The BlogKorsstygn kan du skapa mönster, vilket påverkar dess skönhet och konstverk är exempel på konst och hantverkKorsstygn kan du skapa mönster, vilket påverkar dess skönhet och konstverk är exempel på dekorativa och tillämpad iskusstvaUroki korsstygn nål kvinnor hjälper nybörjare lära sig alla grunderna i denna verksamhet. Själv Sömmar vinner utbredd popularitet för varje år. Skapa målningar och andra dekorationer för huset med sina egna händer - är ett nytt mode inflytande. I dagens hektiska livsstil, hjälper broderi att hantera stressiga situationer och få sinnesfrid.


Lektioner broderi Cross: Information för nybörjare

Korsstygn är en populär trend i modern handarbete. Att skapa unika mönster, många människor gör på nätet. De flesta nybörjare needlewomen tänka inget komplicerat i denna process är det inte. Detta är delvis sant, dock valet av en mängd olika hjälpmedel och metoder att göra sina justeringar.

Broderiet är baserad på flera områden:

 • Att handskas med de jämna rader;
 • Med användning av vanlig bomullstyg;
 • Arbetet udda rader;
 • Användningen av "Aida" speciellt tyg.

Allt detta kräver vissa färdigheter. Nybörjare bör lära sig grunderna i detta arbete, för att fortsätta att fullt ut engagera sig i skapandet av unika kreationer.

Duk Duk "Aida" tillåter dig att utföra något mönster, uttryckt tack vare rutorna, väsentligt underlätta den kreativa processen


När den först infördes konsten att broderier korset är svårt att avgöra. Man tror att denna process började en lång tid, eftersom utseendet på första plagget. För att hävda detta faktum inte vettigt. Det är underförstått endast en sak, att ett kors brodera en populär och intressant.

Innan du börjar måste du veta nybörjare grundläggande elementen i denna riktning. Denna typ av handarbete acceptera användningen av linfrö eller vanlig bomullstyg med en enhetlig väv. De mest populära är Aida, det resurfaces rutor, så att processen blir enklare broderi. Tråden passerar genom hålen som är placerade i hörnen. Korrekt broderade kors endast inom en kvadrat. Nålen införs i den vertikala riktningen i förhållande till banan. Spetsen bör vändas uppåt eller nedåt. Korset är utformad i två diagonala sömmar utförs i samma sekvens. Först bildas golvet inlägg från vänster till höger, och sedan vice versa.

Arbeta med Aida tyg: jämna och udda antal trådar

behövs inte lång sammanfattning av beskrivningen av arbetet med Aida trasa. Det viktigaste är att komma ihåg de grundläggande elementen broderi med jämna och udda trådar. Teknik beror inte bara på strukturen av vävnaden av val, men också tillägg.

Scheme kors broderi Scheme kors broderi "Aida" jämnt antal trådarArbetsplan med ett jämnt antal trådar:

 • Vdevaetsya trä nålen;
 • Nålen är införd i vävnaden vid den främre trådsidan riktmedel;
 • Garnet dras från nålen;
 • Hon sedan återinföras och nålen;
 • Lägre diagonal stygn utförs.

Scheman med ett udda antal trådar skiljer sig något från den ovan lämnade uppgifter.

Algoritmen är som följer:

 • Sy från höger till vänster;
 • Åtgärden upprepas minst tre gånger;
 • Nålen är insatt i det övre vänstra hålet sista rutan;
 • Stygn utförs i den omvända riktningen.

Båda teknikerna möjliggör erhållande lika stora kvadrater, framställda enligt de allmänna reglerna. Om du stöter på problem, kan du titta på video tutorial. Han visar tydligt vilka tekniker används, och att det är nödvändigt för att förvärva kunskaper.

Hur man läser diagrammet korrekt

En annan viktig punkt är möjligheten att läsa schemat. För att göra detta kan du titta på video tutorials, eller bekanta dig med informationen nedan.

  Svartvita teckensystem är bäst lämpade för användning, t. K. Betydligt lättare överföra ett mönster på tygSvartvita teckensystem är bäst lämpade för användning, t. K. Betydligt lättare överföra ett mönster på tyg

Korsstygn innebär att en person har system läsförmåga. På standard siffror anger antalet celler som bygger upp hela bilden. Scheman kan presenteras med färgade rutor, som kännetecknas av en viss färg. Detta öppet mönster av den första typen. Ofta kan man se i form av notation symboler.


Det finns två typer av ritningar:

 • Färg, i form av kvadrater;
 • Svart och vitt eller karaktär.

På de färdiga kretsar av den första typen, är varje kvadrat kännetecknas av en viss färg. Hue anges i förklaringen bredvid ritningen av tal och strängar. Detta förenklar valet av färger. Färgat mönster appliceras i så fall, om arbetet inte behöver använda trådar i många färger. Som regel kan färgen urskiljas med blotta ögat.

Svartvitt eller symboliska diagram visar platsen på broderade stygn duk. Sömmarna sticker ut mer djärva färger, ofta de ligger runt broderi. Symboler som ligger nära systemet skall ange färgen på tråden som skall köpas för jobbet.

tvärbroderi lektioner (video)

En tydlig skillnad kan ses i bilden. Svart och vitt system används främst i de fall där bilden har ett stort antal nyanser. Ibland bifogas i tillägg till den första typen. I många workshops för att skapa unika broderi representerade färgschema. Den kan placeras som på bilden, och arbets duk.


syr schema (bild)

017bbdc91f03745orig 0b88f374d0370orig 1 02 17 5oSiu9p8Vk 31 234 235 977

Leave a Comment

Your email address will not be published.

2 + 2 =