The BlogFilm tak är tillverkade av polyvinylklorid film av en viss tjocklekFilm tak är tillverkade av PVC-film en viss tolschinyStabilnaya populära spänntak i över ett decennium för att hålla takten, utan tvärtom är fart, eftersom industrin tak täcka spännsystem utvecklats och de behov och önskemål hos konsumenten. Tak med spänning beläggning lämplig för någon typ av rum och perfekt infunderas i de mest utsökta inredning, så det är en av de mest kända sätten att dekorera taket.


Film tak: funktioner och typ av material

Skönhet, komfort, hygien, säkerhet - de viktigaste egenskaper som gör taken är så på modet. Idén har länge använts disklänk beläggning, omvandling rörde endast basmaterialet.

Systemets utformning består av två komponenter:

 • Profil;
 • Tyg som utgör den takytan.

Filmen för sträck taket kan vara av olika färger och tjocklekFilmen för sträck taket kan vara av olika färger och tjocklek

Om ramen har samma typ och anordningen utförs från en metall eller plast, banorna finns olika varianter. Substratet kan vara gjort av film eller textilmaterial.


Variationer filmer:

 1. Glans lack eller yta;
 2. Matte foundation;
 3. Metallic - film;
 4. Satin film;
 5. Texturerad yta.

Varje typ av film som används i spännsystem, på sitt eget sätt pryder taket och har sina egna fördelar. Till exempel, genom den lackfilmen kan användas i det inre av reflektionseffekten, medan den vita matt film simulerar tak krita, men den har fler fördelar.

Optimal bredd och filmtjocklek för tak

Även dekorativa och externa parametrar, PVC-filmer har ett antal egenskaper som avgör kvaliteten på materialet.Tekniska egenskaper:

 • 100% vattentät;
 • Filmen tål höga temperaturer upp till 50 grader, men inte mindre än 5 grader;
 • Mycket lätt material (upp till 250 g per kvadratmeter);
 • Hög motståndskraft mot blekning (Bedömning av 10-gradig skala filmmotståndskoefficient som är större än 6).

Vid val av filmen dra uppmärksamhet till bredden och tjockleken hos banorna. Dessa två parametrar är beroende av tillverkaren, men det måste vara inom den inställda standardVid val av filmen dra uppmärksamhet till bredden och tjockleken hos banorna. Dessa två parametrar är beroende av tillverkaren, men det måste vara inom den inställda standard

Filmbredd bestäms av bredden hos maskinen. Den bredare maskinen, desto dyrare utrustning och svårare att tillverka. Eftersom filmen bredden innertaksbeläggningen är i intervallet från 1,3 till 5,1 meter.

Inte alla tillverkare producera en bred film, de flesta av den genomsnittliga storleken på cirka 2 meter, såväl som bredden av rummet mer målningar måste löda att bilda en söm.

Standardfilm tillverkas från 0,13 mm tjocklek och ovan. Ju tjockare materialet, det är den starkare, emellertid, mycket tunn film och kan motstå tryck på upp till 100 kg per kvadratmeter eller hushållspunkt - blåschampagnekorkar. Samma filmtjocklek påverkar det estetiska utseendet hos sömmen. Ju tunnare filmen, de svetsade sömmarna är mindre märkbar.

Producenter av filmer för stretch tak: de stora märkena

Produktion av PVC-material för taktäckning - och gemensam industrin krävde att utvecklas i Europa och Asien riktning. Därför gjorde blotta namnet på tillverkaren av landet inte ge konsumenten, måste du ange varumärket.

De mest populära anläggningar som producerar filmen:

 1. Alkor Draka (Frankrike);
 2. Malpensa (Italien);
 3. Pongs (Tyskland);
 4. Renolit (Tyskland);
 5. Botai (Kina);
 6. MSD (Kina);
 7. Haylide (Kina);
 8. Longview (Kina);
 9. Yuli (Kina);
 10. Polyplast (belgisk varumärke).

Alla typer av filmer för stretch tak har många skillnader mellan dem. Det beror på tillverkarenAlla typer av filmer för stretch tak har många skillnader mellan dem. Det beror på tillverkaren


Producenten av märket Alcor kampen i Nederländerna, North-Holland, och huvudkontoret i Frankrike, så filmen kan tillskriva den franska produktionen, Nederländerna eller holländska. Filmen av detta märke uppfyller alla kvalitetskrav och är certifierad enligt ISO. Växten producerar en matt film till en maximal bredd på 2 meter och glänsande till 1,65 meter. Så använd Alcor branded film Fight i standardrum finns det bara sömmen.

Italienska växt Malpensa till 2008 arbetade han inom bilindustrin, och efter ombyggnad och åter utrustning började producera högkvalitativa film. Emellertid den framställda filmen i bredd upp till 2 meter.

Tysk film tillverkas Pongs anläggning värderas för hög kvalitet och miljövänlighet. Tillverkaren erbjuder produkter upp till 3,25 m bred, vilket avsevärt ökar efterfrågan på film.

Pongs företaget har aldrig visat sin bredd på 3,25 maskin, allmänt tillgänglig information är endast för standardmaskiner på upp till två meter.

Noggrann uppmärksamhet ägnas åt de kinesiska tillverkarna, som ursprungligen producerade filmen av tvivelaktig kvalitet. Men under det senaste decenniet har sett en betydande utveckling av denna industri, och marknaden verkade värdig filmskapare.


De två viktigaste skillnaderna mellan kinesiska filmer från Europeiska:

 • Pris (film kinesiska produktionen är mycket billigare än andra märken);
 • Filmbredd (kinesiska ett bredare ark).

De främsta ledarna för den kinesiska marknaden, som producerar högkvalitativa film - en DPA Haylide, Longview, Julia.

Kinafabriken Haylide arbetar sedan 2001. Det tillverkar produkter upp till 5 meter bred. I syfte att spara resurser och minska hastigheter filmen förtunnas till 0,15 mm, och användes som råmaterial billigare mjukningsmedel. Men totalt sett uppfyller filmkvaliteten normer, vilket bekräftas av certifikat.

MSD film: anständig kvalitet och att förklara den höga efterfrågan

Företaget är verksamt sedan 2002. Sedan 2011, blev den första för att producera ett brett storleks film av 5,1 m, som orsakade en stor uppståndelse i Moskva 2012 Exhibition växten. MSD produkter oftast förfalskas eller tillskansar sig under ett annat märke.

Ledaren bland leverantörer av filmbeläggningen anses vara Tak MSD växt, som lätt konkurrera med många tillverkareLedaren bland leverantörer av filmbeläggningen anses vara Tak MSD växt, som lätt konkurrera med många tillverkare

Kvalitativa egenskaper av filmen:

 1. Antibakteriella och svampdödande egenskaper;
 2. Vattenfast;
 3. nötningsbeständighet;
 4. Inga medlemmar av tungmetaller som kvicksilver och bly;
 5. Frånvaro i krita, vilket gör filmen mer hållbara;
 6. Närvaron av B1 och B2 komponenter, som inte stöder förbränning film;
 7. Inga medlemmar av fosfor, kalium och bensen;
 8. Den framställda filmen optimala 0,18mm tjockt;
 9. Användningen av miljövänliga och säkra mjukgörare dioktiltereftalata.

Företaget inte dölja det faktum att filmen ger andra varumärken, såsom en film av 3,25 m för det tyska företaget Pongs.

Även de kvalitativa egenskaperna hos MSD filmen har ett brett urval av mönster: en färgpalett av mer än 2000 exemplar och ett stort utbud av olika texturer.

filmtyper för undertak (video)

Produktion av PVC-material för taktäckning fortsätter att utvecklas. Än idag, som arbetar på filmen kalla stretch, stretching, och att installationen inte kräver uppvärmning. Men parallellt med utvecklingen av industrin ökar antalet låg kvalitet och förfalskningar. Därför innan det slutliga valet av tillverkaren stretch systemen bör garantera äktheten använde film, undersöka dess överensstämmelse med alla dessa standarder och certifieringar.

filmdesign för undertak (fotoexempel)

7S potolok14 natyazhniepotolkiZaporozhiesoffit20 --- 2 DSC05915 11big ---- 2 801531100gostibelisat tsena1jpeg Renolit1

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 70 = 71