Konstnärlig målning av väggar och tak

Konstnärlig målning av väggar och tak

12 October 2017Konstnärlig målning av väggar och tak ger möjlighet att skapa i rummet en unik och unik interiörKonstnärlig målning av väggar och tak ger möjlighet att skapa i rummet en unik och unik intererV försök att dekorera hem människor använder olika metoder för efterbehandling. Dekorativ konst måla tak och väggar - en unik metod för att hjälpa dekorera insidan av din lägenhet. Att måla alla ytor med sina händer är lätt. Först av allt måste du göra en skiss. Det bör ta hänsyn till de dimensioner i rummet och höjden på rummet.


Konstnärlig målning av väggar och tak i inlandet

När du väljer ett motiv av konstmålning i en lägenhet måste du vara uppmärksam på utformningen av rummet. Handmålade harmoniskt passar in i rummet, utformad i någon stil. Undantag - lantlig stil och minimalism.

När dekorera väggar och tak i vardagsrummet beakta sådana nyanser:

 1. Om rummet är liten i storlek, är det möjligt att uppnå en utvidgning av utrymmet genom att på ytan av fönstret eller terrass. Också bra passform marina motiv.
 2. eldstad kan sätta på väggen. Denna yta ger interiören en atmosfär av komfort.
 3. När du väljer en skiss notera färgschemat i rummet.

Konstmålning ska vara i harmoni med de övergripande färgschema lokalerKonstmålning ska vara i harmoni med de övergripande färgschema lokaler

Om du vill dekorera tak och väggar i sovrummet, ge företräde åt pastellfärger. För att måla taket i sovrummet, kan du använda natthimlen, eller någon abstraktion. En sådan sammansättning kommer att se snygg och diskret.


För att dekorera ett barns rum är lämpligt att använda en sammansättning av mjuka toner. Om så önskas kan de spädas med några ljusa accenter. Att dekorera tak och väggar kan användas geometriska former, djur eller abstrakt bild. Målade taket kan också användas för att rama in ingång.

Marina motiv i målning av väggar och tak för att hjälpa visuellt utöka ett litet rumMarina motiv i målning av väggar och tak för att hjälpa visuellt utöka ett litet rum

När du väljer en låt för väggar och tak i hallen överväga ett antal nyanser: • Om hallen är smal, användning av kompositionen med små detaljer.
 • Rätta ett lågt tak, kan du om du använder vertikala ränder och linjer.
 • När efterbehandling taket i hallen, ge företräde åt en ljusblå och mjuka gröna nyanser.
 • Brist på möbler i hallen kan kompenseras, om du använder på väggen en stor bild på en ljus bakgrund.

Konstnärlig målning av väggar och tak: var du ska börja

Ansökan målade taket börjar med valet av en skiss för kompositionen. Du kan göra en schematisk bild av dig själv eller redo. Till exempel för att måla vardagsrummet kan du använda fresker i Sixtinska kapellet i den berömda italienska mästare Michelangelo.

När du har valt skissen för att förbereda ytan för målning. Först måste du noggrant rengöra och tvätta väggar och tak. Sedan vänta tills vattnet torkar, och gå vidare till efterföljande operationer.

Innan arbetet påbörjas måste du först bestämma på ritningen tema och göra en skissInnan arbetet påbörjas måste du först bestämma på ritningen tema och göra en skiss

Framställningen sker i 4 steg:

 1. Med hjälp av en spatel, ta bort från ytan av taket rentvå och tapeter.
 2. Därefter är det nödvändigt att eliminera de djupa sprickor. För att göra detta måste de utökas med en spatel och kitt.
 3. Applicera sedan en primer till ytan. Applicera blandningen bör vara i flera lager. Observera att rumstemperaturen inte bör understiga 5 grader.
 4. Zashpaklyuyte yta.

målade tak och väggar med sina egna händer

Innan du börjar måla, måste du avfetta ytan. Du kan använda lacknafta eller terpentin. För att genomföra målningen, behöver du en pensel, behållare, svamp, kol, färg.

För en mer exakt mönsteröverföring kan använda schablonen eller overheadprojektorFör en mer exakt mönsteröverföring kan använda schablonen eller overheadprojektor

Algoritmen bygger på tak och väggar:

 • Installera lestnitsu- plattform.
 • Överföra skiss till ytan. För att göra detta, använd kol. Alternativt kan man använda en penna. Om du vill överföra mer exakt spåra använder overheadprojektor.
 • Cirkel kretsmönstret.
 • Fortsätt till prettification kompositionen. Börja med huden för bakgrunden, och först därefter gå vidare till prettification stora delar.
 • måla Sedan smådelar.

Om du använder akrylfärg, då är det nödvändigt att tillämpa en särskild lack. Använd den bör vara först efter det att färgen är helt torr. Att måla är jämnt fördelad över hela ytan med en mjuk borste. När du behandlas en spik, polera tak och väggar.

Material för konstmålning

När du väljer färger för målning, måste du vara uppmärksam på sitt namn och egenskaper. En lista är lämpligt att tillämpa akryl, tempera och oljefärger. Det är också möjligt att använda material med en dekorativ effekt.


Experter rekommenderar att ge företräde åt akrylfärg. De inte blekna med tiden och torkar snabbt. Dessutom betyder den akrylfärg inte blekna under inverkan av kyla och fukt.

Tempera färger - det bästa alternativet till akryl. Detta material brinner inte och inte matt med tiden. Det rekommenderas att ge företräde åt tempera färger på basis av kasein. De torkar snabbt, är olösliga i vatten och har höga nivåer av vidhäftning.

För konsten att måla, enligt experter, den bästa akrylfärg kostymFör konsten att måla, enligt experter, den bästa akrylfärg kostym

Olja målar med egenskaper något sämre än tempera och akryl. Oljefärger inte blekna med tiden och ligger perfekt på alla underlag.

Nackdelarna med oljebaserade färger är:


 1. Oljefärg torkar lång.
 2. Material giftiga.
 3. Oljefärger spricka över tiden.

Måla med dekorativ effekt är dyrare. Den vanligaste fluorescerande färg. Detta material är bra lyser i mörkret. Som ett alternativ till att använda de fluorescerande pärlemorfärger. De tillåter dig att lägga glans och en mjuk glöd till de inre ytorna. Pärlemor färgerna har en öppen struktur. Ett särdrag hos detta material är beroendet av färger på betraktningsvinkeln och graden av rumsbelysning.

målade tak (video)

Ett brett utbud av olika material gör det möjligt att förverkliga nästan alla designlösning. Konstmålning harmoniskt passar i det inre av stora, så det inre av små lägenheter. För att måla väggar och tak i lägenheten själv, behöver du inte att delta i en master class. Tillräckligt för att göra en kvalitativ skiss noggrant förbereda ytan noga och tillämpa mönster.

 Exempel takmålning (foto)

5badadu-960 8 9 20 543.654 7580641 014 Tak-väggmålningar-med-fåglar china2 detskaya11

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 15

map