Konstruktion av utrymmet under trappan: 5 idéer

Konstruktion av utrymmet under trappan: 5 idéer

12 October 2017Utrymmet under trappan kan ordna alla behovUtrymmet under trappan kan ordna alla behov under planeringsstadiet eller tvåvåningshus etage, måste du överväga hur man arrangerar den resulterande utrymmet under trappan. Advance genomtänkt design av denna zon krävs endast i händelse av att krävs sammanfatta kommunikation, installation som utförs vid tidpunkten för utformningen av huset.


Hur man korrekt utföra enhet utrymmet under trappan

Byggandet av det tillgängliga utrymmet under trappan bör vara väl genomtänkt.

Dragen av arrangemang av utrymmet under trappan beror på många faktorer, i synnerhet sådana som:

 • Placerar stegarrangemang;
 • dimensioner;
 • Möjligheten till kommunikation;
 • General inredning.

Det finns en mängd olika idéer om arrangemang av utrymmet under trappan till andra våningen. Du kan ordna i köket för att göra bokhyllor för att organisera ditt sovande eller arbetsplats, förråd, hall eller badrum. Ganska intressant alternativ är ett omklädningsrum, eftersom på detta sätt, kommer det att vara ganska rationellt att använda den resulterande utrymme och att göra den så rationellt. Välj det som passar bäst för den behöriga organisation fritt utrymme kan baseras på funktionerna i stegen konstruktionen själv.

För att maximera fylla utrymmet under trappan möbler bör väljas modeller i olika storlekarFör att maximera fylla utrymmet under trappan möbler bör väljas modeller i olika storlekar


I synnerhet kan den vara till exempel:

 • Direkt odnomarshevaya trappa;
 • Stegar med flera demonstrationer;
 • Rotary svängda trappor;
 • Helixstruktur.

Den vanligaste typen anses odnomarshevye direkt konstruktion, eftersom de är lätta att installera och kan installeras i alla rum. Ofta är dessa strukturer installerade nära väggen, och det finns gott om plats att bygga en helt något alternativ. Den enklaste lösningen är att bädda soffan, och mer komplexa, men funktionella - montering hyllor, förvaringssystem eller en inbyggda garderober. Direkt trappa gör det möjligt att utrusta ett litet rum eller kontor.

Trappa med flera marscher, kännetecknad av att bredden på öppningen är tillräckligt stor, så det är möjligt att anordna ett utrymme helt för något ändamål. ledigt utrymme storlek är stor, så det är fullt möjligt, även platsen för badrummet.

Kurvig design upptar en tillräckligt litet utrymme och har släta varv. För att spara utrymme, kan en sådan ytterligare stegen utrustas zabezhnymi steg. Öppning under trappan kan kompetent organisera och använda den användbara område för arrangemang av rum för olika ändamål, i synnerhet som en garderob, badrum, hall, pannrum och många andra funktionella områden.Skruv utforma den mest kompakta med all befintlig, så att de kan installeras även i mitten av rummet. Med hjälp av fritt utrymme kan ordnas för att montera skåp eller hyllor. Utformningen av skåpen kommer att göra stegen mer tillförlitlig och kommer att fungera som ett extra stöd.

Bestämma storleken på öppningen under trappan till andra våningen

Innan du utrusta det fria området under trappan med händerna, se till att bestämma storleken på öppningen. Det är nödvändigt initialt att genomföra alla nödvändiga beräkningar och för att bestämma utformningen av trappan, som är mest lämplig under det befintliga inredningen.

Fönsterstorlek skåp beror på den vinkel vid vilken ramen är monteradFönsterstorlek skåp beror på den vinkel vid vilken ramen är monterad

Även i beräkningarna bör ta hänsyn till sådana faktorer som:

 • Antalet steg;
 • Längden av stegen;
 • Bredden på trappan.

Baserat på det erhållna värdet, och utrusta mest lämpade för sig intressant sätt utrymme. Det är dock inte alla ägare av ett privat hus har möjligheten att installera på allt tillgängligt utrymme i önskad design, eftersom området är inte stor nog. Det är därför vi måste ofta ändra utformningen av trappor eller göra andra lutningsvinkel för att göra så mycket utrymme som möjligt.

Vad ställa möblerna under trappan

Om huset inte har tillräckligt med utrymme, många är villiga att använda någon del av varumärket. Det är därför många människor föredrar att använda den resulterande utrymmet under trappan som går till andra våningen.

Om utrymmet tillåter, kan det bli ännu ett badrum, i synnerhet under trappan kan vara:


 • kök;
 • garderob;
 • Bath;
 • pentry;
 • Cubby.

Den ursprungliga lösningen är att installera en vägg av trappan, som kan positioneras TV och en mängd olika ämnenDen ursprungliga lösningen är att installera en vägg av trappan, som kan positioneras TV och en mängd olika ämnen

I förnyelse av detta område behöver korrekt plocka upp utrustning och möbler. Varje rum bör väljas sin egna möbler. Framför allt kan du göra ett litet rum, där barnen kommer att spela, men i det här fallet måste du ordentligt överväga det öppna området utforma och genomföra tillräcklig ventilation. Badrum, kök och badrum behöver några summerings kommunikation, vilket inte alltid är lämpligt att göra.

Dessutom är det möjligt att utrusta heltidsjobb dock överväga att installera dörren och intelligent överväga belysning, eftersom detta område är bristen på dagsljus. Du kan också lägga en soffa eller säng, och på så sätt att utrusta en hel sovvagn.

Viktigt! Det är förbjudet att organisera under trappan spis, samt att etablera en gasspis, eftersom detta kan vara mycket farligt och orsaka brand.

Funktionell garderob under trappan till andra våningen

I alla hus, med mer än två våningar, vara säker på att det finns en trappa, och under det ett fritt utrymme, som kan utrustas med den mest effektiva och originella. Dessutom kan lägenheterna flera nivåer också vara mycket bekväm att använda detta utrymme. I synnerhet är det möjligt att utrusta en bekväm och funktionell garderob där du kan sätta en massa saker.


Förråd under trappan kan spara en hel del utrymme i en lägenhet eller ett husFörråd under trappan kan spara en hel del utrymme i en lägenhet eller ett hus

Många gör garderoben i hallen, men är inte alltid praktiskt. Att hålla saker under trappan anses vara det bästa alternativet, eftersom det kan lämnas helt någon sak utan minsta rädsla. Vid arrangemang skafferi definitivt behöver tänka på och göra ventilation, samt ta hand om belysning. Dessutom, behovet av att ordentligt göra grunden, samt välja efterbehandling material.

Skafferi kan vara:

 • öppna;
 • stängd;
 • Delvis stängd.

Du kan göra skafferiet helt öppen, eftersom det mycket bekvämt att gå till saker, men i detta fall är det nödvändigt att göra speciella hyllor och lådor. Du kan också lägga den färdiga rack till rummet var den mest funktionella och fri yta effektivt kan användas. Således kan du få en liten, men mycket bekväm garderob.

Vi utrustar utrymmet under trappan: Idéer

Oavsett om det är privat eller MKD hus, kan en bostad har flera våningar. För att kunna bekvämt röra sig mellan våningarna, måste du göra en stege. Den resulterande utrymme kan vara mycket lätt att ordna. Till var trappa ganska stark och tålig, är det nödvändigt att använda kanalen och är en stark form. Det finns några intressanta byggprojekt, det beror på vilken typ av stege används.

Under trappan är möjligt att placera väggen skänk, dölja det bakom skjutdörrarUnder trappan är möjligt att placera väggen skänk, dölja det bakom skjutdörrar

I synnerhet kan ordnas:

 • TV;
 • Artificiella vattenfall;
 • akvarium;
 • Obuvnitsa.

Ganska intressant alternativ är och en egen liten tryckpress. Men förnyelse av det utrymme du behöver för att ta hand om full täckning av kvalitet, som om de är ständigt skuggor av föremål faller in i det gemensamma utrymmet i rummet, det är en dålig omen.

Design utformningen av denna zon kan vara i en mängd olika program, följt av visualisering, i synnerhet i arhikad där alla helt kan förverkliga de mest intressanta projekten.

Kök under trappan: design

Kök under trappan kan vara mycket bekväma och funktionella, men att korrekt utrusta utrymme, är det nödvändigt att ta hänsyn till vissa nyanser.

Och samtidigt:

 • Förbereda en bas;
 • Att välja efterbehandling material;
 • Tänk igenom förbättrad kommunikation.

Innan starten av allt i köket under trappan är det rekommenderat att göra en ritning på papperInnan starten av allt i köket under trappan är det rekommenderat att göra en ritning på papper

Vi behöver en mycket stark ram, eftersom konstruktionen måste vara stabil och pålitlig. Var noga med att göra stödet på väggen, och om nödvändigt, till en liten trim nivå frigöra mer utrymme.

Fundamentet måste vara tillräckligt stark och vid behov kan ytterligare värmas till matlagning i köket gav en hel del positiva känslor. Genom att överlappa plattan kan fästas undertaket, och göra bra belysning.

Till rummet var mer bekväma och mysiga, kan du hänga på väggen gardiner. Dessutom, behovet att korrekt välja möbler för kök och sätta plattan, företrädesvis elektrisk, kylskåp, och många andra tekniker. Det är viktigt att tänka och hur man gör ut som lukt från köket inte tränga in i alla andra rum.

Alternativ för att använda utrymmet under trappan (video)

Konstruktion av utrymmet under trappan är ganska viktigt och tidskrävande uppgift, som är svår att genomföra, men om någon ansträngning, är det fullt möjligt.

Detaljer: toalett under trappan till andra våningen (foto exempel)

481 449 2016 duplex-house-design-1 225.484-tualet-pod-lestnicey-foto 20110609-100919-pic-341511293 28730905 44680753 källar-under-trappor-ideas09 23075127751082247195567f029bd6 f1335

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

map