Korridor Design: Form är allt

Korridor Design: Form är allt

12 October 2017Ofta är utformningen av hallen inte betalat tillräcklig uppmärksamhet åt, som en följd av denna del av lägenheten ser ganska unprepossessingOfta är utformningen av hallen inte betalat tillräcklig uppmärksamhet åt, som en följd av denna del av lägenheten ser ganska nevzrachnoyChasche bara diskutera möjligheten att reparera lägenheten, vi uppmärksamma på utformningen av kök, sovrum, vardagsrum, badrum, men inte tänka på alternativ för invändig korridoren. Och det är ett stort misstag! När allt kommer omkring, korridoren - till den plats där gästen för första gången börjar bekanta dig med din lägenhet och mentalt förberedd för ett möte med personer som sitter på baksidan av lägenheten. Därför denna passage i hjärtat av ditt hem förtjänar inte mindre sofistikerad design än andra rum. Hur man väljer en korridor situation, beroende på dess form - läs vidare.


Projekt korridorer i lägenheten: typer av rum beroende på deras form

Till din vestibul efter att du kommer att göra ändringar, inte blir för hårt och obekväma, tänka igenom projektet, anser storlek och form av korridoren. Efter alla dina hall modell beror på vilken typ av emission.

De vanligaste typerna av korridorer i form:

 • Lång, smal korridor. Denna korridor löper runt huset, och leder ofta till köket, på dess sidor är oftast placerad i dörren till rummet. Smal passage hall av denna typ är oftast mörka och kräver ytterligare belysning.
 • En öppen hall fortsätter direkt till huvudrummet och har en visuell skillnad med det. Denna form av hallar som är typiska för privata hus eller nya lägenheter.
 • liten vestibul Det är den vanligaste typen av hall i privata hem. De är inte mycket bekväma och nära nog, men om planen du väljer rätt, kommer det fria utrymmet vara mer.
 • Korridor oregelbunden form Det kan vara L-formad, T-formad eller annan icke-standardform. Normalt är dessa hallar är tillräckligt stor och att deras konstruktion verkligen kan ge fritt utlopp för sin fantasi.

Tänka igenom detaljerna i reparation, bör utgå från storleken och formen av korridorenTänka igenom detaljerna i reparation, bör utgå från storleken och formen av korridoren

Om du inte är nöjd med storleken på rummet intill hallen med oregelbunden form, kan du riva väggen i rummet och bygga en ny, ta del av korridoren.

Det finns olika typer av hallar, beskriver vi de viktigaste. Idag kommer vi att diskutera design, har vi beskrivit, arter korridorer.


En öppen hall

Den öppna entréhallen är ofta ganska stora. Det kan till en början uppfattas av arkitekter utvecklar layout av huset, eller göras av hyresgäster på egen hand genom rivning av väggarna fördela det från alla rum.

Innan en öppen hall i ditt hem, se till att väggen som du kommer att bli av med, inte en bärare.

Denna hall måste utformas i samma makt att det rum där det går smidigt.

Den öppna entréhallen kännetecknas som regel privata hem, och är tillverkad i samma stil med resten av rummetDen öppna entréhallen kännetecknas som regel privata hem, och är tillverkad i samma stil med resten av rummetHär är några tips för att utforma en korridor så här:

 • Som öppna korridorer är oftast ganska stora andelen av deras registrerings du inte behöver välja färg på tapeten, vilket kommer att utöka utrymmet. Tvärtom, kan du markera området en ljus saftig nyans av väggarna.
 • Om ditt hem är inrett i en klassisk och engelsk stil, sväng hallen in i vardagsrummet, har utfärdat dess väggar fina linne toner och tak Balustrar, lister och monterade ljuskrona.
 • Undertak - är det bästa sättet att zon utrymmet. Denna teknik skiljer den stora vestibul området från resten av huset.
 • I denna sal, perfekt för en stor spegel i väggen eller garderob med spegeldörrar.
 • Om du är ett fan av utrymme du inte röran detta område, kommer att vara tillräckligt för att sätta ett par ottomanerna och en smal skåp vid dörren.
 • För en sådan stor plats lämplig massiv rund armatur med flera lampor.
 • Om du gör öppna hallen för att öka storleken på rummet, försöka göra en minimal uppsättning av möbler, till exempel lägga en låg pall för skor och bifoga några klädkrokar nära ytterdörren, eller sätta en smal skåp med helfigursspegel.

Inredningen hallar öppna alla restriktioner beroende på den funktion som i din åsikt, bör det utföra.

Korridor-vestibulen eller en smal hall

Långa, smala korridorer ofta ganska mörk och dyster rum. Från rummen, uppvuxna längs den smala passagen rum, åtskilda av en korridor dörr. Denna typ av hall område är typiskt för de flesta Chrusjtjov.

Det är viktigt att veta att valet av alternativ för golv i hallen, är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att detta utrymme kräver ständig våtrengöring, så ge företräde åt vattentäta material, såsom kakel.

Med rätt inställning till utformningen av interiören, smala och långa korridoren ganska lätt att göra visuellt rymligareMed rätt inställning till utformningen av interiören, smala och långa korridoren ganska lätt att göra visuellt rymligare

Här är några tips för att utforma en smal korridor i rymden:

 • För väggarna, såsom en korridor, är det bäst att använda tapet eller färg ljusa färger. Ytan av din valda materialet måste vara helt slät.
 • Golvet bör göras i en mörkare färg än väggarna, men det är bättre att välja ljusa eller ljusa färger.
 • Sträck glansiga tak är bäst passar i det inre av den smala korridoren som återspeglar glödlampor, kommer de att lägga ljus och rymd kommer att öka.
 • Om du vill göra din hall lättare ställa in spotlights.
 • Att visuellt utöka utrymmet, väljer möbler med glas eller spegeldörrar.
 • Golv, matta, också perfekt för ett sådant alternativ, men i detta fall, lämna området för pereobuvaniya öppna.
 • Naturligtvis kan standardskåp inte passar in i ett trångt utrymme, men just nu tillverkare erbjuder kataloger, som presenterar garderober i alla former och storlekar och inbyggda möbler.
 • Utmärkt framsteg för utbyggnaden av korridoren utrymme, kommer att bli ett stort glasfönster i vardagsrummet.

Som ni kan se, huvudprincipen för registrering av en smal korridor, det är en visuell förlängning av utrymmet, så slå på din fantasi, med tanke på detta tillstånd.

Alternativ för liten storlek hall

En liten hall - det är förmodligen det mest populära alternativet för standardlägenheter. Oftast har en kvadratisk form så trots sin ringa storlek, kan du passa in allt du behöver med rätt design.


För att ge komfort korridor, hänga på hans vägg några bilder som är lämpliga för stil med din inredning.

Liten hall kännetecknande för den absoluta majoriteten av lägenheterna en standard layoutLiten hall kännetecknande för den absoluta majoriteten av lägenheterna en standard layout

Tips för efterbehandling små hallar:

 • Som det största problemet är bristen på en sådan lobbygrupper utrymme bör inte användas för sin design stora mängder av möbler. Om du inte är säker på sin förmåga, försök att trimma ett headset speciellt utformad för hallar.
 • Det passar perfekt i en liten glidande garderob med spegeldörrar, eller spöklika eller Radie hörn med slutna nedre hyllor, lådor och krokar för rockar.
 • För att öka funktionell plats på väggen, bifoga flera hyllor för nycklar, telefon, plånbok och andra små saker.
 • För att göra din lilla hallen mer bekväm plats en bänk eller ottoman för pereobuvaniya.
 • Gör väggar och golv av varma färger och lätta material.

När du väljer möbler och design för dekoration av ett litet utrymme, måste du förstå att du inte kan specifikt för att öka det, så det är viktigt att göra det så funktionell och bekväm, samtidigt lämnar utrymme för rörelse.

Moderna former av korridorer (video)


Det finns många sätt att utforma olika typer av hallar, beskriver vi de grundläggande principerna för de vanligaste alternativen. För korridorer av oregelbunden form, välja vilken typ av design, beroende på dess storlek, baserat på ovanstående råd.

Lita på din smak och fantasi och du kommer att lyckas!

Exempel på bimini förrum (foto)

0ae154d931d0ea119d5ff2d44666183f 01 6f62ff070ddf138f9d1f08ac9eccd56e 2f8f48236a3964c3424e8ba695fb67ac 18-prihosh 165 213 5603d93e6d7b8 5603d940d1385 530.742

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 65

map