Japanse bonsaiboom: 5 eenvoudige stappen naar succes

Japanse bonsaiboom: 5 eenvoudige stappen naar succes

12 October 2017Afhankelijk van de verscheidenheid van bonsai, kan de teelt variëren van 5 tot 15 jaarAfhankelijk van de verscheidenheid van bonsai, kan de teelt variëren van 5 tot 15 jaar van de Japanse bonsai boom - een speciale kunst, die het mogelijk maakt om een ​​replica van dwerg planten groeien. De groei wordt gereguleerd door het snijden van het wortelstelsel. Het proces van de lange groeien, en duurt ongeveer 5-7 jaar. De boom overleeft goed in koude klimaten, belangrijker ervoor te zorgen dat het noodzakelijk om te vertrekken is.


Bonsai - Japanse boom: de zaden en algemene informatie

Groeiende bonsai - het is hard werken, waarvan het resultaat is een prachtige plant, dwerg formaat. In Europa werd deze kunst op grote schaal in het begin van de vorige eeuw. Oosterse afkomst snel in de ban bewoners van het GOS. Dwerg plant - is het mogelijk om te isoleren en ongewoon uw eigen site te versieren.

In Japan, de mensen die betrokken zijn bij dit soort kunst geniet veel respect. Creëer een unieke plant complex, is het noodzakelijk om meer dan een jaar door te brengen. Als gevolg daarvan de vruchten van de arbeid is in staat om met succes te benadrukken het interieur van het appartement en een echte schat van een tuin ter plaatse.

Japan - de oprichter van de nieuwe ontwikkelingen, en de stamvader van dwerg bomen. In dit land, groeien miniatuur planten bezig velen.

Onafhankelijk beheersen deze techniek kan iedereen persoon. Dit is niet moeilijk, het belangrijkste ding - om de volgorde van handelingen te observeren en niet die snelle resultaten verwachten. Geen gemakkelijk proces en dodgy, maar het is de moeite waard. 

Bonsai in het aquarium - het is onderdeel van de kunst van het aquarium, gevestigd in JapanBonsai in het aquarium - het is onderdeel van de kunst van het aquarium, gevestigd in Japan


Bomen die worden geteeld in de kunst van bonsai:

 • Sakura;
 • Ficus;
 • beuk;
 • pine;
 • mirte;
 • Siris;
 • Spruce.

Aanbevolen te beginnen met hardhout. Grootte sierbomen mag niet meer dan 30 cm. Het voornaamste doel is om een ​​exacte kopie van een grote plant te verkrijgen.

De kunst van bonsai teelt: Japanse ceder

In het proces van de teelt is de belangrijkste zorg. Zorg er altijd voor de verhoudingen van de plant, namelijk de individuele onderdelen. Wortels en takken moet voldoen aan bepaalde normen.Optimale proporties zal zorgen voor de naleving van de normale uitwisseling van stoffen tussen de verschillende delen van de boom. 

Kweek een boom nodig is in verschillende fasen:

 • wroeten;
 • Selectie van de belangrijkste tak en bevestig deze aan de stam;
 • wortelsnoei;
 • Het verwijderen van de schors op de tak bevestigd.

Goede groei en ontwikkeling - is de sleutel tot een goed resultaat. Wees niet bang om de wortels trimmen zijn, is het belangrijk preventieve deel van het procesGoede groei en ontwikkeling - is de sleutel tot een goed resultaat. Wees niet bang om de wortels trimmen zijn, is het belangrijk preventieve deel van het proces

Japanse boom gekweekt op een bepaald algoritme. Het is een wetenschap die is toch wel de persoon die wil om een ​​kunstwerk te maken te leren kennen. De naleving van de algemene regels kunt u het juiste resultaat te krijgen.

De procedure voor de impact op de natuurlijke processen zijn niet prettig voor de plant. Maar om dit in de kunst van bonsai te voorkomen is niet mogelijk. Altijd iets te belangrijk om niet te springen over de rand te offeren.

Japanse bonsaiboom Sakura: planten

Dwerg bomen hebben gewonnen algemene populariteit. In dit verband, het netwerk heeft veel verschillende teelttechnieken. Hieronder een van hen zal worden gepresenteerd.

De procedure bestaat uit verschillende basisstappen:


 • verwerking;
 • zaaien;
 • duiken;
 • Lighting.

White sakura voelt comfortabel als er voldoende verlichting. Voor dergelijke doeleinden, is het raadzaam om een ​​speciale lamp te kopenWhite sakura voelt comfortabel als er voldoende verlichting. Voor dergelijke doeleinden, is het raadzaam om een ​​speciale lamp te kopen

Het eerste wat je nodig hebt om zaden te behandelen. Het is wenselijk Afgebroken solide structuur, zal het de tijd van hun rijping te verminderen. Dan is de zaden worden ondergedompeld in warm water, gezeefd en zitten in vochtige bodem, tot een diepte van niet meer dan één centimeter. Als ze beginnen te groeien, moet je aan bepaalde voorwaarden voor hun verdere ontwikkeling. Tussen spruiten ruimte dient minimaal 10 cm.

Onder invloed van licht kers begint te kiemen en vrucht dragen overvloedig. Het belangrijkste is om de boom met kunstlicht omringen, moet direct zonlicht worden vermeden.

Sakura wordt gekenmerkt door een langzame groei. Tijdens dit proces nauwkeurig gecontroleerd moeten worden voor de vorming van de boom en zijn takken. Droog tegenvallers en oud moeten worden verwijderd, is het raadzaam om dit te doen na de bloei. Snoeien en reiniging is zeer belangrijk en nuttig voor de Japanse fabriek, het helpt om hun vorm en uiterlijk te verbeteren.

Verzorging en onderhoud: Beech Bonsai

Op de foto op het netwerk kan een veel interessante planten, waaronder dwerg soorten te zien. Een van de meest populaire vormen van bomen zijn beuken. Een goede verzorging en de teelt proces biedt een waardige inrichting van het appartement.


Beech wordt gekenmerkt door een langzame groei, bereikt een hoogte van niet meer dan 50 cm, en de boom leeft ongeveer 500 jaar. De belangrijkste voordelen zijn golvend blad met lichte strepen. 

We moeten zorgen voor de kleine boom te nemen op een bepaald algoritme.

Beuken - is een belangrijke figuur in de kunst van bonsai. Deze plant wordt vaak naar musea en tentoonstellingenBeuken - is een belangrijke figuur in de kunst van bonsai. Deze plant wordt vaak naar musea en tentoonstellingen

Buck schiet goed in de voorwaarden:

 • koelte;
 • blackout;
 • Hoge vochtigheid;
 • Cold.

Het is gratis en kan vorst weerstaan ​​om te verhuizen naar direct zonlicht. Het is een ideale plant voor mensen die besloten hebben voor de eerste keer om zijn hand te proberen in de kunst van het groeiende bonsai. Eens per maand moet worden gevoed met speciale meststoffen.

Japanse bonsaiboom: hoe om te groeien (video)

Vorming van de optimale vorm wordt uitgevoerd door menging draad uitgevoerd. Dit dient te gebeuren in de periode van oktober tot juni. Beech reageert sterk op de verkeerde overlay. Gewassenstelen kan worden in de late winter. Als u niet wilt prutsen met beuken kan ceder passen. Er dient echter te worden begrepen dat, ongeacht de boom zelf is een complex en langdurig.

Voorbeelden van de Japanse bonsaiboom (foto)

6efb87669b12ffee0c705773e817168aXL 5 11325 bbonsaibyluisvila1201211141728105073 bonsai bonsai1 bonsaiderevo06 bonsai-tree1 bonzaiinbloombysomedumbgeek maxresdefault-1-1024x876

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 62

map