Korrekt rentvå taket med sina händer

Korrekt rentvå taket med sina händer

12 October 2017Släta - den mest ekonomiska och miljövänliga sättet att dekoration av taketSläta - den mest ekonomiska och miljövänliga sätt att dekoration potolkaPobelenny taket - inte någon föråldrad teknik och är en av de klassiska sätt att designa tak. Samtidigt, göra allt för att snabbt och rättvist. För att reparera inte drog ut på tiden och behövde inte bli distraherad av korrigering av defekter, är det nödvändigt att bereda de verktyg och taket i rummet självt.


Efterbehandling taket släta själv

Det börjar med ett preparat verktyg. Förberedelse är att välja verktyg som du kommer att rentvå taket.

Verken kan produceras:

  • borste;
  • vals;
  • sprutpistol;
  • Dammsugare som har funktionen att blåsa luft.

Det börjar med valet av borstar för urskuldning - vad verktyg du kommer att arbeta, så kommer kvaliteten på arbetet. Typer av borstar är mycket olika, men det bästa alternativet är en borste gjord av naturborst, bredd -. 15-20 cm innan du använder borste för ett par timmar, blöt i vatten. Så svälla trä borsthandtag och säkra borst.

Till taket inte lämnat spår av lint pobelochnaya borste bör endast göras av naturfibrerTill taket inte lämnat spår av lint pobelochnaya borste bör endast göras av naturfibrer


Detta är viktigt, eftersom borsten inte får stanna kvar på vitkalkade takytan.

Användning och rullar, och kvaliteten kommer att bli bättre, och processen kommer att gå snabbare. Vid användning av rullen glöm inte speciellt fack.

Rentvå taket i lägenheten: sammansättning

Kan bleka med kalk eller krita - sätten att skönmåla sina egna händer de mest populära.

För att lösa krita rentvå, måste du:  • Häll i varmt vatten av 30 g PVA lim (vidhäftningsmedel erfordras), som ett alternativ - fint hyvlade konventionell tvål;
  • Omröring av en komposition vsypte däri fint siktade krita;
  • 20 g metylenblått i lösningen krävs också - en profylax gulhet komposition.

Det är inte nödvändigt att ta PVA lim, rätt att använda och snickar lim och bustilat.

Kalktvätt är gjort så - 1,7 pounds av kalk späd med 40 g metylenblått med vatten. Klar blandning erhålles, som kan appliceras på de 10 kvadraterna av taket eller väggen.

Receptet av kalk tvätt (video)

Stages rentvå taket med sina händer

Om du väljer att rentvå borste, är penseldrag appliceras vinkelrätt mot den första ljuskällan - dvs fönster. En slutlig beläggning tillämpas redan i parallella fönster. I detta fall ytan av den erhållna själv färgad blekt utan remsor.

Roller släta taket är ännu enklare. Tekniken är - lösningen häll i diket, blöt i en lösning av rulle, rulla rullen på en sluttning av pallen. Första slag går till fönstren, och sedan parallellt med fönstren. Överlappning bör vara ca 5 cm. Annars kommer inte, område, och det verkar som om taket eller inte motfärgades eller målade olika färger.

Vid korsningen av väggar och tak är klokare att använda en borste.

Hur man rentvå taket i den gamla rentvå och om

Uppdatera rentvå bara möjligt om den gamla lagret är mycket tunt och hållbara. Men även i detta fall experter rekommenderar fortfarande ta bort den gamla rentvå. Detta kommer att ge ett bra resultat - inga ränder och andra defekter såsom bubblor och ränder.

Gammal krita rentvå bort med en svamp indränkt med tvålvattenGammal krita rentvå bort med en svamp indränkt med tvålvatten

Den gamla luckan kan tas bort med en svamp och tvål pasta. Krita lösning bort mycket lätt eftersom ny rentvå tillämpas utan att tvätta bort gamla dum. Men med lime sammansättning kommer att mixtra. Utan en bred spatel inte kan göra.


Och oavsett vad du väljer att göra härnäst - att limma taket kakel, tak rentvå vodoemulsionkoy eller åter rentvå, gammal, alltid ta bort ett lager. Och sedan finns det primer, spackel, slipning och rentvå sig själv.

Självklart, om taket med defekter, kommer att cementera sprickorna.

Gör shpakril vilja rentvå taket

Definitivt - Ja! Dessutom släta shpakrilom - målar i komplexet. Putsade "Shpakril" - denna tätning små defekter, och fastnar i taket. En sådan struktur intilliggande funktionalitet du sparar på material.

Den finkornig kitt Den finkornig kitt "Shpakril" är perfekt för utjämning av taket framför rentvå

Späd helt enkelt denna kitt med vatten på cirka en halv liter på ett kilo material, och direkt Belite tak.


metoder för applicering

Du kan göra detta:

  • Spray nyligen populär högtryckssprutning,
  • En gemensam rulle (verktyget bör vara antingen lång syntetisk päls eller fleece);
  • Brush.

Med hjälp av högtrycks hjälp jämnt fördela lösningen på takytanMed hjälp av högtrycks hjälp jämnt fördela lösningen på takytan

Förresten, även om rullen är lättare att arbeta, men oftast färgad vodoemulsionkoy taket är en merit roll. Det finns också nya metoder som vanligen förknippas med luftborste och spray.

Hur man rentvå taket i olika färger (video)

Idag, vitkalkade tak i köket, i badrummet, i korridoren och badrummet, i affärslokaler. Sätt att utforma ett tak ganska snabb och billig, så att inte avfärda honom som out-of-date. Detta är det klassiska sättet, eftersom det fortfarande är en lång tid att vara i efterfrågan.

Framgång i reparation!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 48 =

map