Ju bättre att måla trätrappor i huset: hemligheter och tricks

Ju bättre att måla trätrappor i huset: hemligheter och tricks

12 October 2017Nästan varje ägare, som har till sitt förfogande en privat bostad, har åtagit sig att garantera Thu Att måla en stege, kan du avsevärt förlänga dess livslängdAtt måla en stege, kan du avsevärt förlänga dess livslängd Oba göra det så mysigt, bekväma och vackra. Ingen detalj hus eller villa inte sticker ut från byggnaden till det inre såg elegant och harmonisk. Och om rummet är omålad trätrappa, måste du först sättas i ordning. När allt kommer omkring, trä, dock, och är ett av de bästa byggmaterial, är i behov av ytterligare beläggningar för att behålla sina estetiska och prestandaegenskaper.


Målning trätrappor: tips om att välja ett färgämne

Innan du börjar måla en stege, måste du bestämma exakt vilken typ av resultat du behöver för att få. Det kommer inte att göra ett misstag med valet av färgämne och teknik i sin ansökan.

Så, vad gör du behöver tänka på när du börjar måla:

 • Om trä mönstret är så vacker att jag vill lämna honom - bättre att välja en glänsande eller matt lack istället för färg,
 • För att spara texturen bör avstå från att använda baslack och måla måste köpas "light", vilket gör att trädet "andas";
 • När det gäller färg inne i huset för att se till att den komposition som används hade snabbtorkande egenskaper, och lämnar ingen obehaglig lukt dolgovyvetrivayuschegosya.

När du köper målarfärg bör be säljaren ett intyg som bekräftar deras kvalitetNär du köper målarfärg bör be säljaren ett intyg som bekräftar deras kvalitet

Som för stegen för att hantera dem bör väljas färg kännetecknas av dess styrka och motstånd mot nötning. Annars efter en kort tid, trappor måste "erfarenhet" en ny ansiktslyftning.


Färgen måste ha skyddande egenskaper för att skydda träet från röta, damm, svamp, och inte ge det till förlora sitt utseende.

Måla för trätrappor och dess varianter

På någon marknad eller järnaffär kan du hitta en hel del mycket olika kompositioner för målning trappor av trä. Men för att välja exakt vad du behöver, måste du veta alla typer av färgämnen.

Färger som är lämpliga för efterföljande bearbetning av trä trappor är indelade i:

 • alkyd - deras huvudsakliga fördel anses att de är ganska snabb torkning och innehåller i sin sammansättning antiseptika, icke-toxiska. Dessutom, de täcker stegen med ett skyddsskikt som skyddar den från olika mekaniska defekter. Sådana färger är prisvärda och varierade i färg.
 • akryl - inte har en stark lukt, och snabbt torka, har en lång livslängd (upp till 20 år). Inte blekna och inte blekna med tiden, inte innehåller skadliga flyktiga ämnen. "Andas" tillåta trä. De har en mycket bred färgskala.
 • olja - fördelarna med sådana färger inkluderar lågt pris och relativt kostnadseffektiva konsumtionsmedel. Men på samma yta täckt med en sådan sammansättning, bara "inte andas" och sårbar mot nötning och skador. Den innehåller några skadliga ämnen till kroppen under en lång tid att torka. Den maximala livslängden för en färg 5 år.

Bland alla typer av akrylfärger är det bästaBland alla typer av akrylfärger är det bästaDet bästa alternativet för målning av trätrappor - alkydfärger. De ger genomgående goda resultat, och använda dem för att tjäna som en stege kommer att bli lång och välpreparerade och vackert utseende.

När det gäller specifika varumärken och tillverkare, kan det vara lämpligt: ​​Tikkurila Empire, Betolux, Dufa, Viva Color, Pesto, Dulux.

Vad händer färg för trätrappor inne i huset

Trappor kan vara både i hemmet och utanför. Det finns skillnader mellan vad det bör behandlas med trä inredning.

För att utföra målning trätrappa inne i byggnaden, kan du använda:

 • måla;
 • fernissor;
 • Special impregnering eller bets.

Och det är inte nödvändigt att välja något man. Du kan "spela" med dem och försöker kombinera olika färgämnen. Till exempel, ytterligare bearbeta färgen med klarlack.

För trappor inne i rummet, kan du också använda speciella emalj färger. De kännetecknas av hög hastighet torkning, brist på gifter i deras sammansättning och utmärkta barriäregenskaper.

Men man bör komma ihåg att emaljen är nödvändigt att använda endast torr, väl skyddad från regn området. I annat fall kommer stegen vara sårbara för fukt.

För behandling av trätrappor kan användas emalj svenskt företag Synteko eller italienska tillverkaren Sirca. De är naturligtvis ganska dyra, men i detta fall motiverar kvaliteten priset.

Det finns en mängd olika färger, olika i färg, typ och prisDet finns en mängd olika färger, olika i färg, typ och pris


När det gäller färger, då deras uppgift är främst att understryka den naturliga struktur, mönster och färg på trä. De är lätta att applicera och snabbt torka upp. För stege som ligger i huset, är det bättre att välja ett alkoholbaserat. För extern, är på utsidan steg, är det inte tillräckligt härdig.

Viktigt! Får inte användas för att måla trappor inomhus "Yachting" lack. Han är mycket giftigt och förblir så även efter torkning.

Fläckar impregnerade hänvisar också till det sätt på vilket du kan bearbeta trä. De inte bara tonas henne, men kan också vara bio - och flamskyddande egenskaper. Trappa används vanligen medel till ett vax eller oljebaserad.

Vid slutet av arbetet i samband med målning av trä trappor i hemmet, är det önskvärt att använda en lack som ger slitstyrkan hos ytan och förlänar ytterligare glans.

Hur man målar en trätrappa till andra våningen: små tweaks

Ladder "inbjudande" till andra våningen - en av de viktigaste delarna av inredningen i hemmet. Från hennes utseende och stil beror på harmoni smak och konsistens av hela huset.


Om stegen inte är monterad ska det målas före monteringOm stegen inte är monterad ska det målas före montering

För att göra det rätt och inte upprepa målningen på kort tid, kan du använda några knep:

 • Om drift stegen medan målning det inte kan undvikas, är det möjligt att behandla det genom ett steg, och efter torkning dostochek, dokrasit andra. Detta gör det möjligt i praktiken känner besvär besök till andra våningen och inte förstöra torkytan. Dock är detta alternativ användbart när en monokromatisk målning, utan mönster.
 • Om huset är byggt, och trappan inte redan är installerat, är det mer praktiskt att måla isär.
 • Inledningsvis målade översta steget. Emellertid, i fallet med en ytterligare utgång från den andra våningen, är det möjligt att först behandla lägre.

Finputsning måste prestera bra längs trädstrukturen. En stege till bättre torr, bör höjas med cirka fem timmar tid att torka.

Alternativ: stegen för att måla tall hus

Skillnad stege furu från andra beläggningar är det att hartset inte bildar några drag och utför impregneringsmaterial ojämnt. I detta avseende, för att genomföra samma skuggning kommer att bli mycket svårt.

I detta fall är det bäst att använda emaljen. Med det (i utspädd form) kan upprepas så ett fint mönster av trä och, om så önskas lack stege helt. I det andra fallet, utan att behöva späda ämnet.

Innan du börjar måla trapporna måste rengöras noggrant av skräp och fettInnan du börjar måla trapporna måste rengöras noggrant av skräp och fett

När det gäller färger tallytor, är det möjligt att använda en sådan av dess sorter:

 • alkyd - kommer inte att leverera några problem med ansökan;
 • pigmenterad - dölja smärre brister och chips;
 • uretanalkydfernissa - kan appliceras på ytor som redan har målats tidigare.

För att lägga till ytterligare ljusstyrka kan plocka upp tonen timmer lämplig lack. Pine trappor glans och omvandlas.

Så att måla trapporna i ett trähus rätt

Att måla en stege som är gjord av olika typer av trä, kan du använda sig av specialiserade företag. Men samtidigt vara redo för en mycket anständigt faktura. För att undvika detta kan du göra jobbet med sina egna händer och spara en hel del pengar. Speciellt eftersom det inte är så svårt.

Hela stege målning process kan delas in i följande steg:

 • Förberedelse för målning. På ytan av all smuts avlägsnas och spalten fylld med kitt. Om trädet är alltför tät eller gammal, måste det också primas, annars färgen inte kommer att stanna på den.
 • Efter torkning av lösningen, fyll trimmas sandpapper för att erhålla en plan yta. För att uppnå bästa resultat måste du vänta ett par dagar, och sedan igen för att upprepa allt.
 • Därefter ytan rengöras och dammas att utjämna de små partiklarna inte var synliga under färgskiktet.
 • Nästa steg primas två gånger med ett intervall på 24 timmar.
 • Efter torkning, kan ett andra skikt av primer börja måla. Innan du börjar måste du skaka färgämnet eller utspädd (i detalj - på förpackningen).

I målningen luften i rummet inte bör vara mycket våt eller torrI målningen luften i rummet inte bör vara mycket våt eller torr

Om du använder lack i stället för färg - är primer inte nödvändigt!

Att tillämpa färg, kan du använda rullar, borstar, sprutpistoler, sprutpistoler.

Under programmet du måste se till att färgen inte flödar droppar frös och inte lämnar efter spår.

Att skapa en kvalitetsbeläggning är önskvärt att applicera från tre till fem skikt. Varje lager måste appliceras efter torkning av den föregående.

Färgpulver måste hemma i ett rum med normal luftfuktighet. Annars kan kyla eller värme orsaka små sprickor på dess yta, som påverkar livslängden för trappan. Vid slutet av den applicerade täckskiktet.

Variationer vilken färg att måla trapporna i ett trähus

Funderar vilken färg för att måla trätrappor, måste du ta hänsyn till inte bara deras smak och önskningar, men också den övergripande stilen i rummet där den är belägen.

Stegen ska motsvara färgsättning hemma och inte motsäga det.

Ladder är bättre att måla i en färg som skiljer sig från nyans av väggarnaLadder är bättre att måla i en färg som skiljer sig från nyans av väggarna

Nyanser kan således vara mycket olika - liknande upprepningar trä toner och ljusa, strålande färger. De flesta förekommande variant - en enhetlig färg, men du kan göra en ursprunglig färg och en stege som kombinerar 3-4 eller till och med fem olika färger. Eller, till exempel, försköna skede en färg och räcke - andra kontrast. Look är originellt och intressant.

Det finns några rekommendationer för dem som vill experimentera med färg:

 • Om målningen sker i flera färger, jobbet bättre utföra när stegen demonteras, det vill säga före installation;
 • Om så önskas, göra design mer mörk, kan du ansöka impregnering med en avslutande lack, eftersom de absorberas snabbt in i ytan, och en trappa längre behålla sin skugga;
 • Att lätta träytan rekommenderade genomskinliga glasmaterial som innehåller ljusa färgande pigment.

Målning trätrappor med sina händer (video)

Trappa - det är en sådan bit av hem som lätt kan bli en höjdpunkt av interiören, om vi närmar oss frågan om dess registrering på rätt sätt. Var inte rädd för att experimentera med nyanser, eller att tro att måla denna design komplex och förlamande verksamhet. Allt är möjligt! Man har bara att vilja välja rätt färger och drömma lite. Lycka till!

Målning av trätrappor (foto process)

2 03 3 6 907-d355ac27621d6987fcd7a3bfd791b111 2030big 5747f05cc9e14eab02daf818272d3002 58256d6abcc69 392.164-68.002 10816117

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 19

map