maximale hoogte van een trap is 20 m.

Als de hoogte van de norm overschrijdt, het gebruik van dergelijke structuren wordt uiterst gevaarlijk.

Verticale brandtrap wordt gebruikt voor het opheffen van het dak met preventieve en technische documenten. Daarnaast gebruikte ze experts in noodsituaties, zoals bij een brand. Om een ​​ladder gebruiken, moet het voldoen aan de eisen van GOST 53254-2009 en NPB 245-2001. In aanvulling op al het bovenstaande, zoals ladders kunnen addl ontwerp zijn, maar dan moeten ze worden voorzien van extra beveiligingsfuncties.

De meest populaire is de mars ladderDe meest populaire is de mars ladder

Marching addl brandtrap - ins zoals ladders, is dat ze zijn gemaakt zonder de hulp van lassen en snijden van metaal, maar toch, ze voldoen aan de eisen van GOST en SNIP.
Deze ladders worden gebruikt voor de achterdeur in het gebouw.


Marching enkele overspanning brandladder - een ladder van dit type worden gebruikt voor de ingang van het technische deel van het gebouw, of worden gebruikt voor evacuatie (evacuatie). Het ontwerp wordt aan de wand bevestigd of permanent op speciale stokken. Net zoals de mars ladder, het is gemaakt zonder de hulp van lassen en snijden van metaal.

Marching brandladder, multi - patroon van ladders gebruikt om te klimmen naar de bovenste verdiepingen, evenals voor evacuatie in noodsituaties. Dit type van de trap is de veiligste. Ze enigszins complexer dan verticaal. Deze trap bestaat uit marsen en platforms. Elke vlucht en op de grond afgeschermde speciale hoogte van de leuning moet niet minder dan 120 cm. De installatie van de trap is heel moeilijk.

Er zijn ook voorwaardelijk buitentrap - meestal worden ze geïnstalleerd in de gevels en speciale bijlagen.

Ongeacht de structuur moet worden doordacht vluchtwegen, en biedt daarom de aanwezigheid van brandtrappen. Een persoon moet ten minste twee manieren om uit een potentieel gevaarlijke gebied. Ladders kunnen worden gedeeld door daktype stappen: golfplaten (rooster) staal, strekmetaal staal en staal, bestaande uit een gestempelde element.Het materiaal waaruit de vervaardigde structuur, een speciale oplossing verwerkt. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de ladder buiten dienst is van tevoren, ongeacht de weersomstandigheden en milieu-impact.

Vereisten voor externe brandtrap

In de meeste gevallen is de veiligheid van de constructie is afhankelijk van de installatie, alsmede het verdere onderhoud van het buitentrap. De gemiddelde bezettingsgraad voor brandtrappen - rond de muren. Het is te wijten aan een dergelijke situatie de kans dat de ladder een rook krijgt of brand is minimaal, en de mensen in staat zijn om het gebouw veilig te evacueren zonder daarvoor extra blessures zal zijn.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan deskundigen adviseren de installatie van externe brandtrapBijzondere aandacht wordt besteed aan deskundigen adviseren de installatie van externe brandtrap

Eisen waaraan moet worden voldaan door de buitenwereld brandtrap:

 • Trappen mag geen scherpe hoeken, uitstekende delen, die afbreuk doen aan de veilige evacuatie van burgers;
 • Uitwendige beschadigingen, barst, roest;
 • Toetsing onderworpen aan fixeren, omdat zij afhangt ontwerpen betrouwbaarheid;
 • stapgrootte moet ten minste 300 mm, stap lengte ten minste 900 mm, en de hoogte van het hek - 1200 mm (NPB 245-2001);
 • Traptreden moet gemakkelijk te weerstaan ​​tot 180 kg, terwijl aan NPB 295-97;
 • Voor verticale constructies lengte tussen de trappen dient ten hoogste 30 cm en de afstand van de laatste trap het wegdek mag niet groter zijn dan 1,5 m.

Verificatie kan gespecialiseerde groep die tolerantie op zulke soorten werk heeft te verrichten. Machines en gereedschappen waarmee zal controleren, moeten voldoen aan de EU-normen.

Met behulp van visuele inspectie evalueren van de verschijning van de structuur, de afwezigheid van corrosie en schade.

Vervolgens is kracht test. Ze zijn als volgt: de laatste stap gedurende een tijd opgehangen een belasting van 180 kg. Dus elke vijfde stap controleerbaar. Als het ontwerp niet is geslaagd voor de nodige proeven, het inspectierapport wordt opgesteld met aanbevelingen, die vervolgens werd overgedragen aan de eigenaar van het huis. Om opvolgingsaudit uitgevoerd reparatie van beschadigde gedeelten verwijderen van defecten.

Value Laderwagens buitenste GOST P 53254-2009

Dit document stelt de normen waaraan moet worden voldaan door allerlei brandtrappen (maart, verticaal). De bepalingen van het document moet worden beschouwd in het stadium van de bouw ontwerp. Het document bevat de regels en eisen, die de toestand van de externe brandtrappen controleert, materialen voldoen aan de technische eisen in de productie en ook methoden voor het testen van kracht kenmerken van de trap, de criteria die de toestand van de structuur te evalueren.


In de regel moeten externe brandtrappen zorgvuldig worden onderzocht voor de operatieIn de regel moeten externe brandtrappen zorgvuldig worden onderzocht voor de operatie
 
Verificatie GOST 523254-2009 blootgesteld:

 • De grootte en sterkte van de samenstellende elementen van de constructie;
 • De kwaliteit van lassen, sluitingen;
 • Verschijning buitenste brandtrap;
 • Volgens de tekening;
 • De afstanden tussen de structuurelementen.

Ontwerpen worden gecensureerd op acceptatie, op verzoek van de organisatie die verantwoordelijk is voor de omstandigheden in de instellingen, indien nodig.

Bij het testen van experts controleert ook het ontwerp en de tekening van de buitentrap. Proeven ten minste 2 maal per jaar uitgevoerd (p.1.3.2.9 PPB-01-93).

Stationair brandweerlieden buitentrap

Op dit moment is er een zeer actief werken aan de bouw van nieuwe woningen. Een van de belangrijkste onderdelen van de bouw van een vaste brandtrap. Deze ladders zijn nodig om de veiligheid van mensen te garanderen in geval van brand, evacuatie, redding of andere noodsituaties.

In meerdere verdiepingen gebouwen meestal geïnstalleerd hoge kwaliteit en praktische stationaire brandtrapIn meerdere verdiepingen gebouwen meestal geïnstalleerd hoge kwaliteit en praktische stationaire brandtrap


In meerdere verdiepingen hoogbouw de veiligste manier om het gebouw te verlaten wordt het stationaire brandtrap zijn. Dit vuur ontwerp wordt buiten een hoog gebouw geïnstalleerd. De materialen die deel uitmaken van het ontwerp, aan bepaalde voorwaarden.

Een van de belangrijkste indicatoren is het vuur, dat is waarom vaste ladders hoofdzakelijk gemaakt van bepaalde materialen.

namelijk:

 • Staal gegolfde stalen bladeren;
 • Metalen staven;
 • Strekmetaal staal staalplaat;
 • Persen-getralied staalplaat staal.

Productie stappen moeten plaatsvinden, zodat later waren ze niet glad. Voor dit doel, de meest gebruikte stalen rooster. Het zal de vorming van vuil en ophoping van sneeuw te voorkomen.

Op de stationaire trap leuningen ten strengste verboden te zenden decoratieve elementen, die in geval van brand brandbaar en giftige stoffen. Het is ook verboden om plaats pijpleidingen en kabels. De enige uitzondering is de bedrading.

Laderwagens buitenste Drawing

Ontwerp brandtrap begint met een tekening.

Alvorens over te gaan tot het ontwerp van de trap, eerst moet haar tekening correct te makenAlvorens over te gaan tot het ontwerp van de trap, eerst moet haar tekening correct te maken

De bestanddelen van marsen marcheren in de brandtrap:

 • kosour;
 • stadium;
 • Ondersteuning spoor;
 • Referentiehoek.

De samenstelling van de stijgladder:

 • pees;
 • stadium;
 • beam;
 • speelplaats;
 • dakbedekking;
 • Schermen.

Wat zijn de vereisten om het vuur buitentrap (video)

Tijdens de bouw van de externe brandtrappen, deskundigen beschouwen bepaalde grootte specificaties. Kies een materiaal dat exact zal overeenkomen met de eisen van GOST. Door middel van de tekening, kunnen ze ook berekenen van de exacte breedte en lengte van de toekomstige bouw en de eigenschappen van de samenstellende delen (mars railing overspant platforms, trappen).
Het ontwikkelen van een veilige ladder kan, indien zorgvuldig voldaan heeft aan alle eisen van de SNIP en GOST.

Voorbeelden van externe brand ladders (foto)

DES0110 24edadbf32f8e151328e2f725b0d0526 evakuatsionnyy-vyhod-na-Balkone fire01 fire03 fire-trap-GOST-2 foto-marshevoy-KONSTRUKTSII ispit krlestnica7 krlestnicafas7

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

map