Idéer om hur man arrangerar möblerna i rummet: 5 zoner

Idéer om hur man arrangerar möblerna i rummet: 5 zoner

12 October 2017Korrekt placerade möbler i vardagsrummet kommer att göra rummet mysiga och bekväma att kopplaKorrekt placerad möbler i vardagsrummet kommer att göra rummet mysigt och bekvämt för otdyhaZal - ett rum med en hel del funktioner. Det används för att sova, ta emot gäster, läsa böcker, spela ombord kul med vänner, fester och semestrar. Ofta roll matsalen och reserverade rum. Hur du ordnar möbler i rummet, kombinera mångsidighet med hemtrevnad och komfort, så mycket så att rummet inte ser rörigt virrvarr av möbler?


Placering av möbler i rummet: det bästa alternativet

Studion brist kvadratmeter är särskilt akut, design planer stöter oöverstigligt hinder av begränsat utrymme. Den hus Chrusjtjov rumsindelningen har en bra mängd utrymme med ett litet kök och badrum.

Denna funktion kan utnyttjas genom att placera möbler i ett rum med en maximal tilldelning av utrymme i området:

 • Arbetsområde;
 • Rekreationsområde;
 • Sleeping area;
 • En plats för att ta emot besökare,
 • Matplats.

Designers rekommenderar rummet att fördela arbetsområdet, ett sovrum och ett vardagsrumDesigners rekommenderar rummet att fördela arbetsområdet, ett sovrum och ett vardagsrum

Arbetsområdet föreslår en bekväm plats med ett bord och stolar där du kan placera olika arbetsdokument, en dator och böcker. Rekreationsområde - det är oftast en stol eller soffa, positionerat för enkel visning av TV: n. Gästerna alltid bekvämt placerade runt ett litet soffbord. En plats att sova bör vara i det mest bekväma och lugnt område.


Ofta är den enda rummet är också en matsal, då måste man ha ett matbord som kan omvandlas till ett smalt nattduksbord, inte tar upp mycket plats.

Ibland i rummet bland annat behöver allokera utrymme för barnmöbler och leksaker. Respektive, och kan inte bli fråga om skrymmande skåp och väggar, kan de ersättas av en mängd olika hyllor och ställningar. Lagring är bättre att använda multifunktionella möbler. I Chrusjtjov rationell användning av transformerande möbler. Modulära möbler sparar perfekt utrymme och garderob kan mycket väl ställas in i ett hörn eller fri nisch.

Hur du ordnar möbler i vardagsrummet

Placering av möbler i rummet är inte den svåraste uppgiften är dock inte helt enkelt att placera möbler i utrymmet i rummet. För en harmonisk kombination av alla funktioner som tilldelats vardagsrummet, att placera interiörsaker måste korrekt. Var och en av zonerna bör vara visuellt olika, men för att bevara enheten av rummet krävs för den övergripande delmål zoner element, såsom kuddar dekor eller totalt färgdesign.

I vardagsrummet interiör med vissa regler som kommer att bidra till utformningen av designen.

Trevligt ställe möbler på flera sätt: • Symmetriskt sätt;
 • Processarrangemanget i en cirkel;
 • Arrangemanget av möbler i avståndet.

  Gör praktiskt och bekvämt vardagsrum hjälper dig snygg garderob längs ena väggen och kompakt möbler setGör praktiskt och bekvämt vardagsrum hjälper dig snygg garderob längs ena väggen och kompakt möbler set

Alternativ för möbler placering beror på levande former. Dessutom måste möblerna ställas in med hänsyn till att underlätta för alla familjemedlemmar. Om hemmet har barn, och i vardagsrummet ska vara en plats för ett barn spel.

Den inredningsstil är spelar också en viktig roll, och möjligen hem. Klassicism, hi-tech eller rokoko - valet av smak, men designen bör vara enhetliga. I det lilla vardagsrummet företräde bör ges en kompakt möbler i ljusa färger. Denna teknik är visuellt utöka utrymmet, lägga till ljus till rummet.

Soffa ligger mittemot TV. Bredvid stolar att sätta ett soffbord. Om det finns tillräckligt med utrymme kan du använda ytterligare sittplatser - olika ottomaner och kuddar.

Varianter av arrangemang av möbler i vardagsrummet en tvårumslägenhet

De två-rumslägenhet möbler i rummet att placera lättare än i en studio. Lastzoner i två rum är mycket lägre från vardagsrummet är utesluten för att sova, förråd saker fungerar ibland område. Zonindelning i rummet i ett rekreationsområde, ta emot gäster och matsalen blir lättare att genomföra och kommer att förbli tillräckligt med utrymme.

  Möblerna i lägenheten kan ordnas på olika sätt, det viktigaste - att göra dig bekväm och praktisk vistelse i lokalenMöblerna i lägenheten kan ordnas på olika sätt, det viktigaste - att göra dig bekväm och praktisk vistelse i lokalen

Varianter av arrangemang av möbler i vardagsrummet:

 • Sittgrupp är bäst lämpade i fönstret: en mysig soffa framför TV i dagsljus;
 • Förvaringsskåp är det mest optimala för att titta runt i rummet;
 • Gäst område är bättre positionerade närmare entrén;
 • Och med behovet av att ta emot en matplats i vardagsrummet, göra det bättre närmare mitten av rummet.

Glöm inte om några av de säkerhetsregler i placeringen av möbler. Överensstämmelse med avståndet mellan soffan och kommer att skydda synen. Du bör inte stå i vägen för dörrar av möbler måste alla ingångar och utgångar vara lättillgänglig.


Alla möbler måste vara stabil och vid behov, ordentligt fastsatta. Det är viktigt att följa alla säkerhetsföreskrifter i inredning.

Otrygga vardagsrum: möbler arrangemang

I vardagsrummet är avsedd för familj rekreation och ta emot gäster. Det mest bekväma för utformning anses vara kvadratformad hall. Oftast bildar en fyrkant i vardagsrummet kan ses i privata hem, i lägenheter också ofta bildar rummet är inte den rätta formen. I vardagsrummet är ofta kommunicera och innehåller flera dörröppningar, vilka komplicerar arrangemang av möbler i det.

Anpassad formad lever några alternativ och arrangemanget av möbler i dem kommer att vara annorlunda:

 • kvadratiska,
 • Rektangulär rätt form;
 • En smal rektangulär rum;
 • Ett rum med en femte vinkel - utsprång eller urtag.

  På tal i gästrummet kan du ordna extra sittplatserPå tal i gästrummet kan du ordna extra sittplatser

För ett fyrkantigt rum är lämpligare version av den symmetriska arrangemanget av möbler i det inre, i par från centrum diagonalt. Samma möjlighet lämpar sig för vardagsrummet rektangulära, endast parvis arrangemang av möblerna längs väggarna med stor längd. Den smala entrén eller vardagsrummet möbler är bättre positionerade asymmetriskt - på olika avstånd omväxlande stora objekt med små.


Dessutom är smalt rum kombineras ofta med matsalen. Etablerat en fullständig matbord och stolar runt det, mycket säkert kort, visuellt utrymme för att bli mer harmonisk.

Rum med en femte vinkel är lättare att dela i zoner genom att omvandla en brist på värdighet i en nisch du kan placera arbetsområdet för att etablera ett skåp eller TV. Eftersom projektionen är mycket mer komplicerat, även om det kan användas som en naturlig avgränsning av rummet. För en visuell förståelse för alla nyanser för att vara en plan där vardagsrummet dras - arrangemanget av möbler i hennes utse, med tanke på alla storlekar och former. Var noga med att planera betecknar fönster, dörrar och alla typer av avsatser och nischer.

Tips: Hur man ordna möblerna i rummet (video)

Väl genomtänkt placering av möbler kommer att säkerställa komfort och skönhet i vardagsrummet. Läskunnigheten består av inredningen återstående utrymmet i rummet efter installation av möbler.

Exempel på hur man arrangerar möblerna i vardagsrummet (foto)

2a9003a1e25f 3 29 6c75457eabf8fb0c309d2e949a65340d 57 146 312 214 9949a0191aeed6dd462d47e37b36c513 811

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 57

map