Karakteristiska trappstege och 3 användningsområden

Karakteristiska trappstege och 3 användningsområden

12 October 2017Viktigt i stege - hållfasthet och kvaliteten på materialetViktigt i stege - hållfasthet och kvalitet materialaLestnitsy stegar kan vara, men är främst tillämpas vikbar design. Viktigast var produkten hög kvalitet och hållbara, för att undvika en nödsituation.


Syfte Stegar

Även hemma, även om bygg hopfällbara stegar kan användas för något verksamhetsområde, eftersom det är en universell produkt.

I grund och botten är de som används för:

 • Målning och utsmyckning;
 • Montering av konstruktioner;
 • För att placera föremål som blomkrukor eller gardiner på gardinerna.

  Omfattningen av användningen av stegar, stegar mycket omfattandeOmfattningen av användningen av stegar, stegar mycket omfattande

Ofta använda stegar utförs när reparationen utförs eller i handeln eftersom de flesta av hyllorna är över mänsklig tillväxt, och för att placera eller ta bort objektet, behöver du en speciell anordning - en stege.


Infällbar teleskopiska stege är mycket användbart i vardagen, men eftersom varje familj man strävar efter att ha satt i master en sådan anordning.

Det är värt att notera att stegar, särskilt metalltransformatorer, mycket starkare än de vanliga enkla steg. De kan lätt byggas ut och vikas, samt användning. Dessutom är designen mycket kompakt, så att den kan vid behov sätta in en garderob eller bakom en dörr.

teleskop~~POS=TRUNC Ladder

Teleskopisk stege, mestadels av metall, i synnerhet stål. Möjligt att använda aluminium, men endast i form av en legering med stålet.

Det är vad som skapar en stege: • robust;
 • stabil;
 • Pålitlig.

Teleskop stegen är populär hemma på grund av dess lätthet och styrkaTeleskop stegen är populär hemma på grund av dess lätthet och styrka

Normalt är en enhet som en glidande aluminiumstege som används i det dagliga livet, eftersom dessa modeller är lättare, de är mer rörliga och bekväm att använda. I aluminium finns det en anmärkningsvärd egenskap, som slitstyrkan, så att den inte försämras under inverkan av atmosfäriska fenomen, inte raderas, betyder inte böjas under vikten av en person, och inte korroderar. Det beror på att dessa typer av stegar kallas universell.

Det är värt att notera att trappan stål är tunga, men de använde det i produktionsarbetet. Dessutom är de mer hållbara och motståndskraftiga.

Hakarna på båda modellerna är tillverkade av mycket slitstarkt metallegering för att öka hållfastheten.

Teleskopisk stege - det är ett idealiskt alternativ som du bör välja för hus och lägenheter. Vissa använder dem som trädgårdsprodukter för tillträde till höga träd och grödor.

Beskrivning teleskopiska stegar kan du se exakt vad dessa produkter anses vara, utan tvekan, kompakt, bekväm och hållbar. Vissa tillverkare, förutom produkten, säljer specialfall, till trappan lagring var bättre och hade ingen effekt på de tekniska specifikationerna.

Arter stegar med en plattform

Trappor, som har steg till plattformen - en mobil struktur. Nästan varje anläggning för tillverkning av stegar betalar nödvändigtvis uppmärksamhet åt utvecklingen av en sådan produkt.

Normalt, om enheten är för stor, då de satte hjulen och fäst dem till skor för att kunna flytta stege och låsa på en viss plats.

Vissa stegar är stegar lekplats längst uppVissa stegar är stegar lekplats längst upp


En sådan trappa höjd kan nå flera meter, för att vara exakt, som innehåller från 3-10 grader. Typiskt, en sådan dubbelsidig trappa, och på båda sidor om skenan monterad säker, men det finns också ensidiga.

Det finns olika typer av en sådan struktur, som vart och ett har sina särdrag:

 1. Gångjärns cabriolet. Mekanismen för denna stege är mycket enkel. Applicera dem som vanligt trappstege, eftersom de har lådor. Klättra på dem är inte svårt, även vid höga höjder. Den övre delen av stegen nödvändigtvis levererar plattformen var att sätta de verktyg du behöver för jobbet.
 2. Dubbelsidig trappstege är mer som bokstaven L. Tillverkare plattform också placeras på toppen av stegen.
 3. Det finns drivande industriella trappor i form av bokstäver, är de anordnade i en vinkel av 90 grader. Modellen är särskilt stabil, hållbar och levereras som hjul och bromsar.
 4. Staging. Denna trappa som utses med hjälp av hjul och har på toppen av ett bekvämt och stort område. Den rymmer 2-3 personer på en gång.

Trätrappor, stegar

Knappast någonstans kan du träffa glasfiber stege, eftersom detta material absolut inte lämpar sig för sådana konstruktioner. Men de mest populära mönster - trä.

De används på platser som:


 • apotek;
 • kontor;
 • Hotell och liknande.

Hemligheten med sådana produkter är mycket enkel. De är gjorda av mycket hållbara trä skogar, är deras värde liten, vikten av en liten, men partiet bara kvalitet.

En av de flesta arter-populyanyh stegar stegar av träEn av de flesta arter-populyanyh stegar stegar av trä

Alla teknikutvecklare kommer att kunna säga att träkonstruktionen är särskilt stark, stabil, och även estetiskt utseende. Sådana artiklar kan upprätthålla stabilitet utan närvaro av ytterligare stöd, och inte glida på ytan lutad mot. Mannen som står på en stege är säker, om han kommer att följa reglerna för drift.

Trä stege isolerade, eller för att vara mer exakt, är det täckt med en speciell förening, där hon vaxade inte gammal, och inte försämra dess prestanda. Vid tillverkning av bruk endast massiva lager bågsträng, och gör bara 3-5 grader, vilket eliminerar närvaron av en stor vikt.

Vad du behöver tänka på när man väljer en hopfällbar stege-trappa

För närvarande finns det många tillverkare som ger möjlighet att köpa högkvalitativa stege, till exempel Hailo, Ikea, Zalger, Krause, Scalissima, Svelt, Nick Sibiny, Eiffeltornet, och LPC-modellen VHR. Varje produkt som säljs av dessa tillverkare har sin egen ritning, den godkända planen och ordning, undervisning och intyg om överensstämmelse med GOST.

När du väljer en trappa-stege bör vara uppmärksamma på sin brist på chips och andra defekterNär du väljer en trappa-stege bör vara uppmärksamma på sin brist på chips och andra defekter

Att köpa en produkt från en av dessa leverantörer bör du vara uppmärksam på ett antal egenskaper inte förväxlas med ett val:

 • Kvaliteten på materialet;
 • hållbarhet;
 • Användarvänlighet;
 • rörlighet;
 • Säkerhetsnivån.

Isolerande beläggning bör vara slät och jämn. Kategoriskt utesluta förekomsten av defekter såsom flis, grader, sprickor, speciellt skarpa hörn och kanter. Allt detta kan leda till en olycka med allvarliga konsekvenser tillräckligt.

Om platsen är belägen 150 cm över golvet, då måste det nödvändigtvis vara inhägnade räcken. Steg varje steg bör inte överstiga 2,5 cm. Det betyder mycket produktens vikt. Kvalitativa stegar bör inte väga för mycket.

egenskaper trappstege

Vid försäljning kan du hitta en mängd olika alternativ stegar stegar.

nämligen:

 • 3x10;
 • 3h11;
 • 4x4;
 • 3x7.

Det mest bekväma att använda steg-stege med breda räfflade stegDet mest bekväma att använda steg-stege med breda räfflade steg

Exakt hur man ska tolka detta alternativ? Förmodligen, en del tror att detta är beteckningen av längden på stegytan på den övre nivån av golvet. I själva verket är den maximala höjden av någon stege betraktas som den genomsnittliga höjden av en man + stege storlek. Det är förhållandet mellan dessa två parametrar, såsom höjden och storleken på det område - detta är arbetshöjd.

Stegar tillverkas utomlands, beräknas i en annan metod. Nämligen, är nivån för det övre stegets steg som tas, som ligger på en höjd av 120 cm, en maximal bredd mellan sådana delar av stegen, som de övre sidoskenor stegen, är 11,5 inches eller 29.21 cm.

Absolut alla stegar måste vara utrustade med metallstag och låsanordningar för att förhindra utfällning av operationen. Åtgärder måste räfflad.

Genom plattformens bredd bör vara 45-60 cm, var benet stabilt på ytan.

bekväm 

Oavsett vad köps stegar, vare sig det storleken på 3x10 eller 3x7, är det nödvändigt att titta inte på bekostnad av, och externa data.

Innan du köper en trappstege kontrollera att alla delar och tätningarInnan du köper en trappstege kontrollera att alla delar och tätningar

Mer specifikt, om:

 • Närvaro av alla komponenter;
 • Närvaron av ett intyg om GOST;
 • Märkning och tätningar från tillverkaren på förpackningen och fästpunkterna.

Det enda sättet att vara säker på att produkten är av hög kvalitet och kommer inte att medföra problem i driften av, eller inte kommer att leda till en olycka.

Trappor, stegar transformatorer

Det finns trappor, stegar transformatorer, som vikning och kombinerad typ.

nämligen:

 1. Flip design - detta seriell anslutning avsnitt 4 med hjälp av gångjärn. Transformation genomförs genom expansionssektionerna i enlighet med instruktionen, och även fastställande på platser där produkten är böjd. Detta skapar ställningen, eller för att vara mer exakt, den vikbara stege-transformator.
 2. Tillsammans med andra ord, den teleskopiska stege - en produkt där sväng-teleskop anslutning. En del av avsnitten kan dras ut och fästs särskild stift. Använda sådana konstruktioner där ojämna golvytan, liksom där du inte kan installera en konventionell stege.

En av de typer av stegar - Trappstegar-transformatorEn av de typer av stegar - Trappstegar-transformator

 Stegar-transformatorer kan vara stegar i vilka varje efterföljande element sträcker sig i längd, och den övre delen appliceras på ytan av byggnadsväggen. Den nedre delen är fäst på väggen, och det är önskvärt att använda den ytterligare försäkring i operationen.

Stegar med konsoler kännetecknas av att deras top hat avsnitt liknar bokstaven H. I detta läge stege är betydligt sämre justering tidigare konstruktioner, men det är mer stabil och pålitlig.

Byggnadsställningar stegar har yttre profil installerat, såsom ett stöd, och två inre avdelningar horisontell sektionsform, vilket skapar en arbetsplattform.

Reparation-stegar stegar

Absolut någon stege kan misslyckas, även om det är av högsta kvalitet och togs för uthyrning.

Innan du börjar, kontrollera kvaliteten på inventarier av trappan, stegarInnan du börjar, kontrollera kvaliteten på inventarier av trappan, stegar

Det är värt att notera att under operationen, är det nödvändigt före varje användning, inspektera produkten till:

 • hållbarhet;
 • hållfasthet;
 • tillförlitlighet;
 • Fästning lås;
 • Fri från defekter som kan störa arbetet;
 • Närvaron av odugliga leder.

Wooden trappstege (video)

Det finns speciella tjänster, som kan ansöka om reparation av trappor, stegar. Det är viktigt att komma ihåg att det är mycket farligt och inte till situationen inträffade COC bör gå vidare för att ge alla typer av nödsituationer. Med andra ord, reparera stege, oavsett har kompetens att arbeta med sådana produkter eller inte, bör hanteras av experter.

Detaljer: trappstege (foto exempel)

1lestn 3lestn 4lestn 7lestn 5lestn 9lestn 10lestn 14lestn 12lestn 21lestn

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

map