Kvalitativa suspensioner för gipsskivor: funktioner och 3 typer av installationsmetoder

Kvalitativa suspensioner för gipsskivor: funktioner och 3 typer av installationsmetoder

12 October 2017Utan stomelementet som en suspension, inte kan göra vid monteringen av taket gipsskivorUtan stödorganet som en suspension, inte göra när man bygger ett tak på gipsokartonaPodvesy för GCR används för att arbeta med gipskartongkonstruktioner. Omfattning av gips är mycket, mycket stor - Anpassa, isolera väggar, göra en bullerisolering, dölja ledningar, samla undertaket. Detta är precis vad först kommer att tänka på. Gips är inte bara en "sandwich" bestående av kartong runt kanterna och inuti gips. Det visar sig att det kan delas av ett antal tecken som avgör var att tillämpa och hur man installerar gipsskivor. Gipsskivor är: vattentät och brandsäkra, brandsäkra och fukt pazogrebnevyh. Med färg: standard Gips är grå eller blå, flamskyddad - grått och rött, och fuktbeständig färg i grått och blått. Tjockleken av ett ark av gips varierar från 6 till 24 mm.


Vad används för upphängning GCR

Jo, när samtliga ytor är släta, utan åsar och så kallade vågor, därefter GCR kan monteras direkt på väggen. Och vad händer om skillnaderna i nivån på taket några centimeter? Eller hela väggen i bergen? Eller måste dölja trådarna? Bara för att väggen är inte binda. I sådana fall och applicera suspensionen till GCR.

Avstängningar för FCL är:

 • Rak hängare för gips;
 • Suspension med en valstråd;
 • Hängare med klipp.

Suspensionen är ansvarig för styvheten och tillförlitligheten hos chassit, eftersom den är fixerad därtill gipsskivorSuspensionen är ansvarig för styvheten och tillförlitligheten hos chassit, eftersom den är fixerad därtill gipsskivor

Om du inte kan partitionera bör suspension fastställas efter installationsprofiler.


Tips som kommer att underlätta arbetet:

 1. Optimal steg för fixering av suspensionen 60 - 80 cm.
 2. Installations suspensioner bör börja nerifrån och upp.
 3. Arbetet bör bara vara tillsammans.

Vid användning av direkt galgar, bör längden väljas beroende på graden av ytråhet.

Rak hängare för gipsskivor och användningen av varumärket med en trådstång

En av de vanligaste upphängningsalternativ - direkt. Det används vid installation av en metallram på väggen, golvet och taket. Byggandet av en direkt hängare ser ut som bokstaven "P", som avsevärt kan minska tiden fungerar. Emellertid, vid tidpunkten för att köpa direkt suspension kommer att vara i form av en rektangulär platta. Också glädjande och kostnaden varierar det från 3 till 5 rubel styck.En annan utmärkande egenskap för direkt upphängning, är att den kan tåla en belastning upp till 40 kg, vilket är vad som skiljer det från resten av suspensionerna. Att installera gipsskivor konstruktionen med hjälp av hängare, såsom ett tak, är det tillräckligt att använda varje 60-70 cm.

Med hjälp av en tråd hanger stav är lätt att bygga sluttande takMed hjälp av en tråd hanger stav är lätt att bygga sluttande tak

Det är viktigt att komma ihåg att för direkt fastsättning av suspensionen bör endast användas galvaniserade ankare som nylon kan falla ut, och hela strukturen kommer att kollapsa. Direkt fjädring absorberar vibrationer och buller, vilket gör den idealisk för de boende i panelen hus.

Suspensioner med en trådstång som oftast används för installation av flernivåstrukturer. Man bör dock komma ihåg att behovet av högre tak för dem. Men nivåreglering struktur med hjälp av sådana suspensioner är mycket lättare. Och tack vare den justerbara valstråd kan höjas och sänkas till önskad höjd av strukturen. Kostnaden för denna suspension varierar från 4 till 15 rubel styck. Priset beror på tjockleken av suspensionen.

I denna suspension är en stor nackdel. Över tiden, är fjädern som förbinder nålen och suspensionen försvagad, och hela strukturen bottnar. Den maximala suspension av vikten - 25 kg.

Praktiska galgar med klipp

En annan typ av hängare för gips, är det en modell med ett klipp, det kallas ett ankare.

Samt tråd-stångsupphängning bör inte användas i rum med låg takhöjd.

Bland de brister bör noteras mindre belastningsnivå. Från fördelar - Justerbar nivå i takkonstruktionen. Det kan vara den mest bekväma av upphängningarna för FCL. Kostnaden för en sådan suspension kan vara upp till 20 rubel.

Hängare med klämma gör det möjligt att snabbt och enkelt justera positionen av höjden på huvudramen profiler för gipsskivorHängare med klämma gör det möjligt att snabbt och enkelt justera positionen av höjden på huvudramen profiler för gipsskivor

Suspension är resistent mot:


 • fukt;
 • korrosion;
 • temperaturnivå förändring.

Det är en pålitlig, modern lagring mekanism. Med det är arbetet mycket snabbare.

Gips Fjädring: Mått

När du väljer hängare för Gips byggandet av den viktiga roll som spelas av storleken. Så standardhöjd direkt suspensionen är 125 mm, men det är förkortade versioner - 75 mm. Höjden av suspensionen på en vira stång - 500 mm och 1000, och med clip hängare - 100 mm.

Redan dessa data räcker för att räkna med okomplicerad att förstå att i rum med lågt i tak, är det bäst att använda hängare med klipp. Jämför med andra parametrar suspensioner är svårt, eftersom de är annorlunda.

Eftersom direkt suspensionen har en tjocklek (30 mm), en bredd (60 mm), och metalltjocklek (0,6 mm, 0,7 mm eller 0,9 mm). Men av suspensionen på en valstråd har, i höjd, och med endast en parameter - tråddiameter - 6 mm. Med clip hängare - bredd - 58 mm.

Var och en av upphängningarna har sina egna egenheter när du sätter dem i taket, men det finns några generella regler:


 1. Arbetet med installation av gipskartongkonstruktioner bör utföras före dekoration, men efter allt våtarbete i rummet.
 2. Det är viktigt att förbereda ledningar, ventilation och alla andra attribut som avslutat arbete med gipskartongkonstruktioner bör vara bakom dem.
 3. Och, naturligtvis, är att beräkna den maximala belastningen på galgar att strukturera inte kollapsat.

Oavsett på vilken typ av fjädring, bör installationen börja med rummet layoutOavsett på vilken typ av fjädring, bör installationen börja med rummet layout

Det första du bör göra när du installerar en justerbar fjädring, sätts märken på ytan och borra hålen i rätt ställen. Nästa - fix galgar att förankra eller skruvar. Då - för att böja sig ner på varje sida av suspensionen.

Viktigt! Första suspensioner måste fastställas och sedan vika tillbaka.

Den fjärde sak du måste göra är att kontrollera infästningar. För att göra detta med ett försök att dra ner berget.

Hur man installerar en justerbar fjädring:

 • Taket är nödvändigt att borra hål för ankaret;
 • Skruva stången i taket;
 • Ställ i styrprofilen;
 • Sätta på suspension för dragkraft;
 • Infoga profil i suspension;
 • Justera profil;
 • Säker upphängning.

Hur man väljer hängare för gips (video)

Idag kan ingen reparation inte utan användning av gipskartongkonstruktioner. Om du lär dig att arbeta med honom och att välja relaterat material, får du skapa otroligt intressant design för att dölja oegentligheter och kommunikation, skapa partitioner, och även separata rum med sina egna händer. Gränsen kommer endast att vara en fantasi, eftersom gips är otroligt formbart material.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 75

map