Konstruktion av trappor i huset: 3 sätt att tillverka sina egna

Konstruktion av trappor i huset: 3 sätt att tillverka sina egna

12 October 2017Trappan i huset i första hand ska vara säker konstruktionTrappa i huset i första hand måste vara säkra konstruktsieyLestnitsa bindemedlet kan vara struktur i byggelementet, och fungera som dekoration inte bara inomhus, men även i trädgården. Under de senaste åren har fler och fler människor flyttar ut ur staden och bygga bostäder, inte bara i en våning, men på ett fåtal, och att röra sig mellan de två våningar, behöver en stege.


Stegar för hus som ligger utanför staden

Verksamhetsområde ligger på tillverkning av ett brett spektrum, kan den beställas för att göra något företag, som har sin produktion och installationstjänster på individuell basis, enligt den övergripande designen och utrymmena. Ett sådant företag är i nästan varje stad.

Du kan spara på design, Services Ltd., och gör det själv trappor i huset.

För att göra detta, titta på vad är alternativen för trapporna kan se i en dröm, välja en favorit, köpa nödvändigt material, och börja göra det med sina egna händer.

För hus som ligger på landsbygden, perfekt trappa av träFör hus som ligger på landsbygden, perfekt trappa av trä

monteringssekvens:


 1. Det enklaste sättet är att göra en stege som består av moduler, är en sådan konstruktion färdiga moduler, som är anslutna till varandra, som designer.
 2. Du kan göra en stege av trä, eftersom detta är den mest lämpliga material som skall bearbetas, och därifrån kan vi göra en stege av någon form, som ställs in i huset för att flytta från golv till golv och vinden. Och också göra en stege som kommer att vara dekorativa, även för ett dockhus, och kan dekorera något territorium.
 3. Du kan göra en stege och andra material, järn, sten, betong, etc., oftast dessa trappor installeras utanför huset. För att inte bry sig om rengöring av trappor av snö på vintern, är det möjligt att bygga ett värmesystem.

Det är möjligt inte bara att tillverka en stege av något speciellt material, är det möjligt att kombinera ihop de olika materialen, såsom metall och glas (en gång det är önskvärt att vara härdat), metall och betong, metall och trä, etc. Genom en kombination av olika material kan skapa intressanta mönster, som tar liten plats och skapa en viss stil i rummet.

Ett hus utan trappor inne

I vissa fall är privata hus byggda utan trappor inne, detta görs för att spara utrymme. I detta fall är det möjligt att fästa trappan utanför huset, vilket kommer att leda till den andra och, om nödvändigt, och på tredje våningen med ingången till hallen, och det kan stängas, det vill säga med en baldakin och sidoväggar, för att inte falla nederbörd.

Trappan utanför huset kommer att spara utrymme inomhusTrappan utanför huset kommer att spara utrymme inomhusDet är bäst att tillverka en stege av metall, det kan vara av olika slag:

 1. Spiraltrappa - ett sådant arrangemang är en vertikal rund design, som är monterad i mitten av metall tjänst på vilken är fästa i en spiral skede. Även om detta trappa tar liten plats, men det är obekvämt på grund av konstruktionsdetaljer svårt att flytta de äldre.
 2. En annan typ av stege som kan konstrueras utanför huset, är en trappa med ett vridbord mellan marscher. Rotary plattform arrangerade horisontellt och används för ingången till huset och uppför trapporna. Dessa stegar används även som en förlängning av hyreshus som nödutgång.

Men för att göra en sådan stege är nödvändigt att bygga förtroende yrkesverksamma, eftersom deras konstruktion måste följa vissa parametrar, bland annat SNIP och standarder och andra standarder för att inte äventyra integriteten av strukturen, bland annat en flervåningshus bostadshus i byggandet av trappan.

Hur man gör flest trappan i huset trädgård

Förnyelse av trädgården och trädgården huset är en massa människor att bygga tvåvåningshus, så att de kunde vara bekväm i den varma årstiden. Och för att få bekväm på andra våningen, ska du bygga en stege, i vilket fall det kan bygga själv. Vi måste utgå från trappan med hänvisning till hemmet på ritningen för att förstå hur det kommer att placeras stege, hur mycket utrymme det kommer att ta, och så vidare. D. Det bör också göra mätningar av öppningen för att beräkna dess höjd, lutning, antal steg, mängden material, och så vidare. d.

Det enklaste alternativet för huset - en trappa gjord med sina egna händerDet enklaste alternativet för huset - en trappa gjord med sina egna händer

princip Konstruktion:

 1. Den enklaste trappa i tvåvåningshus - en stege trappa, som är en två-strålar, vinklad 23-36ᵒ, som är monterade på den nedre delen av golvet i första våningen rum, och den övre delen är ansluten till dörren som leder till andra våningen.
 2.  Balkarna är skurna i rät vinkel mot slitsarna, så att steghöjden var 180-200 mm, och bredden av stegen är lika med 250-300 mm.
 3. I de preparerade spåren införda napilennye storlek plattor, staplade horisontella först och sedan fästa den vertikala, de kan vara monterade på spikar, skruvar, snickarens lim.
 4. Därefter stege behandlat Sander, färg och lack. Om det behövs kan du fästa ståndare och räcken.

Senare kan du göra någon design av trappor, göra något ritning (upp till lackering), hänga som dekoration gardiner längs räcket av densamma, kan du stänga utrymmet under trappan, i allmänhet, att förfina smaken och möjligheter.

Korrekt trappa i huset på Feng Shui

Feng Shui - är den kinesiska konsten att harmonisera utrymmet och miljön, så att harmonin var i huset, bör det bygga i enlighet med tekniken. Enligt Feng Shui, trappan, är en ledare av energi Qi och därför inte kan vändas stegen i ett lager, speciellt gamla saker. Även enligt denna doktrin, stegen bör placeras bort från ingången, om det är så, då är det bättre att ändra, om tillfälle finns. Om stegen är svart, bör det kombineras med guld eller silver. Om vit, är det också nödvändigt att komplettera de andra färgerna.


Enligt Feng Shui, bör stegen inte vara placerad i mitten av rummetEnligt Feng Shui, bör stegen inte vara placerad i mitten av rummet

Vissa nyanser:

 1. Du kan inte bygga den i mitten av huset, eftersom du inte kan bygga den så att den startar direkt från ingången eller avsluta mitt framför ingången till andra våningen. Det är omöjligt att placera en spiraltrappa i mitten av huset.
 2. Om stegen vrids till dörren, som ligger i sydväst eller nordost, mellan den och stegen ska hänga en luftklocka. Om stegen vrids till dörren, lämnar nordvästra eller väst, är det nödvändigt att sätta två vaser med vatten.
 3. Om stegen vrids till dörren som går till norr, är det nödvändigt att sätta den stora blomman. Och om går till sydöstra eller öst, är det nödvändigt att sätta en ljus lampa. Om placeringen av trappan i söder, ska hänga en mångfacetterad kristallkula mellan henne och dörren.

Bättre när det gäller Feng Shui, anses det rätt trappa som är bred, sakta stigande upp med hela steg, bör den nedre delen av trappan vara väl upplysta

Ett enkelt exempel på trappan i huset med sina egna händer

Gör en stege i huset kan praktiskt taget alla, tillräckligt för att ha minimal bygg kompetens och de olika varianterna av stegar modeller och idéer och exempel på monteringen är inte komplicerat. För dem som först försökte handen i byggandet av trappor, är det värt rekommenderar att påbörja byggandet av stegen med de mest enkla design.


Den består av tre huvuddelar:

 1. Stringers - den så kallade primära bärare av trappan, står de för huvuddelen belastning, och de är fixerade skede. De är gjorda av en bar formade stockar, som kan stå emot tyngden av en eller två personer utan problem. I dem, på vissa avstånd, gjorde nedskärningar horisontellt och vertikalt, till vilka är bundna senare skede.
 2. Direkt steg själva, som är fixerade på kosour, gjord av tjocka skivor, opilennyh storlek. När alla delar är redo, stringers infört utformat dem. Fix och sedan bifoga dem skede.

Om du först vill göra en stege med händerna, börja med en enkel designOm du först vill göra en stege med händerna, börja med en enkel design

Men innan du börjar byggandet av trappan, måste du utföra en serie beräkningar för att bestämma längden på stringers och på grundval av detta, antalet steg.

Stick grundregel - steghöjd bör vara lika med 150-180 mm, bredd 250 mm, är den optimala lutningsvinkeln av stegen ca 35-37ᵒ, leder speciellt till barn. Du kan göra mer än lutningsvinkeln, men i detta fall skulle vara besvärligt att flytta de äldre.

Välj trapporna till lägenheten i ett normalt hus

I en typisk tegelhus också kan inte göra utan trappor, trappor i hemmen som presenteras tillverkas helt i fabriker för tillverkning av betongtrappor. Varje ingången till huset är utrustat med en stege, med vilken människor hamnar i hennes lägenhet. För det mesta kommer trappor och entréer i dessa hem inte dekorerade och att muntra upp dig själv, företagsamma hyresgäster via förvaltningsbolag först göra reparationer, och sedan tillämpas på dessa olika mönster eller helt enkelt försöka ordna dem vackert. Dessa verandor glädje i sitt slag, inte bara invånarna i huset, men även gästerna.

Trappan kan ordna på ett sådant sätt att det kommer att glädja alla hyresgästerTrappan kan ordna på ett sådant sätt att det kommer att glädja alla hyresgäster

Det finns sätt att dekorera entrén och trappor:

 1. Gör ritningar på verandan, placerad vid ingången av blommor, till exempel, i hörnet av landningar, de nya Gardiner i fönstret, inte nödvändigtvis bra, och kan vara enkla (om det inte är ett lyxigt hus). Rengöring och underhåll tillgång till förfarandet kan genomföras ansvarsfulla människor.
 2. Sami trappor kan målas i olika färger, men inte vara alltför nitisk, att få tillgång till inte blir en nalyapistuyu abstraktion.

Således är det möjligt för dess tillräckligt enkla styrkor för att stjäla ingången och trapporna, som kommer att vara trevligt att gå vid ingången eller utgången. Det viktigaste är inte att köra initiativet att upprätthålla ordningen, att mixtra med från tid till annan allt som gjordes.

Design av trappan i hörnet av huset

Plats för trappor i din egen timmerstuga kan placeras nästan var som helst, men om en liten del av huset, är till exempel 6x6 det bäst att göra en placering av trappan i hörnet av huset. Om du inte kan placera en stege på denna plats, är det nödvändigt att överväga andra möjligheter.

Ytterligare byggnaden en husvägg, som kommer att hållas på stegen kan användas som en övergång från garaget in i huset.

Denna utvidgning kommer att spara utrymme i huset, och även det kan användas som ett litet förråd för saker.

Trappan i hörnet av huset måste vara mycket tillförlitliga och starkTrappan i hörnet av huset måste vara mycket tillförlitliga och stark

Användningsfall:

 1. Du kan göra en kombinerad konstruktion, till exempel göra ett tillägg på burspråket som sätter en annan ton inredning. Vi behöver tänka på täckning av en sådan konstruktion, om det är mörkt, sedan gå uppför trapporna blir farlig.
 2. Strukturen måste ha en robust konstruktion som uppfyller alla säkerhetsstandarder, för att klara inte bara sin egen vikt, utan också vikten av stegen och gå vidare IT-folk.

Det är inte nödvändigt att använda sådana strukturer i höghus, eftersom det är svårt att göra detta med de nödvändiga byggstandarder, är det bättre att göra en tudelad struktur.

Trappan i huset med sina egna händer (video)

Det bästa alternativet är att installera en låga byggandet i huset, måste också vara bekymrad över säkerheten. Detta innebär en viss bredd och höjd av stegen, lutningen på trappor, räcken och utrustning etc. Och detta bör vara försiktigt bort alla dimensioner, och först därefter gå vidare till byggandet.

Exempel på trappor i hemmen (foto interiörer)

1-trappa 2-9 0040 8yalpqz 13-1024x650 36traditional-trappa-1WHG 27 71 0512 477db13ea60977b350beb8d81582

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2

map