Lär hur man odlar en bonsai hemma

12 October 2017Växande bonsai - inte en enkel procedur. Och detta görs inte för en säsong. Tålamod och minutiös omsorg - det är nyckeln till framgångVäxande bonsai - inte en enkel procedur. Och detta görs inte för en säsong. Tålamod och minutiös omsorg - det är de viktigaste uspehaNachinayuschih trädgårdsmästare undrar hur man odlar en bonsai hemma. Uppgiften är svår i ordets alla bemärkelser. Först, är tidskrävande den förberedande fasen. För det andra kräver trädet särskilda villkor, eller för att skapa en sammansättning kommer inte att fungera. Det är anledningen till att genomförandet av en sådan mödosamt arbete kräver kunskap och tålamod.


Beredning av de nödvändiga verktygen

För nybörjare finns det speciella verktyg för att utan alltför mycket besvär för att bilda kronan - Clippers med en konkav form. Med deras hjälp att ta bort överskott av bark och blad. De används också för att bilda utseendet av grenarna. Det andra verktyget - avbitare, sax. De används för att forma spåren och ta bort tjocka grenar.

Professionellt ta hand om den lilla trädet kommer att hjälpa nagelfil. Innan du köper bör se till att bladet längd är 15 cm. Avrundning ut listan över nödvändiga verktyg för 2 saxar. Medan vissa har trubbiga ändar, den andra - tunn.

Beroende på erfarenhet av odling av prydnadsträd kopior av levande, kommer din arsenal av verktyg ökarBeroende på erfarenhet av odling av prydnadsträd kopior av levande, kommer din arsenal av verktyg ökar

Innan du planterar ett träd, är det lämpligt att försäkra sig om följande:


 • Använd en rostig eller trasiga verktyg kan inte vara;
 • Det är önskvärt att använda en sax eller en nagelfil, som kräver skärpning;
 • Om inga verktyg behövs, är det bättre att köpa dem i en specialbutik.

Att välja en bonsai frön: tips för nybörjare odlare

På grund av bristande specialiserad kunskap, många av de frön av postorder från Kina. Trots vissa brister har denna metod flera fördelar. För det första talar vi om ett brett spektrum. För det andra har växterna upprättats i förväg. Detta innebär att tack vare det arbete som uppfödare lanserat en sort, vars storlek inte överskrider de parametrar som krävs.

Före plantering, bonsai frön rekommenderas för lång tid i vattentanken. De som kommer att simma i toppen, kan du kastaFöre plantering, bonsai frön rekommenderas för lång tid i vattentanken. De som kommer att simma i toppen, kan du kasta

Det är denna metod för att producera utsäde ett antal negativa aspekter. För det första finns det ingen möjlighet att få expertråd. Kinesiska butiker, till exempel, är bara sysslar med att sälja Aliekspress. Nybörjare trädgårdsmästare skulle vara svårt på egen hand för att förstå. För det andra är fröna levereras per post under en lång tid.Rätt val av växter

Om medborgaren fortfarande beslutat att beställa leverans från Kina, är det bäst att kontrollera innan du köper befintliga recensioner. Till viss del kommer detta att bidra till att undvika många problem.

Välj en av följande rekommenderade flora:

 • Dekorativa växter: azaleor eller ros,
 • Barrved: furu, traditionella eller blå gran;
 • Fruktplantor: Japanska äpple, plommon, hagtorn och andra arter,
 • Hardwood: willow, sovrum ek, ask, ficus.

Korrekt underhåll av frön - nyckeln till ett långt liv av floran i världenKorrekt underhåll av frön - nyckeln till ett långt liv av floran i världen

Inte alla vet att de nödvändiga frön är lätt att köpa från en specialist butik. Ja, enbär och körsbärs frön kommer att kosta lite dyrare, men kunden kommer att få nödvändig rådgivning. Oavsett den valda metoden för inköp, rekommenderas det starkt att bekanta sig med egenheter av vård och odling av en specifik anläggning.

Hur man odlar bonsai hemma från frö: Tips för nybörjare

Det börjar med valet av tilltalande stil. För detta behöver vi ett foto av färdiga formuleringar. När bilderna är intresserade av återfinns ska de skrivas ut på högkvalitativ skrivare. Det är viktigt att komma ihåg att huset för att skapa en identisk version, som den såg ut på bilden, är det omöjligt. Orientalisk kultur ger inte upp 1-2 stilar. Precis som i naturen eller viskositeten för varje unik poppel bör samma vara bonsai.

Hur man väljer en pott

Dimensionerna på kronan, frekvensen av beskärning, tillväxttakten - siffror att undersöka är bättre i förväg. Ju mer exakt detta görs, desto lättare är det att plocka upp potten. Trots att bonsai träd kännetecknas av den lilla storleken av rotsystemet det är ganska massiv.

Följande rekommendationer kommer att bidra till att undvika många problem:


 • Bättre att ta en något större kruka än nödvändigt;
 • Ursprungligen en plats för fröet vara mycket;
 • Trans till en permanent pott sker först efter 3 år;
 • Formad lönn eller äpple ojämnt, så det är värt noga övervaka dem;
 • I nödfall, gjorde en partiell beskärning av små grenar.

Grundregeln i att välja en kruka för bonsai - bör det vara ytligGrundregeln i att välja en kruka för bonsai - bör det vara ytlig

Direkt odling sker i en skål gjord av naturliga skålar. Använd andra behållare rekommenderas inte, eftersom fröna inte bara kan komma. I den specialiserade detaljhandelskedjan är lätt att hitta skålar av någon form eller design. Det slutliga valet är upp till köparen.

Bonsai: vård i hemmet

Eftersom trädplantering ska få det minimum som krävs mängden ljus och näringsämnen. För information om hur man gör och sjukvårdspersonal, lätt att lära tematiska video. Som tidigare nämnts har varje träd sina egna egenskaper. Det är därför du behöver för att titta på video eller instruktioner om en viss representant för en värld av flora.

Omedelbart efter landningen måste rikligt vattnas jord. Man bör komma ihåg att Carmona inte ha en överdriven mängd fukt. Korrekt information om hur mycket fukt för särskilt utsäde som behövs, informera baksidan av påsen med fröna.

De första dagarna efter plantering att växa bättre sammansättning i ljus och något svalaDe första dagarna efter plantering att växa bättre sammansättning i ljus och något svala


Den ytterligare proceduren är som följer:

 • Rekommenderas inte i en pott för att göra en blandning av flera slag;
 • De första sex månaderna anläggningen är mycket känslig, så att tiden för att skydda den mot överhettning och överkylning;
 • Anpassa Podocarpus eller annan miniatyr dekorativa blommor i det fria bör gradvis;
 • Den maximala tid utomhus - 65 minuter;
 • I det inledande skedet mer än ett visst belopp rekommenderas inte, annars trädet dör eller blommor.

Från läppar några trädgårdsmästare, kan du höra om behovet av att först gro frön utomhus. Anledningen är oro för anläggningen. Man tror att i detta fall är bonsai växer bättre och är mindre känsliga för förändringar i miljöförhållanden. Rekommendationerna verkar ganska troligt, men en varning att göra det är fortfarande nödvändigt. Att plantera frön så att du kan inte i alla fall. Vi talar om bonsai tål vid ung ålder ökade belastningar. Till exempel är tea tree i denna lista inte ingår, och ek och andra barrträd - ingår.

Professionell rådgivning: hur man odlar en bonsai hemma (video)

Skapa hem bonsai - sätter inte enkelt. Rätt val av utsäde, markberedning och omedelbar podsaki kräver god förberedelse och tålamod. Viss hjälp i denna fråga kommer att ha en tematisk material som tryckta tidskrifter om trädgårdsskötsel. Man ska inte ge upp besöker mästarkurser. Här kan du alltid ställa frågor.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1