Interiören i hallen i barockstil: foto och 5 villkoren för dess tillkomst

Interiören i hallen i barockstil: foto och 5 villkoren för dess tillkomst

12 October 2017För rum Baroque präglas av pompa och dyrtFör rum Baroque präglas av pompa och dorogoviznaDizayn av dyra efterbehandling material som är avsedda att skapa en teatralisk och dynamiskt sätt att leva, med betoning på auktoritet och makt i huset ägare. Barockstil har sitt ursprung i Frankrike 1850, i den ryska stilen dök upp i XVII-talet i utformningen av residens Golitsyn. Detta är en mycket pompösa stil, absolut alla efterbehandling hall måste följa med sin eleganta och bildar hänföras till barockstil.


Living Baroque: villkoren för dess tillkomst

Barock arkitektur har en viss form med ovala, runda och rektangulära element. En speciell egenskap hos barockstil i det inre är kolumnerna, konstnärlig målning och stuckatur skulpturer.

För registrering av en levande barock behöver stort rumFör registrering av en levande barock behöver stort rum

För denna skala finish och chica vissa villkor är nödvändiga:

 • En tillräcklig mängd utrymme kommer att ge maximal möjlighet att återskapa Baroque interior;
 • Ytorna på väggar och tak är en odelbar helhet med design, de är dekorerade med målningar och skulpturer;
 • Väggarna dekorera olika lister, målningar, ramar och lister, tapeter bör väljas med olika präglade mönster;
 • För inredning i barockstil, med hjälp av levande färger med förgyllning;
 • Alla möbler görs på beställning med konstnärliga inslag av tråd, dyra textilier.

Barockstil är absolut inte lämplig för små vardagsrum. Av ovanstående är det tydligt att inredningen tar allt tillgängligt utrymme. En barock storhet är viktigt att ha ett stort utrymme för rörelse.


Om du har ett litet utrymme i vardagsrummet kan göras genom att tillämpa grundläggande likheten mellan barock färger och olika statyer i stuckatur.

Litet vardagsrum i barockstil

Som ni vet finns det inget inte möjligt om det finns en stor önskan. I den lilla vardagsrummet är det möjligt att utföra design idé av barockstil. Det är viktigt att observera förhållandet mellan fritt utrymme att röra sig och upptagen inredning.

Små rum kan också göras i barockstil, med tonvikt på de karaktäristiska egenskaperna hosSmå rum kan också göras i barockstil, med tonvikt på de karaktäristiska egenskaperna hos

Litet vardagsrum i barockstil kan inte ha alla dess funktioner, utan endast anger det tillhör honom: • Det första tecknet anger detta chic stil kommer färgsättning, de grundläggande nyanser av vitt och guld perfekt accentuera design;
 • Lush gardiner i en dyr konstruktion eller dekorerade lambrequins i vingarna passerar barock teatralitet;
 • Möbler, skräddarsydda, kan ha mycket komplicerad form utan måste nödvändigtvis mönstrade textilklädsel och dekorerade med sniderier.

Komplement till inredningen i barockstil kan vara en mängd olika statyer, vacker ljuskrona, vägg lampetter och målningar, inramad av eleganta ramar.

Utformningen av hallen i barockstil

Det stora vardagsrummet har en maximal möjlighet att förmedla glamour och rikedom av barockstil. Ofta är det möjligt att i stora hus och nya byggnader. Privata hem med trappor, kan mycket väl passera hisnande storhet stil. rummet design i barockstil bygger på möblerna.

Det ser särskilt imponerande hall i barockstil i ett privat husDet ser särskilt imponerande hall i barockstil i ett privat hus

Det ska matcha stilen på de viktigaste indikatorerna:

 • Baroque möbler har stora dimensioner, speciellt mjukhet och komfort,
 • Alla icke-stoppade textila ytan bör vara glansig, guldpläterade;
 • Möbelben nödvändigtvis krökt form;
 • Stoppning färg mättad mörka med nyckfulla mönster och förgyllning;
 • Färg träytor bör också vara mörk, ser vackra möbler gjorda av ädelträ.

Den mest lämpliga virke för barockstil - är ek eller röda sorter av träd. Tyger är den viktigaste höjdpunkt i utformningen av rummet. För en chic design används ganska spektakulärt tyg sammet, siden, satin och brokad.

Att leva i barock måste ha extra tillbehör:

 • Guldstickade sammetskuddar;
 • antikviteter;
 • Vaser och porslin;
 • Stora speglar inramade av en guld- ram.

Barockstil är en verklig konst. Han betonar särställning en levande ägare. Det bär med sig historien om stilen på 17-talet med alla ändringar och tillägg. Ofattbara skönhet kommer inte att lämna likgiltiga någon gäst.

Modern bor i barockstil

Modern bor i barockstil skiljer lite mer moderna inslag. Förekomsten av stil i det inre indikerar puts på väggar och tak och en del heminredning. Som regel i modern design Baroque kombineras med andra stilar, eller lämna en zon bildas barock.


I den moderna vardagsrummet kan vara en kombination av barock med andra områdenI den moderna vardagsrummet kan vara en kombination av barock med andra områden

Den lämpligaste stil för att matcha Baroque:

 • samtida;
 • High-tech;
 • klassiska;
 • Retro.

I modern design används Baroque mer för att skapa en mysig atmosfär, än prål. Enligt ett separat område i vardagsrummet fokuserar helt klart uppmärksamheten på det. Förutom pomposity är barockstil särskilt bekvämlighet möbler gjorda av dyra material.

Modern Baroque kallade nybarock och bär elegans och minimalism, samtidigt som traditionella material och former. Färgskalan är också lite annorlunda från den traditionella barocken. Kombinationen av färger i en nybarock mjukare ändrades vit färg till beige och burgundy på en mjuk blå.

Oföränderlig del förblir förgyllning och maximal naturlighet av materialen. I dagens barock dök typer av läderklädsel. Och om du vill, kan du göra något eget i denna stil, vilket gör det en unik konst i vår tid.


Barocken kännetecknas av rokokor

Barock och rokoko är mycket lika, i själva verket härstammar från rokoko barock. Han syntes först i Frankrike i XVII-talet och blev kär i sin kvinnlighet och mjukhet.

barock, till skillnad rokokor, som kännetecknas av symmetri i det inrebarock, till skillnad rokokor, som kännetecknas av symmetri i det inre

De viktigaste utmärkande dragen mellan dessa stilar är:

 • Rokoko bär en asymmetriska och dynamiska formulär medan barock exempel på symmetri;
 • Baroque mer teatralisk stil, rokoko mer syftar till att skapa hemtrevnad och intimitet även i det inre;
 • Till rokokostil inte kräver stora områden av utrymme, inte barock tvärtom inte acceptera någon form av återhållsamhet och utförs huvudsakligen i stora, rymliga rum.

Barockstil kännetecknas av stora omfattande interiör. Rococo tvärtom välkomnar små detaljer och särskilda nåd. Rokoko är ett slags protest barocken. Den rokoko arkitektonisk byggnad avrättades visar internt dekoration all charm stil.

Rokoko - det är inte bara en period av historia och stil. Hela denna tid med otrolig arkitektur av byggnader och inre rum. Chica stilar är mycket lika och är populära i dagens värld, återuppliva dem i en ny färg.

Ideal reparation Baroque (Video)

små lägenheter att slutföras. Och denna plats tenderar att stora, rymliga hem som fullt möjligt barock väckelse.

Utformningen av hallen i barockstil (inredning foto)

7 25 8 22- 5- 3 4 11- 28- 17

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 45

map