Installera undertak: första tapet eller tak

Installera undertak: första tapet eller tak

12 October 2017Eftersom reparation, måste du göra en plan som kommer att hjälpa till att fastställa den följd av åtgärder i ett enda rum Eftersom reparation, måste du göra en plan som kommer att hjälpa till att fastställa den följd av åtgärder i en enda pomescheniiNatyazhnoy tak: första tapet eller tak, kommer inte att skadas om tyg under tapetsering eller bättre för att göra det motsatta och första dragningen väggar? Många människor som bestämmer sig för att göra reparationer på sina händer, inför problemet att välja vad man ska göra först. Generellt yrkesverksamma tillåter båda alternativen, men i en viss situation, bör du noga väga för- och nackdelar och börja reparationer. För mer information om vad som är bäst att göra först - i den här artikeln.


Lös: tapetsering tak

Om du börjar limma tapeter till spänningen i taket och tvärtom, det faktum att en del av detta kan försämra resultatet av efterbehandling i allmänhet. Därför är det viktigt att veta vad man ska göra först: utarbeta tapeter eller installera undertaket.

Om du gör något fel och inte i den ordning som kan störa hela reparationen. bör vara särskilt uppmärksam på arbetet, om den planerade användningen av dyra efterbehandling material.

Hur tapetsering en sträcka tak

Före montering material på ytan av väggarna ska jämnas med gips.

Puts arbetsytan är nödvändigt att eliminera de oegentligheter och sprickor till tapeter utan större ansträngning i senare skedenPuts arbetsytan är nödvändigt att eliminera de oegentligheter och sprickor till tapeter utan större ansträngning i senare skeden

Men om det finns redan undertak, sättet att utjämna väggar kommer inte att fungera:


 • Det är omöjligt att gips faller på filmen stretch taket.
 • Det är omöjligt att gips väggar fram till slutet, är det troligt att röra taket med gips, som förstöra finish.

Svara på frågan: "Vad är först att limma den första: taket eller tapet" - tapeter framåt. I detta fall är tapeten appliceras först efter beredning av väggarna. Det är omöjligt att anpassa väggen efter montering av taket och gipsskivor, efter profilen för att installera drywall ark behöver rama en annan profil, vilket inte är möjligt med en mjuk stretch tak film.

För fastställande av taklister krävs också plan yta på väggarna, tapetsering har ännu inte gjorts. Stretch tak är nödvändig efter tapeten, och för att inte färga primer baguette, är det nödvändigt att hålla maskeringstejp.

Beroende på vilken typ av tapeter eller tapet limmade torr lim smort på väggen eller som smörjs lim. När lim appliceras på väggen, och han faller till taket, vilket är oacceptabelt. Det limmade också band. Överskott tapeter ska klippas försiktigt med en kniv.Vad först: undertaket eller tapet

Naturligtvis först och främst rätt tapetklister, och sedan installera taket. Annars taket ställa kurvan, tapetklister kommer att bli svårt, är den samlade bilden bortskämda. Men ibland inträffar det att taket har redan valts ut, och väggen är planerade bygget av gips ark. I detta fall bör taket noggrant tejpade stängs och låses tapeten.

Proffs rekommenderar inte att sätta tak på de tomma väggarna, de behöver för att dra på väggen med den redan klistrade tapeter.

Som tapetklister för att korrekt sträcka tak

Det är nödvändigt att lyfta fram några punkter i samband med installation av tapeter tak.

Med alla de nödvändiga verktygen för jobbet, bör du först installera spänning tyg, och sedan börja tapetseringMed alla de nödvändiga verktygen för jobbet, bör du först installera spänning tyg, och sedan börja tapetsering

nämligen:

 1. Den första fix är alltid en baguette tak, medan den använder punch. Tegel medan borrning lämnar en stor mängd damm är röd, så blocken kan limmas tapeter först efter limning taket.
 2. Därefter värmer PVC duk för att sträcka till 100 grader. Du kan också välja andra mjukpappersbanor. Om tapetklister, och utför sedan installationen av taket kan tapeten efter uppvärmning av lokalerna skadas. Bättre att välja ett tyg tak, det minskar risken för skador på väggarna med tapeter.
 3. Sträckta kanvas tryck måste säkras med en spatel, kan du också ställa in filén, det döljer mellanrummen mellan väggarna och baguette. Men det kan inte hålla sig till tapeter, annars beläggningen blir ojämn och ful.
 4. För att inte förstöra den färdiga taket under tapetsering och fläckar från ytan under primern måste först säkra en baguette, och sedan pokleit tapeter till profilnivå, säkra sträckt duk. Då väggar och tapeten kommer att vara ren.
 5. Under arbetet med dyra tapeter (till exempel textilier), är det nödvändigt att spara material. I detta fall själv bestämmer kunden vad man ska göra först: att sätta på väggarna i tapet eller installera undertaket. Man måste komma ihåg att taket i alla fall kommer att pågå flera år längre än till och med den dyraste tapeten.

Den största svårigheten i processen för reparation är rädslan för skada eller tapet eller tak. Det är bäst att rådgöra med yrkesverksamma att fatta rätt beslut, för att fastställa att först.

Som tapetklister när spänntak: expertråd

Först av allt måste primas och jämnas väggen eller en baguette Scriven, och taket kommer att sträckas snett. Om taket är redan sträckt måste den noggrant skyddas och klistra över muren tapeten noga, så lite som möjligt att röra duken.


Låt oss närma sig frågan från den andra sidan och presentera argument för den ursprungliga installationen av taket, och sedan - Bakgrund:

 1. Även om du använder en gas pistol för att värma strukturen, är det inte riktas mot väggarna, och en professionell kommer att noggrant övervaka säkerheten locket.
 2. Vid borrning hål för fästlister producerat en hel del damm, vilket kan skada ytan av väggarna. Däremot kan tapeter dammsugas, och vissa typer av tapeter tvätta ens.
 3. Ofta, även taket tillverkarna säger att de måste ställa baguetter enda fullt genomförda och plan yta på väggarna.
 4. Var inte rädd för att måla väggar och tapeter efter installation av suspenderat struktur, maskeringstejp kommer inte röra taket. Även avståndet mellan taket och väggarna kan perekleit användning av ett tak socklar.

Speciell film fast maskeringstejp, skyddar mot föroreningar sträckt duk med färg eller limSpeciell film fast maskeringstejp, skyddar mot föroreningar sträckt duk med färg eller lim

Du kan sammanfatta och säga att befälhavaren inte är rädd för att dekorera tapeten efter taket, men det bör vara några tänka två gånger innan du gör det, och försiktigt skydda undertaket.

Hur ansöker tapeter under taket ensam

När tapetsering med sina händer maskeringstejp för att användas inom målning och utsmyckning. Om limmet fortfarande droppade på taket behöver du så fort du kan torka av den med en fuktig trasa.


Om du planerar att måla väggarna, är det bäst att dra i taket efter färgning, men att bygga in en baguette bättre för honom omedelbart efter anpassningen av väggarna.

När sträckt duk limmade tapet behöver så noggrant som möjligt, utan att röra duken med en kniv när du klipper tapeter. Var noga med att skydda taket maskeringstejpen och sedan arbetar med tapeten försiktigt för att ta bort den.

Secrets klistermärken tapeter nära tak (video)

Sammanfattningsvis bör alla bestämma sig vad man ska göra först. Ofta är reparationen utförs med befintliga tak, då behöver du så noggrant som möjligt för att ta itu med spänning bladet och använd maskeringstejp. Man bör komma ihåg att baguette är monterad på en framställd plan och putsad vägg. I vilket fall som helst arbete kräver extrem noggrannhet och koncentration, och sedan taket och skrivbordsunderlägg kommer att glädja dig under en lång tid.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =

map