Kvalitet och korrekt fäst Gips

Kvalitet och korrekt fäst Gips

12 October 2017Gips är ett ganska populärt material som ofta används för väggar och takGips är ett ganska populärt material som ofta används för väggar och potolkovGipsokarton - ett mångsidigt material som används i olika typer av reparationsarbeten. Det ger en möjlighet att snabbt ändra tillståndet utrymme. Men budgeten är ganska optimistisk. Eftersom Gips är så populär, lära sig att arbeta med vem kan egentligen var.


Intervall (avstånd) fixerings gipsskivor

I det här fallet, det beror på vilken typ av gipsskivor - ju kortare avståndet mellan stöden, desto mer robust vilja ark. I detta fall skulle det bästa alternativet vara klibbig. Denna metod är inte alltid på grund av metallprofil används.

Fånga installera gips, vara säker på att komma ihåg intervallet mellan arkenFånga installera gips, vara säker på att komma ihåg intervallet mellan arken

Det finns byggnormer som kräver:

  • Du måste installera stödskenor, åtminstone för väggen gips än 40 cm;
  • Fuktbeständiga gipsskivor involverar intervall var 60 cm;
  • Tak Gips - du måste samla nätet profilen för det, storleken på en cell högst 40 till 40 cm.

Men inte nog med att du ställer baren med en referenssteg.


Det är mycket viktigt - att kompetent göra hålen för skruvarna. Om de skruvas alltför ofta, då äventyra integriteten i plåten, kommer det att falla sönder och falla. Om fästen lite, då konsekvenserna kommer att vara samma.

Rekommenderas följande avstånd mellan skruvarna - varje 20 cm är nödvändigt att överväga att avståndet från plåtkanten till skruven bör vara minst en halv centimeter, annars kanten smulas sönder ..

Vad och hur man kan stärka gipsskivor med sina händer

Allt installationsarbete rekommenderas att utföra de relevanta typer av skruvar. Och det finns bara två - det skruvar för metall och skruvar för gips. Den första typen av skruv är uppdelad i två undertyper: den metall-mot-metall och metall-trä. Metall-till-metall-förbindelser som krävs för profilerna. En skruv i änden av en borr försedd med en speciell, som lätt gör det möjligt att förbinda elementen med varandra.

Utan högkvalitativa skruvar inte kan vara säkert fästa gipsskivor på ramen, så det är bättre köps i förvägUtan högkvalitativa skruvar inte kan vara säkert fästa gipsskivor på ramen, så det är bättre köps i förvägEn skruv-typ metall-träd används, om det är nödvändigt att fästa profilen till trästruktur. Slutet av skruven skarp, med tvång skär den i metall, men tätt fixerad i träet. Skruvar skiljer, om vi talar om dem, först och främst, längd och tjocklek.

För att fästa skruvar passar med en svart beläggning fosfat. Det minskar friktionen, det är det första och det andra, för att skydda mot korrosion. Vid skärning en Gips söm inte kommer att förstöra strukturen i gips.

installationsprocessen: hur man fästa gips, steg för steg guide

Gips installation kommer att bestå av fyra steg - en mätning och ritning, ramanordningen, installation av isolering och ljudisolering material, installation av gips.

Innan du börjar installera gips, måste först korrekt montera metallramInnan du börjar installera gips, måste först korrekt montera metallram

Ta mätningarna och rita en plan, hur ser du på framtiden för konstruktion, är det mycket viktigt.

Om du planerar att fixa gips bara på väggen, på planet display frame är tillräcklig.

Ramkonstruktion:

  • Ställ först in guiderna - en U-formad profil och är ansluten topp- och bottenväggar, eller på kanten av taket. De måste fastställa exakt perfekt.
  • Om däremot mellan profilen och väggen en lucka, måste du installera en tjock kartong eller trä.
  • Beroende på vilken typ av rambalkar måste fixeras med dymlingar i steg om 30 cm från varandra. Efter installation skenorna är ramenheten.

Detta följs av installationen av gips.

Först den ena hörnet ark, som är fäst med en skruv. Då finns är den nivå av kontroll och fixering av tvär av den andra skruven. Arket är sedan "krusad" omkrets. Arket sedan bultad till stödlisterna. Denna procedur kräver en jämn prestanda.


Vad som behövs för att fästa gipsskivor i taket

Alone att arbeta hårt eftersom tänka i förväg om hur man har en partner. Många människor väljer att om arket skärs i relativt små bitar, kan klara på egen hand. Men ett stort antal horisontella sömmar inte kommer att göra en vacker tak.

För att producera en kvalitet installation av gipsskivor på väggen, bäst att söka professionell hjälpFör att producera en kvalitet installation av gipsskivor på väggen, bäst att söka professionell hjälp

När assistenten hittas, låt det för något som en lång mopp. Detta verktyg kommer att bli en assistent för att hålla gipsskivan, medan du fästa den till en profil. Den har sin egen list, hur man lyfter bladet från första gången.

Först klättrar installatören till skogen, då assistenten kommer att ge honom den ena änden av plattan, och han kommer att starta vid den ände av den andra hissen. När mellan gips och piren kommer att få en mopp, bör det sättas in. Då gipsskiva stiger till taket.

Fastställande gipsskivor att limma

Och denna version kan också hittas. Men detta förutsätter villkoret att monteringsytan är platt. Kort sagt, alltid klister metoden inte är möjlig i princip.


Installera Gips ark på väggen kan du med dina händer, viktigast av allt - i förväg för att köpa en speciell lim och andra nödvändiga material för arbeteInstallera Gips ark på väggen kan du med dina händer, viktigast av allt - i förväg för att köpa en speciell lim och andra nödvändiga material för arbete

Montering lim att göra ett av tre sätt:

  • Solid. Vi behöver, som redan nämnts, en perfekt planhet väggen. Tandspackel arkytan belagd vidhäftande fyllmedel, som längsgående remsor fördelade över omkretsen.
  • Fyren. När före höjd som inte är större än 2 cm, mer lämpligen gipsskivor fäst vid en betongvägg, limmet beläggning av sponter.
  • Gipsskivor remsor. Första bas linje, rengöras från damm, är porösa ytor primas. Innan montering ark skärs ut hål för utloppet. På väggarna klistra färdigställdes remsor eller rutor av gips. De regleras av nivån på regeln och ett lod.

En annan vanlig fråga - vad och hur man kan stärka GCR till skum. Det finns ett råd: pinne skum cement lim och sedan - i samma lim gips. Du kan limma skummet till nätet, och bara över nätet gips.

Exempel på hur man monterar gipsskivor (video)

Fäst Gips - en enkel teknik, för att inte engagera sig i oberoende åtgärder. Korrekt fastsättning, bra skelett, verktyg, delar, och arbetet verkar inte som ett komplex.

Gott skick!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

map