Klibba skum tak för skönhet och värme

Klibba skum tak för skönhet och värme

12 October 2017Tapetserade tak skum, hålla dig en behaglig temperatur i rummetTapetserade tak skum, hålla dig en behaglig temperatur i pomescheniiPenoplast - ett material som ofta används i inredning. Han vunnit förtroende hos konsumenterna, eftersom det har ett antal otroligt attraktiva fastigheter och har därmed ett lågt pris. Med detta material kan du lagra mer värme i lokaler, samt dekorera taket med dekorativt syfte hemma eller på stugan.


Och nackdelar av plastskumplattor

Huset används ofta frigolit plattor för tak. Detta alternativ, som så många andra, har ett antal fördelar och nackdelar. Den huvudsakliga nackdelen med en sådan yta anses unpresentable utseende. Men val till förmån för mer högkvalitativa material och färgning av det färdiga taket latexfärg delvis eliminera denna nackdel, samt förlänga livslängden på skum finish.

Bland fördelarna med de skumskivor till taket release:

 • Skummet har inga anspråk på den inklistrade ytan: åtminstone ungefärligen plant innertak eller vägg som är lämpliga för inklistring.
 • Skummet brinner inte.
 • Skum hämmar utbredning av ljud och värme för omfördelning av rummet eller något annat rum.
 • Med korrekt installation och drift av skumskivor kan hjälpa dig i årtionden.
 • Styrelserna för skum är mycket lätt, så det är lätt att fastna.
 • Lätt skum tak ser snyggt och trevligt.
 • Pris skum är kanske en av de viktigaste fördelarna. Detta material kommer att kosta dig några pennies.

Styrofoam plattor är mycket resistent mot svampformationer, mögel och rötaStyrofoam plattor är mycket resistent mot svampformationer, mögel och röta

Skum, trots dess brandmotstånd, benägen att smälta vid höga temperaturer, så undvika direkta kontaktplattor med glödlamps- och brandfarliga objekt.

Hur man limma skummet i taket i lägenheten

Om du väljer att taket i lägenheten pokleit skum plattor, är det troligt att du inte har några alltför mycket besvär. I förhållande till andra metoder för efterbehandling taket tejpa skum plattor - det är mycket enkelt och billigt sätt att dekorera taket. 


 tak klistra in följande schema:

 1. Mät rummet och köpa material med en liten marginal.
 2. I nästa steg bör vara att rengöra taket och utsätta honom för primern.
 3. Markera platsen för den framtida placeringen av plattorna.
 4. Utföra klistring med ett speciellt lim för att skumma eller flytande naglar.
 5. Den sista plattan kommer sannolikt att klippas. Detta görs enkelt med hjälp av en konventionell montering av en kniv eller sax.
 6. När du har installerat panelerna installera taklister.
 7. Om det är nödvändigt, behandla ytan av tätningsmedlet.

Klistra taket skum plattor skydda lokaler från hypotermi och distribution av olika ljudKlistra taket skum plattor skydda lokaler från hypotermi och distribution av olika ljud

Var försiktig med plattorna: Om det behövs, ta bort de små grader från plattor, men i inget fall inte skrynklas och skada kanten. Skum - en mycket känslig material.

Limmet skum till betongtak

I det fall där det är nödvändigt att fästa skummet direkt till betong, är valet av bindemedel en central uppgift. Till skillnad från priming betong har inte så hög vidhäftningsförmåga, så du måste närma sig valet av kopplingselementet mer ingående.För limning av skum betongplattor passar:

 • speciellt lim för skum;
 • flytande naglar;
 • pluggar;
 • klisterskum.

Rätt tekniska åtgärder för att limma skummet för att underlätta det konkreta genomförandet av det fortsatta arbetetRätt tekniska åtgärder för att limma skummet för att underlätta det konkreta genomförandet av det fortsatta arbetet

Var noga med att mellan ytan och plattan lämnades luckor. Om emellertid gapet har visat sig, att använda tätningsmedel eliminera den.

Hur man limma tunna skum till taket i garaget

Skummet används ofta för isolering av lokaler, även parkeringsgarage. Garage - en plats där bilister tillbringar ofta flera timmar i sträck. Vid låga temperaturer blir en sådan vistelse obehagligt och till och med farligt. Dessutom kommer bilen att bli bortskämd av den låga temperaturen i ditt garage. För att befria er från problemet med sjunkande temperatur i garaget, måste du göra högkvalitativa värmeisolering av garaget. Ett av dessa sätt är att panel skum.

När limning skum till taket i garaget, pobespokoytes av ventilationssystemetNär limning skum till taket i garaget, pobespokoytes av ventilationssystemet

Vad som är viktigt när du klistrar in tak skum:

 1. Välja tjockt icke-dekorativ skum. Den maximalt tillgängliga plattbredden - 10 cm.
 2. För kvalitet böter välja ett bra lim skum. Försök inte att spara på lim, annars konstruktionen kommer att vara opålitliga.
 3. Efter limning skummet traditionellt avsluta med ett skikt av lim och ett nät ytinriktning, men många förbise detta steg.

Skummet är lämpligt för både intern och extern efterbehandling taket. För att uppvärmningen var den mest effektiva, gör dubbelsidig isolering.

Hur man limma skummet med skum (video)

Styrofoam tak kan tjäna två viktiga syften: skönhet och värmeisolering. Lätthet att materialet ligger i dess förmåga att vidhäfta till både det preparerade och betongtaket. Du kan välja önskad form och mönsterplattor på plattorna i taket glädja dig med sitt utseende och perfekt fyller sin funktion.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

map