The BlogDen exakta utformningen av taket - nyckeln till lyckad installation ram för gipsskivorDen exakta utformningen av taket - nyckeln till lyckad installation av ramen under gipsokartonMnogie människor föredrar att göra anpassningen av taket med hjälp gips, eftersom att genomföra installationen av en sådan struktur är ganska enkel. För att kunna samla in gipsskivor tak, måste du fästa lådan. Ram för undertak kan tillverkas av metallprofiler eller trä barer. Innan du börjar måste du välja att välja den optimala storleken av designen och göra en preliminär layout.


Ramen av profilen av taket för gipsskivor: funktioner och dimensioner

Innan en upphängd gipsskivor tak på en metall eller träram, måste du göra en ritning. I dess tillverkning, måste du ta hänsyn till konfiguration och dimensioner av rummet.

Grunden för ramverket kommer att vara UD-profil. Det kommer att omringa rummet runt omkretsen. Det rekommenderas att det är beläget på ett avstånd av 5 cm från basen av taket. Annars kan strukturen deformeras.

Som regel innan installationen av en spänning tak gipsskivor på metallram gör exakt ritningSom regel innan installationen av en spänning tak gipsskivor på metallram gör exakt ritning

Även vid tillverkning ritning beakta följande mått:

 1. Profil för CD bör placeras parallellt till rummet. Avståndet mellan närliggande profiler måste vara minst 60 cm.
 2. Om du gör ett tak multi-level, det optimala avståndet mellan galgar - 40 centimeter.
 3. Fäst Gips till den profil som du behöver för att steg 25-27 centimeter.

Märkning taket inom ramen för gips: steg för steg guide

Märkning - en av de viktigaste stegen, eftersom det är från det beror på den framgångsrika montering av profil och struktur som helhet. Layouten bör tillämpas i taket när du eliminera alla fel och zagruntuete yta.


För att göra layouten kommer du definitivt att behöva en laser. Denna enhet gör att du kan mer exakt tillämpa layouten. Även för märkning, behöver du ett måttband, stålprofil, token och byggnadsnivå.

Innan utformningen av taket, måste du ta bort alla sina brister och bristerInnan utformningen av taket, måste du ta bort alla sina brister och brister

Taket måste tillämpas:

 • Avståndet mellan planet och den yttre stödplattan. Om du vill lägga ett lager av isolering, det optimala avståndet - 40-60 centimeter. Också ta hänsyn till storleken av belysningsarmaturer.
 • lådor storlek. Cellstorlekar är bestämda i förväg av dimensionerna hos arket och vikten av belysningsarmaturer.
 • Placering av stödstrukturen. Denna storlek måste tillämpas i händelse av att du planerar att installera en multi-level tak. När du väljer den optimala storleken, observera att väggen inte bör utsättas för alltför höga belastningar. Om väggarna i ditt rum är gjorda av betong, då finns det inga restriktioner.

Metall ram för undertak

Metallramen är tillverkad av flera typer av profiler. Varje detalj har sitt syfte. Förutom profilerna, ramen består av speciella fästelement. Detta kan vara krabba anslutnings bystropodves eller U-formade konsolen.Om det blir nödvändigt att utforma vinsten, en effektiv användning av rack profil CW. Det ligger i steg om 380-410 millimeter. Kom ihåg att det måste säkras så att de två sidorna hade en möjlighet att fästa ark gipsskivor.

När man väljer en metallramen under undertaket bör tänka i förväg om den planerade höjden av strukturenNär man väljer en metallramen under undertaket bör tänka i förväg om den planerade höjden av strukturen

Också, för framställning av en metallram som används:

 1. Guide UD-profil. Denna del installeras längs hela omkretsen av rummet. Bredden på profilen - 25 mm, och längd - 3000 mm. För efterbehandling taket rekommenderas att använda delar tillverkade av stålplåt.
 2. Bär CD-profiler. Dessa profiler är inställda i den slutliga bildningen av lådorna. På CD-profil bifogad gips ark. Bredden av denna produkt varierar från 25 till 60 millimeter och en längd av 3000 till 4000 mm.
 3. Arch profil. Denna profil har samma syfte som lagerprofilen. Dock har detta stycke mycket nedskärningar, så att det är lätt att böja.

Metallram för gipsskivor tak: installation schema

När du har märkt upp taket, kan du börja montera lådor. För ramkonstruktioner, behöver du ankare fästen eller direkta galgar. mount typ "krabba" eller klämmor kan användas om så önskas. För en tight passform på karkasnike profiler ska användas tråkiga och piercing skruvar.

Innan installationen, måste du definiera den lägsta hörnet av rummet. Efter det, är det nödvändigt att dra sig tillbaka från det avstånd som krävs för att täcka kommunikation och ledningsdragning under taket. I den resulterande punkten för att installera en lasernivå.

De viktigaste stegen i installationen av taket gipsskivor - märkning takbeklädnad och installation ramDe viktigaste stegen i installationen av taket gipsskivor - märkning takbeklädnad och installation ram

Drivningsarrangemanget metallram:

 • Gör några hål i taket. Stega mellan hål - 40 centimeter.
 • Sätt i pluggar och skruvar i hålen.
 • Fäst styrskenan på väggen. Upprepa denna procedur tills tills du byter delar runt omkretsen av rummet.
 • Fäst till taket Direct suspension.
 • Spänningar mellan den längsgående styr vissa skogen. De kommer att hjälpa dig att göra det lättare att navigera och mer exakt installation.
 • Fästa de bärprofiler till direkt suspension. Det bör ske mycket noggrant, eftersom i detta skede kommer att bero på styrkan i den bärande konstruktionen.
 • Montera tvärbalken. Fäst ihop dem med hjälp av "krabba".
 • Obsheyte struktur gipsskivor.

Installera gipsskivor, träram,

Trälåda är användbara för dekoration av ett privat hus. Denna ram set är något enklare. Kom dock ihåg att trädet kan deformeras under påverkan av fukt. Kom ihåg att fuktigheten indikatormaterialet inte får överstiga 13%.

För tillverkning av trä läktprofiler som används barrved. Ett sådant material är billig och hållbar. Innan du installerar lådan, glöm inte att behandla trä antiseptisk sammansättning. Detta kommer att skydda materialet från mögel och mjöldagg.

Som en allmän regel gäller att installation av taket för gipsskivor över en träram som gjorts i privata hemSom en allmän regel gäller att installation av taket för gipsskivor över en träram som gjorts i privata hem


Installation av trälådor i följande ordning:

 1. Sätt på tak och väggar layout. För att göra detta, använd otbivochnogo sladd och en laser.
 2. Inom utvalda områden, gör hål djup 3-4 centimeter. Observera att håldiametern inte bör vara större än 0,7 centimeter.
 3. Säkra stången i suspensionen.
 4. Fäst stången i de resulterande hålen och pressa dem med dymlingar. Glöm inte att baksidan av galgar behöver limma tätningsbandet.
 5. Sätt fast remmen suspensioner.
 6. Spänningen på fiskelinan med linje flush gångjärn monteringsstrukturer.
 7. Rikta och låsa barer. För fastställande skruvar.

Installation av taket gipsskivor (video)

Ställ in ramen under gipsskivor taket är enkel. Det viktigaste - korrekt markera basytan och för att välja lämpliga material för lådorna. Om du vill göra en planskild tak gips, då du bör använda metallen ribba. Kom ihåg att för installation av flernivåstrukturer bör användas endast de profiler som är tillverkade av stålplåt. Om du vill installera en enda nivå tak, för att spara pengar, använder för tillverkning av trä lådor barer. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 37 = 40