Insats för undertak 8 funktioner för dimensionering

Insats för undertak 8 funktioner för dimensionering

12 October 2017Insatser för undertak inte bara maskera gapet, men också ge interiören en scenInsatser för undertak inte bara maskera gapet, men också att ge fullständighet intereruSovremenny undertak förkroppsligar den otroliga designidéer i kombination med högteknologi. Förbättrade material ger en annan form och inredning. Emellertid spänningen tak system har en funktion - efter montering finns det ett litet spelrum mellan baguette (väggar) och tak bas, den så kallade tekniska spår, som visas i den resulterande filmen inte montera till väggen och till profilen.


Inlägg: särskilt när du väljer material

Insatsen, som också kallas maskeringstejp, plugg, fyllmedel, skapar en mjuk övergång korsningen av tak och väggar. Det är en gjuten profil, med en komplex avsnitt.

De främsta fördelarna med insatserna - pluggar:

 1. Semnost (om nödvändigt förändring tapeten eller partiellt demontera taket, till exempel, vid översvämning, är det möjligt att avlägsna locket, och sedan in den på plats);
 2. Enkel installation (särskilt avsnitt gör det enkelt att montera insatsen);
 3. En mängd olika former av undertak för icke-standard (i området av skär det finns flexibla profiler som är monterade på en ojämn yta).

Inlay döljer särdragen hos spännaren design skapar en distinkt flernivåövergångar i spännsystemet och masker ytråhetenInlay döljer särdragen hos spännaren design skapar en distinkt flernivåövergångar i spännsystemet och masker ytråheten

Beroende på bredden, stänga den tekniska spårsinsats kan överlappa gapet mellan väggen och baguette, i fallet med en mycket ojämn yta.


Som ett material för en sådan profil används:

 • plast;
 • gummi;
 • skum;
 • polyuretan;
 • Tree.

Beroende på materialet av insatsen har sina egna egenskaper och är utformade för särskilda villkor. Samma material effekt på beräkning av en stub.

Stretch tak med infälld: mångfalden av arter

Att välja rätt plugg för spännsystemet, måste du veta deras typer och de viktigaste skillnaderna. takmontering kräver ofta användning av flera olika typer av insatser, beroende på situationen och villkoren i rummet.

Typer av lock T och F är utformade uteslutande för plana ytorTyper av lock T och F är utformade uteslutande för plana ytorBeroende på tvärsnittet av pluggen är:

 1. T-formad;
 2. F-formad;
 3. R-formad (mjuk plugg);
 4. S-formad med en mängd SL;
 5. L-formad;
 6. Bead-kilform vid shtapikovoy spännstruktur.

Skär av typ S lämpade för ojämna väggar, såväl som när en stor yta på väggarna i form av gips eller vinyltapeter med tillströmning.

En mängd olika Skär av typ S betraktas med en bred fläns stub, som är märkta som SL-formad.

L-typ kontakt trimvinkel simulerar taklister. P-formad mjuk liner används för konstruktioner monterade harpun metod.

Plastinsats i taket: omfattning

Ibland tillverkare av suspenderade strukturer och komponenter tillverkas som är lämpliga för ett visst märke, inklusive skär. Men ofta är vi kvar att navigera och välja rätt plugg enligt en viss profil baguette.

Flexibiliteten i insatsen beror på materialet under dess tillverkningFlexibiliteten i insatsen beror på materialet under dess tillverkning

När du väljer insats bör uppmärksamma:

 • Kompatibilitet avsnittet med baguette skär installerade runt omkretsen;
 • På flexibilitet skärs former med rundade ytor och stretch-tier system;
 • På densitet montagesockeln till den profil för att lämna några luckor och inget damm ackumuleras;
 • Installation, vilket bör ske utan lim och tätningsmedel;
 • På valet färg (fält som fungerar som en taklister kan väljas under taket färgen eller skugga tak i kontrast, kan kombineras med färgen på väggen).

Om det finns oregelbundenheter på ytan av väggen, är det mycket mjuk insats kommer att upprepa dem, och ju mer solid - dölja. Plast pluggar mask lämpligen de oegentligheter i väggen. Sådana skär är inte mottagliga för deformation vid hög fuktighet och tål hög - låg temperatur.


Polyuretan och gummi insats cap tak

Polyuretan och gummiinlägg kallade mjuka mössor, eftersom de är av plast och är mer flexibla i jämförelse med plastinlägg. Sådana maskeringstejper används i de rundade ytorna och stretch för multilevel system. Upprätta ett sådant band kan du använda en speciell spatel, utan vassa kanter för att undvika skador på spänn basis.

Det finns dock skillnader mellan sina mjuka insatser:

 1. Polyuretan insatsen är mer hållbart än gummi (gummi utsätts för fuktighet och temperaturförändringar, vilket minskar dess elasticitet och gör materialet styvare);
 2. Termen polyuretangummiinlägg tjänsten ovan;
 3. Inlägg av gummi har icke-likformig sammansättning, och närvaron av naturliga ingredienser som gör materialet böjligt, förkorta livslängden hos materialet;
 4. Korrosion och nötning längre omfattas av gummiinlägg.

Gummi fillers på marknaden är bara två standardfärger - vit och svartGummi fillers på marknaden är bara två standardfärger - vit och svart

Polyuretan sätter det mest populära inte bara för dess prestanda, men också ett brett utbud av färger.


Dessutom dekorativa inlays kan använda andra alternativ för att dölja den tekniska klyftan.

Dekorativa sladd - det är vävt, stickat eller tvinnat tyg, som används för att maskera slitsen och inredning. Det finns ett brett utbud av paletten och strukturer av dekorativa sladdar för hängande strukturer färg. Att installera en kabelinförings är noga insatt i spalten utan användning av skärverktyg.

Dessa alternativ inkluderar:

 • Dekorativa sladd;
 • Taklisten.

Taklisten döljer även den tekniska spår, men är fäst på väggen utan möjlighet att avveckla den flyttbara. Denna avsats har en ytterligare fördel: installationen av taklisten på flera centimeter under toppen av den bildade i bakgrundsbelysningen utrymmet kan vara monterad på omkretsen av rummet.

Hur man sätter en insats i undertaket: installationsregler

Monteringsstift för drag strukturer kan utföras oberoende. Video instruktioner och steg för steg foto förklarar i detalj denna process.

Sätt insatsen i undertaket och kan vara mig själv, utan erfarenhet i denna frågaSätt insatsen i undertaket och kan vara mig själv, utan erfarenhet i denna fråga

Installations funktioner:

 1. Mätte längden av insatsen, inpassad prydligt in i hörnen i lederna;
 2. Installationen inleds med hörn av rummet;
 3. Insättning av tvärsnitt är införd i gapet genom att trycka på inbuktningen och pluggen;
 4. Om det är nödvändigt, är gapet smörjs kosmetiska vaselin;
 5. För enkelhetens skull använder en speciell spatel, som inte har några vassa delar.

För tyg spänn strukturer med hjälp av profiler med "pinnar", som i sig maskerar gapet. Vägg- och pinnar skiljer sig i vägen för installationen.

Recensioner skär för undertak (video)

Tak skär för upphängda konstruktioner lätt installeras effektivt klara behovet av att dölja luckorna, samt ha en betydande fördel på grund av att en avtagbar monteringssystem. Och med det breda färgskalan är lätt anpassas till varje interiör.

Exempel på skär för undertak (foto inre)

15b8527b5f4a4ef9f34ad549905dc3ca 32 0000000007 56ab7ff70f526 47 56af55790beb8 394original1 a26b4adc6319 a76d2936e783fab07ae7f3253983205a cvetnoy-dekor

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

map