Korrekt tätning av fogar gips: reparation från "A" till "Z"

Korrekt tätning av fogar gips: reparation från “A” till “Z”

12 October 2017Om felaktigt gips fogmassa över tid på deras webbplats kan bildas sprickorOm felaktigt gips fogmassa över tid på deras webbplats kan bildas treschinyNesmotrya att gips, är materialet mycket mångsidig, finns det flera problem som måste konfronteras nybörjare reparatörer. Det har redan sagts mer än en gång att gips - ett material oumbärlig. En är att våtarbete för installation av detta material är så gott som frånvarande, det tillför ett par punkter. Och vad olika utföranden är gjorda av gipsskivor. Men problemet är, efter montering och fastsättning GKL förblir fula sömmar. Hur man inte ska försöka, och i lederna kan inte fly. Det har påhittig hantverkare polish på sitt arbete. Ja, det är inte så enkelt. 


Hur man patch gips lederna: välj verktyg

Det första du bör besluta innan du ansluter sömmarna är det strängt taget vad som behövs för detta. Förutom själva materialen, vilka diskuteras nedan, och verktyg som krävs för försegling. Det är inte nödvändigt att spara dem. De flesta av dessa enheter återanvändbara, och kommer att krävas i framtiden.

När du väljer en spatel för att täta fogar gips viktigt att bladet det valda verktyget var flexibelNär du väljer en spatel för att täta fogar gips viktigt att bladet det valda verktyget var flexibel

Så, för att täta fogarna i GCR, behöver du:

  1. Spatel. Det finns inte en typ av spackel, men detta arbete kommer att passa nästan alla som kommer att vara bekväm att arbeta. 
  2. Rätter för knådning kitt. Här återigen finns det ingen stor skillnad, men det rekommenderas att använda plast, kommer det att bli lättare att rengöra.
  3. Tråg under primer. Sådana plasttråg säljs i någon järnaffär och är billiga, men kommer att ha en stor hjälp när man arbetar med primer.
  4. Roller. Bara inte gummi, har ett annat syfte alls - något fluffigt. Det är viktigt att välten har ett långt skaft eller en öppning genom vilken handtaget kan förlängas.

De reparerade Gips lederna: Välj material

Efter alla verktyg som valts, vi bestämma de nödvändiga material för arbetet.


Det är viktigt att avgöra vad arbetet kommer att bedrivas med GCR i framtiden på grund av detta beror på valet av material.

Att kvalitativt att täcka sömmarna och leder inte lämna, måste du åtgärda inte bara arbete, men också valet av material.

Förstärkning tejp minskar avsevärt risken för sprickbildning leder GipsFörstärkning tejp minskar avsevärt risken för sprickbildning leder Gips

nämligen:  1. Kitt. Valet av fyllmedel kommer att bero på det arbete som skall utföras med design i framtiden. Oftast användning av vanliga, avslutar kitt, och det är i fel. Om framtida planer inkluderar måla GCR, är det inte rekommenderat att använda en avslutande kitt. För detta ändamål finns en speciell kitt för lederna. Men om gipskartongkonstruktioner måste tapetseras, passform och finish kitt.
  2. Primer. Till allt arbete var inte meningslöst när man väljer en primer, bör vägledas av den typ av yta och vilken typ av arbete efter sin ansökan. Vid behandling av konstruktioner av färg GCR akryl primer.

Tejp för gipsförband

Efter slutförandet av tätning av fogar i deras ställe bör design - samma företag, som han själv GCR. Om detta inte sker, då hela strukturen kommer att bli föremål för deformation. Därför är materialet den näst viktigaste bandet för lederna.

Papperstejp drywall sömmar har en specifik styrka som uppnås genom sammanvävning av förstärkta fibrer längs och tvärsPapperstejp drywall sömmar har en specifik styrka som uppnås genom sammanvävning av förstärkta fibrer längs och tvärs

Det finns två typer av band:

  1. Papperstejp. Det säljs i rullar med en bredd av 52 mm och en typ längd 2 :. 50,76 m och 153 m bandytan har en viss råhet som ger ett bättre grepp. Vid användning av vinkel trim, på bandet längs hela den har en liten veck, vilket gör det mycket enklare att använda. Bland de brister med att använda papperstejp är värt att nämna en tidskrävande process.
  2. Rutnät eller serpyanka lim. Den har en längd av 20, 45 och 90 m, och bredden - 45 och 50 mm. Samt papperstejp, är självhäftande mesh inte. Inte själv mesh vinner på pris, men mycket sämre än hur mycket arbete på hennes mount.

Det är viktigt att komma ihåg att när man arbetar med självhäftande mesh, skall den förvaras i en plastpåse, som skulle ingen limskiktet har torkat. En betydande nackdel med att använda ett rutnät är att det inte rekommenderas att användas för tätning av de inre vinklarna av leder.

Hur att täta fogarna av gipsskivor: förfarandet fungerar

Allt material och verktyg är redo, är det dags att börja arbeta. Arbetet med jämna fogarna extremt noggranna. Inte värt krångel och vårdslös attityd till arbete. Om du ser all föreskriven råd är nästan försumbar sömmarna på GCR.

Så, för att täta fogar arbete består av två steg:

  1. Förberedande. Arbetet med förberedelserna av ytan.
  2. Tätning av fogar.

Kvalitet bearbetade ytan före inkorporering Gips skarvar garanterar osynliga sömmar på ytanKvalitet bearbetade ytan före inkorporering Gips skarvar garanterar osynliga sömmar på ytan


Det första du måste göra innan du börjar arbeta med sömmar mellan FCL är att behandla ytan. För att göra detta, rengöra ytan av dockningsstationer. Avlägsna spår av en GCR med en spatel, och för att avlägsna damm, använd en dammsugare. Glöm inte om självgängande skruvar. Sina hattar behöva drunkna till 1 mm. Efter det bör lederna i gips primas och låt ytan torka.

Det andra, mellanliggande steget kommer att vara framställning av fyllningar. Matlagning Instruktioner anges på förpackningen, men det är värt att komma ihåg att "livstid" i kittet blandningen är inte bra, ca 20 minuter, så att inte koka blandningen för mycket.

Nu tar en murslev och appliceras jämnt på kitt fogar utan att missa skruvar. Även spacklet inte hunnit torka på lederna lagrade band som du vill täcka upp en murslev. Efter torkning kittrester kan vara ren med en spatel, om så är nödvändigt, använda sandpapper. I slutet, måste hela strukturen primas.

Tips erfarna reparatörer

Felaktigheter i tätning av fogar kan leda till sprickbildning. Men även när allt är korrekt att säga att de bara inte visas är det inte nödvändigt. I själva verket kan den minsta förändring av temperatur eller skjuvning GCR leda till sprickbildning.

Börjar att försegla sömmarna av gips fyllmedel endast en gång i rummet Etablera en regelbunden fuktighet och temperaturBörjar att försegla sömmarna av gips fyllmedel endast en gång i rummet Etablera en regelbunden fuktighet och temperatur


För att undvika detta måste du så hårt som möjligt för att fylla fogarna, och utföra reparationsarbeten ska vara i ett rum med konstant temperatur och fuktighet (inte riva fönstret, stäng dörren).

Att göra det rätta: tätning av fogar gips (video)

Och slutligen, om paketet med filler kommer att skrivas: "tätnings gips sömmar utan att använda armerings tape" är inte värt själv uppmuntrande. Ett sådant kitt är helt enkelt inte utformad för att täta fogar. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =

map