Installera en plast taket i badrummet

Installera en plast taket i badrummet

12 October 2017plast taket i badrummet med en stark önskan kan ställas in oberoende av varandraMed en stark önskan plast taket i badrummet kan ställas in oberoende för sista gången, avslutar taket i badrummen används PVC-paneler. Detta material används ofta på grund av låg kostnad. Också PVC-paneler har hög prestanda. Installation av taket av plast tillverkas i flera steg. Först framställdes en basyta behandlas och förberett för montering läkten. Efter att montageramen och beklädnadspaneler.


Förberedelse av ytan under plast taket i badrummet med sina händer

Om du ordentligt förbereda ytan av plastpaneler, fick strukturen en stark, och kommer inte att deformeras. För det första bör en grundläggande tak i rummet rengöras från rester av bortförklaringar och måla. För att göra detta, använd spatel. Om färgen separeras dåligt, fukta ytan med varmt vatten.

Uppföljning utbildningen genomförs i flera steg:

 1. Eliminering av sprickor och andra defekter. Om storleken på sprickan är stor, måste det först ut med ett vasst föremål, och sedan spackel.
 2. Primer. Om du väljer att använda ett plastlock för efterbehandling badet, måste du använda en primer på bottenytan i flera lager.
 3. Drevning. Applicera plåstret behöver endast efter det första skiktet är helt torr.

Innan du installerar plast taket i badrummet bör förberedas noga tak omfattar: fixa sprickor, primas, tillämpa kittInnan du installerar plast taket i badrummet bör förberedas noga tak omfattar: fixa sprickor, primas, tillämpa kitt

Om du väljer att installera plasttaket, måste du ta hand om uppfödning av ledningar under spotlights. Kom ihåg att ledningarna måste vara ordentligt fäst vid basen taket, annars panelen kan antändas.

Taken i badrummet PVC: Fördelar och nackdelar

I plast har många fördelar. Emellertid har detta material signifikanta nackdelar. Ett kännetecken fördel av plast är lätt att installera. Gör ett tak av plast med dina egna händer kan vara en novis. Dessutom är utformningen av installationen utförs på bara några timmar.


Plast Fördelar:

 • Låg kostnad.
 • Fuktbeständighet. PVC-paneler utgör inte en form eller svamp.
 • Vackert utseende. Plastpaneler bör användas i badrummet, utformad i någon stil.
 • Plast förbättrar ljudisoleringen i rummet.
 • PVC-paneler inte kräver noggrann skötsel.

De främsta fördelarna med plast taket - den låga kostnaden, fuktbeständighet, utmärkt ljudisoleringDe främsta fördelarna med plast taket - den låga kostnaden, fuktbeständighet, utmärkt ljudisolering

Kom ihåg att du inte kan använda plastpaneler, tak ogiltig om pass stora rör. Dessutom taket av PVC gör det omöjligt att göra reparationer. För att byta rör eller ledningar måste du demontera hela strukturen.

Nackdelar med plast tak: 1. Att minska höjden på rummet. Plast tak minskar takhöjd 10-12 centimeter.
 2. Plast är ett syntetiskt material som, när det antänds smälter och frigör giftet.
 3. Låg hållfasthet. PVC-paneler deformeras under inverkan av mekaniska skador.

Hur man gör en ram för en plast tak i ett helt nytt badrum

Ramkonstruktion börjar med uppmärkning. Du måste identifiera den lägsta hörn av rummet, och för att mäta den med 6 centimeter. Den resulterande punkten startar. Då måste du använda nivån på lina och markera hela omkretsen av bottenytan. Kom ihåg att de slutliga och initiala linjer bör konvergera.

För att samla kvalitativa ramverk för plast tak är nödvändigt att göra en exakt layout av taket locketFör att samla kvalitativa ramverk för plast tak är nödvändigt att göra en exakt layout av taket locket

Monteringsram görs i följande ordning:

 • Borra hål och sätt i plugg. För att göra detta, använd en hammare. Glöm inte att fästa på väggen i metallprofilen.
 • Säkra styrprofilen på väggen.
 • Fäst galgar. De måste placeras i steg om 60-70 centimeter.
 • Säkert undertaksprofiler. För att åtgärda dem korrekt, måste du dra snöret mellan väggarna. Glöm inte att rulla upp ändarna av fiskelina på dymlingar.

Standard längden av metallprofilen - 3 meter. Om ditt badrum en lång tak, sedan in i slutet av en profil till en annan. För fixering av produkten, använd skruvar.

Installation av plast taket i badrummet med sina händer

Installera panelerna på lådan börjar med fastställande startprofilen. Alternativt kan du använda en speciell taklister. Profil som du vill beskära och fixeras på ytan med skruvar på metall.

Installera plast taket i badrummet tar inte mycket av din tid, det viktigaste - att alla nödvändiga material och verktyg har funnitsInstallera plast taket i badrummet tar inte mycket av din tid, det viktigaste - att alla nödvändiga material och verktyg har funnits

Efterföljande Höljet är tillverkat i flera steg:

 1. Skär plastpanelen. För att göra önskad storlek med hjälp av en bågfil.
 2. Fäst den första panelen. Se till att panelen låg strikt vinkelrätt mot väggarna.
 3. Följande panelen är nödvändigt att fastställa genom att fästa profilen. Det är önskvärt att mellan panelerna fanns det inga stora brister.
 4. Den sista panelen fast på samma sätt.
 5. Ställ upp på taklampor.

Efter plätering ramen för att fixera taklister. För att fixa det, måste du använda speciella lim. Om mellan socklar och väggar kommer att finnas luckor, ta bort dem med ett tätningsmedel baserat på akryl.

Taket i badrummet plastpaneler (video)


Ställ dig ett tak av plast är en kick. Det viktigaste - korrekt markera ytan av basen och i rätt ordning för att montera lådan. Innan du börjar ramen bordläggningen, bör plast lämnas under några dagar i rummet. Detta för att säkerställa att panelerna vidgades något. Glöm inte efter installationen för att eliminera de luckor och ojämnheter.

Plast taket i badrummet (foto)

1-min 2-min 4-min 3-min 6-min 5-min 7-min 8-min 9-min 10-min

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

map