Installation av taket på egen hand

Installation av taket på egen hand

12 October 2017Undertak är nu på toppen av popularitet, och det gör det möjligt för värdenheten att spara betydande summor pengarUndertak är nu på toppen av popularitet, och det gör det möjligt för värdenheten att spara stora pengar sredstvaPri gör reparationer i lägenheten eller huset en av de vanligaste frågorna är hur man kan inreda taket. Innan ett beslut om enheten i lägenheten tak, är det nödvändigt att läsa litteratur och samråd med experter på området konstruktion.


Ta hänsyn till följande överväganden: Har du, efter installationen av taket kostym, ny, reducerad höjd av rummen, om de passar möbler med mezzanine; finns det en risk för att gapet mellan bas- och undertak visas oönskade invånare - insekter och gnagare; Det ackumuleras inte kondensat där. Om dessa komplikationer är osannolikt eller inte alls osannolikt, då utan tvekan komma till saken.

Hur man installerar ett undertak på egen hand

Det bästa alternativet skulle taket blocket gjord av plast, och mest önskvärt - fast gipsskiva, eftersom det kommer att krävas mycket puts uppfräschningsarbeten, är en sådan tak rädd för fukt, tunga och otympliga. Det skulle vara lättare att gips och dekorera "nativ" (Bas) och taket är inte förspilld.

  När du väljer ett block av taket tar hänsyn till dess höga prestanda: låg vikt och motståndskraft mot fuktNär du väljer ett block av taket tar hänsyn till dess höga prestanda: låg vikt och motståndskraft mot fukt

Med avseende på blocket, såsom ett tak, med undantag av att de ovan nämnda nackdelarna berövade kontinuerlig gipsskivor har många fördelar.


fördelar:

  • Absolut ingen rädd för fukt (inte varp, är resistent mot bildning av ränder och fläckar ändrar inte färgen på ytan);
  • Gör det lätt tränger in i gapet för utbyte eller reparation av kommunikation där;
  • Utåt ganska estetiskt och inte kräver ytterligare efterbehandling;
  • Lätt och som ett resultat, inte kräver en kraftfull ram;
  • Reparation taket är ganska enkel.

Under en lång tid, kan du lista fördelarna med modulära plast tak, men det är dags att börja det praktiska arbetet.

Avstängd konstruktion möjliggör enkel åtkomst till viktiga verktyg eller utrustningAvstängd konstruktion möjliggör enkel åtkomst till viktiga verktyg eller utrustningBäst av allt, att det fanns ett flödesschema som hjälper pravilnomontirovat taket ordentligt prioritera verksamhet som inte tillåter dig att hoppa över vissa "övergång", Så du behöver inte gå tillbaka.

Flödesschema, diagram, material, fästelement kan inkluderas i leveransen av hyggliga producenter såsom Volgodonsk Yukon eller ARTENS Leroy Merlin.

Hur fastställande av taket

Takupphängningssystem använder en servicestruktur, som kallas ram. Denna ram kan hämtas från en speciell tunnväggig profil. Ramen har dimensioner som motsvarar dimensionerna hos rummet.

Men dessutom ett stort antal typiska skelett produceras, från vilken du kan välja rätt.

Installation av undertak ram med metallprofilerInstallation av undertak ram med metallprofiler

Enligt väggarna i den inre konturen ramen är fäst med dymlingar. Till ett tak (huvud) - justerbar längd galgar, och som ställa in önskad utrymme mellan marken och undertak.

Installation ribbotten spärrblock följande teknik används:

  1. Aggregatet startar från någon vägg och nådde mitten;
  2. Sedan fortsätter installationsskenor från den andra väggen.

Med en sådan mottagning installation räls, den sista installeras utan problem. Mellanrummen mellan spjälorna är stängda av speciella trim.

Spotlights - det bästa alternativet för belysning band takSpotlights - det bästa alternativet för belysning band tak


Man bör komma ihåg att belysningen riktningen var längs rälsen, annars taket ser ful (staket effekt).

Fastställande alla externa komponenter av taket måste vara tillförlitliga.

Metoder för att installera takhöjden och andra viktiga punkter

Metoder för att installera ett undertak kan skilja sig från det som beskrivits. Om taket plattan (grundläggande) är mycket hårt och inte tillåter borrning under justerbara suspensioner och njuta av att bygga en pistol är oacceptabelt av någon anledning, eller så är det inte det, och få ingenstans, är ramkonstruktionen förändras, hela ramen hålls endast på väggarna, så det vi måste utföra strängare och robust profiler eller metallrör.

För att underlätta för fastställande av paneler (block) av taket är svetsade till rören fästdon - millimeter stålplåt som mäter 5 x 5 cm vid de markerade platserna.

Höjden av undertaket bestäms av inställningen av spalten mellan marken och undertak. Detta gap måste passa patroner infällda armaturer. I de flesta fall är det storleken på patronen bestäms av kvantitet, men ibland måste man sänka taket ytterligare för att dölja all kommunikation: huvor, ventilationskanaler eller defekter.


Monteringssats för undertak MK-2

I kontorsbyggnader och shoppinghallar installera monteringssats MK avsedd för brandlarm och kräver stora mängder plenum gap, men inom dessa områden, kommer detta gap inte signifikant påverka den totala höjden.

Mineralull - utmärkt fuktbarriärmaterial som förhindrar uppkomsten av kondensation i undertaket,Mineralull - utmärkt fuktbarriärmaterial som förhindrar uppkomsten av kondensation i undertaket,

Rummet där installationen utförs tak isolering kräver speciella material, om tidigare märkt fuktig och smaklös.

Isolering kan vara mineralull, eller något annat. Dessutom är isolering bra för att minska bullret i rummet. Gap i sig är en bra absorbator av ljud, och tillsammans med isolering - ännu mer.

Reparation och installation av taklampor

Reparation tak på plastblock reduceras till de partiella blocken ersätts när den ersatta (reparerade) blocket är "kursen"Eller fullständig demontering (huvud bort), om det är någonstans i slutet och nå det svårare.

Block med de mekaniska och termiska defekter ändras till nya. Om du inte kan få exakt samma sak med den andra, sedan ändra alla block och samla den nya sammansättningen av ritningen. Detta arbete, även om tidskrävande, men fortfarande genomförbart med händerna, om du försöker och visa viljestyrka.

Bör vara uppmärksamma på installation av belysning är korrekt utfört arbete påverkar den allmänna uppfattningen av inredning livsrumBör vara uppmärksamma på installation av belysning är korrekt utfört arbete påverkar den allmänna uppfattningen av inredning livsrum

Reparation av undertak tillåter andra sätt akut brist på plast byggstenar, kan du inte ändra hela blocket och bara ett fragment, men det är nödvändigt att utföra en dockningsstation fragment noggrant och försöker vackert dekorera leden.

Om kommer att installeras inbyggda lampor, räcker det med att huvudramen, men om du vill hänga en tung ljuskrona, ljuskrona ram i stället för suspensionen är det nödvändigt att ytterligare stärka profilen av segmenten, och behovet av att lägga Antalet tillfälliga. Installera infällda armaturer som produceras i hålen som tidigare gjorts i panelerna (block). Loop för ljuskrona ska installeras direkt under en stark del av ramverket.

Alla elektriska ledningar ska gömmas i det korrugerade plaströret. Monteringsarbeten av undertaket måste tas hänsyn till de regler SNIP.

Installera lampan i taket (video)

Inställning i ett rum tak, kommer att kunna förstå för sig själv, om det var nödvändigt att göra så, kommer vissa fördelar att märkas omedelbart, vissa - med tiden, kan visas vissa problem, som inte funnits tidigare, såsom kondensat gräver av mellanrummen mellan spjälorna, eller något annat. Det gör ljudisolering eller omvänt förbättras. Så gör dina slutsatser, och om fler fördelar, kan vi fortsätta i andra rum.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 45

map