Ladder: het ontwerp en de handleiding

Ladder: het ontwerp en de handleiding

12 October 2017Ladder moet praktisch en van hoge kwaliteit zijn als het gemakkelijk kan worden gebruikt in zowel thuis en reparatieLadder moet praktisch en van hoge kwaliteit, omdat het gemakkelijk kan worden gebruikt, zowel thuis als voor remontaPristavnye trappen hebben een stevige structuur. Gemaakt van metaal of hout. Zij zal u bij het huisje of thuis nodig, een aantal specifieke acties van sommige vervullen. U kunt het gebruiken om het plafond te schilderen, wassen ramen of iets aan de muur hangen (horloge, spiegel). Ze worden zelfs gebruikt in de professionele gebouw aan de sites. Deze trappen zijn verschillend in lengte en het aantal fasen.


Stage ladder: de optimale omvang

Belangrijke en verantwoordelijke proces is het ontwerp van de structuur trap. Bij het vervaardigen van de tekening zelf en trappen moet rekening houden met een aantal belangrijke parameters. GOST parameters moet worden gebruikt als u het maken van de trap met zijn handen. Als ze worden voldaan, kunt u het product te gebruiken zonder problemen, en het zal veilig zijn.

U moet correct te berekenen de stap ladder. Deze afstand tussen de trappen. Om dit te doen, rekening houden met alle regels SNIP en stap volwassene.

Voordat u begint met het maken van de ladder moet zijn tekening correct en vakkundig makenVoordat u begint met het maken van de ladder moet zijn tekening correct en vakkundig maken

Het is belangrijk om het volgende te berekenen:


 • De breedte van het podium;
 • De lengte van de fase;
 • De afstand tussen de etappes.

De afstand tussen de liggers is afhankelijk van de ladderhoek. Om dit te doen, rekening houden met alle parameters. Kantelen ladder is 65-80 graden ten opzichte van de vlakke wand.

Ladders een grote helling, zodat parameters kan bij benadering en niet strikt in overeenstemming met GOST zijn. Het belangrijkste ding dat je nodig hebt om de afstand tussen de treden en de verhoudingen van de trap te overwegen.

Typisch is de afstand tussen de bundels 35 cm. Soms meer of minder dan 5-7 cm. Korte afstand tussen stadia een ladder onhandig te gebruiken.

Correct gebruik: User ladders

Ladder onmisbaar onderdeel. Mensen gebruiken het vaak voor huishoudelijke doeleinden. Maar de moeite waard om te onthouden, dat het veilig kan worden gebruikt, is het nodig om voorzorgsmaatregelen te onthouden. Dit zal helpen handleiding. Ze laten u verwondingen en vallen te voorkomen.Werken met een ladder, is het belangrijk om de eenvoudige regels van de werking ervan te onthoudenWerken met een ladder, is het belangrijk om de eenvoudige regels van de werking ervan te onthouden

Je moet aandacht besteden aan de volgende punten:

 • Tussen een ladder en het verticale vlak moet een zekere hoek zijn;
 • Het onderste deel van de ladder mag schuiven op de vloer / grond;
 • Er mag geen zijdelingse slip te zijn;
 • De weersomstandigheden moet geschikt zijn voor gebruik buitenshuis zijn.

Ongevallen op het werk met een ladder - een veel voorkomend verschijnsel. Het is de moeite waard om alle veiligheidsmaatregelen te herinneren. Menselijke val van de ladder kan om verschillende redenen: de schoenen gladde, ongemak te (rond profiel), vuile platformstructuur beschadigingen of slijtage, een grote belasting.

Om een ​​val van een ladder te voorkomen, moet u de integriteit van de structuur voordat het werk te controleren. Laat een ladder niet als deze een defect vertoont.

Wat moet de lengte van de ladder zijn

De lengte van de ladder speelt een grote rol. De structuur moet niet te laag of te hoog zijn. Ladder optimale hoogte van twee meter. Als u werkt op een hoogte van 1,3 meter, is het noodzakelijk om aanvullend een veiligheidsgordel. Het is aan de bouwconstructie (aan een wand of ander verticaal oppervlak) bevestigd.

De lengte van de ladders mag niet meer dan vijf meter. Dit is de maximumlengte voor het type trap.

ladder lengte moeten voldoen aan alle eisen hierboven geschreven.

Bij het vervaardigen van houten trappen addl vriendelijk interessant optimaal aantal stadia die afhankelijk van de lengte van de constructieBij het vervaardigen van houten trappen addl vriendelijk interessant optimaal aantal stadia die afhankelijk van de lengte van de constructie

Bij de berekening van de hoogte van de ladder rekening met:


 • Het aantal trappen;
 • De afstand tussen de etappes.

Om te werken in een appartement of een huis met behulp van een ladder, waarvan de hoogte niet meer dan twee meter. Gebruik de trap over een bepaalde lengte heeft geen zin, omdat de hoogte van de plafonds in de appartementen is niet meer dan 3,2 m.

Kies de hoek ladder

Ladder moet correct worden ingesteld. Anders zult u samen te vallen met het. U hoeft dus niet naar beneden vallen van de trap, moet u om de veiligheid te weten, het produceren van werkzaamheden op hoogte.

Daarnaast kunt u speciale haken op de trap te bevestigen voor een meer betrouwbare de vaststelling van hetDaarnaast kunt u speciale haken op de trap te bevestigen voor een meer betrouwbare de vaststelling van het

Gewoonlijk worden de ladders onder een hoek van 65-80 graden met de verticaal oppervlak waarop het rust.


Wanneer de ladder onder een hoek van 75 graden of meer, moet een extra bevestiging aan de bovenkant hebben.

Hoge ladder moeten haken aan hun boveneinden hebben. Zij grijpen de steunconstructie. Hierdoor kan de ladder niet tijdens wind of toevallige shock vallen. Daarom kunt u werken aan het rustig.

Praktische ladder leunend tegen het verticale vlak

Equilibrium ladder is afhankelijk van de installatie. Correct het toezicht van de ladder aan het verticale vlak niet tijdens bedrijf vallen. In dit geval zal het werk gaan zonder incident. Je moet aan de veiligheidseisen te leren kennen en vertrouwd te raken met hen op voorhand.

Trappen moet een zekere hoek worden bevestigd aan de muur.

Regels voor de installatie en het gebruik van ladders openbaar gemaakt in een document in de vorm van instructies. Ze bieden bescherming arbeid. Alle werkzaamheden moeten in overeenstemming zijn met de instructies.

De ladder niet vallen en niet gespreid, moet deze worden ingesteld op een bepaalde hoek met de wandDe ladder niet vallen en niet gespreid, moet deze worden ingesteld op een bepaalde hoek met de wand

Bouwwerkzaamheden, die worden geassocieerd met het gebruik van ladders, zijn een aantal regels:

 • Werknemers vertrouwd zijn met de instructie;
 • Voor het gebruik van deze instrumenten zijn 18 jaar of ouder;
 • Laat de defecte of beschadigde structuren niet te gebruiken;
 • Odnokolennye ontwerp moet de GOST 26887-86 voldoen.

Stadia van het werk: een ladder met hun handen

Voor het vervaardigen van een ladder naar een minimum aan kennis en vaardigheden. Ladder kan worden gemaakt met je eigen handen. Zelfgemaakte ladders kan duren voor een lange tijd. Het gebruik ervan voor het vervaardigen tekeningen, waarbij alle dimensies berekend.

In de fabriek worden dergelijke producten getest op sterkte en moeten voldoen aan de GOST.

Fabricage trappen kunnen hun eigen handen, het belangrijkste ding - te bereiden op voorhand metalen profielen en andere hulpmiddelen voor de baanFabricage trappen kunnen hun eigen handen, het belangrijkste ding - te bereiden op voorhand metalen profielen en andere hulpmiddelen voor de baan

Wij produceren trap met zijn handen in verschillende fasen:

 • Bereid metalen profielen of houten blokken van een bepaalde omvang voor de stappen;
 • We maken de markeringen op de twee steunelementen te treden;
 • Mount trap (trap) met de steunelementen van beide zijden op dezelfde afstand.

Uw ladder klaar. Om dit te doen, zul je een kleine hoeveelheid gereedschappen, materialen, geld en tijd nodig.

Trap 13 meter lang de lading van de muur: hoe om te zetten

Indien de ladder een lengte van 13 meter en de lading van de wand op een afstand van vijf meter, is het niet moeilijk te achterhalen op welke afstand van de grond in het boveneinde.

De lengte van de ladder - de hypotenusa en de afstand van de wand naar de bodem van de trap - poot.

Om de tweede etappe te vinden, moet u de stelling van Pythagoras te gebruiken.

Derhalve zal het boveneinde van de ladder zich op een afstand van 12 meter van de grond.

Als je niet weet hoe ver de ladder moet worden geplaatst, dan is de noodzaak om eenvoudige berekeningen te makenAls je niet weet hoe ver de ladder moet worden geplaatst, dan is de noodzaak om eenvoudige berekeningen te maken

Kan berekenen de afstand van mogelijke ladder, met behulp van deze stelling. En bereken dan een veilige kantelhoek.

Hoge ladders worden gebruikt om de elektrische installatie, die worden geproduceerd op grote hoogte uit te voeren. Ze kunnen tot 20 meter. Trap naar de LSA platform nodig is om de werkzaamheden uit te voeren op grote hoogte. U kunt ladders van elke constructie te kopen in 2017 in de online winkel diensten, want nu de leeftijd van moderne technologie.

Het ontwerp en de inrichting ladders

Ladder - simpel apparaat. Het is mogelijk om te produceren op hun eigen, met behulp van hout of metalen profielen. Meest duurzame ladders zijn gemaakt van aluminium.

Snel en gemakkelijk zelf te maken van een ladder gemaakt van houtSnel en gemakkelijk zelf te maken van een ladder gemaakt van hout

Het ontwerp van de ladder bestaat uit twee elementen:

 • Stappen (staven);
 • Twee steunelementen (string).

Breedte ladders 0,4-0,6 m en vaak met lengte - 2 meter.

Voordat de trap, moet u de staat ervan te controleren. Verificatie is nodig om te beoordelen hoeveel gewicht de ladder staan. Als de structuur niet wordt afgebroken onder zware belasting, het apparaat is stevig en een ladder kan veilig worden gebruikt voor de baan.

Verschillende soorten ladders

Soorten trappen zijn er verschillende ontwerpen. Maar de meest voorkomende design - een model dat een rechte vorm en de vaste grootte heeft. Het heeft in zijn structuur twee pees en stappen die zijn verbonden. Stappen gelijke afstand en evenwijdig aan elkaar.

Belangrijkste kenmerken: de ladder moet een robuuste en stabiele constructie zijn.

Indien de beschreven eigenschappen en ingesteld op de gewenste hoek, de humane knock down de trap met een kleine stoot is vrijwel onmogelijk.

Er zijn verschillende soorten van ladders, die tot moet halen om uw persoonlijke smaak en kwaliteit van het ontwerpEr zijn verschillende soorten van ladders, die tot moet halen om uw persoonlijke smaak en kwaliteit van het ontwerp

Soorten ladders:

 • Niet vouwen model;
 • Folding;
 • Lade.

Schaarladder een aantal onderdelen (2-3 delen), die met scharnieren aan elkaar zijn bevestigd. Dergelijke modellen zijn compacte constructie. Ze verschijnen in de vorm van een blok in de gevouwen positie en nemen weinig ruimte in beslag. Eventueel kan het toestel uitgebreid, en het bleek een ladder.

Retractable trappen zijn verschillende secties. De voordelen van deze ladders is dat je kunt zelf te reguleren hun hoogte.

Zoals gemonteerd ladder met hun handen (video)

Ladder gebruikt in verschillende gebieden van het leven. Ze zijn nodig in het dagelijks leven en professionele activiteiten. Ladders een eenvoudige constructie. Daarom, om dit product kunt u zelf maken, volgens bepaalde regels. Dit zal een minimum aan kennis, materialen en gereedschappen nodig.

Proper ladder (foto voorbeelden)

516 472 610 632 735 1920x1080resizeinterior61425111431077835 10339 ANLEGE1enl 983bae63468fe91b538782e4b660 drevesina-ne-ochen-podhodit-dlya-konstruirovaniya-lestnits

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 58 =

map