Installera Gips på väggen utan ram: 2 sätt

Installera Gips på väggen utan ram: 2 sätt

12 October 2017Med ramlösa montering gipsskivor kan anpassa väggarnaMed ramlösa fixerings gipsskivor kan anpassa stenySeychas i de flesta fall gips används för utjämning ytan av väggar och tak. Normerna av förra seklet är inte acceptabelt, eftersom den minsta avvikelse beräknas i centimeter, kan sätta stopp för alla reparationer. Ramlösa monteringsmetod kan tillämpas om ytan är relativt jämn. Denna metod gör det möjligt att spara extra centimeter boyta, elegant kvadratur som inte skryta alla kan. Vilka är fördelarna med denna metod är att det kommer att ta för att arbeta och steg för steg installationsguide - senare i artikeln.


Dekorera väggarna i gipsskivor utan ram och profil: fördelar och villkor

Oftast är gips på väggarna fast stomme vanligt sätt: en metallprofil eller träribbor går till lådan och fäst vid den själva materialet. Denna metod gör det möjligt att dölja kommunikation, som kanske inte alltid tilltalande för ögat och jämna till ytan. Men inte varje fall kan vi tillämpa denna metod: för det första är det dyrare, och för det andra - tar värdefullt livsrum, som nu är tvärtom expanderar på många sätt.

Ramlösa gipsskivor installationsmetod gör det möjligt att justera på väggytan före ytterligare sin finish.

Vilka är fördelarna med denna metod? Naturligtvis är detta en avsevärd besparing på byggmaterial, och mer - spara värdefullt utrymme och snabbhet i utförandet. Bland de brister kan noteras att väggen inte är mycket solid. Det kommer att vara omöjligt att fastställa en hylla eller hänga en bild, och denna metod är inte alltid acceptabelt, eftersom det innebär ett antal villkor, som, om den ignoreras kan bli otillgänglig.

Dekorera väggarna i gipsskivor utan ram - en process som kommer att bidra till att spara utrymmeDekorera väggarna i gipsskivor utan ram - en process som kommer att bidra till att spara utrymme

nämligen:


 1. Nivå vägg krökning. Om väggarna är mycket kurvor, måste återvända till en process med en låda, som endast mindre brister kan elimineras utan installation ram. Gipsskivor fäst på väggen på speciellt lim eller skruvar, som inte innebär bildandet av stora hålrum i materialet.
 2. Tillgång till kommunikation. Naturligtvis till ledningar, detta villkor gäller inte. Anledning att ta liten plats och gömmer sig i källaren. Men om väggmonterade vattenrör eller värmerör, du vill dölja - behov av att bygga en låda. Detsamma gäller för ventilationen.
 3. Graden av divergens av väggarna runt i rummet. Om du planerar att installera en multi-level, kassun, spänning, tak eller trimma sina plattor, även en liten skillnad mellan väggarna leder till en kollaps av alla verk. På takkonstruktionen kan ses tydligt, någon asymmetri i rummet. Detta kommer att bidra till att undvika återigen installationen av FCL på ramen.

Om väggarna inte är mycket kurvor under Gips är inte nödvändigt att dölja rör och installation av stora konstruktioner tak i rummet är inte planerat (även om det finns en diskrepans som uppstår ganska ofta) ramlösa metod är helt acceptabelt.

Installera Gips på väggen utan ram: en förberedande fas

Innan man börjar på upphandlingen av material, är det nödvändigt att bestämma dess värde. För detta är det nödvändigt att mäta området mantlad ytan. Detta värde kommer att vara tillräckligt för att köpa den önskade mängden GCR plattor och fästelement.

Gips på väggarna utan ram monterad på två sätt: • På kitt eller lim;
 • På skruvarna.

Beroende på den valda vägen för fästelement och material köps. Förutom gipsskivor behöver dymlingar, skruvar, brickor, kitt blandning, tjockt skumgummi, expanderade skum och lim.

Gips kan fästas på väggen med hjälp av skruvar eller spackel, men först måste du utföra förberedande arbeteGips kan fästas på väggen med hjälp av skruvar eller spackel, men först måste du utföra förberedande arbete

Från verktyg för att arbeta behöver du:

 • roulette;
 • Penna eller markör;
 • Otbivochnogo gänga;
 • Byggnad eller sticksåg blad;
 • Kitt (breda och smala);
 • hammare;
 • Fint sandpapper;
 • Byggnadsnivå;
 • Elektrisk borr eller borrhammare och skruvmejsel som i fallet med självgängande skruvar.

Gips utan ram kan fästas endast på torra väggar. Om rummet är en hög luftfuktighet eller vägg ganska råvaran inte kommer att hålla på väggen under en längre tid.

Hur att anpassa väggen gipsskivor utan ett skelett med lim

Innan fästa gips på väggen, är det viktigt att förbereda ytan. Att göra detta med en stålborste damm skrapas från väggen och gips exfolierad rester. Om ytan är porösa väggar behöver för att hantera sin primer.

Nästa steg:

 1. Skärblad. Före montering på väggen, du måste ta hänsyn till placeringen av arket. En viktig förutsättning här - undvika korsformade lederna.
 2. Framställning av klistermassan. Beroende på väggen grovhet, kan kompositionslösning variera. Om skillnaden är upp till 4 mm, det valda fyllmedel "Funenfyuller", när skillnaden anbringas på 20 mm "Perfliks". Fyllmedel blandas med vatten till en konsistens av gräddfil.
 3. Tillämpningen av lim på gips. Återigen, beroende på hur många kurvor av väggarna är limmet appliceras razymi sätt. Vid passage av blandningen till 4 mm appliceras på hela ytan av arket med ett tunt lager. Till 20 mm adhesiv appliceras på enskilda punkter åtskilda inte mer än 35 cm Om skillnaden är ännu mer -. Används tio centimeter remsor GCR, de är fast i väggen och för att leda dem redan sammansatta ark.
 4. Bindande arket. Gipsskivor är fäst på väggen prydligt och snabbt. Efter inriktning plattan längs den nedre kanten, är arket pressas tätt mot väggen.
 5. Korrigering. Långt vattenpass eller regel justeras konvexiteten. Högtalare platser knackade med en hammare.

gipsskivor måste limmas på väggen snabbt och mycket noggrantgipsskivor måste limmas på väggen snabbt och mycket noggrant


Efter alla utbuktningar elimineras, för att säkra bladet stöds på några timmar träskiva

Istället fyllningar, kan gips monteras på monterings skum (om dess utvidgningskoefficient är liten). Skummet har god vidhäftning, men tills det är säkert hälla ark måste fastställas, annars kommer det att bli ojämn.

Om krökningen av väggen överskrider 40 mm, är väggarna på platser av starka avvikelser fasta skenor. Även när det gäller starka depressioner bör tillämpas mer lim. Längre hanteras leder och gjorde grov yta väggar.

Fäst Gips till ramen utan skruvar

Denna monteringsmetod är mer tillförlitlig, men något mer komplicerad tidigare. Det har framgångsrikt tillämpats på mycket krökta väggar, men det finns ett villkor: takhöjden får inte överstiga 3 m (teknik innefattar inte horisontella fogar).

Eller skruvar på ramen kan fästas utan rummet, inte vars höjd inte överstiga 3 meterEller skruvar på ramen kan fästas utan rummet, inte vars höjd inte överstiga 3 meter


Efter framställning väggarna görs enligt följande:

 1. Arket appliceras på väggen och det nasverlivaetsya 8 - 10 hål på lika avstånd från varandra. Således på en vägg sätta en etikett.
 2. Hålen i väggankare hamrade.
 3. På den motsatta sidan av GCR bundna skummet på ett litet avstånd från nasverlennyh hål. Han behöver amortera.
 4. Arket fästes därefter vid väggen med skruvar och brickor. Bredden på brickorna bör vara minst 1,5 cm.
 5. Vertikal kontrolleras. För denna nivå anbringas på väggen och avvikelser, är skruvar skruvas eller vridas.
 6. Efter att alla arken är fästa vid var och en av skruven på plattorna görs små hål, de är fyllda med skum.
 7. Efter det att skummet hårdnar, kan skruvarna avlägsnas och zashpatlevat hål.

Hela processen är avslutad framställning GCR under dekoration (färgning, tapetsering, etc).

Hur man limma gips på väggen utan ram (video)

Ramlösa installation av FCL på väggarna - en komplicerad process som kräver en viss kunskap och färdigheter. Vi måste förstå materialet för att välja hög kvalitet fyllmedel eller skum. För själv installationen kan fortsätta, säker på sin förmåga och kunskap. Också kan inte göra utan assistenter, eftersom gips blad är ganska tunga och skrymmande. Tro på dig själv och du kommer att lyckas!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 19

map