Idéer om hur man kan dela upp rummet i två zoner: ett sovrum och vardagsrum, val av säker stående och 35 bilder

Idéer om hur man kan dela upp rummet i två zoner: ett sovrum och vardagsrum, val av säker stående och 35 bilder

12 October 2017Sovrum och vardagsrum i ett rum måste harmoniskt kombinerasSovrum och vardagsrum i ett rum ska vara i harmoni sovmeschenyVo många lägenheter det blev modernt att göra kombinerade lokaler, så det blir mer och mer viktiga frågan om hur man ska dela upp rummet i två zoner - ett sovrum och ett vardagsrum, ett foto som kan hittas på många ställen. På bilden ser det bra ut, men inte bråttom att överföra dina favoritdesignmöjligheter i lägenheten. Ju mer tid kommer att spenderas på en detaljerad analys av planen, skulle resultatet bli mer praktiskt.


Den funktionella aspekten är avgörande

Först måste vi undersöka väskan. Det handlar om budget utförande, då bädden separeras genom ryggen på säten. Om du väljer den rätta tonen och textur av materialet i två platser, inte ge intryck av rymd trängsel. En viktig roll spelas här av färg och konsistens av väggarna, som ligger i gaveln området. Du måste kombinera färger så att den visuella utrymmet av sitsen och väggen successivt ökat.

Ur praktisk synvinkel bör tonvikten läggas på en mörkare ton säten, som gradvis blir ljusare när den närmar sig chefen för sängen. Komplement inredning fönsterluckor kan vara snygg och krukväxter. Fler alternativ är tillgängliga för dem som har tillräckligt med finansiering.

Kombinerat vardagsrum och sovrum bör vara mycket funktionellKombinerat vardagsrum och sovrum bör vara mycket funktionell

Förteckning över de viktigaste utformningen av rekommendationerna enligt följande:

 1. Det utrymme i rummet är uppdelat i 2 zoner. I den intima tillbringa intima eller affärs samtal och offentligt - hälsa gäster. Dessutom är sängen ligger i en intim område.
 2. Bekväm atmosfär skapa en pastellfärger. De inte irritera mänskligt arbete eller slappna av. De använda bilder, en spegel eller en panel som små prydnadsföremål.
 3. Överflödet av glasytor - en rekommendation som gör något utrymme "luft". Ju mindre ögat klänger sig samma poäng, desto mer frihet där.

"Screaming" som alltför "sjukhus white" färg bör inte förekomma i ett sovrum, vardagsrum.


Zonindelning av rummet till ett sovrum och vardagsrum: Vi ordnar möbler

Inom loppet av varje objekt måste ha en strikt definierad position. Till viss del kan mindre experiment förekomma, men inte ge för mycket frihet till fantasin. Zonindelning börjar med att välja en plats att sova. Det bör inte vara för nära dörren eller till en plats där människor ständigt gå.

Optimal plats skulle vara en säng nära fönstret, som i sin tur ligger framför dörren.

Dikterade den inte bara tar hand om enbart semesterfirare, men också den psykologiska aspekten. Morgonen startar från ljuset av solen, och inte från buller som genereras av människor in i hallen.

Vid separation av rummet till ett sovrum och vardagsrum, måste du korrekt ordna möblernaVid separation av rummet till ett sovrum och vardagsrum, måste du korrekt ordna möblernaTill natts sömn inte kommer att störas, är det tillgängliga utrymmet rekommenderas till zon ett av följande metoderna nedan:

 • Dekorativa ristade partition som har en tjocklek av upp till 10-12 cm;
 • Bokhylla, som helt eller delvis kommer att stänga en plats att vila;
 • Oriental gardiner som ger rummet en speciell charm.

Om du inte är nöjd med den föreslagna versionen är sängen ligger i ett speciellt inhägnat område nära dörren. Den enda nackdelen med detta råd är bristen på dagsljus. För att kompensera för en sådan "minus" kommer vägglampa eller golvlampa.

Separationen av vardagsrummet till sovrummet och vardagsrummet: falska partitioner

När det gäller minimalistisk design, eller i stil med "techno", den logiska separation beteende genom placera artificiella väggar. naturliga material som används för att tillverka dem. Till exempel, för att isolera en plats att sova på hela rummet kommer pilaster eller flera strålar med benproteser.

De väljs utifrån de dominerande färgerna i rummet. Det rekommenderas att inte göra kontrasten med avseende på färgerna i rummet. Omedelbart genomförande av denna rekommendation finns i flera former.

Det slutliga valet beror på de ekonomiska möjligheter och estetiska preferenser:

 1. Fans kommer att uppskatta den moderna riktning ljusa väggar med flera färger. På grund av det faktum att de är monterade bakom soffan, är det möjligt att separera den önskade utrymme utan svårighet. I det här fallet kan du skapa en elegant inslag i inredningen.
 2. Ristade partition monterad endast ½ höjden eller bredden av rummet. I det här fallet gör det möjligt i ett begränsat utrymme för att skapa några komfortzoner, som var och en kommer att vara under dagen för att ha lika tillgång till solljus.

För separation av rummet till ett sovrum och vardagsrummet är lämpligt att använda en falsk partitionFör separation av rummet till ett sovrum och vardagsrummet är lämpligt att använda en falsk partition

Dela utrymmet utan att kompromissa med utseendet på rummet, kan du använda gips. Använd denna metod endast i stora rum. Om du gör en partition från golv till tak, kan du inte bara skilja mellan funktionella områden och markera sovrum i ett separat rum.

Den nuvarande zonindelning av vardagsrummet och sovrummet med en glasvägg

Fet i alla avseenden alternativet är lämpligt endast där det inte finns barn eller husdjur. I detta fall är det möjligt att separera sovutrymmet från resten platser utan rädsla för nödsituationer. Sådana strukturer är av flera typer, så det finns alltid en möjlighet att hitta den anpassas till villkoren i ett privat hus eller lägenhet. Man måste komma ihåg att utformningen av rummet och väggarna måste matcha minst hälften.


Ett bra exempel är de färgade glaspartier. Beroende på önskemål av ägaren att allokera en viss plats i rummet, antalet färger som sträcker sig från 5 till 10.

Genomför zonindelning av rummet, kan du använda glaspartier, som ser bra ut i nästan alla inredningarGenomför zonindelning av rummet, kan du använda glaspartier, som ser bra ut i nästan alla inredningar

Nedanstående tips hjälper dig att välja en lönsam i varje utförande av glasvägg:

 • Om det finns tillräckligt utrymme i rummet, är fördelningen på grund av ljusflödet som kommer från septum;
 • Höjden av strukturen är vald på ett sådant sätt att ljuset som kommer från fönstren skapa färg projektion åtminstone till mitten av rummet eller på väggen mittemot fönstret.

I mindre rum, till fragment av målat glas bättre välja en kvadratisk form, och stora - runda eller rombiska.

Inredning Transfiguration: zonindelning vardagsrummet och sovrum med hjälp av persienner

Minimalister och österut i konstruktionen måste klara av uppgiften att dela lite mer sofistikerade faciliteter. Alla idéer som anges ovan inte är lämpliga i de fall där gränsen borde vara uppenbart, inte verkliga. För att uppnå detta resultat kommer att älska invånarna i öst till "luft" i konstruktionen. Vi talar om bambu persienner och tunna persienner. Trots att de spelar rollen av en dörr mellan flera zoner, de inte minska mängden inkommande ljus.


En metod för zonindelning vardagsrummet och sovrummet - använd persiennerEn metod för zonindelning vardagsrummet och sovrummet - använd persienner

Välj rätt plats för dem kommer att hjälpa studiet av de rumsliga egenskaperna i rummet:

 • Ungefär i mitten av rummet är monterad i taket mount till strukturen;
 • Det är önskvärt att båda sidor av de östliga persienner eller gardiner var ett skåp eller en hylla;
 • Om inte, då som en visuell komplement handling uppdelat i 2 delar mezzanine eller bokhylla.

Längden av den visuella separatorn är vald så att den nådde mitten av sidoväggarna som omger det.

Hur man kombinerar sovrummet och vardagsrummet i ett rum (video)

Enkelt uttryckt, i en sal ställa sammansättningen av persienner eller gardiner, som fungerar som gränsen mellan de två zonerna. Det rekommenderas att välja pastell eller neutrala färger. Innan du köper är bättre att se till att den potentiella förvärv kommer inte att vara alltför iögonfallande. Annars dela ett rum i två kommer att bli en svår uppgift. När allt kommer omkring, skär ut hemligheten bakom framgången i förmågan att ordna visuella accenter så att dessa gränser inte kunde ses.

Detaljer: hur man kan dela upp rummet i två zoner, sovrum och vardagsrum (foto exempel)

7min21 11-3D-4-peregorodki 0da28d61acd8bc10fd88dae99937 27b 18kv 35-1024x819 18220s-1 1146639 1405406189545-kv-1 1461785307zona-17

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

map