Ladder design och användarmanual

Ladder design och användarmanual

12 October 2017Ladder bör vara praktisk och hög kvalitet som det lätt kan användas i både hem och reparationLadder bör vara praktisk och hög kvalitet, eftersom det lätt kan användas både hemma och remontaPristavnye trapporna har en fast struktur. Av metall eller trä. Hon kommer att behöva dig vid stugan eller hemma, för att uppfylla ett antal särskilda åtgärder för vissa. Du kan använda den för att måla taket, tvätta fönster eller hänga något på väggen (klocka, spegel). De används även i den professionella byggnaden vid platserna. Dessa trappor är olika i längd och antal steg.


Steg stege: den optimala storleken

Viktigt och ansvarig process är utformningen av trappan strukturen. Vid tillverkning av ritningen själv och trappor bör ta hänsyn till ett antal viktiga parametrar. GOST parametrar ska användas om du gör trapporna med händerna. Om de är uppfyllda, kan du använda produkten utan problem, och det kommer att vara säkra.

Du måste korrekt beräkna trappstege. Detta avstånd mellan stegen. För att göra detta, ta hänsyn till alla regler SNIP och steg vuxen.

Innan du börjar göra stege bör göra sin teckning korrekt och kompetentInnan du börjar göra stege bör göra sin teckning korrekt och kompetent

Det är viktigt att beräkna följande:


 • Bredden av scenen;
 • Längden av steget;
 • Avståndet mellan stegen.

Avståndet mellan balkarna beror på stegen vinkeln. För att göra detta, ta hänsyn till alla parametrar. Tippning stege är 65-80 grader i förhållande till det plan vägg.

Stegar har en stor lutning, så parametrar kan vara ungefärlig och inte helt i enlighet med GOST. Det viktigaste som du behöver tänka på avståndet mellan stegen och proportionerna av trappan.

Typiskt är avståndet mellan balkarna 35 cm. Ibland mer eller mindre än 5-7 cm. Tätt placerade stadier kan göra en stege obekväm att använda.

Korrekt användning: Användar stegar

Ladder oumbärlig objekt. Människor ofta använda den för hushållsändamål. Men värt att komma ihåg att den kan användas på ett säkert sätt, är det nödvändigt att komma ihåg försiktighetsåtgärder. Detta kommer att hjälpa manual. De tillåter dig att förebygga skador och fall.Att arbeta med en stege, är det viktigt att komma ihåg de enkla reglerna i sin verksamhetAtt arbeta med en stege, är det viktigt att komma ihåg de enkla reglerna i sin verksamhet

Du bör vara uppmärksamma på följande punkter:

 • Mellan en stege och det vertikala planet ska vara en viss vinkel;
 • Den nedre delen av stegen får inte glida på golvet / marken;
 • Det bör inte finnas någon lateral slip;
 • Väderförhållandena måste vara lämpliga för utomhusbruk.

Olycksfall i arbetet med en stege - en vanlig företeelse. Det är värt att komma ihåg alla de säkerhetsåtgärder. Human fall från en stege kan uppstå av flera skäl: skorna hala, obekväma steg (rund profil), dirty skede struktur skador eller slitage, en stor belastning.

För att förhindra ett fall från en stege, bör du kontrollera integriteten hos dess struktur innan arbetet. Använd inte en stege om den har några defekter.

Vad bör längden på stegen

Längden av stegen spelar en stor roll. Strukturen får inte vara för låg eller hög. Optimal stege höjd två meter. Om du arbetar på en höjd av 1,3 meter, är det nödvändigt att dessutom använda säkerhetsbälte. Den är bunden till byggnadskonstruktionen (till en vägg eller annan vertikal yta).

Längden på stegar bör inte vara mer än fem meter. Detta är den maximala längden för den typ av trappor.

stege längd måste uppfylla alla krav ovan skrivit.

Vid tillverkning av trä trappor extra vänligt överväga optimala antalet steg som beror på längden av strukturenVid tillverkning av trä trappor extra vänligt överväga optimala antalet steg som beror på längden av strukturen

Vid beräkning av höjden på stegen beakta


 • Antalet steg;
 • Avståndet mellan stegen.

Att arbeta i en lägenhet eller ett hus med hjälp av en stege, är höjden som inte är mer än två meter. Använd trapporna över en given längd inte vettigt, eftersom höjden på tak i lägenheter är inte mer än 3,2 m.

Välja vinkel stege

Ladder bör sättas på rätt sätt. Annars kommer du att falla tillsammans med den. Så du inte faller ner för trapporna, måste du veta säkerhet, producerar arbete på höjd.

Dessutom kan du fästa särskild krokar på trappan för en mer tillförlitlig fastställa detDessutom kan du fästa särskild krokar på trappan för en mer tillförlitlig fastställa det

Vanligtvis är stegarna inställd i en vinkel av 65-80 grader mot den vertikala ytan på vilken den vilar.


Om stegen är inställd i en vinkel på 75 grader eller mer, måste den ha en extra fastsättning på toppen.

Hög stege måste ha krokar vid sina övre ändar. De bedriver stödstrukturen. Detta gör stegen inte faller under vind eller oavsiktlig stöt. Därför kan du arbeta på det lugnt.

Praktisk stege lutad mot det vertikala planet

Jämvikts stege beror på installationen. Korrekt tillsynen av stegen till vertikalplanet inte faller under drift. I detta fall kommer arbetet fortsätta utan incidenter. Du behöver veta säkerhetskraven och bli bekant med dem i förväg.

Trappor måste fäst på väggen i en viss vinkel.

Regler för att installera och använda stegar offentliggörs i ett dokument i form av instruktioner. De ger skydd arbetskraft. Allt arbete måste ske i enlighet med instruktionerna.

Till stegen inte föll och inte stapplade, måste den ställas in på en viss vinkel mot väggenTill stegen inte föll och inte stapplade, måste den ställas in på en viss vinkel mot väggen

Byggarbetet, som är förknippade med användning av stegar, omfattar ett antal regler:

 • Arbetare måste vara bekant med instruktionen;
 • För att kunna använda dessa instrument är 18 år eller äldre;
 • Använd inte defekta eller skadade strukturer;
 • Odnokolennye konstruktion bör uppfylla GOST 26.887-86.

Arbetsmoment: en stege med sina händer

För tillverkning av en stege för att ett minimum av kunskaper och färdigheter. Stege kan göras med egna händer. Hemlagad stegar kan pågå under lång tid. Deras användning för tillverkning av ritningar, där alla dimensioner beräknas.

Vid anläggningen, är sådana produkter testas för styrka och bör uppfylla GOST.

Tillverkning trappor kan vara sina egna händer, det viktigaste - att förbereda i förväg metallprofiler och andra verktyg för jobbetTillverkning trappor kan vara sina egna händer, det viktigaste - att förbereda i förväg metallprofiler och andra verktyg för jobbet

Vi producerar trappor med händerna i flera steg:

 • Förbereda metallprofiler eller trä block av en viss storlek för steg;
 • Vi gör markeringarna på de två stödelement för steg;
 • Mount stadium (kick) till stödorganen från två sidor på samma avstånd.

Din stege klar. För att göra det behöver du en liten mängd verktyg, material, pengar och tid.

Trappa 13 meter laddningen av väggen: hur man sätter

Om stegen har en längd av 13 meter och laddningen av väggen på ett avstånd av fem meter, är det inte svårt att räkna ut på vilket avstånd från marken kommer att vara i den övre änden.

Längden av stegen - hypotenusan, och avståndet från väggen till botten av trappan - ben.

För att hitta det andra benet, bör du använda Pythagoras sats.

Därför kommer den övre änden av stegen vara belägen på ett avstånd av 12 meter från marken.

Om du inte vet hur långt bort stegen bör placeras för att då behovet att göra enkla beräkningarOm du inte vet hur långt bort stegen bör placeras för att då behovet att göra enkla beräkningar

Kan beräkna avståndet till någon stege, med hjälp av denna sats. Och sedan beräkna en säker lutningsvinkel.

Höga stegar används för att utföra elinstallations verk, som produceras på hög höjd. De kan vara upp till 20 meter. Trappor till LSA plattform som behövs för att utföra arbetet på hög höjd. Du kan köpa stegar av någon konstruktion 2017 i nätbutiken tjänster, för nu en ålder av modern teknik.

Konstruktions- och apparat stegar

Stege - enkel anordning. Det är möjligt att producera på egen hand, med hjälp av trä- eller metallprofiler. Mest hållbara stegar är tillverkade av aluminium.

Snabbt och enkelt kan du göra dig en stege av träSnabbt och enkelt kan du göra dig en stege av trä

Utformningen av stege består av två delar:

 • Steg (staplar);
 • Två stödelement (sträng).

Bredd stegar 0,4-0,6 m och ofta mött längd - 2 meter.

Innan du börjar använda trappan, bör du kontrollera dess tillstånd. Det krävs verifiering för att bedöma hur mycket vikt stegen stå. Om strukturen inte bryts ner under tung belastning, är enheten robust och en stege kan användas säkert för jobbet.

Olika typer av stegar

Typer av trappor finns olika utföranden. Men det vanligaste design - en modell som har en rak form och fast storlek. Det har i sin struktur två bågsträng och steg, som är knutna till dem. Steg ekvidistanta och parallella med varandra.

Huvuddrag: stegen bör vara en robust och stabil konstruktion.

Om den har den beskrivna egenskaper och ställs in på den önskade vinkeln, den humana slå ner för trapporna med en liten dragkraft är nästan omöjligt.

Det finns flera typer av stegar, som bör plocka upp till din personliga smak och design kvalitetDet finns flera typer av stegar, som bör plocka upp till din personliga smak och design kvalitet

Typer av stegar:

 • Inte fällbara modellen;
 • vikning;
 • Låda.

Vikbar stege har ett antal delar (2-3 stycken), som är fixerade till varandra med gångjärn. Sådana modeller har kompakt konstruktion. De visas i form av ett block i uppfällt läge och tar liten plats. Vid behov kan enheten utökas, och det förvandlades till en stege.

Infällbara trappor finns flera sektioner. Fördelarna med dessa stegar är att du kan själv reglera sin höjd.

Som monterad stege med sina händer (video)

Stege som används i olika områden i livet. De behövs i vardagen och yrkesverksamhet. Stegar har en enkel konstruktion. Därför, för att göra denna produkt kan du äga, efter vissa regler. Detta kommer att kräva ett minimum av kunskap, material och verktyg.

Ordentlig stege (fotoexempel)

516 472 610 632 735 1920x1080resizeinterior61425111431077835 10339 ANLEGE1enl 983bae63468fe91b538782e4b660 drevesina-ne-ochen-podhodit-dlya-konstruirovaniya-lestnits

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 44

map